De ce dietele sunt una din cele mai prostii pe care le poți face

Un video pe care eu îl consider și educativ, și distractiv dar mai ales revelator.

Într-o lume plină de idei de slăbire, diete și șmecherii prin care să ne păcălim corpul, vedem că marea majoritate nu au rezultate.

De ce?

În primul rând pentru că ORICE dietă s-ar putea să fie o mare prostie și greșeală pentru tine.

Urmărește acest material și s-ar putea să salvezi enorm de mult timp, energie, bani și să câștigi cu adevărat sănătate, formă fizică și energie.

Orice întrebări suplimentare ai, scrie-ne la secțiunea de comentarii sub acest articol și îți vom răspunde.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

10 răspunsuri

  1. Pentru o documentare completa in domeniul nutritiei, recomand prezentarile video ale dr. Calin Marginean: „dieta ideala”, „excesul ponderal”, „colesterolul, prieten sau dusman”, „laptele, calciu si osteoporoza, …etc.
    Prezentarile dr. Calin Marginean sunt foarte bine documentate. De remarcat ca medicul este de 10 ani vegetarian total – fara produse de origine animala, are o conditie fizica de invidiat, avand in vedere ca in tinerete a avut probleme legate de obezitate si de sanatate.

    1. foarte mare dreptate, Eugenia. As vrea mai intai sa il contrazic putin pe Sorin care pune ritmul cardiac mai scazut pe seama lipsei hemoglobinei si pentru faptul ca, avand un stil de viata vegetarian, corpul tau inceteaza sa mai produca hemoglobina. Este falsa aceasta afirmatie.
      In primul rand anemia inseamna scaderea hemoglobinei si a hematocritului sub valorile normale. Hemoglobina are rolul de a fixa si transporta oxigenul spre tesuturi. Reducerea capacitatii de a transporta oxigen spre tesuturi se traduce prin racirea extremitatilor corpului ( datorate lipsei de oxigen sau lipsei unei oxigenari normale ), respiratie accelerata, tahicardie, ameteli, oboseala, letargie, scaderea vederii, insomnii, paloare, palpitatii, cefalee, modificari ale formei limbii, etc. Deci, daca esti diagnosticat cu anemie nu se poate sa nu simti chiar nimic. Hemoglobina este practic o proteina cu FIER care se gaseste in componenta globulelor rosii ( deci nu poti spune ca stilul de viata vegetarian te-a facut sa ai probleme cu hemoglobina din moment ce fierul se gaseste cel mai mult in vegetale ). Unii spun ca fierul din produsele vegetale NU intra in sinteza hemoglobinei, ceea ce este destul de fals si nu intru in amanunte. Unii spun ( carnivorii inraiti, cei care consuma carne la mic dejun, pranz si masa de seara, dar si medicii si farmacistii care nu vor decat sa isi vanda produsele ) ca fierul din carne este singurul ce poate fi sintetizat. Foarte fals. Si daca tot mai credeti in basmele astea atunci citricele, si anumite fructe si legume va pot ajuta sa sintetizati fierul si din jegume.
      Pana pe la 25 ani am avut probleme cu greutatea, ( 80 kg la 1.70 inaltime ), oboseala, lipsa chefului, ameteli si tot tacamul cauzat de un regim alimentar bazat cam 80% pe carne si produse din carne. Aveam glicemia 95 si colesterol 210. Din fericire in familie si nu numai am destule exemple de vegetarieni convinsi ( lipsa totala de carne, dar ocazional consum de lapte, oua si branza ), iar acestia mi-au aratat si un nou sens al vietii, acela in care sa fii energic, sa arati foarte bine, sa fii cu increderea la maxim si sa te simti foarte bine. De 5 ani am trecut la acest stil de viata si tot de 5 ani eu nu am nicio problema de sanatate, nici macar banala raceala nu s-a mai apropiat de mine ( tot de 5 ani ). De asemenea acum am 64 kg la 1.70 inaltime si glicemie si colesterol foarte bune. In fapt, cand ai un stil bazat pe vegetale, greutatea corporala, glicemia si colesterolul ( ficatul produce suficient colesterol pentru buna functionare a organismului, restul fiind un surplus total nedorit…adica cel din alimentatie, animala in special ) sunt foarte stabile, nu variaza aproape deloc ( cazul carnivorilor care pot avea variatii glicemice foarte mari dupa fiecare masa, de aici si starea de..profund disconfort ). Asa cum am mai spus, in familie si nu numai am destui vegetarieni convinsi si asigur ca niciunul dintre ei ( matusa mea are 20 de ani de cand nu pune gura pe carne ) nu are vreo problema de sanatate, nici macar vreuna minora ( in 20 de ani de consum de produse vegetale, matusa mea a fost racita doar de vreo 2-3 ori ), controlul periodic iese mereu impecabil la fiecare dintre ei, iar pofta de viata, energia si entuziasmul lor este intotdeauna la cote maxime. Si acelasi lucru l-am remarcat si la mine, chiar daca am doar 5 ani in acest stil de viata.
      Revenind acum la Sorin, este normal ca pulsul sa fie mai scazut atunci cand consumi exclusiv produse vegetale. Practic, organismul unui vegetarian functioneaza fara probleme, fara sa te mai atentioneze, prin palpitatii, respiratie grea, articulatii proaste, disconfort dupa masa sau pe durata intregii zile. Sistemul imunitar devine atat de puternic incat chiar si cand te alegi cu un microb de raceala, gripa, nu simti nimic, nas infundat, febra, tuse, ochi inlacrimati, pentru ca organismul tau este capabil acum sa dea EJECT gripei, racelii si a altor boli aproape instantaneu.
      Mai exista si multi aiuriti care umplu internetul cu prostii gen „‘dupa X ani de consumat numai produse vegetale, tot sistemul digestiv sufera modificari majore ce duc de obicei la boli grave de sanatate, in special cancer la stomac”‘. Nu se poate o idee si o aberatie mai mare. Tot ceea ce se modifica in sistemul digestiv este la nivel de stomac, la nivel de acid gastric. O bucata de carne are nevoie de un ph foarte mare pentru a putea fi digerata, pe cand o fructa/leguma necesita un ph mult mai prietenos cu stomacul. Iar cancerul de orice fel nu se face asa usor, doar din cauza vegetalelor ( asa cum sustin carnivorii si mai nou marile companii de medicamente ). Cancerul nu apare, sau are o incidenta mica chiar si atunci cand consumi carne sanatoasa ( crescuta la bunici la tara, fara concentrate, etc, ci doar cu cereale, zer si multa verdeata). Cancerul, diabetul bolile de inima au o incidenta foarte mare printre cei care stau toata ziua pe la fast food, consumatorii inraiti de mezeluri ( nu cele facute de bunica acasa, ci cele cu un numar nelimitat de E-uri de prin rafturile magazinelor ), marii consumatori de alcool, droguri, tutun..in fapt cei care mananca foarte multi aditivi, euri, in loc de mancare sanatoasa.
      Din pacate pe internet exista foarte multi NUTRITIONISTI formidabili care daca si-ar deschide un cabinet in vreun oras din tara asta ar da faliment instantaneu. Din pacate acestia nu fac altceva decat sa polueze atmosfera atunci cand deschid gura…
      Ca si o concluzie, omul este omnivor, deci poate consuma cate putin din orice fara sa existe factori negativi. Problema apare atunci cand produsele mancate sunt de o calitate indoielnica. Sunt sigur ca acei carnivori inraiti vor replica mai mult decat acid acestui coment, dar eu spun realitatea, o realitate traita de mine, vazuta in preajma mea si care se numeste stil de viata sanatos si vegetarian. Daca eu nu as fi experimentat pe mine acest stil de viata ( si cu rezultate foarte bune ), daca nu as fi vazut in familia mea, in familiile prietenilor mei si in ale altor apropiati ca acest stil de viata are foarte multe lucruri sanatoase de oferit, ATUNCI as fi avut si eu anumite reticente.
      In plus, pentru a vedea mai mult beneficiile stilului vegetarian sau mai sanatos de viata urmariti cateva documentare de pe net gen, furculita si cutitul, gras, bolnav si aproape mort, terapia gerson, cum sa VINDECI diabetul in 30 de zile, alimentatia, etc. Apropo de filmul „cum sa vindeci diabetul in 30 de zile”‘. Nici eu nu as fi crezut dar diabetul, chiar si cel zaharat se pot vindeca, nu doar tinute sub control. Am un vecin diagnosticat cu diabet zaharat acum 7 ani. Incepuse chiar sa ia insulina atunci cand a decis sa se axeze numai pe mancare vegetariana ( sub stricta supraveghere a unui medic foarte bun din Bucuresti, o clinica ce se bazeaza foarte mult pe tratamente naturiste, bazate pe regimuri vegane ( in fine, nu stiu sa explic exact ).
      Anul trecut a facut o serie de teste pe care le-a tot repetat si prin alte spitale/clinici pentru o mai buna interpretare si ghitici ce. Diabetul zaharat a disparut, insulina nu a mai luat de la cateva luni de la inceperea tratamentului. Omul este perfect sanatos, toate organele lui lucreaza impecabil. Si nu a facut decat sa urmeze un tratament/regim alimentar vegetarian strict. Acum omul este atat de multumit si de recunoscator acelor medici incat a decis sa continuie cu acest stil de viata, desii se vindecase complet.
      Am scris foarte mult. Te rog sa ma scuzi Pera. Si de asemenea, nu am vrut sa aduc vreo ofensa nimanui cu acest mesaj, deci va rog sa nu va simtiti jigniti.

      1. Nu ai adus nicio ofensa ci dimpotriva, ai ajutat sa mai aducem lumina asupra subiectului. Sunt de acord cu tot ce ai spus. Totusi, pe mine ma intereseaza si un alt aspect. Sportul de perfomanta. Am descoperit ca daca vrei forta, nu poti fara carne. Exista sportivi complet vegetarieni campioni/ Cu siguranta. Dar sunt exceptia. Sunt perfect de acord ca suntem omnivori si nu cred ca e multa lume aici fanatica in privinta carnii. Si cu siguranta, fiecare corp are specificul lui.
        Inca odata, iti multumesc

  2. eu nu tin nici o dieta si nici nu am tinut, ba chiar pot spune ca mananc ca un porc, dar ma si antrenez + 2 zile de alergat saptamanal, nu am „patratele” sau un abdomen faimos, da nici colacei si burta nu am

  3. La nivel de concept vegetarianismul e o prostie,la nivel aplicativ e o autodistrugere acceptata. „Este practica unei diete ce exclude toate produsele animale, printre care mezelurile, peștele, stridiile, crustaceele și alte produse obținute prin măcel” , dar ce produsele vegetale nu-s organisme sau ce ?
    Privarea , sau excesul de substante nutritive fie de origine animala sau vegetala rezulta in dismetabolisme glucidice , proteice ,lipidice care pot duce spre insuficienta hepatica , ateroscleroza samd. Suntem omnivori – inseamna ca trebuie sa consumam de toate daca vrem un organism sanatos.
    Sportivi de top vegetarieni ? Da, doar ca la alergat , patinaj etc., cel putin nu am vazut vreun bodybuilder,halterofil de top care sa fie vegetarian. Sportul in sine e patologic, presupune hipertrofie musculara , respectiv hipetrofie a sistemelor de organe.

  4. obviously like your web site but you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to tell the reality on the other hand I’ll surely come back again.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.