De ce îi laşi să te facă o oaie proastă?

Orice carte de dezvoltare personală citeşti, o să vezi că se vorbeşte despre 98% despre oamenii care nu au succes şi 2% despre cei care au înţeles retetea şi o aplică pentru a avea succes.

Orice statistică economică auzi, vei auzi despre 90%, majoritatea care sunt săraci şi cei 1-2%, care sunt bogaţii.

Dacă citeşti Alexandru Lăpuşneanu, vei găsi scris aşa:

"— Proşti, dar mulţi, răspunse Lăpuşneanul cu sînge rece".

Când vine vorba de grupuri de oameni, fie că e vorba de oraşe, ţări sau întreaga planetă, toată lumea este de acord cu faptul că sunt ăia mulţi şi inferiori şi aia puţini şi superiori.

Din păcate eu nu îmi pot permite acesta gândire deşi ar fi calea cea mai uşoară.

Când am început munca la blog-ul Personalitate alfa, am făcut-o în ideea de a trezi în fiecare om cu care voi intra în contact acel potenţial uriaş care stă adormit în el, aşa cum am reuşit și în cazul meu.

Există oameni condamnaţi la o întreagă viaţă de suferinţă şi mediocritate?

NU!

Există oameni care vor sfârşi până la urmă în suferinţă şi mediocritate?

DA!

Însă nu pentru că nu ar putea mai mult, ci pentru că atunci când vine ziua să fie puse în balanţă cele bune şi cele rele, cele rele vor atârna mai greu.

Aceste alegeri, bune şi rele, le facem fiecare, zilnic.

Responsabilitatea a tot ce avem şi tot ce vom fi, este doar a noastră.

Există oameni care au depăşit obstacole şi au avut dezavantaje uriaşe pentru a reuşi mari victorii personale şi sociale, la fel cum există mulţi oameni care au avut totul şi şi-au bătut joc de viaţa lor.

Nu există nimic bătut în cuie, deşi poate în acest moment ai putea fi o persoană descurajată de anumite situaţii din viaţa ta.

Îmi spunea cineva că mă apreciază pentru că de când am scris primul articol şi până azi, am continuat să fiu la fel de entuziast în munca pe care o fac.

Cât timp voi avea putere să lucrez, entuziasmul şi credinţa mea în fiecare fiinţă umană vor fi de neclintit pentru că ştiu că din cea mai mare mizerie umană se pot naşte cele mai strălucitoare stele.

Acum însă e important să ne oprim din a acorda exclusivitate textelor motivaţionale, încurajărilor şi îmbrăţişărilor.

Pentru că în lumea în care trăim azi ele nu mai ne sunt de ajuns.

Acum e timp să trecem la ACŢIUNE!

Şi avem nevoie de lideri.

MULŢI.

Aş vrea ca fiecare dintre cei care citesc aceste rânduri să simtă că pot într-o zi să devină lideri, indiferent că sunt de sex masculin sau feminin.

Lideri adevăraţi, născuţi din focul acţiunii, căliţi de greutăţile vieţii dar nu descurajaţi de ele.

Lideri prin puterea exemplului.

Şi e atât de uşor…

În clipa în care tu faci un lucru bine şi eşti văzut, cineva se va apropia şi cu un glas timid și te va întreba:

"Îmi poţi spune şi mie cum ai făcut?"

În acea clipă, ai devenit lider.

Lider, mentor, ghid pentru alte fiinţe umane care se uită la tine şi speră că le vei deschide o nouă cale, că le vei oferi o nouă speranţă, ceva pentru care pot şi ei la rândul lor să lupte.

Oameni care vor spera că vei deschide pentru ei ferestre şi uşi pe care le credeau demult închise.

Ai asta în sânge. Este în ADN-ul fiecăruia dintre noi să fim mentori, ghizi şi lideri pentru alţii aşa cum avem în ADN să fim părinţi.

Însă pentru a fi adevăraţi lideri, adevărate personalităţi alfa, trebuie să trecem noi prima oară prin focul acţiunii, să depăşim greutăţi şi obstacole şi să ieşim victorioşi.

Înacest an vom lăsa focul acţiunii să ardă în noi şi apoi cu el vom arde tot ce este vechi şi vom clădi o nouă lume, o lume în care motto-ul nu este :" proşti, dar mulţi "ci "mulţi şi buni".

Ştii povestea cu bătrânul care pe patul de moarte spunea că a vrut să schimbe lumea când era tânăr şi nu a reuşit? Apoi a încercat să schimbe ţara  în care trăia şi nu a reuşit iar apoi a încercat oraşul şi nu a reuşit nici asta. Iar pe patul de moarte avea regretul că nu a încercat să se schimbe pe el prima oară, şi apoi poate ar fi schimbat oraşul, apoi poate ţara şi de ce nu, şi lumea.

Este timpul să trecem la acţiune pentru a ne schimba noi, apoi oraşele şi apoi ţara noastră.

Apoi, poate prin exemplul nostru, şi lumea.

E o provocare mare însă e demnă de noi, de tine.

Pentru că în tine este şi singura mea speranţă.

Eu sper ca tu să fii acea personalitate alfa care după ce se schimbă în interior, va avea puterea să influenţeze zece, o sută şi apoi o mie de oameni.

Şi dacă o mie de oameni influenţează alţi o mie, se schimbă un milion.

Şi astfel, împreună, schimbăm o ţară.

Accepţi provocarea?

P.S: Pentru a-ți ghida pașii către această transformare, poți găsi inspirație în cărțile mele aici: http://personalitatealfa.com/carti/.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

65 de răspunsuri

  1. fii convins de acest lucru, altfel nu as fi accesat acest site.  Sunt un partizat al actiunii (nu am fost niciodată o persoana statica), am aprins deja torta :).

  2. Da Pera! Accept provocarea si voi incepe sa schimb lumea incepand de azi. Voi incepe prin a ma ajuta pe mine insumi ca sa pot sa ii ajut pe cei din jur. Voi incepe prin a ma hrani spiritual pe mine si apoi si pe ceilalti. Influenta unui om de  caracter dureaza o eternitate. Vreau sa schimbam aceasta tara. Sunt alaturi de tine, Pera!

  3. Accept provocarea!!! 2013 pentru mine va fi un an EXTRAORDINAR, va marca viata mea intr-un mod fantastic. Si totul doar prin…ACTIUNE. Am planuri mari, deci…I’m in 🙂 Multumesc Pera!

  4. Da, 2013… Sigur va fi un an de foc si sabie: multi vor pieri si multi vor ramane statici… altii vor intra in regres, altii se vor schimba. Cert este ca, 90 % vor petrece anul 2013 la fel ca in 2012. Unii vor cumpara carti de arta motivationala in speranta ca se va petrece ceva bun in ei, altii trec la actiune ACUM !

  5. Eu zic ca din contra…. lasa-i sa zica ce vor si nu le mai da atentie. Majoritatea care te vor critica sunt mediocrii si nu au realizat mare lucru, nu au iesit din zona de confort, nu s-au expus incat sa primeasca si ei la randul lor feedback negativ din partea celorlalti.
     
    asa ca da-le ignore, si focuseaza-te doar pe oamenii de calitate !

  6. @Pera Novacovici , este singurul drum pe care-l vad viabil in drumul meu, accept provocarea si trec la actiune de acum 🙂

  7. Foarte bun articolul! Mulţumesc! Îmi aminteşte de celebrul citat al lui Gandhi care spunea „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”.

  8. Imi promit si imi declar mie si comunitatii personalitate alfa ca voi face tot posibilul sa devin o persoana alfa, o persoana educata curajoasa. Vreau sa fiu liderul meu, sa lucrez pt mine si sa fiu propiul meu sef.
     
    Pentru 2012 mi-am propus niste scopuri legate de dezvoltare personala care mai am putin timp sa le indeplinesc, asa ca o sa trag tare de mine sa devin ceea ce mi-am dorit in 2011 macar pe ultima suta de metri.
     
    pot spune ca anu 2012 a fost bunicel, mai am de lucru destul la mine ca persoana, o parte din vise mi s-au indeplinit, o parte sunt in curs de finalizare, si o parte le-am lasat pt 2013.
     
    2013, atentie comunitatea alfa VINE in fiecare an cu din ce in ce mai multe forte si mai multi oameni aducati.
     
    Pera te sustin si te voi ajuta cum pot sa iti atingi visul pentru ca merita cartea ta sa ajunga Best Sale.
     
    BAFTA !

  9. cel mai concentrat si concins mesaj de lupta pe care l am citit de pana acum , care trezeste instinctul ancestral de lupta motait in noi, in doar cateva randuri
    asta vreau sa fie si ca o marturie, daca e sa pier, sa o fac cu demnitate in lupta, sa fiu rapus de sabia prejudecatilor si frustrarilor vrajmasilor si sa lupt in batalia biruintei implinirii si dezvoltarii personale pe calea liderului suprem desavarsit ( ca doar ne tragem din Stefan cel Mare si Mihai Viteazu )

  10. Accept faptul ca am calitatile de lider inauntrul meu. Accept si faptul ca dupa ce le voi trezi la 100% din potential o sa schimb, pt. inceput si lumea din jurul meu.

  11. Daca tot vrem sa schimbam ceva in tara asta, hai sa facem si un partid. Sa intram si in politica sa schimbam si pe acolo ceva. O sugestie de nume ar fi PA sau Partidul Alfa. nu?

  12. Partidul Alfa.. 😀 dar mai bine sa ne asumam tot ce facem si sa nu fim falsi asa cum sunt multi politicieni, sa fim lideri prin puterea exemplului

  13. Toti se umfla-n pene ! Toti isi arata care mai de care ca se pricepe sa scrie pompos si bombastic… Falsa mandrie !!!… Haide-ti mai, baieti !… sa trecem la actiune, odata ! Atata ipocrizie in lumea asta virtuala !… Sunt dezamagit ca niciunul nu este sincer. In schimb toti scriu de parca sunt zei ai perseverentei cand niciunul aproare, nu este de fapt si nu rezoneaza cu ceea ce scrie… La actiune, baieti !

  14. Multumesc pentru provocare. Ma inclin in fata entuziasmului tau si da-mi voie sa sper intr-o viitoare tovarasie.  Alaturi de tine nu-mi ramane sa spun decat PER ASPERA AD ASTRA.  Accept provocarea cu rezervoarele pline.

  15. „din cea mai mare mizerie umana se pot naste cele mai stralucitoare stele”, foarate frumos spus! Si Partidul Alfa suna bine 🙂 Nu ar fi o idee rea, aveti si sustinerea mea ;).

    1. @VyoMerropi Unde a spus Pera ceva despre un partid? Nu ca as fi impotriva dar nu sunt nici pentru. Insa aveti sprijinul meu pentru a ii invata pe oameni moralitatea, asertivitatea, pentru a ii invata respectul de sine si sa se asculte pe ei insisi

  16. Subscriu!De multa vreme gindesc la dezvoltarea unui ,,mecanism”,aplicabil oricarui partid politic,prin care accesul in zonele puterii sa fie permis doar oamenilor responsabili!Acum tu ai gasit rezolvarea,singura din punctul meu de vedere:un partid nascut cu acest ,,mecanism”,un partid ai carui lideri sa se inconjoare de cele mai eminente minti ale natiei,acei carora le face placere sa-si slujeasca poporul,nu sa-l exploateze!

  17. Provocare acceptata… de ceva timp 🙂 La mine la „status” scrie „In progress” :)Multumesc Pera pentru inspiratia pe care ne-o oferi de fiecare data.

  18. Accept provocarea. Voi cauta sa ma schimb pe mine. Apoi pentru ca voi reusi voi putea fi un exemplu ca se poate sa te schimbi. Si voi ajuta pe ceilalti sa isi urmeze pasiunea.

  19. Pera sa nu ma intelegi gresit. Nu sint negativist, nu am intentia de a „contra” ce incerci tu sa faci, dar ma intreb: cum poate un om sa arunce provocari, dace el nu accepta provocari??????? Eu ti-am aruncat o provocare pentru 2012. Nu ai lasat nici macar un comentariu. Doar ai batut saua sa priceapa calul prin alte topicuri, lasdind sa se inteleaga ca e ceva absurd sau prostesc. Pur si simplu ai respins-o. Tacit ca un copil care se ascunde de necunoscut. De aceia te intreb pe tine si pe ceilalti ce vor citii comentariul meu: Cum sa accept o provocare de la o persoana care nu are curajul sa accepte provocari??????????? Oare sa fie asta o ramasita din zona de confort, din care zici ca ai iesit????

  20. De acceptat este usor,m-ai ales daca o zici din gura,problema este cu convingerea interioara,pentru ca de obicei daca nu ramanem focalizati pe un anumit subiect,cum este articolul acesta dupa ce inchidem pagina din browser,la revedere provocare,asa ca multa putere de convingere si dorinta arzatoare va doresc „lupii„ mei.Multumim Pera

  21. Hola! Noi cei care traim in afara tarii am acceptat demult provocarea!!!! Cand cutitul iti ajunge la os trebuie sa actionezi de o forma sau alta!!! Dar ma itreb eu ce se poate face traind in Romania!!!! Cum poti schimba ceva ce este atat de putred!!!! Noi privim cu amaraciune greutatile prin care trec romanii de acasa! Cum se pot ridica oamenii care sunt calcati in picioarele saraciei si a celor ce te golesc de demnitate!!!!

    1. chiar zilele astea imi treceau prin cap aceleasi ganduri.cred ca se poate si in Romania,doar ca trebuie sa parasim oamenii mediocri ,care nu ne-au lasat de-a lungul timpului sa ne dezvoltam,pentru a ne putea schimba .dupa ce parasesti acest mediu,dupa un timp iti dai seama ce te tragea in jos atunci cand revii la el.inconjurandu-ne de oameni cu valori asemanatoare ,care sunt sigur ca sunt si in romania incepi sa te schimbi si sa devii TU cel adevarat.avem foarte multe exemple de oameni care traiesc in romania si care au demonstrat ca se poate.pana la urma nu cred ca conteaza unde esti in aceasta lume ,important este sa devenim ceea ce trebuie sa devenim si prin exemplul nostru sa ii ajutam si pe cei care vor sa fie ajutati

  22. accept asta acum si am acceptat de la inceput de cand mi-am dorit sa devin o personalitate alfa. timpul si rezultatele vor spune mai multe

  23. Intr-adevar suntem multi, dar trebuie sa incercam sa fim cat mai buni. Doar impreuna putem progresa, prin propria dezvoltare personala, intelegand cine/ ce suntem fiecare in parte si schimbandu-ne/ evoluand/ actionand spre binele nostru in primul rand. Pera, provocarea ta trebuie constientizata si apoi sa devina un juramant pentru oricine isi doreste schimbarea in bine. E un juramant cu bataie lunga, de-o viata intreaga, un antrenament zilnic, plin de incercari, presarat pe alocuri cu esecuri/ accidente/ greseli. Avem potential de neimaginat, ca sa facem/ actionam minuni in jurul nostru 🙂

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.