Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Cum să rezolvi ORICE problemă garantat (sau nu primeşti papuci când vrei papuci)

Era o vreme când eram foarte sărac.

În acea vreme cea mai mare problemă erau papucii din picioare pentru că un pantalon sau o bluză mai găseai pe undeva dar papuci mai greu. Şi erau şi cei mai scumpi dintre toate articolele de îmbrăcăminte.

Iarna aveam probleme pentru că atunci când ningea sau ploua eram tot timpul ud la picioare.

Şi ţin minte că aş fi dat orice să îmi permit PAPUCI. Îmi făceam planul şi strategia despre cum aş putea să am două perechi.

O pereche de adidaşi sport şi una de pantofi mai eleganţi.

Era mare lucru să ai o pereche de adidaşi originali, ţin minte și acum fericirea pe care am simţit-o când am avut prima mea pereche de adidaşi originali.

Au fost Puma şi i-am purtat 3 ani până când prietena mi i-a aruncat din greşeală crezând că sunt prea uzaţi ca să mai îi port.

Ce scandal am făcut...

De ce îţi spun toate astea? Pentru că vreau să te învăţ nu doar cum să ai toţi papucii pe care îi vrei, sport eleganţi, casual şi aşa mai departe ci vreau să te învăţ cum să rezolvi orice problemă din viaţa ta.

ORICE problemă, şi nu exagerez deloc cu afirmaţia asta.

Einstein spunea:

”Nu poţi rezolva o problemă la acelaşi nivel de gândire la care a fost creată problema.”

Ani de zile, vreo 15, mi-am dorit încălţăminte şi niciodată nu am avut parte de ea aşa cum aş fi vrut. Până la vârsta de 27 de ani nu îmi permiteam să îmi iau şi pantofi eleganţi, şi converşi şi adidaşi de fotbal şi tenişi casual şi tot felul de încălţăminte. Nu exagerat dar nici să porţi aceeaşi pereche în permanență nu e distractiv.

Evident, ştiind că oricum această problemă nu se va rezolva pentru mine peste noapte, am început să uit de drama mea legată de încălţăminte şi am început să mă focusez pe pasiunea mea, psihologia.

Nu îţi trebuie papuci ca să stai în casă să citeşti :)

Anii au trecut şi recent m-am uitat în dulapul în care îmi ţin încălţările şi am văzut că sunt perechi faine pe care nici nu le-am purtat de luni de zile.

Parcă eram în Sex and the City, o gagică din aia isterică şi fericită când are dulapul plin de papuci, asta ca să vorbim de complexele de inferioritate.

Mi-am dat seama că deşi credeam că uitasem de problema mea şi că era istorie, totuşi primul lucru pe care îl fac şi azi când am bani este să îmi caut o pereche de adidaşi, converşi sau orice fel de încălţăminte.

Îmi dau seama cum am reuşit să am mai multe încălţări decât am nevoie...

Când am început să mă focusez pe creşterea unui business, pe făcut bani, pe creat şi oferit valoare, într-o zi, am început să îmi permit papuci.

Şi fără să îmi dau seama, problema a dispărut.

Ironic nu? Să ai ceea ce îţi doreşti când nu mai eşti deloc aşa disperat după acel lucru.

Totuşi, aşa se întâmplă și în viaţă.

Se spune că nu primim ceea ce cerem ci primim ceea ce avem nevoie.

E important să facem diferenţa dintre ce vrem şi ce avem nevoie.

Eu vroiam papuci dar nu aveam nevoie de ei. Ce aveam nevoie era să învăţ să creez valoare, să fiu bun în domeniul meu şi să încep să am venituri. Atunci problema cu papucii a încetat să mai fie o problemă şi a devenit o banalitate.

Ca să rezum, a trebuit să îmi fac o afacere care să meargă pentru a-mi putea permite încălţăminte.

Poate problema asta poate fi rezolvată şi în alte feluri însă la mine asta a fost soluţia. Şi asta m-a făcut să revin la afirmaţia lui Einstein:

”Nu poţi rezolva o problemă la acelaşi nivel de gândire la care a fost creată problema.”

Şi mi-am dat seama că orice problemă ai în viaţă ea se rezolvă cu aceeaşi logică.

Dacă ai datorii de 1000 de euro nu poți rezolva problema gândindu-te cum să faci 1000 de euro, ci cum poţi face 2000 de euro pentru că îţi trebuie bani să şi trăieşti după ce plăteşti datoria.

Dacă vrei să ai un stil de viaţă liber nu e suficient să îţi dai demisia sau să pleci în lume, ai nevoie de o fundaţie care să îţi susţină decizia aceasta.

Dacă vrei să ai parte de iubire într-o relaţie de cuplu, nu e destul să iubeşti ci e nevoie să ştii cum funcţionează o relaţie de cuplu.

Dacă vrei să întemeiezi o familie, să ai o relaţie împlinită, să faci orice vrei tu în viaţă, e foarte important să îţi duci gândirea la un nivel superior faţă de nivelul la care au apărut dorinţele şi problemele tale.

Dacă vrei să îți dezvolți o atitudine și mentalitate de învigător îți recomand cursul online Atitudinea și mentalitatea învingătorilor - Schimbă-ti rezultatele în bani, iubire, sănătate și vocatie prin schimbarea atitudinii interioare.

Aşadar, spune-mi într-un comentariu care este dorinţa sau problema ta şi cum ai putea trece la un nivel superior în care ceea ce faci şi ceea ce eşti fac această dorinţă sau problemă să devină banalitate.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții