Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Cum te f**e societatea și cum să ieși din Matrix

Societatea te f**e rău de tot.

Şi, deşi pun steluţele alea pentru cei mai pudici, crede-mă că spun cuvântul acesta cu sete. Societatea te F**E.

Iar misiunea mea este să lupt pentru ca oamenii din jurul meu să nu mai fie conduşi de vocea exterioară a turmei şi să îşi descopere propriul ghid interior.

Poate ai observat că în ultima vreme am devenit mai matur. După 10 ani de psihologie mi-am mai pierdut din agresivitatea aceea aproape oarbă. Înainte vroiam să distrug sistemul educaţional, îndemnam oamenii să ia măsuri radicale în viaţă, aşa cum am luat şi eu, eram permanent în stare de revoltă.

Apoi, mi-am dat seama că sunt puțin subiectiv, că iau experienţele mele de viaţă şi încerc să impun propria mea realitate şi viziune asupra oamenilor.

Acum, lucrurile s-au echilibrat. Privesc lumea cu mai multă înţelegere, înţeleg că nu există reţete universale de succes şi că poate calea mea nu este potrivită pentru toată lumea.

Şi sunt foarte împăcat cu toate acestea.

Şi totuşi, mi-am dat seama că nici blândeţea excesivă nu e bună.

Mi-am dat seama că răul din această lume este prea mare (cu toate că sunt un optimist incurabil) şi că acest rău nu poate fi învins prin pasivitate, ci prin acţiune continuă, susţinută, a oamenilor uniţi în gând şi spirit.

Hai să îţi explic ce s-a întâmplat şi ce concluzii am tras.

Societatea îi prosteşte pe bărbaţi să creadă că au nevoie de o maşină scumpă ca să aibă parte de o femeie faină. Rezultatul? Femeile faine preferă să îşi cumpere câini pentru a avea o companie plăcută.

Cunosc povestea câtorva femei care au tot pachetul. Adică sunt frumoase, inteligente, educate, au bani ca să nu îşi facă griji, au pasiuni şi munca lor le este în acelaşi timp hobby.

Îşi cumpără câini pentru că pe de o parte iubesc câinii, pe de altă parte vor o companie plăcută pe care nu o pot avea din partea bărbaţilor.

În acelaşi timp, deşi ele sunt deschise să cunoască bărbaţi , bărbaţii din jurul lor fac tot posibilul să saboteze orice interacţiune sănătoasă.

Ceea ce îşi doresc aceste femei, este un OM cu o personalitate plăcută, cu care să stea de vorbă şi să fie stimulate intelectual, un om cu pasiune pentru viaţă, cu siguranţă de sine, un om cu care să poată face sex sau cu care să aibă o relaţie.

Aceste femei însă nu pot avea o relaţie absolut normală cu bărbaţi, pentru că bărbaţii ori cred că secretul succesului este să ai bani, ori sunt prea speriaţi de faptul că nu îi au, complexaţi, şi îşi imaginează că nu pot avea o femeie de calitate ca şi iubită.

De ce se întâmplă toate astea?

Pentru că la televizor sunt arătate câteva excepţii pe care oamenii naivi le-au luat de bune.

Există femei care vor să fie vedete şi ar face orice pentru a ajunge la televizor? Există.

Există bărbaţi care pot merge într-un club, să îşi afişeze ceasul scump, maşina de afară şi 5 sticle de Moet la masă şi să plece cu o femeie sau mai multe din club? Există.

Dar dragii mei, acestea sunt excepţiile!

Iar societatea i-a prostit pe oameni să creadă că excepţiile sunt regula.

Matrixul în care trăim

Evident că există bărbaţi şi femei care sunt extraordinari ca şi oameni şi există bărbaţi şi femei care se străduiesc din greu să se ridice la standardele cerute de statutul de "om".

Acum 10 ani, cea mai mare problemă era programarea socială, adică acest Matrix în care trăim. Azi problema este aceeaşi.

Oameni nu îşi mai aud vocea interioară care le spune clar tot ce trebuie să facă, deoarece e prea puternică vocea turmei.

Şi când spun turmă, mă refer la tot ce înseamnă marea masă colectivă de oameni ce ne înconjoară pe fiecare:

- mass-media;
- sistemul educaţional de stat;
- anturajul;
- familia;

Problema constă în faptul că omul este făcut să asculte de autoritate şi dacă la televizor apare un crainic convingător, ar putea prosti multă lume că pământul este plat şi nu rotund.

Astfel, omul uită cine este, care e scopul lui pe pământ şi mai ales uită că are un potenţial uriaş şi se trezeşte că face ca un robot ceea ce a auzit de la vocea turmei.

Turma iubeşte să spună altor oameni ce să facă şi în ce ordine.

Apoi omul care face totul ca la carte, se trezeşte într-o zi în criza cea mai mare a vieţii sale pentru că nimic din ce a făcut nu îl face cu adevărat fericit şi împlinit.

Acum mai bine de 10 ani, îmi plângeam de milă, considerând că sunt bătut de soartă pentru că viaţa mea pe toate planurile era praf.

Azi, mă uit în urmă şi mulţumesc vieţii pentru că m-a făcut un privilegiat, acoperindu-mă cu atât de multe probleme, încât nu mi-am mai permis să ascult de nimeni, decât de propria voce interioară. Mi-am spus că orice va fi, dacă e să mor, am să o fac după regulile mele. Dacă nu pot să trăiesc după regulile mele, măcar să mor respectându-mi propria mea lege, încercând să abordez viaţa după cum cred eu în sinea mea că e corect.

A trebuit să cunosc şi să câştig jocul vieţii, învăţând lucrurile pe pielea mea, pentru că pur şi simplu nu există nici un alt indiciu pentru mine.

Ştiam că mass media, educaţia şi anturajul te prostesc nu pentru că asta e intenţia lor, ci pentru că nici ei nu ştiu despre ce e vorba cu viaţa asta şi cu oamenii.

Psihologia mi-a dat ocazia să văd lucrurile dincolo de cortină. Să înţeleg comportamentele oamenilor şi motivaţiile lor.

Dacă vei continua să îţi formezi părerea despre viaţă şi oameni din mass media, educaţia tradiţională de stat şi prietenii sau prietenele tale, eşti F***T.

Nu îţi spun nici că trebuie să mă asculţi pe mine, deşi dacă o faci de suficient de mult timp, aproape sigur ai început să simţi schimbări în bine în viaţa ta, dacă ai tratat cu puţină seriozitate ceea ce ai citit.

Ce îţi spun eu, este să uiţi tot şi să începi să cunoşti tu viaţa şi oamenii aşa cum sunt, nu cum ţi s-a spus că sunt, fără să încerci să îţi confirmi ceea ce crezi că ştiai.

Toate problemele oamenilor pornesc de la faptul că s-au rupt de spiritul lor, de comoara lor interioară. Sau mai bine zis, comorile lor interioare.

De aceea femeile frumoase, inteligente şi cu bani îşi iau câini, pentru că un câine este autentic iar un bărbat nu mai ştie să fie autentic.

De aceea bărbaţii aleargă după statut social şi maşini, sau pleznesc de frustrări, pentru că ei nu mai speră la o femeie frumoasă, deşteaptă şi independentă, pentru că această femeie nu poate fi prostită de aparenţe. Singura femeie în faţă căreia bărbatul modern crede că mai are şanse este femeia frumoasă, redusă mental şi săracă, pentru că doar acest tip de femeie mai poate crede că o maşină, o casă sau statutul social sunt garanţia unei iubiri autentice, a unei relaţii frumoase dintre doi oameni care îşi amplifică puterea unul altuia.

Evident că şi femeile şi bărbaţii buni sunt rari. Când spun femei şi bărbaţi buni, mă refer la oameni care au echilibru în toate domeniile vieţii lor. Sănătate, bani, relaţii, vocaţie, social, spiritual.

Lumea din spatele cortinei. 

Ştii ce am văzut în spatele cortinei?

Că 99% din oameni NU SUNT aceşti oameni superficiali pe care îi vedem promovaţi de cele mai multe ori la ore de vârf în mass media.

Am văzut în spatele cortinei oameni care tânjesc după iubire, inteligenţă şi succes autentic. Oameni care sunt dispuşi să iubească din nou după a 14-a trădare, oameni care o iau de la capăt după oricâte eşecuri, oameni dispuşi să slăbească 30 de kilograme după ani de zile de depresie şi nefericire.

Lumea e plină de oameni frumoşi, puternici, inteligenţi, harnici. Doar că stau ascunşi ruşinaţi de prostia din vârful societăţii. Vocea acestor oameni vreau să o aud în locul vocii mediocrităţii.

Pentru că mass media este percepută ca o autoritate, mesajele de marketing sunt puternice şi îţi repetă zilnic cum să fii şi ce să faci.

Dacă ţi se repetă zilnic timp de ani de zile, ajungi să crezi că ce simţi tu e greşit şi că modelul impus de turmă este standardul care trebuie urmat.

Vreau să te rog să uiţi de modelele pe care societatea ţi le oferă ca modele de succes pentru că sunt un mare rahat!

De azi, vreau să îţi construieşti tu propriile modele.

Cum să ieși din Matrix

Fii un om mai bun. Intenţia este primul pas.

Ştiai, de exemplu, că prima femeie inginer din LUME este româncă?

elisa

Unde este atitudinea aceea? O vreau din nou în oameni! Vreau prea mult? Nu cred.

Îmi spui că nu e uşor, că viaţa e grea? Când a fost uşor?

În primul rând, ţi-ai face ţie un mare bine, fiind un om mai bun. Şi nu mă refer la ”bun” doar în sensul de blând, respectuos, cald. Mă refer la bun, în toate sensurile cuvântului. Fii mai bogat, mai sănătos, mai iubibil. Fii mai bun şi în interior şi în exterior.

Vreau să ştii că tot ce trebuie să faci ca să fii un om mai bun, este să ai o intenţie.

Dalai Lama spune că avem două lucuri de făcut în această viaţă. Să fim fericiţi şi să fim folositori.

Fiind un om mai bun, împlineşti ambele obiective.

Dacă eşti un om mai bun, viaţa ta este mai frumoasă, sentimentul tău interior de împlinire este mai mare şi eşti în armonie perfectă cu tine şi cu lumea.

Apoi, fiind un om mai bun, eşti un sprijin pentru alţi oameni care duc lupta lor şi care vor să fie mai buni sau poate încă nu au înţeles că acesta e secretul vieţii.

Ai ascultat atât de mult de vocile exterioare, până când te-ai tâmpit.

"Tu cu pâinea şi cuţitul, mori flămând, neisprăvitul" - spune Coşbuc.

Vrei partenerul ideal, sexul ideal, relaţia ideală. Dar eşti tu partenerul ideal pentru celălalt? Partenerul tău ideal este deosebit, unic, cu o tonă de calităţi şi îţi face viaţa de zece ori mai minunată. Dar tu eşti partenerul ideal pentru el? Acest partener ideal al tău, spectaculos, cum te vede pe tine?

Devino un om mai bun şi astfel, totul va fi mai bun în jurul tău.

Reacția în lanț a nefericirii

La început asculţi de vocea exterioară a turmei, formată din societate în largul ei, de mass media, sistemul educaţional şi chiar propria ta familie.

Apoi ajungi să obţii lucrurile care CREDEAI că te fac fericit şi îţi dai seama că eşti foarte lipsit de fericire şi împlinire. Sau nu obţii aceste lucruri (care oricum nu te fac fericit) şi tot nefericit eşti pentru că eşuezi în atingerea obiectivelor.

Astfel, îţi găseşti refugiul într-un viciu sau mai multe, într-o dependenţă. Aceste vicii şi dependenţe îţi fac rău emoţional, precum şi fizic. Devii un om nefericit care acum ca bonus este și depresiv, arată fizic într-un mod respingător şi începe să aibă boli.

Asta te face să fii o personă singură, nefericită, urâţită şi bolnavă.

Iar apoi, cu ultimele puteri, îţi verşi ura asupra întregii lumi pe care o consideri responsabilă de starea în care eşti.

Pe de o parte eşti îndreptăţit să faci asta. Vocea exterioară te-a prostit, te-a folosit şi te-a aruncat la gunoiul istoriei ca pe un pion.

Pe de altă parte, ai avut tot timpul o voce interioară, un ghid, pe care dacă îl ascultai, erai la polul opus al vieţii. Erai jucătorul, nu pionul. Iar decizia să fii jucătorul o poţi lua oricând. Şi astfel, ai prima şansă de a ieşi din Matrix.

Munca pentru a deveni fericit sau nefericit este aceeaşi. E nevoie de acelaşi număr de ani de eforturi pentru a ajunge o epavă sau un om de succes.

Întrebarea e de care voce asculţi? Vocea turmei sau propria ta voce?

Cum sa fii mai frumos, mai deștept și mai bogat

Indiferent cine eşti şi ce condiţii de viaţă ai acum, prin muncă şi educaţie poţi să devii o persoană mai frumoasă, mai deşteaptă şi mai bogată.

Pentru a putea face asta ai nevoie de intenţie. Să îţi propui. Dacă nu ai intenţie, nimic nu se poate întâmpla.

Cum să fii deştept, frumos şi bogat?

Cum să fii frumos - mănâncă hrana care te face frumos, şi fă sportul care îţi dezvoltă trăsăturile fizice.

Cum să fii bogat - respectă legile prosperităţii

Cum să fii deştept - citeşte - deşteptăciunea nu este legată de IQ sau dată de la naştere. Dacă citeşti materialul acesta ai IQ-ul perfect . Noi toţi ne încadrăm între nişte limite clare, 90-110 la IQ şi nu IQ-ul ne determină succesul sau fericirea. Inteligenţa este dată de autoeducaţie, antrenarea minţii să găsească soluţii la probleme şi la experienţele de viaţă trăite.

Prespunerea pe care o putem face este următoarea:

Nimeni nu şi-a dezvoltat personalitatea pentru că i-ar fi spus cineva că ar fi folositor sau recomandabil să o facă. Naturii nu i-au impus încă sfaturile bine intenţionate. Fără nevoie nu se schimbă nimic, cu atât mai puţin personalitatea umană. Ea e adormită. Doar nevoia cea mai stringentă reuşeşte să o trezească. - Jung

Majoritatea oamenilor suferă de o lipsă, au probleme şi în acelaşi timp visuri, dorinţe şi obiective.

Majoritatea oamenilor, cam 3 din 4, sunt motivaţi de suferinţă şi negativ, sunt constrânşi de viaţă să acţioneze. Oamenii nu se apucă să îşi dezvolte trăsături de personalitate pentru că Pera le recomandă călduros.

Oamenii acţionează când sunt disperaţi că îi doare ceva atât de tare încât sunt dispuşi să facă orice e nevoie ca să schimbe ceva în viaţa lor.

Iar Pera a mers suficient de mult pe acest drum ca să ştie că orice problemă ai în viaţă, o poţi rezolva dezvoltând în interiorul tău o calitate care te va ajuta să găsești soluții la problemă.

Vrei iubire?

Dezvoltă empatie, capacitatea de relaţionare, comunicarea, abilităţile de seducţie!

Vrei bani?

Dezvoltă-ţi capacitatea de creaţie, perseverenţă, abilităţi de vânzări şi marketing, descoperă şi dezvoltă-ţi talentele!

Vrei sănătate?

Învaţă să te antrenezi , să mănânci corect, să te odihneşti, află care sunt cauzele emoţionale şi psihologice ale bolilor!

Şi totul începe uşor, simplu şi gratuit pe GOOGLE.

E un început, căutările tale te vor duce pe câteva drumuri diferite şi vei putea discerne singur ce ţi se pare mai util şi ce poţi aplica începând de azi.

Citeşte mult. Cărţile sunt cel mai bun prieten al tău, tot timpul.

Interiorul este mai important decât exteriorul şi ceea ce am în interior determină ceea ce am în exterior.

Citeşte, te implor.

Adevărata cunoaştere a sinelui nu este posibilă decât prin sacrificiu. Doar sacrificând ceea ce NU sunt voi deveni din ce în ce mai mult eu însumi. - Kurt Tepperwein

Am muncit 10 ani ca să îmi curăț stilul de viaţă şi ştii ce fac acum când îmi fac ce program vreau? Citesc.

E mai important decât orice altceva în viaţa mea. Doar sănătatea ca şi valoare este apropiată de citit.

Într-o carte bună găseşti poveşti, exemple, soluţii practice, o viaţă de om în 200 de pagini.

Stai cu pixul în mână, extrage, aplică.

Lasă-mi un mesaj sub articol cu ce problemă ai vrea să rezolvi şi am să îţi spun ce trăsături de personalitate ai nevoie să îţi dezvolţi. Vei vedea că orice problemă are ca soluţie o trăsătură sau mai multe de personalitate ce trebuiesc dezvoltate.

În decursul vieţii apar multe morţi şi renaşteri, sfârşituri de etape, relaţii, proiecte sau roluri şi începutul altora noi. Schimbarea este inerentă şi avem un control limitat asupra ei. Aşadar ne confruntăm cu situaţii în care trebuie să decidem dacă ne luptăm, cedăm sau rezistăm. Se potrivesc aici foarte bine următoarele cuvinte:

Doamne, dă-mi puterea
De a accepta cu seninătate lucrurile pe care nu pot să le schimb,
Curajul de a le schimba pe cele care pot
Şi înţelepciunea de a putea să le deosebesc - Christina Grof, Setea de întregire

Când te-ai oprit prea mult timp din drumul evoluţiei, viaţa îţi da un impuls dureros ca să îţi continui dezvoltarea. Aceste impulsuri dureroase sunt necesare atunci când nu ai priceput semnele mai subtile. Oamenii numesc aceste impulsuri, probleme.

Când îţi antrenezi muşchiul pentru a creşte, fibra musculară se rupe şi ai febră musculară. Când nu este antrenat, muşchiul se atrofiază. Spiritul funcţionează la fel. Dacă te doare, înseamnă că eşti în creştere. Dacă nu simţi nimic, eşti pe moarte. Nu te teme când te doare.

Teme-te când nu simţi nimic.

Indiferent cine eşti, ce trecut ai avut, ce cred alţii despre tine, în personalitatea ta stă un potenţial care poate fi materializat în lucruri fantastice. În 5 ani de muncă poţi realiza tot ce visezi şi în 10 ani nu îţi va veni să crezi că eşti tot tu. Iar catalizatorul cel mai puternic pentru dezvoltarea personalităţii şi valorificarea potenţialului într-un ritm cât mai alert este vocaţia.

Pentru a te ajuta să îți descoperi și valorifici vocația am pentru tine cartea Impulsul pentru vocația ta - Fă ce îți place și câștigă bani din asta, descoperindu-ți vocația.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții