Dacă tu vrei bani și vine cineva și-ți spune că banii nu sunt importanți, dă-i block – ep. 2

În primul episod am vorbit despre puterea uriașă a comunității și cum aplicăm legile ei în Școala Alfa. Dacă nu ai citit acel episod o poți face aici: http://www.personalitatealfa.com/blog/despre-ce-e-cu-adevarat-workshop-ul-alfa-ep-1/

Azi vom vorbi despre programa acestei școli pe care o vei cunoaște cu lux de amănunte în cartea Alfa-mentor și discipol și în cadrul workshop-ului.

Programa este compusă din 3 seturi de abilități.

– Abilități de discipol alfa
– Abilități de muncă interioară și autocunoaștere
– Abilități de mentor alfa

Ea este gândită astfel pentru că în societatea noastră, oamenii își doresc prima oară ce se vede, ce e concret, palpabil și material și e important să luăm fiecare om de acolo unde se află și să îl însoțim în călătoria lui.

Eu de exemplu, am început această călătorie extraordinară spirituală dorindu-mi sex, fete și stil de viață.

Îmi imaginam privind în exterior că dacă le ai pe astea, ai lumea la picioare, toți te admiră și te venerează iar sufletul meu tânjea după admirație, iubire, afecțiune, încurajare.

Îmi doream aplauzele lumii, sex cu fetele cele mai greu accesibile și un stil de viață pentru că îmi imaginam că acestea mă vor face să mă simt iubit, liniștit, bucuros, valoros, important.

Dacă atunci când eu aveam 19 ani și eram încă virgin veneai să îmi vorbești despre spiritualitate și că nevoile mele sunt de fapt interioare, că e nevoie să mă vindec de nevoia de validare externă și să încep să mă iubesc pe mine în primul rând, să mă accept, să îmi cunosc potențialul și să încep să mă exprim autentic, te-aș fi văzut ca pe un fel de Martor al lui Iehova și te trimiteam la plimbare.

Atât mă ducea mintea atunci, DAR mare atenție.

Fără această nevoie nu mi-aș fi descoperit vocația și nu aș fi declanșat această muncă interioară, nu aș fi devenit ceea ce sunt menit să fiu.

Așadar, orice nevoie avem azi, ea este sfântă!

Nevoia, durerea și suferința de azi sunt farul nostru călăuzitor și de acolo trebuie începută munca și dezvoltarea noastră.

Dacă tu vrei bani și vine cineva și-ți spune că banii nu sunt importanți, dă-i block. Banii pentru tine sunt foarte importanți și nu e nimeni care să îți poată spune că asta e un lucru rău. Prin munca ta de obținere a banilor vei descoperi adevărul tău și vei trage singur concluziile și poate într-o zi banii nu vor mai fi la fel de importanți.
De obicei când îi ai.

Acesta este principiul vechi de mii de ani și funcționează impecabil în tot ce am avut ocazia să observ, de la viața mea la a celor din jur.

Există o ierarhie de nevoi și pe măsură ce satisfacem una, primim resurse și energie pentru a o satisface pe următoarea.

Astfel, după 12 ani de studiu pe zeci de mii de oameni cu nevoi, a apărut Turnul evoluției Alfa, cu 13 nevoi și acesta este primul set de abilități din Școala Alfa.

– Sănătate
– Bani și statut social
– Sex și relații de cuplu
– Comunitate
– Comunicare
– Inteligență emoțională
– Încredere în sine
– Motivație
– Leadership
– Iubire
– Vocație
– Mental
– Spiritual

Hai să facem un exercițiu.

Exercițiul 1

Gândește-te ce te doare cel mai tare în acest moment, în ce domeniu al vieții simți că dacă s-ar schimba lucrurile radical, ai putea spune că întreaga ta viață trece la un nivel superior al calității.

Nu te grăbi.

Bun.

Acum gândește-te unde se încadrează ceea ce dorești cel mai mult?

În 70% din cazuri, oamenii se regăsesc în primele 3 nevoi, de aceea, în munca mea legată de Personalitate Alfa, printre cele mai de succes materiale au fost pe sănătate (curs online Fitransfomer), pe bani (Fabrica de bani) și pe relații (Arta seducției, Cum să îl faci pe Cupidon animalul tău de companie, cursul online Marea iubire).

În școala Alfa, să ai aceste nevoi satisfăcute, oriunde s-ar afla ele pe turnul evoluției, este o parte esențială și asta ne duce la partea a doua și la al doilea set de abilități.

Abilități de muncă interioară și de autocunoaștere

În marea majoritate a cazurilor, după ce oamenii au obținut ce și-au dorit sau au eliminat suferința, a urmat un nou obiectiv și vis, sau în cazul altora, frustrarea că nu reușesc să obțină ce își propun.

Negreșit, oamenii nu obțineau fericirea promisă și imaginată, indiferent că își atingeau sau nu visurile și obiectivele.

Era o alergare permanentă spre altceva sau o suferință tot mai adâncă pentru că trece timpul și rezultatele nu apar și inevitabil, a trebuit să pătrundem dincolo de suprafața, de tehnici, de “cum să”, pași de acțiune și metode și să descoperim o lume a sufletului, a psihicului uman care e mult mai vastă decât credeam.

Acolo sunt nevoile superioare din turnul evoluției, cum ar fi motivațiile noastre reale (vreau bani dar de fapt cu banii vreau libertate, deci ce mă oprește azi să fiu liber?), vocația noastră, iubirea adevărată, gândurile și mintea noastră, inima noastră, spiritul nostru.

În viața mea, după ce am obținut sex, relații cu femeile pe care mi le doream, mi-am dorit bani. Am făcut bani dar eram stresat. Apoi, mi-am dorit bani dar fără stres. Astfel mi-am descoperit vocația și munca a devenit pasiune și plăcere zilnică.

Apoi am vrut o relație de calitate și apoi am realizat că mi-am neglijat sănătatea și m-am apucat să investesc în ea.

Am realizat că acest ciclu nu se termină niciodată și că indiferent de bani, relații, sănătate, vreau de fapt altceva.

Vreau împlinire.

Vreau să mă simt bine indiferent de provocările zilei, vreau să pot să ofer mai degrabă decât să iau, vreau să mă bucur mai mult de lucrurile mici și simple, de prezent.

Vreau să accesez sursa mea interioară, comoara de unde vine energia și voința mea care pun lucrurile în mișcare în lumea exterioară.

Am obținut lucruri pe care mi le doream atât de tare și credeam că mă vor face fericit pentru a sfârși dezamăgit și am realizat că eu îmi creez realitatea cu gândurile și emoțiile mele, că îmi pot alege atitudinea indiferent de ce se întâmplă în exterior și am avut realizarea că puterea este în interior.

Doar în interior.

Și de acolo pleacă totul.

Așa că după ce îți urmezi și înveți lecțiile în lumea materială, în lumea aparențelor, a banilor, a sexului, a puterii și a statutului social, lecțiile și călătoria încep să devină interioare.

De aceea, firesc, e nevoie de un al doilea set de abilități în Școala Alfa, și anume abilități de muncă interioară, de autocunoaștere.

Abilități ale sufletului dacă vrei.

Printre ele se află:

– Abilitate de observator al emoțiilor, gândurilor și întâmplărilor
– Abilitatea de ascultare
– Abilitatea de a relaționa sănătos cu alte ființe umane și cu natura înconjurătoare
– Abilitatea de reconectare cu sufletul
– Empatie și compasiune
– Non-judecată
– Detașarea emoțională
– Iubirea de sine
– Autenticitatea
– Recunoștință și aprecierea
– Acceptare și toleranță
– Curajul și exprimarea de sine
– Discernământ între vocea inimii și vocea ego-ului

Acestea au dus pentru mine dezvoltarea personală și spirituală la cu totul alt nivel și la ele se ajunge inevitabil.

După ce am ajutat un băiat să se împace cu fosta iubită, spunându-i ce să scrie în mesaje, ce atitudine să aibă la întâlniri și cum să se comporte, doar pentru a-i dovedi că adevărata problemă nu e relația, la 2 săptămâni de la acest succes și-a dat seama că el a renunțat la sine și nefericirea lui de acolo venea și nu din relația lui de cuplu.

O mare realizare care mai devreme sau mai târziu vine în viața fiecăruia dintre noi.

Ceea ce ne duce la partea a treia, și ultima.

Al treilea set de abilități – Mentorul Alfa

Pentru c primul și al doilea set de abilități să poată fi învățate și să poate fi transmise mai departe pentru schimbarea indivizilor și a societății, e nevoie de unelte, tehnici, metode pentru acest tip de educație.

Câteva din abilitățile necesare aici sunt:

– Abilitatea de a scrie
– Abilitatea de a vorbi în public
– Abilitatea de coaching
– Abilități de psihoterapie
– Abilități de training
– Abilități de a face materiale video
– Abilități de a face materiale audio
– Abilități de marketing
– Abilități de vânzări

Toate acestea sunt necesare pentru a putea creea un mediu propice dezvoltării.

Nu sunt greu de învățat și foarte important, fiecare om are nevoie de ele pentru sine în primul rând.

Învățând aceste abilități înveți în primul rând să îți fii tu ție mentor, să te observi și să vezi perspective noi, să găsești soluții la probleme și să evoluezi mult mai rapid decât dacă ai lăsa viața la voia întâmplării.

Acestea sunt cele 3 seturi de abilități și unele dintre ele le vom lucra direct la workshop, unde vei avea șansa să faci parte din prima generație a Școlii Alfa cu toate beneficiile comunității care se va forma în orașul tău și în întreaga țară.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

Un răspuns

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.