Esti Alfa? Ești de-al nostru. Hai să facem treaba asta împreună

Poți descărca articolul PDF de aici.

“Îmi plăceau vremurile în care nu era nevoie de o catastrofă că să avem grijă unii de alții” – George Carlin

Nu știu cum ai văzut tu activitatea mea și a comunității Alfa în ultimele 6 luni însă vreau să încep cu o mărturisire. În ultimele 4 luni, nu am fost Pera cel pe care ți-l imaginezi. Nu am fost 100% pasionat, implicat, motivat, entuziast, productiv. 

80% din energia mea a mers în interiorul meu, în minte și suflet unde s-au întâmplat niște procese foarte puternice și cam odată pe săptămâna îmi răspundeam la niște întrebări, găseam niște soluții și eram fericit că e gata, acum pot să reiau treaba normal. 

Și supriză!

Începea alt proces, se întâmplă ceva care îmi arătă că nu am ajuns la capăt de drum. Pe scurt, mi s-a schimbat identitatea și eu habar nu am avut ce mi se întâmplă. 

Timp de 12 ani, muncă mea a fost Personalitate alfa iar eu am fost psihologul. Misiunea a fost să spun oamenilor că în noi, în abilitățile noastre, în personalitatea noastră, în mintea și sufletul nostru este comoară noastră și că doar dezvoltând aceste daruri ce ne-au fost date, realitatea exterioară va reflectă nivelul nostru de evoluție și va deveni abundență și prosperă. 

Arată-mi un om care nu mai scapă de probleme și i se repetă aceleași suferințe și am să îți arăt un om care nu se preocupă constant și serios de propria lui creștere. 12 ani am spus oamenilor – a deveni Alfa înseamnă a-ți alege calea în viață, a gândi pentru ține și a-ți crea viață pe care ți-o doreșți. 

Am văzut atâtea cazuri dificile care au trecut prin schimbări incredibile și și-au transformat viață încât am certitudinea că nu există " caz pierdut". 

Schimbarea Și totuși, în acest an, 2017, am început să fiu tot mai nemulțumit în interiorul meu. 

Ceva nu se mai potrivea. Și mi-am dat seama ce. 

 

După 12 ani, misiunea Personalitate alfa se schimbă. 

Nu mai pot să vorbesc oamenilor la nesfârșit legat de ce bine o să fie în viitor, când o să ne schimbăm, când o să fim Alfa, când totul va fi perfect. 

Realizarea mea uriașă a fost că suntem deja Alfa, trăim în abundență chiar dacă poate nu putem vedea asta încă și viață trebuie trăită aici și acum, zi de zi, în cea mai bună formă și stare a noastră.

E important să trăim aici și acum, orice problema apare există soluții pentru ea, aici și acum. Nu mai e nevoie să așteptăm să avem mai multă încredere, mai mult curaj, mai multe resurse, mai multe informații.  

Noi putem face aici și acum deja lucruri incredibilă dacă doar am avea înțelepciunea să ne oprim din alergatul după iluzii de fericire din depărtare și ne-am opri să apreciem bogățiile ce sunt deja aici sub nasul nostru. Cu acest articol, cu campania de azi și cu anul 2018, mă voi adresa tuturor nu că și viitori oameni de succes, viitori Alfa, viitori oameni sănătoși, prosperi și evoluați spiritual. 

 

Mă voi adresa ție că și unei personalități ALFA care EȘTI DEJA. 

Iar dacă nu știi încă sau nu simți asta, treaba mea este să îți ofer ochelarii perspectivei cu care eu văd și sper să vezi la ține ceea ce și eu văd: că DEJA EȘTI ceea ce cauți, ceea ce speri că vei deveni. 

Da, avem traume. Da, avem probleme de tot felul. Da, lumea e un loc în care se întâmplă multă suferință cauzată chiar de om. Dar nu îți imagina că nu eșți destul de vrednic, că nu meriți ce au alții, că nu ai putere destulă sau resurse chiar acum să porneșți pe un drum al transformării rapide și foarte eficiente. 

Am greșit în ultima vreme pentru că ți-am dat impresia că a fi Alfa sau a avea succes sau a avea vocație înseamnă să ai o viață perfectă. În ultimul an, poate și în ultimii ani, am încetat să mai mă vulnerabilizez, să îți spun cu ce probleme, obstacole sau suferințe mă confrunt și eu. Nu stu de ce am făcut-o. 

Poate din cauze unei zone de confort, poate am considerat că nu e bine să vorbesc despre lucruri dacă încă sunt în propriul proces. Dar am greșit. Și la fel că mine greșesc toți cei care au realizat ceva în viață, care au influență, care sunt priviți că modele și inspirație și nu în România ci în lume. 

Motivul pentru care poate tu încă nu te consideri Alfa sau puternic, sau valoros sau fericit este că simți că viață ta încă nu e perfectă și echilibrată pe toate planurile și tot tinzi la viață aia perfectă.

 

NU EXISTĂ viață perfectă, pentru nimeni. 

Până în august anul acesta beam wisky, aproape în fiecare seară, și uneori mai multe pahare.  Mi-am dat seama că alunec pe o pantă periculoasă după ce un bun prieten mi-a atras atenția cu dragoste că el a băut un wisky și eu 4 duble și că vorbesc normal și coerent ceea ce înseamnă că mi-a crescut foarte mult toleranță. 

După ce am urcat pe Kilimanjaro și am mers la primul meu triatlon am înțeles că pe calea comodă  a alcoolului pentru a-mi potolii stresul din timpul zilei nu se găsește NIMIC bun și nu am mai cumpărat nicio sticlă de alcool acasă. Mai beau social, când mai ies, dar nu mai am "poftă". 

Acum două săptămâni am făcut criză de fiere de am crezut că mor și nu am știut ce am până seară. Apoi am făcut o diaree 2 zile de mi-am curățat colonul că și cu cel mai bun detox posibil. Nu am mâncat nimic deosebit față de regimul meu destul de curat însă probabil a fost și o cauza psiho-somatică, în care furia din ultima vreme pentru că mă simt rătăcit s-a adunat. 

Și eu și Oxana lucrăm foarte mult și uneori rezultatele nu sunt cele pe care noi poate le așteptăm. Uneori uităm să mai trăim prezentul și ne golim bateriile și ne mai certăm dar defapt prin certuri ne spunem unul altuia că nu ne simțim iubiți și ne aducem aminte cât de importantă e conexiunea umană reală, cu timp de calitate împreună, cu pauză și relaxare, cu trăit viață reală nu doar " când o să facem, când o să avem, când o să rezolvăm". 

Stresul și problemele sunt tot timpul aici. Provocările nu o să fie mai mici ci mai mari. Atitudinea noastră în față lor e nevoie să se schimbe. Și am multe, mai urâte decât astea de mai sus, și ți le voi spune pe rând în 2018. Nu o să îți afisez doar virtuți, încurajări, coloana vertebrală. O să îți arăt și vulnerabilități, eșecuri și suferințe. 

Și sper să inspir prin asta și alți oameni care sunt priviți că inspirație și modele să se vulnerabilizeze pentru că asta umanizează, asta creează legături umane autentice. Nu avem nevoie de mai multe modele ideale. Avem nevoie de mai mulți prieteni buni.

Nu sunt perfect, nu am viață perfectă și citind zi de zi zeci și uneori sute de mesaje din comunitate, îți garantez că aveam aceleași probleme. Și în ciuda acestor probleme, întâmplări care ne cer să evoluăm, transformăm, așa cum eu pot să fac lucruri faine, poate oricine. Defapt am dovadă zi de zi că cei mai mult din comunitatea ALFA fac deja lucruri extraordinare dar tot majoritatea nu apreciază destul propria persoană, propriile eforturi, propriile rezultate. 

Majoritatea cred că ceea ce fac e prea puțîn, că defectele-s prea multe, că viață nu e perfectă la toate capitolele. Nu o să fie vreodată. Viață e schimbare. 

Dacă ai o abilitate nouă sau o putere și rezolvi ceva în viață ta, apare următoarea provocare. Eșți permanent cu centură albă și nu se termină niciodată. De asta a fi Alfa înseamnă să fii conștient că vei fi provocat cu o frecvența tot mai mare pe măsură ce evoluezi mai mult. 

A fi Alfa înseamnă să nu cazi în capcană lui " eu știu" pentru că ți se va arătă rapid de tot că nu știi. 

A știi înseamnă certitudine și control, iar natură iubește curajul și schimbarea. A fi Alfa înseamnă să îți cunoști și gestionezi gândurile, emoțiile și propriul suflet și muncă ta să fie îndreptată cu bucurie într-acolo și nu înspre a controla oameni și circumstanțe externe. 

 

A fi Alfa înseamnă a știi că eșți suficient, bun și minunat azi, exact acum și aici, indiferent de circumstanțele și rezultatele sociale pentru că dacă realitatea exterioară reflectă lumea interioară, lumea ta interioară și felul în care ești și cum funcționezi, provine din aceleași origini. Poți și tu orice a putut oricine pe planetă asta.

 

Comportă-te că atare, că o personalitate alfa și nu că o victima. Asta-i tot ce trebuie să faci. 

Asta a fost marea mea revelație și mai am multe de spus. Dacă eu sunt Alfa, și tu eșți, sau nu suntem niciunul și nu e nimeni pe lumea asta. Eu fac câteva lucruri bine, și pe restul mediocru sau prost. Sunt sigur că la fel e și la ține. Nu am întâlnit încă omul perfect cu viață perfectă. Și nici nu mă las păcălit de aparențele și măștile afișate. 

Orice om, oricât de puternic și de succes e, plătește un preț pentru asta. Nu imaginea de perfecțiune și notă 10 pe linie ne va unii că oameni ci împărtășirea lucrurilor care ne ar rușina sau vulnerabiliza. Aveam nevoie să îți spun asta pentru că am nevoie că tu să știi că eșți mult mai tare decât îți imaginezi. 

 

Va fi un 2018 FOARTE interesant și îți promit că dacă nimic altceva, nu te vei plictisi.   

Asta e doar introducerea în subiect, vreau să revin la tema noastră de azi și propunerea mea pentru ține. Să ne dăruim reciproc și apoi împreună, să dăruim celor care nu au nimic de dăruit. 

Ieri îți povesteam propunerea mea: 

Că de la Alfa la Alfa, îți spun că nu e deloc întâmplător că exact acum, la sfârșitul acestui an dificil sufletește pentru mine, exact când simt că mi-am terminat procesul interior și am găsit răspunsurile pe care le caut, a apărut șansă cu campania de Crăciun prin care să dăm un ajutor că și comunitate ONG-ului Simonei Czudar – Ador Copiii. 

Dacă e un lucru care mi-a reaprins din nou entuziasmul, e ideea acestei campanii pentru care mulțumesc băieților de la Kiwi ( Câtă, Adi, Iosif și lu Ale, Darius și restul echipei care a tras tare să avem tot pregătit în timp util) și în același timp să mulțumesc echipei Alfa care mă va ajută să implementăm și ducem la bun sfârșit acest proiect. 

Trăim în abundență și nu doar de Crăciun trebuie să facem gesturi de dăruire dar e un început bun. Dacă fiecare ar da puțîn din care are, nu ar trebui nimeni să dea mult și ar fi un uriaș ajutor real pentru cei care chiar nu au. 

 

1. Oferta mea pentru tine. 

Am făcut lucrurile cât de simplu am putut. 

Avem două audiobook-uri mari și late, realizate profesional, cu vocea MIhaelei Tatu în studio la Kiss FM. Calitatea e WOW! În ianuarie vor fi la vânzare iar acum le dau gratuit tuturor celor care contribuie în această campanie cumpărând din oferta noastră de cărți, cursuri, CD-uri și audiobook-uri un minim de 200 de ron. 

 

👉 http://personalitatealfa.com/craciun-2017/

 

❗ 50% din profitul campaniei merge la Ador Copiii. Unde mai exact? Ne zice Simona și îți dau un extras din emailul ce l-am primit de la ea când am întrebat-o cum putem ajută concret. 

 

2. Cum ajutăm

Pe scurt, mai jos pus câteva idei, despre campanie, beneficiarii acesteia și modalități de implicare.

Beneficiarii campaniei :

1. 25 copii aflați în situațîi sociale grele, din familii sărace sau centre de plasament.

  • 3 centre de plasament, cca. 70 de copii
  • vom dona alimente de baza, nu dulciuri și pufuleți
  • dacă sunt copii talentați printre ei, pot primi o bursă de studiu sau de extra activități (balet, tenis, canto, etc)

 

2.  20-25 de copii care vin din sistemul  de protecție și au o stimă de sine foarte scăzută, pe care îi trimitem în tabăra terapeutică – inspirațională ( a 4-a, vezi reportaj:

 

http://www.digi24.ro/regional/digi24-timișoara/terapie-pe-schiuri-un-grup-de-voluntari-ajută-zeci-de-copii-adoptați-să-se-integreze-în-societate-și-în-noile-familii-365373

 

  • fonduri necesare pentru cazare, masă, ski pass, instructor, drum (vezi în atașament centralizator oferte de cazare primite) 
  • din cauza traumei abandonului, pe care îl au 'copiii noștri', tiparul taberelor noastre este diferit de celelalte, aducând în tabăra și părinții = conexiune de familie, boost de încredere, spirit de echipa, toate sădite de psihoteraput și de mine, prin minisesiuni de coacing, terapie de familie și mesaj general inspirațional, astfel încât copiii pleacă din tabăra cu transformarea lor interioară începută. 
  • eu văd în mintea mea așa (asta de N ani și am crezut tare că vine și ziua asta să vorbim despre asta 🙂 ) că tu să vorbești nu doar copiilor, ci și părinților, care vor rămâne ulterior cu copii.
  • le poți da 'unelte' prin care să lucreze cu copii mai departe, să fie ceva sustenabil și cu impact pe termen lung. Copii sunt, totuși, mici și mesajul tău ar trebui redus că nivel de conștientizare destul de mult, așa, prezentat și celor mari vom aveam impact huge 🙂 + cărți, + noi membrii în comunitate, + + + 🙂 Putem face asta și online, dacă nu poți veni în tabăra, găsim soluții.

 

3.  Ce urmează

Am o tonă de materiale, o să o cunoști și pe Simona în zilele ce vin dar nu vreau să uiți de ține. Chiar vreau să îți dau cele două audiobook-uri gratis și dacă faci comandă la ce cărți sau cursuri ai nevoie, rămâi cu 2 audiobook-uri, toate produsele pe care le comanzi și o să vezi exact unde se duc banii tăi, mă voi ocupă personal de asta. 

Asta e ceea ce pot să ofer, asta e propunerea și rugămintea mea pentru tine. 

Să ne dăruim reciproc ce avem de oferit și împreună să oferim celor care azi, temporar doar, nu au nimic de dat . 

 

Facem niște copii ce au fost abandonați de părinți fericiți?

Împreună? 

Ca și Alfa?

 

👉 http://personalitatealfa.com/crăciun-2017/

 

Pera Novacovici 

 

P.S. Campania durează până miercuri inclusiv. Stocurile la produsele fizice sunt limitate și am să îți spun exact cum stăm cu cărțile, CD urile și restul. 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.