E timpul să te trezeşti

Majoritatea oamenilor sunt adormiţi deşi au ochii deschişi.

Ochii deschişi nu înseamnă că şi conştiinţa e trează.

Per asper ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

31 de răspunsuri

  1. Salut Pera! Iti multumesc pentru video mi se pare un indemn perfect catre cei ce inca isi cauta rezolvarea problemelor in exterior si se simt frustrati si enervati pentru ca nimic din jurul lor nu functioneaza asa cum vor.
    Cunosc foarte bine aceasta categorie, m-am aflat si eu foarte mult timp si chiar daca am 24 de ani pot spune ca defapt am doar vreo 4 ani de viata.. pentru ca in urma cu aproximativ 4 ani, cu ajutorul tau am reusit sa ma trezesc incet incet.
    Pot spune ca nu m-am trezit complet si consider ca mai am mult pana acolo dar am facut un lucru important si anume .. Am deschis ochii putin cate putin, prima oara vedeam in ceata si nu stiam ce anume sa fac si cum sa ma ajut.
    Am avut mare noroc cu tine Pera pentru ca tu mi-ai adus acele lentile prin care am inceput sa vad din ce in ce mai clar propria viata si m-ai facut sa imi gasesc raspuns la cele mai dificile intrebari pe care mi le puneam.
    Pentru ca mi-ai adus lumina in viata mea intunecata pot sa iti spun sincer ca iti multumesc!

  2. Buna Pera! Iti multumesc ca m-ai ajutat sa ma trezesc, te citesc de aproape 2 ani si de atunci viata mea s-a schimbat enorm. Inainte ma vaitam tot timpul pentru situatia in care ma aflam, cautam vinovati pt tot ce mi se intampla, m-ai ajutat sa realizez ca noi suntem cei care ne traim viata, nu traieste altcineva pentru noi.
    Iti multumesc!

  3. Bravo Pera, cred ca acesta era cuvintul potrivit „zombi”. Sa traiesti fara viata, sa nu iti dai voie sa fii fericit. Multii cautam fericirea in afara fara sa realizam ca de fapt noi suntem fericirea , din noi pleaca esenta tuturor lucrurilor. Eu nu pot sa traiesc fericirea ta asa cum nici tu nu o poti trai pe a mea. Cred ca singurul si marele efort pe care il putem face ca sa ne gasim fericirea este sa ne cunoastem pe noi si atunci vom simti libertatea care te duce sper fericire. Cand este omul cel mai cerativ: atunci cand este liber…. Libertatea iti da aripi sa zbori unde vrei, libertatea este imaginatie.
    Nu imi este rusine sa spun ca in scurt timp ma apropii de jumatatea sutei. Am facut multe la viata mea: lucruri care credeam eu ca sunt in randul lumii (tipare), dar de ceva timp m-am razvratit si fac doar ceea ce ma face sa ma simt implinita. Iar voi aici mi-ati dat un sut in fund si am inteles ca trebuie sa fac mai mult.
    Am inceput sa fac fotografii si asa m-am apropiat mai mult de natura si de culori, iar intr-o zi am simtit ca trebuie sa fac ceva ce nu facusem nicodata…am inceput sa pictez. Nu tinusem niciodata o pensula in mina( in afara de cea cu care vopseam gardul), dar dupa primul tablou pe care l-am facut mi-am dat seama ca eu pusesem pe pinza sentimentele mele exprimate prin culori. Nu mica mi-a fost surprinderea cind celor care le-am prezentat tabloul m-au intrebat cu citi bani l-am achizitionat……
    Multumesc Pera inca o data pentru sutul in fund.
    Si nu uitati sa priviti lucrurile marunte caci ele va vor duce spre cele mai.

  4. Foarte frumos! Iti multumesc Pera, pentru modul in care prezinti realitatea si pentru emotia pozitiva si constructiva pe care am simtit-o urmarind acest video.

  5. Da, foarte adevarat, Pera, este nevoie sa ne trezim pentru a traii in mod real…din pacate suntem prea multi care avem doar impresia ca suntem treji desii suntem adormiti, sau ne trezim ca sa ne culcam apoi la loc…foarte buna tema, impetuos necesara si de foarte mare urgenta…

  6. Buna Pera! Da- mi te rog un sfat, sunt in concediu crestere copil, am o fetita de 1 an si 3 luni, in decembrie ar trebui sa incep serviciul, o munca de sclav platita f prost, as vrea sa ma apuc de treaba si sa renunt la serviciul asta. Dar daca renunt si nu pot face bani din altceva, cu ce voi intretine fetita? E mai complicat cand ai un copil. Tu ce ai face? Multumesc

  7. propun sa facem diferenta intre cortex si psihic.psihicul este sinteza cea mai dezvoltata a fiintei vii, iar constiinta este o stare care poate sa si nu existe.a avea ochi nu inseamna sa ai constiinta.

  8. Ai timp si stai pe net , citeste carti ;obtine o calificare/diploma ( contabilitate primara/ fiscala – e usoara , invata excel(fara nu existi pentru corporatii) – pe YT is tone de videouri in care sa inveti , invata o/alta limba straina si obtine un atestat, chiar si un operator telefonic castiga mai mult in alta limba, obtine cat mai multe calificari/diplome ( dar invatate) , imbunatateste-ti educatia( fa o facultate / master).
    Cand cauti un job uita-te la cerintele angajatorilor si incearca sa punctezi cat mai multe – daca vrei un job mai bun trebuie sa produci ceva ,sa vi cu plus valoare
    Daca ai terminat o facultate reia cursurile care ti-au placut mai mult , citeste pe net – o groaza de materiale in engleza – aia au inventat , aia explica cel mai bine .
    Identifica ce iti place sa faci si obtine calificarile pentru respectivul domeniu – poti citi de pe net in timp ce legeni sau ce faci cu copiii.
    In majoritatea job-urilor bine platite de azi se pune accent pe gandire analitica , independenta ca si cum ai lucra pentru tine dar ai activele/piata companiei – „robotii” or sa fie inlocuiti de adevaratii roboti
    Daca ti-e ca e prea greu sau crezi ca tu nu ai capacitatea mentala , gandeste-te la aia mica – merita un viitor mai bun .
    PS Asta e valabil si pentru altii „in cautarea unei solutii „- lucrezi la jobul tau si in masina/metrou asculti citesti ceva ; 1 ora pe zi 5 zile/sapt faci 20 de ore intr-o luna pe 1 subiect – e ceva

  9. Am renuntat la facultate din pacate, dupa ce am nascut nu m-am putut prezenta la cursuri si seminarii.Acum sunt hotarata sa o iau de la capat. Motivatia este fetita mea intr-adevar. am inceput sa invat in fiecare zi. Cat despre pasiuni, stiu ce imi place dar nu cred ca pot face bani pentru inceput din pasiunea mea. Voi incerca sa gasesc o cale. Multumesc

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.