Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
De ce îi laşi să te facă o oaie proastă?

Orice carte de dezvoltare personală citeşti, o să vezi că se vorbeşte despre 98% despre oamenii care nu au succes şi 2% despre cei care au înţeles retetea şi o aplică pentru a avea succes.

Orice statistică economică auzi, vei auzi despre 90%, majoritatea care sunt săraci şi cei 1-2%, care sunt bogaţii.

Dacă citeşti Alexandru Lăpuşneanu, vei găsi scris aşa:

"— Proşti, dar mulţi, răspunse Lăpuşneanul cu sînge rece".

Când vine vorba de grupuri de oameni, fie că e vorba de oraşe, ţări sau întreaga planetă, toată lumea este de acord cu faptul că sunt ăia mulţi şi inferiori şi aia puţini şi superiori.

Din păcate eu nu îmi pot permite acesta gândire deşi ar fi calea cea mai uşoară.

Când am început munca la blog-ul Personalitate alfa, am făcut-o în ideea de a trezi în fiecare om cu care voi intra în contact acel potenţial uriaş care stă adormit în el, aşa cum am reuşit și în cazul meu.

Există oameni condamnaţi la o întreagă viaţă de suferinţă şi mediocritate?

NU!

Există oameni care vor sfârşi până la urmă în suferinţă şi mediocritate?

DA!

Însă nu pentru că nu ar putea mai mult, ci pentru că atunci când vine ziua să fie puse în balanţă cele bune şi cele rele, cele rele vor atârna mai greu.

Aceste alegeri, bune şi rele, le facem fiecare, zilnic.

Responsabilitatea a tot ce avem şi tot ce vom fi, este doar a noastră.

Există oameni care au depăşit obstacole şi au avut dezavantaje uriaşe pentru a reuşi mari victorii personale şi sociale, la fel cum există mulţi oameni care au avut totul şi şi-au bătut joc de viaţa lor.

Nu există nimic bătut în cuie, deşi poate în acest moment ai putea fi o persoană descurajată de anumite situaţii din viaţa ta.

Îmi spunea cineva că mă apreciază pentru că de când am scris primul articol şi până azi, am continuat să fiu la fel de entuziast în munca pe care o fac.

Cât timp voi avea putere să lucrez, entuziasmul şi credinţa mea în fiecare fiinţă umană vor fi de neclintit pentru că ştiu că din cea mai mare mizerie umană se pot naşte cele mai strălucitoare stele.

Acum însă e important să ne oprim din a acorda exclusivitate textelor motivaţionale, încurajărilor şi îmbrăţişărilor.

Pentru că în lumea în care trăim azi ele nu mai ne sunt de ajuns.

Acum e timp să trecem la ACŢIUNE!

Şi avem nevoie de lideri.

MULŢI.

Aş vrea ca fiecare dintre cei care citesc aceste rânduri să simtă că pot într-o zi să devină lideri, indiferent că sunt de sex masculin sau feminin.

Lideri adevăraţi, născuţi din focul acţiunii, căliţi de greutăţile vieţii dar nu descurajaţi de ele.

Lideri prin puterea exemplului.

Şi e atât de uşor...

În clipa în care tu faci un lucru bine şi eşti văzut, cineva se va apropia şi cu un glas timid și te va întreba:

"Îmi poţi spune şi mie cum ai făcut?"

În acea clipă, ai devenit lider.

Lider, mentor, ghid pentru alte fiinţe umane care se uită la tine şi speră că le vei deschide o nouă cale, că le vei oferi o nouă speranţă, ceva pentru care pot şi ei la rândul lor să lupte.

Oameni care vor spera că vei deschide pentru ei ferestre şi uşi pe care le credeau demult închise.

Ai asta în sânge. Este în ADN-ul fiecăruia dintre noi să fim mentori, ghizi şi lideri pentru alţii aşa cum avem în ADN să fim părinţi.

Însă pentru a fi adevăraţi lideri, adevărate personalităţi alfa, trebuie să trecem noi prima oară prin focul acţiunii, să depăşim greutăţi şi obstacole şi să ieşim victorioşi.

Înacest an vom lăsa focul acţiunii să ardă în noi şi apoi cu el vom arde tot ce este vechi şi vom clădi o nouă lume, o lume în care motto-ul nu este :" proşti, dar mulţi "ci "mulţi şi buni".

Ştii povestea cu bătrânul care pe patul de moarte spunea că a vrut să schimbe lumea când era tânăr şi nu a reuşit? Apoi a încercat să schimbe ţara  în care trăia şi nu a reuşit iar apoi a încercat oraşul şi nu a reuşit nici asta. Iar pe patul de moarte avea regretul că nu a încercat să se schimbe pe el prima oară, şi apoi poate ar fi schimbat oraşul, apoi poate ţara şi de ce nu, şi lumea.

Este timpul să trecem la acţiune pentru a ne schimba noi, apoi oraşele şi apoi ţara noastră.

Apoi, poate prin exemplul nostru, şi lumea.

E o provocare mare însă e demnă de noi, de tine.

Pentru că în tine este şi singura mea speranţă.

Eu sper ca tu să fii acea personalitate alfa care după ce se schimbă în interior, va avea puterea să influenţeze zece, o sută şi apoi o mie de oameni.

Şi dacă o mie de oameni influenţează alţi o mie, se schimbă un milion.

Şi astfel, împreună, schimbăm o ţară.

Accepţi provocarea?

P.S: Pentru a-ți ghida pașii către această transformare, poți găsi inspirație în cărțile mele aici: http://personalitatealfa.com/carti/.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții