Cum ti-a distrus romantismul relatiile si increderea in iubire

 

Intr-o zi magica si miraculoasa, cineva a trait iubirea intr-o relatie de cuplu pe bune.

Si apoi cu mult entuziasm a povestit altora la birt. Cu atat de multa fascinatie si credinta vorbea cel care a trait iubirea incat i-a convins si sedus pe cei din audienta. 

Cei care au auzit povestea despre iubirea traita intre oameni, s-au pus sa povesteasca mai departe. 

Doar ca ei doar au auzit vorbe despre iubire, nu au trait-o la randul lor. 

Iar povestea aceasta despre iubire, desi reala, era foarte greu de crezut pentru ca nu semana cu ce traiau majoritatea oamenilor dar se vedea in ochii primului om ce a povestit ca e adevarata si ca il transformase total. 

Omul spunea ca atunci cand iubesti, timpul se opreste, ca simti ceva ce n-ai simtit ca poate fi trait in viata pamanteasca, ca simti implinire in suflet, ca atingerea este electrizanta, ca sexul e incredibil si uneste pe cei care se iubesc intr-o singura fiinta. 

Omul spunea ca daca inainte facea sex pentru a se deconecta, si orgasmul era scopul sexului, acum cu iubire, sexul este un ingredient foarte fain insa secretul este conexiunea. Acum sexul poate dura ore intregi pentru ca scopul nu mai e doar orgasmul si el vine cand vine, scopul acum e conexiunea, hranirea sufletului cu legatura dintre oameni. 

Tot omul asta povestea cum in iubire si conexiune, a fost pentru prima oara in starea de prezent, cand era 100% cu trupul, creierul si sufletul in momentul prezent, fara ganduri despre trecut sau viitor timp de ore intregi. Intreaga bogatie era acolo, tot timpul sub nasul lui, si nu a stiut sa se opreasca din alergat spre obiective si rezultate care credea el ca il vor ajuta sa simta ceea ce nu poate gasim nicicum. 

Nici in bani nu a gasit ce cauta, nici in alcool si vicii, nici in sex, nici in munca, nici in perfomante sportive. 

El cauta sa se SIMTA intr-un anume fel dar nu stia ce cauta exact. Cine, sau ce anume l-ar putea face sa simta ceea ce el cauta?

A gasit ceea ce cauta fiind in momentul prezent alaturi de persoana iubita cu care a reusit sa se conecteze cu adevarat, real, puternic. 

Energia care s-a creat atunci, din imbratisarea celor doi, cand timpul si spatiul au incremenit, era starea de iubire dintre oameni si asta cautase intreaga viata. 

Omul care a iubit cu adevarat a mai povestit cum atunci cand simti iubirea esti atat de plin in inima ta incat nu mai ai nevoi si simti ca ai totul, singura dorinta fiind sa daruiesti, sa dai din comorile tale. 

Cand iubesti, vezi in altii ceea ce ai descoperit si in tine, fiinte de lumina si de iubire. 

Prin iubire il intalnesti cu adevarat nu doar pe celalalt, in intreaga lui intimitate dar poti sa il intalnesti chiar si pe Dumnezeu. 

Hmmm, greu de crezut de catre cineva care nu a trait asta, dar povestea suna atat de bine incat nu putea ramane nespusa. 

Mai ales ca foarte multi oameni erau dispusi sa plateasca pentru ca sa auda povesti despre iubire. 

Cum a devenit binecuvantarea un blestem

Povestea asta si multe altele au fost spuse de omul care a trait iubirea si el spera ca vorbind despre iubire, va putea sa ii ajute si pe ceilalti sa iubeasca si sa simta acest cadou nepretuit al omenirii. 

Stia ca daca oamenii ar putea sa traiasca si sa simta ceea ce a simtit el, intreaga lume ar fi un loc cu mult mai bun, poate chiar un rai pamantesc. 

Insa ceea ce nu a stiut omul ce a trait iubirea e ca prin povestea lui care dorea sa aduca raiul pe pamant, a adus iadul. 

El avea experienta dobandita dupa multa evolutie, incercari esuate si rani. 

Cei care il ascultau, auzeau cuvinte golite de experienta si emotie. Auzeau o teorie ce era interpretata de propria minte si filtrata prin propriile experiente de viata. 

Astfel, s-a nascut romantismul si romanticii – teoreticienii iubirii. 

Astfel, romanticii au dus mai departe o poveste reala, dar pe care ei n-au trait-o. 

Si astfel, oamenii care i-au cititi pe romantici, au ascultat melodii romantice, au vazut filme romantice, au setat acest standard, iubirea la cel mai inalt nivel, ca fiind locul de plecare in orice relatie. 

Ceea ce sarmanii romantici nu stiau e ca iubirea se castiga la capatul unui drum de invatare, nicidecum la inceputul lui. 

Cine incepe azi o relatie, nu va gasi iubire acolo daca nu a gasit-o deja. 

Va gasi texte preluate din romantism.

Cei mai multi oameni care pornesc in relatii seteaza standarde si asteptari despre cum ar trebui sa fie experienta, sunt influentati de experientele ratate ale celor din jur si sunt in continuu supusi mesajelor ideale si romantice despre ce ar trebui sa fie iubirea si cum ar trebui experimentata. 

Insa teoria oricat e buna, nu prea are legatura cu experienta. 

Teoria e minunata ca sa intelegi experienta, dupa ce ai trait-o, nu ca sa te pregatesti pentru ea. 

Motivul e simplu. 

Teoria merge in creier, e formata din ganduri, vocabular, concepte, cuvinte. 

In experienta, este implicat corpul, creierul si sufletul si orice teorie dispare. 

Cine crede ca iubirea intre oameni e ca in carti, filme si melodii romantice, nu este decat un alt teoretician al iubirii. 

A auzit multe despre ea dar nu a trait iubirea niciodata. 

Si nici nu o va trai vreodata pentru ca iubirea se simte si se traieste, nu se gandeste, si nu se poate transmite prin vorbe.  La fel ca orice alta experienta, prima oara trairea, apoi discutiile. 

Ceea ce romanticii care au teoretizat iubirea au uitat sa mentioneze, e ca omul care a trait pe bune iubirea, a simtit o si a fost transformat de ea, a trecut printr un proces de zeci de ani ca sa atinga punctul in care era. 

La fel ca si o scoala, daca iubirea este un roman ce ramane pentru totdeauna in istorie, ca sa fii capabil sa il scrii, e nevoie de ani de zile in care inveti sa scrii, inveti gramatica, studiezi si practici si poate intr o zi vei putea scrie o capodopera. 

Iubirea poate fi traita si in momentul asta de catre oricine citeste aceste randuri. Asta e miracolul ei. 
Dar hai sa vedem cati sunt dispusi sa-si miste fundul de pe scaun daca iubirea e ceva asa important. 

Daca vrei o mica experienta, pentru ca acest articol sa nu ramana doar o alta teorie pentru tine, fa in acest moment ce iti spun. 

Du-te in casa ala tine la persoana cea mai draga sau daca nu esti acasa, uita-te in jur si vezi o persoana de care esti apropiat, pe care o apreciezi si spune-i asa:

“Cred ca nu iti multumesc destul, nu te apreciez destul pentru ce insemni in viata mea. Esti de mult timp langa mine si stiu ca nu-s usor de inghitit. Vreau sa iti spun un multumesc, te apreciez mult si lasa-ma sa iti dau o imbratisare.”

Fa asta si vei simti in acel moment, o scanteie mica in tine. 

Aia e scanteia iubirii. 

Insa iubirea e un soare, si daca tu ai reusit sa aprinzi o scanteie, ce trebuie sa faci pentru iubire e sa aprinzi un intreg soare. 

Iar ca sa aprinzi soarele, e nevoie de cateva conditii obligatorii si absolut necesare. 

Vei descoperi in continuare si de ce iubirea este atat de dificil de trait si simtit de multi oameni desi ar putea fi mai simplu.

Voi scrie 4 episoade legate intre ele in care vom vedea ce ii opreste pe oameni sa traiasca iubirea si de ce majoritatea incercarilor de a trai fericiti alaturi de alti oameni esueaza. 

Cele 4 episoade suna in felul urmator: 

Ep. 1 – Iubirea si nivelurile de constiinta
Ep.2 – Sex si limbaje de iubire
Ep. 3 – Conexiunea ce implineste
Ep.4 – Vindecarea si iubirea de sine

M-ar interesa cum este experienta iubirii pentru tine pana azi, daca o simtit sau ai simtit-o , daca inca esti in cautare. 
Imi spui? 🙂

Pera

P.S. O carticica ce explica iubirea am lansat azi, cu straie noi 👉 Cum sa il faci pe Cupidon animalul tau de companie

Pana miercuri 4 aprilie am o super oferta pentru tine

Vezi aici: Cartea Cupidon

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

Un răspuns

  1. incredibil de amuzant! 🙂 bullshit pe banda rulanta! cate revelatii de la banalurile futaiuri numite pompos "iubire"! 

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.