Exercitiul ce iti va imbunatatii dramatic stilul de viata

Stiu ca titlul e entuziast si nu ma arunc des sa scriu asa lucruri:  " Chestii care iti imbunatatesc dramatic viata. " 🙂

Dar am avut ocazia sa gasesc niste foi pe care le-am scris demult, acum mai bine de 6 ani.

Atunci am decis sa ma las de politehnica si sa merg la facultatea de psihologie.

Nu imi placea aproape nimic la viata mea.

Nu aveam prietena, nu aveam bani, salariul meu pentru jumatate de norma era 2 milioane pe luna. Imi ajungea sa mananc un hamburger in complexul studentesc de cateva ori pe spatamana impreuna un suc la jumate. Nu aveam calculator acasa. Nu iesisem intr-o excursie de 3 ani de zile. Viata sociala era aproape inexistenta. Aveam o stima de sine scazuta si un stil de viata dezastruos.

Exista un singur exercitiu pe care l-am facut atunci si de care am uitat, insa am pus foarte mult suflet in el. Am descoperit foile de atunci pe un caiet studentesc.

Cu totii avem acea masca sociala. Persona, masca actorului din antichitate. Mai avem insa partea cea mai importanta din nou, adevarata noastra identitate. Unii ii zic SINELE, altii ii zic SUFLETUL, altii zic ADEVARATA NOASTRA IDENTITATE.

 

Asadar, avem:

  1. Aveam acea identitate de suprafata, superficiala. Sunt elev/a sau student/a, sunt angajat/a,  am o profesie, am hobby-uri, viata mea se desfasoara monoton, etc
  2. Identitatea ADEVARATA. Dorintele mele adevarate, necenzurate. Ce vreau eu pentru mine si viata mea.

De multe ori, cele 2 identitati ale noastre sunt foarte diferite.

De exemplu spunem ca e foarte bine sa avem un stil de viata sanatos in timp ce inghitim o shaorma.

Sau spunem ca e bine sa facem sport in timp ce trec saptamani sua luni de zile in care nu ne miscam fundul.

Sau spunem ca e foarte important sa ai disciplina financiara si sa faci economii, sa gandesti pe termen lung, in timp ce cumparam compulsiv orice vedem in vitrine.

Exemplele acestea pot continua la nesfarsit.

Acest tip de comportament se cheama incongruenta.

Adica imaginea si identitatea noastra de suprafata nu e aceeasi cu imaginea noastra reala si profunda.

Acum, ce anume da nastere indentitatii noastre adevarate, profunde?

Dorintele noastre cele mai profunde.

Un tip pe care il studiez si care vorbeste despre aceste lucruri se cheama Frank Kern. Tipul este multimilionar si vorbeste despre masinile sport pe care le-a avut.

Ferrari, Porsche, Lamborghini.

Si spune ca si-a cumparat toate aceste masini ca sa fie mai "cool" si mai " interesant" pentru ca oamenii sa il respecte si sa il pretuiasca mai mult.

A fost dezamagit, pentru ca identitatea lui nu s-a schimbat deloc. Avea obiecte in jur insa in interior era tot distrus. Viata lui era la fel de plictisitoare.

Si asa si-a dat seama ca oamenii nu vor lucruri noi ci vor O VIATA NOUA. Vor sa simta  acea experienta ce o simti cand ai lucrurile materiale.

Cand o familie cumpara o casa noua, nu cumpara caramizile, acoperisul, camerele.

Cumpara EXPERIENTA de a trai intr-o casa spatioasa, intr-un mediu placut si creativ in care te poti relaxa.

Pornind de la acest lucru, Frank a inventat si o formula simpla care zice ca

V = E+I

Adica Viata = Experientele ce le traiesti ( inclusiv experientele date de lucrurile materiale) + Identitatea noastra ( valoriile, principiile, convingerile)

Daca azi am presupune ca mai traiesti 40 de ani de acum incolo, inseamna ca mai ai de trait 14600 de zile.

Intrebarea pe care o am pentru tine si care mi-a schimbat mie intreaga viata este:

CUM AR ARATA VIATA TA PERFECTA DACA NU AR EXISTA LIMITARI SAU CONSECINTE?

Nu te gandi la lucruri ci la experiente. Descrie cum am arata o zi perfecta din viata ta daca nu ar exista limitari sau consecinte.

Intrebari ajutatoare:

–         Cand te trezesti de dimineata, langa cine te trezesti?

–         Ce vezi pe geam?

–         Ce faci primul lucru dupa ce te trezesti?

–         Ce anume mananci?

–         Unde mananci?

–         Cu cine mananci?

–         Cine si cum sunt prieteni tai?

–         Ce faic cu ei si despre ce discutati?

–         Cum va petreceti timpul liber?

–         Cum si de unde iti vin banii?

–         Cum e viata ta sexuala, relatia sau relatiile tale?

–         Ce fel de familie ai?

–         Cum arata casa sau locul in care traiesti?

–         Ce ai face pentru dezvoltarea ta personala ( sport, educatie, munca)

–         Cum ai contribui pentru cei din jur?

–         Ce faci nopatea si cu cine?

–         Cum te distrezi?

Acestea sunt doar cateva intrebari insa tu vino cu ORICE lucru pe care il vrei in acea zi perfecta.

NU UITA!!! VA TREBUI SA TRAIESTI ACEASTA ZI PENTRU TOT RESTUL VIETII TALE.

Ca sa iti dau o mana de ajutor, am sa iti zic cum arata ziua mea perfecta acum 6 ani conform notitelor ce le-am gasit in acel vechi caiet studentesc:

–         Nu vreau sa mai lucrez pentru nimeni in VIATA MEA. Vreau sa ma trezesc  la ce ora am chef si intreaga zi sa imi apartina pentru ca sa sa fac ce vreau eu.

–         Vreau sa am timp sa citesc cat vreau chiar si cateva ore pe zi fara sa ma streseze nimeni. Vreau sa iau micul dejun dupa ce fac 30 de minute pana la o ora de sport de dimineata. Vreau cand ma uit in oglinda sa fiu mandru de mine.

–         Vreau sa lucrez pe internet, sa imi amenajez cum vreau eu spatiul de lucru si sa lucrez cand sunt inspirat si am chef sa creez. Vreau sa creez valoare pentru oamenii din jur si mai ales pentru cei care se lupta pentru libertatea si independenta lor si isi doresc sa realizeze ceva in viata, asa cum vreau si eu. Vreau sa fiu sprijinul lor atunci cand nu e nimeni care sa ii sprijine asa cum si eu am avut o singura persoana care m-a sprijinit cand nu era nimeni prezent pentru mine.

–         Prietenii mei sunt oameni cu multa incredere in ei si cu personalitati puternice. Nu se plang de nimic, nu fac pe victimele si nu asteapta atentie sau validare de la mine si nici eu de la ei. Daca nu am timp sa ma intalnesc sa fac ceva cu ei cateva zile sau saptamani, cand ne revedem e ca si cand nu ne-am vazut doar de o zi.

–         Vreau sa merg cat mai des in excursii tematice. Vreau sa fac sporturi extreme. Vreau sa traiesc experiente unice care sa imi imbogateasca sufletul.

–         Vreau sa am venituri pasive care sa imi permita sa am un astfel de stil de viata.

–         Vreau sa devin un foarte bun psiholog si sa ajut suficient de multa lume astfel incat sa fiu considerat un bun psiholog.

–         Vreau sa scriu carti care sa fie citite peste generatii de aucm incolo.

–         Vreau sa am o prietena frumoasa si desteapta cu care sa pot vorbi despre pasiunea mea, psihologia , care sa fie si pasiunea ei astfel incat sa nu ne plictisim atunci cand nu facem dragoste

–          Vreau sa am timp doar pentru mine cand am nevoie. Sa ies cu baietii la fotbal si la baut.

–         Vreau ca macar de 2 ori pe saptaman sa ies in oras si sa am o viata sociala bogata. Macar odata la 2 saptamani sa trag cate o betie in club sau la un chef.

Astea sunt notitele ce le aveam de atunci. TOT ce am scris atunci traiesc azi.

TOT.

Astazi m-am mai maturizat un pic si imi dau seama ca trebuie sa refac lista. Partea frumoasa e ca ce am scris acolo, dorintele mele nu sunt schimbate.

Doar ca acum vreau sa am o casa uriasa in care sa pot locui cu toti prietenii mei si imi doresc sa creez un imperiu psihologic in care atrag cei mai buni tineri psihologi ( un fel de Google al psihologiei :))

O alta parte frumoasa e ca atunci cand raspunzi la aceste intrebari si incepi sa traiesti fiecare zi pentru a-ti atinge acest stil de viata, identitatea ta profunda va iesi la suprafata mai bine ca oricand si vei comunica foarte clar cine esti si ce vrei. Astfel vei atrage in jurul tau oameni ca si tine pe care ii placi si care te plac la randul lor.

NU TOTI vor fi deacord cu tine, si se vor indeparta, dar pe aceia nici nu ii vrei in jurul tau.

Raspunzand la aceste intrebari si muncind in fiecare zi sa poti trai stilul de viata dorit, ESTI O PERSOANA AUTENTICA si totul in viata ta se va schimba in bine.

Nu uita!

"Niciun vant nu este favorabil unui vapor care nu are un port de destinatie. "

Raspunde la aceasta intrebare :" CUM AR ARATA VIATA MEA PERFECTA DACA NU AR EXISTA LIMITARI SAU CONSECINTE?" si daca vrei, impartaseste intr-un coment cu noi ce ai scris. Incurajandu-ne reciproc vom reusi cu siguranta.

Mult success,

Pera

P.S. Urmatoarea excursie pe care o organizez este la rafting in Slovacia. Va fi un bootcamp cu aquapark, rafting si seminare despre arta comunicarii autentice. Vezi despre ce este vorba aici: http://www.stepout.ro/bootcamp-2009-comunicarea/

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

51 de răspunsuri

  1. nu pot sa cred ce citesc :))
    de cateva zile am inceput sa-mi "desenez" viata pe care o vreau, pe hartie. sa scriu in detaliu cum arata ziua perfecta din viata mea. ceea ce traiesc acum e viata pe care mi-am dorit-o acum cativa ani. deci se poate ! totul e sa vrei, sa iti doresti cu ardoare si sa te concentrezi pe ceea ce vrei nu pe ce nu vrei de la viata.
    bravo si succes mai departe

  2. MMda…interesant,frumos,incurajator ,mi-a ridicat putin moralul ceea ce am citit,insa am avut si o frica totodata.De-acuma devine cliseu replica,dar e mare distanta de la teorie la practica;) Cum sa-ti traiesti viata fara sa te gandesti la restrictii si consecinte negative,ele cu siguranta ii vor aduce mai multe dezavantaje decat realizari…sau daca esti o persoana hipersensibila,credeti-ma,e mai bine sa nu risti,poate ca iti poti gasi fericirea si intr-un univers compensatoriu

  3. …eu vreau sa devin medic…deocamdata sunt eleva….dar vreau sa fac facultatea de medicina la iasi..si sa obtin o bursa in strainatate…eventual in Franta….si mai vreau sa am o clinica a mea…in care sa reunesc cei mai buni tineri medici din cat mai multe specializari…care sa trateze oamenii cu placere si entuziasm..indiferent daca sunt saraci sau bogati…iar fiecare pacient sa iasa multumuit…si nu vreau sa iau bani sau atentii…chiar daca sunt date in mos volunar de pacient….de la oameni care nu au nici dupa ce bea apa…..si vreu sa fac sport…sa invat sa inot…si tiroliana…cam asa ar arata viata mea perfecta daca nu ar exista limitari sau consecinte….la 5 minute dupa ce am citit articolul….cu siguranta este mult mai ampla…dar o sa ma straduiesc sa raspund la toate intrebarile din prima parte si voi mai adauga si eu altele…si o sa scriu pe o hartie pe care o voi purta mereu cu mine in ghiozdan…iar in tramvai…in drum spre scoala…o voi citi..ca sa nu uit unde vreu sa ajung…care e destinatia mea…
    …felicitari Pera…esti cu adevarat un bun psiholog

  4. Vad ca esti un om de cuvant,ai zis ca o sa scrii cel putin 1 articol pe saptamana si asa ai facut!
    pe langa altele pe care le-am notat eu pe caiet , vreau sa vin cu voi in excursii/ bootcamp ,sa va cunosc si sa ne distram..dar momentan nu-mi permit deloc, sa fiu independent financiar , dar sa am si timp de prieteni,iubita,hobiuri.
    (ai vazut filmul "thesecret"?)

  5. Felicitari,Pera si felicitari,Ramona!
    Ati ajuns la intelepciunea pe care multi "oameni grei"-zic ei inca au muult de luptat sa o intrevada! Aveti teluri,stiti si de unde plecati,si unde doriti sa ajungeti.
    Ramona,pe langa faptul ca le citesti,nu uita ,pe zi ce trece,sa adaugi alte si alte vise pe care doresti sa le realizezi. Numai daca ai curajul sa iti doresti ceva,vei putea sa realizezi!Nici nu iti inchipui cate!
    Tabere de rafting se pot organiza si in Valea Jiului,si sunt grozave!
    Dupa ce esti singur cu tine,si reusesti sa iti invingi temerile,si asta impreuna cu echipa,comunicarea chiar vine de la sine!
    Nu vreau sa vorbesc pe post de "patriarh" . De departe mai am multe de invatat si de slefuit la personalitatea mea.Insa experientele facute in echipa, pe munte sau oriunde unde exista o provocare,sunt cele mai frumoase lucruri ce au ramas dupa o viata de activitate. Iar truda aceea, in urma careia nu iesi sleit,ci prinzi aripi,nu poate fi inlocuita cu nimic.Din pacate,foarte tarziu am ajuns la concluzia ca vreau -si pot – sa fiu propriul meu stapan. Din fericire,nu prea tarziu. Insa nu contenesc sa imi scriu visele pe carnetele si bucati de hartie. …..si sunt destule!
    Ma bucur sa cunosc oameni ca voi,si vreau sa cunosc cat mai multi.
    Si nu doresc -si acum pot sa o fac- sa ma inconjur decat cu persoane care au aceeasi dorinta de neatarnare, care au curajul sa aibe teluri. Celorlalti,le doresc sanatate,insa cei dependenti de dadaceala si sefie nu au ce cauta alaturi de mine!

  6. Salut Pera,
    Visurile mele ar fi sa-mi creez afaceri care sa-mi genereze venituri pasive (pe net), sa scriu o carte(in alt domeniu fata de al tau:)), sa am un sot care sa ma iubesca asa cum sunt, puternica-slaba, si care sa-mi impartaseasca pasiunile si convingerile si sa ma sustina,sa devin un excelent antreprenor de afaceri si aceste afaceri sa le fac in asa fel incat tot ceea ce produc/ofer sa fie cu adevarat de ajutor semenilor mei.Lista reala este mult mai ampla si exacta…dar nu vreau sa ocup foarte mult spatiu:D…
    Iti multumesc pentru ceea ce faci.Mie imi este foarte de folos, te urmaresc de ceva timp si m-ai scos din multe stari negative.
    Ceea ce ma bucura foarte mult e ca aici s-au adunat oameni care cred in ei si vor sa faca mai mult(intr-un mod pozitiv, nu "dand din coate").
    Daca imi permiti, as veni cu o idee…
    Cred ca ar fi frumos si util sa creezi un fel de forum sau…altceva, cu inscrieri(cont), in care sa ne scriem cu totii visurile, planurile si sa le impartim pe targhet-uri, mai mici, sa scriem in fiecare zi ce am facut ca sa ne atingem scopurile, sa venim cu sfaturi, idei, dojeneli:D cand ne lasam pe tanjala…
    Nu stiu daca este bine pt noi sa ne facem visurile publice si sa acceptam sfaturi sau "incurajari" de la alte persoane…dar nah…trece tu prin prisma ta de psiholog si vezi daca ti se pare o idee buna.
    Mi-ar fi placut sa o fac eu…dar nu am pregatirea necesara…
    P.S. Cred ca asta ar putea avea "urmari" de consiliere online 😀 (cu abonament)…vezi tu
    Zile insorite si nopti fierbinti 😉 😀

  7. Multam Pera, e ft tare articolul si chiar indraznet 🙂 Si eu mi-am facut acum vreo 8 ani, un fel de caiet de vise, intre timp multe din ele s-au indeplinit, restul urmeaza! Lucrez la asta in fiecare zi :-). Si nu stiu de ce, dar parca nu-mi vine sa pun pe site toate dorintele mele, chiar daca nii dintre apropiatii mei le stiu! Tine-o tot asa si traieste-ti visele !!!

  8. Cum ar arata viata mea perfecta daca nu ar exista limitari sau consecinte?
    Cand te trezesti de dimineata, langa cine te trezesti?
    Ma trezesc langa o femeie frumoasa care sa aiba pasiuni comune cu mine cum ar fi dezvoltarea personala si alaturi de care pot face orice!
    Ce vezi pe geam?
    Vad numai oameni fericiti si vecini care sunt bogati ca si mine si se dezvolta in continuare, sunt prieteni de-ai mei si locuim intr-un cartier perfect.
    Ce faci primul lucru dupa ce te trezesti?
    Ma uit peste panoul meu cu pozele visurilor pe care nu le-am implinit inca, si citesc un citat al unei mari personalitati sau un citat motivational.
    Ce anume mananci?
    Mananc o mancare sanatoasa care-mi asigura o sanantate excelenta si care este si foarte gustoasa in acelasi timp.
    Unde mananci?
    Mananc intr-o sala spatioasa, cu geamuri multe cu vedere spre padure sau spre o faleza dimineata. La pranz cu prietenii la mine in casa sau intr-un restaurant.
    Cu cine mananci?
    Mananc alaturi de femeia pe care o iubesc sau alaturi de prietenii mei.
    Cine si cum sunt prietenii mei?
    Prietenii mei sunt niste oameni extraordinari! cu un caracter foarte puternic, care sunt totodata partenerii mei de afaceri, oamenii cu care merg in excursii si concedii si calatoresc in jurul lumii si oamenii care se ocupa la fel ca mine cu dezvoltare personala.
    Ce faci cu ei si despre ce discutati?
    Cu ei fac banii sa munceasca pentru mine/noi, ma ocup de dezvoltare personala, ajut alti oameni sa se dezvolte, studiem si invatam impreuna, ma distrez si merg in vacante/calatoresc impreuna, si suntem motivational speakeri.
    Cum va petreceti timpul liber?
    Timpul liber mi-l petrec organizand petreceri la piscina casei mele dar si prin orase sau vizitand lumea si calatorind prin natura.
    Cum si de unde iti vin banii?
    Banii imi vin usor, si vin din activitatiile pe care le fac cu o pasiune inflacarata si care ma ajuta in continuare sa ma educ si sa ma dezvolt tot mai mult.
    Cum e viata ta sexuala, relatia sau relatiile tale?
    Viata mea sexuala e exact aceea pe care mi-o doresc, am capacitatea de a genera atractie sexuala in orice fata/femeie imi propun, nu sunt deloc needy si nici cei care sunt in jurul meu nu sunt. Relatiile mele cu prietenii sunt foarte puternice si suntem ca niste frati.
    Ce fel de familie ai?
    Am o familie care ma sustine si ma ajuta in tot ceea ce fac si sunt oameni foarte puternici, curajosi si uniti.
    Cum arata casa sau locul in care traiesti?
    Casa mea este pe o suprafata foarte intainsa, cu priscina interioara si exterioara alaturi de jacuzzi, cu gratar, foarte moderna si complet echipata, cu sala de de forta, bai cu sali de dush, jacuzzi, multe dormitoare dar si living-uri foarte spatioase pline de lumina naturala, de plante si de obiecte de arta combinate cu aparatura moderna, casa aflata intr-un loc cu padure, dar in aproprierea marii sau unui lac, cu plaja in apropriere, iar in fata garajelor mele am un BMW M5 negru, cu 500 cai putere cu piele interioara alba/crem si cu cu insertii de lemn, un BMW albastru inchis sau negru si o motocicleta enduro BMW dar si o bicicleta cursiera. Am un iacht alb unde ma relaxez sau ma inspir alaturi de prietenii mei care se ocupa si ei cu dezvoltarea personala.
    Ce ai face pentru dezvoltarea ta personala? (sport, educatie, munca)
    Fac sport atat cardio cat si forta dupa un program foarte bine gandit si eficient. Pentru educatie citesc si aplic tone de carti, experiente si seminarii oriunde imi pofteste inima(seminariile si experientele). Fac munca care imi place, ma ajuta si din care invat si ajut totodata pe altii.
    Cum ai contribui pentru cei din jur?
    Creez fundatii, locuri de munca si de relaxare si sunt motivational speaker, ajut si pe ceilalti sa reuseasca in tot ceea ce isi propun.
    Ce faci noaptea si cu cine?
    Noaptea sunt alaturi de prietenii mei la petreceri sau in excursii in orase sau in natura, sunt totodata alaturi de iubita mea.
    Cum de distrezi?
    Ma distrez alaturi de prietenii mei care se ocupa impreuna cu mine de dezvoltare personala, fie ca organizam petreceri la casele noastre sau localurile noastre fie suntem plecati in jurul lumii atat in orase cat si in natura. Vizitez Marele Canion si pe insearte cu cerul senin ascult muzica Enigma – return to innocence in timp ce soarele apune mangaind cu razele sale blande canionul cu specifica sa culoare superba si cu vegetatia sa extraordinara.

  9. @ Flo Felicitari pentru perseverenta 🙂
    @ Catalina Inceteaza cu temerile. Copilul nou nascut se naste cu doar 2 temeri. Teama de sunete foarte ascutite si teama de cadere in gol. Restul fricilor sunt dobandite social. Mediteaza un pic de unde ti se trag temerile si cine ti-le implementat. Cu siguranta a existat un motiv. Cauta si elimina cauza si apoi traiesti o existenta libera.
    @ Ramona Iti doresc sa ajungi cel mai bun doctor si multumesc pentru aprecieri
    @ George Da, am vazut filmul the secret si toate materialele legate de el 🙂
    @ Anda Ma gandesc de multa vreme la forum. Singura problema care trebuie sa o rezolv este moderarea si intretinerea lui pentru ca mi-e foarte greu sa mai bag inca o activitate in programul si asa plin 🙂 . MA gandesc la solutii pentru a facilita comunicarea in comunitatea noastra care e in crestere.
    @ Alex Invinge-ti temerea si scrie 😀 Vrem sa stim ce dorinte ascunse ai. O sa scriu un articol in curand despre sinceritatea brutala. Este eliberator cu adevarat sa poti sa exprimi sincer cele mai ascunse dorinte ale tale.
    @ Ela Evident ca niciodata nu e prea tarziu
    @ Raul Am avut rabdare sa citesc tot. Foarte frumos. O sa fiu aici cand vei realiza tot ce ti-ai propus ca sa ne bucuram impreuna
    @ James – Hotarat si serios, ca intodeauna
    Imi plac mult comentariile voatre si astept cu mare interes cele care urmeaza. Curaj. Multi oameni care citesc aceste comenturi prind curaj pentru ca vad ca nu sunt singuri. Succes

  10. Ce pot sa zic Pera….te felicit inca odata pt tot ce ai realizat si te apreciez pt ceea ce esti si ceea faci si pt k traiesti cum vrei si faci ce vrei si esti ce vrei! Esti un exemplu demn de urmat…mai ales pt mine! Inainte de a-ti raspunde la intrebarea asta vreau sa stii k eu o intrebare tot de genul asta mi-o pun de un an de zile…numai sub o forma mai generalizata. Sa incep cu prima intrebare si anume langa cine vreau sa ma trezesc dimineata…dupa care continui cu celelalte!
    -Vreau sa ma trezesc dimineata langa o fata frumoasa si desteapta cu care sa ma completez si sa avem si multe in comun,care sa ma iubeasca si sa fie alaturi de mine atunci cand am nevoie.
    – Daca ar fi sa-ti raspund ce vad pe geam iti spun ca n-as mai fi in Romania! As fi in Miami, Beverly Hills, L.A., Malibu sau Ibiza(cred k iti poti imagina despre ce e vb) ceva frumos in orice caz…o vegetatie ca in poze, piscini etc.Dar acum sa fiu mai realist si sa-ti spun ce vreau eu in urmatorii 10 ani …cam asa pe la varsta ta:D:)…Dimineata vreau sa ma trezesc langa cine am zis
    -Vreau sa am macar un apartament cu 2 camere foarte bine amenjat si confortabil….lux chiar…deoarece ai mei acum 4 luni m-au mutat la sat…nu intr-o oarecare casa, ci intr-o vila la 13 km de oras la o varsta nepotrivita pt asa ceva…si aici ma refer la cerc social…dar ei nu le pasa de asta …ca la varsta lor le vine la inima chestia asta…acum nu-mi place unde stau…imi place doar ce locuinta am(care acum in momentul de fata nici jumate nu e locuibila)dar ma rog…poate in urmatorii ani o sa fie toata gata:)))…
    -Vreau sa am o masina buna care sa-mi placa foarte mult si nu la un pret foarte mare neaparat…dar vreau sa ma mandresc cu ea si sa ma simt foarte bine in ea
    -Vreau sa merg la sala de 3 ori pe saptamana si sa joc basket sau fotbal(mai mult imi place basketul) de 2-3 ori pe saptamana, vara sa merg la strand des …toate astea facand-le cu prietenii mei pe care ii doresc sa-i am langa mine(imediat ajungem si aici)
    Vreau sa ies cel putin de 2 ori in oras pe saptamana cel putin odata la un club si macar un chef la 2 saptamani la care sa particip si sa trag o betie, sa fumez trabucuri cubaneze,narghilea si trabucuri mici de vanilie:))
    -Vreau sa am un cerc social si o viata plina de activitati interesante
    -Vreau sa am un grupa master -mind cu care sa evoluez , sa ne distram si sa vb tot felul de chestii interesante, sa-mi impartasesc pasiunile cu ei
    -Vreau sa fac ce vreau! Nu ce pot!;)
    -Vreau sa am 2-3 prieteni adevarati care sa fie mereu alaturi de mine si cu care sa am multe in comun
    -Vreau sa am o experienta de invidiat in domeniul seductiei si toata lumea sa stie ca nu e problema la mine cand vine vorba de femei!
    -Vreau sa mananc ce vreau!
    -Vreau sa ma scol la ce ora vreau!
    -Vreau sa-mi permit sa-mi rezolv orice problema de sanatate care apare(sper sa n-apara vreuna)
    -Vreau sa am totusi o alimentatie echilibrata si foarte variata!
    -Vreau sa beau ce vreau!
    -Vreau sa calatoresc prin toata lumea
    Si acum sa visez si mai mult…sa indraznesc si mai mult iti spun ceea ce am vrut sa-ti spun de la inceput
    -Vreau sa fiu foarte bogat deoarece imi place sa traiesc in confort si lux.(acum nu sunt) si am multe frustrari financiare mai ales cu criza asta!
    -Vreau sa fiu bogat ca sa explorez intreaga lume si sa schimb o parte din ea daca se poate!(nici eu nu simt ce scriu acum in momentul de fata) poate din cauza varstei mele stupide de 17 ani…o varsta in care nimic nu batut in cuie…totul e relativ….mai ales ca sunt si foarte schimbator, nu-s cu bataie lunga,nimic parca nu tine mult la mine din pacate(si nu mai vreau sa fie asa)sunt intr-o perioada de transformare si tranzitie in care vreau foarte multe de la viata!Dar stiu de pe acum ca tot ce vreau sa fac vreau sa fie legal…sa fac multi bani…sa ajut multa lume care merita si are nevoie…sa fac donatii caritabile….sa creez ceva in lumea asta…sa nu fac umbra pamantului degeaba! Sa ma distrez bine! Sa duc un stil de viata sanatos si cat de cat echilibrat! Sa incerc un pic din fiecare macar! A lil’ bit of this, a lil’ bit of that! Vreau sa am un statut social! Vreau vile in muntii alpi (Elvetia), Ibiza, Miami, Beverly Hills, penthouse in New York la fel si un apartament in Timisoara!:):D Vreau sa am in jur de 20 de masini, un yacht mare, o barca de viteza si cateva ski-jeturi, precum si un elicopter,vreau sa fiu un om de afaceri important si sa am firmele si intreprinderile pe care le doresc! In general vreau sa am prietenii pe care ti-i doresti si u(ma refer la trasaturi)
    Vreau sa fiu multumit de cum arat si de cum ma imbrac, sa ma imbrac cum vreau!
    Vreau sa fiu respectat!
    Vreau sa fiu iubit de multa lume!(macar de cativa)!
    Vreau sa fiu evoluat si foarte puternic, precum intelept si diplomat :)!
    In rest sa stii ca ma intereseaza psihologia…mai ales de cand ti-am descoperit site-urile(in urma cu 8 luni) …dar s-ar putea sa fie o problmea…nush daca imi doresc sa ajut asa mult lumea acum…deoarece…lumea m-a dezamagit foarte mult si multa lumea mi-a facut mai mult rau decat am meritat..si sincer nu -mi place lumea in care traiesc(lumea mea) Eu vreau sa traiesc in cercuri inalte cu oameni de valoare si calitate superioara nu cu toti ratatii si taranii ) dar poate din cauza ca acum nu ma mai gandesc sa schimb lumea…deoarece ma concentrez mult pe mine …sa ma schimb pe mine ..prima data pe mine apoi vad ce o fi…ca eu acum simt nevoia sa apartin unei comunitati care ma intereseaza….si sincer iti spun ca sunt 2 comunitati: una e a ta! si a doua e o comunitate ce tine de publicitate si promovare…o firma…o comunitate business…care tot asa e o comunitate ca a ta numai e alt domeniu!
    Ma intereseaza amandoua….dar nush daca se poate sa fiu in amandoua! Cred ca ti-am spus cam tot ce vreau de la viata asta care nush cat de scurta va fi(a mea sper sa mai tina 50 de ani de acum incolo):D;):):))
    Sper sa ai rabdare sa citesti tot ce ti-am scris!:))) Salut si numai bn!

  11. Pera…mai am o rugaminte…raspunde-mi la commul de la articolul tau anterior…ca astept disperat un raspuns cu niste sfaturi:D!!! MS anticipat!;)

  12. Felicitari !Pera pentru articolele interesante pe care le scrii. De curand am vazut a doua oara filmul The Secret si sunt optimista.Iti doresc ce imi doresc si mie dar in plus iti doresc sa iti realizezi acel imperiu al psihologiei denumit de tine un "GOOGLE AL PSIHOLOGILOR" .Interesant ! Silvia

  13. @ R@0ul – ai rabdare. toate lucrurile la timpul lor 🙂
    @ theodorus – extraordinar clipul. multam

  14. Pentru a inlesni comunicarea, si fara a necesita mult timp pentru moderare, se folosesc listele de discutii. (mailing list in engleza). Atat yahoo cat si google pun la dispozitie, gratuit, astfel de instrumente.
    Ce zici Pera? Pui bazele unui astfel de grup de discutii? Cu siguranta oamenii care te urmaresc, au la randul lor multe materiale interesante pe care le consuma, si la care vor sa dea share, sau sa le comenteze impreuna.

  15. Este perfect normal tot ce va doriti. Ce v-ati dori din momentul in care tot ce visati acum s-a implinit?
    Incercati sa duceti exercitiul mai departe si o sa intrati in metafizica 😉
    Abia atunci o sa constatati ca evoluati cu adevarat

  16. Buna. E foarte interesant si adevarat ceeea ce spui. Tot ce mi-am dorit candva mi s-a implinit. Acum imi doresc in primul rand sa se inventeze un medicament care sa rezolve problema mea de sanatate si apoi, voi putea sa imi fac proiecte pe viitor.

  17. eu sunt cu adevarat impresionat de ceea ce ai realizat ..tine-o tot asa..pariez k multi tineri ar vrea sa ajunga unde ai ajuns tu…inclusiv eu..dar problema e k eu nu prea am vointa..mai ales unde ma doare cel mai tare…cu fetele..oi fi prea arogant sa port o discutie cu ele sau doar mi- e frica? multe din dorintele mele s-au implinit mai putin asta..dak vreau cu adevarat se poate imlini si asta?

  18. continuarea……..:P
    dragii mei….lasati starea de bine sa-si faca loc in interiorul vostru, ea este acolo….trebuie doar sa o lasati sa curga prin voi….inlaturati toate gandurile rele, negre, negative din mintea voastra, lasati aceste ganduri acolo intr-o "cutie a mintii" si lasati tot ce e mai frumos sa curga prin voi….va spun…efectul e garantat….va veti simti extraordinar si lucrurile bune vor incepe sa apara. multi cred ca stiu despre ce vorbesc aici dar vreau sa stiu: cati puneti in aplicare aceasta tactica de a va ridica moralul si de a va face viata frumoasa?!?! e atat de simplu.trebuie doar SA VRETI CU ADEVARAT SA SCHIMBATI CEVA!!!
    oameni buni…suntem valorosi…insa valoarea ne-o dam singuri pentru ca vine din interior, cele materiale pot intari si sustine ceea ce noi transmitem din interior insa nu o vor inlocui niciodata.
    va doresc multa bafta si Pera multe felicitari si te-as ruga…..poate raspunzi si fetelor atunci cand iti cer parerea 🙂
    cel putin mie nu mi-ai rasp niciodata 🙁 si as avea nevoie de sfatul tau uneori ……….o zi frumoasa

  19. felicitari!!!! poate este unul dintre cele mai tari articole scrise de tine pe care le-am citit.
    am inceput sa manifest si eu legea atractiei de aproape jumatate de an….si vreau sa spun ca mi s-a schimbat viata in mod miraculos….de la o persoana apatica, morocanoasa, cu dureri si rani in suflet, cu o viata sociala praf, cu o stima de sine scazuta, cu prieteni care pur si simplu nu erau asa cum mi-i doream, intr-o relatie cu familia mea foarte urata (numai certuri si jigniri) ,crezand ca nu merit nimic bun in viata asta ( atunci gandeam ca fericirea e ceva ce ti se ofera de undeva de acolo de Sus…)si lista poate continua……am ajuns astazi sa am aproape tot ce imi doresc , (spun aproape totul pentru ca mereu ne dorim inca ceva…nu ne multumim cu cat avem….si asta e de bine zic eu) , am o stima de sine ridicata(inca mai lucrez la asta) am prieteni care impartasesc cu mine numai bucurii ci nu suparari, am o viata sociala destul de buna, am un job care imi permite sa ma trezesc la orice ora vreau, un job cu perspective inepuizabile cu posibilitatea unei reale promovari, este ceea ce mi-am dorit de mica( sa nu stau sa muncesc pentru altii si sa nu am un program fix impus) , in fiecare sapt merg de 5 ori la sala de fitness pt a ma intretie reusind sa ajung la un corp asa cum mi l-am dorit. imi doream sa am succes la barbati si astazi atrag din ce in se mai multe priviri , imi doresc o relatie cum nu am avut pana acum…..si o voi avea 🙂 …spun ca o voi avea pt ca urmeaza sa se intample, stiu asta. am o relatie cu familie mai buna cc niciodata, si foarte important: MA SIMT BINE, AM O GANDIRE POZITIVA ATRAG OAMENI, SITUATII SI CIRCUMSTANTE POZITIVE.

  20. salutare!!!!
    -cand te trezesti dimineata langa cine te trezesti?
    dimineata ma trezesc langa o zana care cand isi deschide okii shi ma vede imi zambeste si ma saruta, o zana care imi e draga si ii sunt drag.
    -ce vezi pe geam?
    ma uit la tipa , se uita la mine ma ridic din pat si urc jaluzelele, iar afara e un soare zambitor si un cer albastru, care imi da energie si un zambet imens
    -ce faci primul lucru dupa care te trezesti?
    ma intind, ma spal pe fatza pun muzica , o mai pupicesc pe gagica si ma duc la antrenament dupa ce mananc.
    -ce anume mananci?
    mananc mancare sanatoasa si naturala, fructe si legume
    -cu cine mananci?
    mananc cu gagica sau singur in bucatarie sau pe balcon .
    la amiaza cu prieteni in vreun parc, pe iarba verde si seara in casa la mine sau la ea.
    -cine sunt prietenii tai?
    prietenii mei sunt persoane de succes, care au un scop in viata ,persoane puternice care sunt motivate si active in permanenta, care au afacerile lor , am prieteni oriunde merg in orice loc.
    -ce faci cu ei si despre ce discutati?
    facem iesiri la mare la munte iesiri la marginea orasului, ne petrecem , radem pana ne dor burtile, ne ajutam in proiecte si afaceri, ne dam idei, povestim cum am ajuns la succes sub ce forma, discutam despre sport , mancare naturala, despre gagici, discoteci, despre cum sa progresam, sarim in ajutor unul la altul, despre vanzari , limbi straine
    -cum si de unde iti vin banii?
    banii imi vin pasiv si activ, sa am o afacere care sa imi aduca bani , saptamanal, lunar … sa vina din servicii care le ofer oamenilor, sau produse foarte de folos, dar la un pret foarte foarte accesibil, sa fiu seful meu , sa muncesc pt mine si sa traiesc pt mine.
    -cum e viata ta sexuala?sau relatiile?
    am o viata sexuala activa, pe langa tipa mea stabila am alte gagici noi cam 1-2 ori pe saptamana, tipe ingrijte frumoase si elegante care au bani si care au o viata activa , tipe care au grija si imi ofera tot ce vreau. ma relationez bine cu toate ma inteleg super bine si nu e o problema ca stiu una de alta.ma vor pur si simplu.
    -ce fel de familie am?
    o familie fericita care de abia asteapta sa ma vada si deabia astept sa ii vad, sa merg acasa cand vreau 1-2 ori pe saptamana , la fel sa imi permit sa merg cand vreau in romania sa ii vad pe cei dragi, o familie unita care ne ajutam
    -cum arata casa , locul in care traiesc?
    o casa frumoasa medie, cu pomi pe langa , o alee de la strada, si in fata casei masina mea un porsche 911 sau un mustang
    in apropiere sa traiasca si alti prieteni.
    – ce ai face pt dezvoltarea ta personala?
    sport- sala, box , arte martiale, un fotbal cu baietii, citesc carti despre psihologie, spiritualitate, despre natura, despre fructe,despre exercitii sportive, anatomie
    – munca – o munca care imi place sa o fac, sa o vad ca pe un lucru normal si care il fac cu drag in acea zi, de exemplu sa antrenez pe cineva, sa ii ofer un produs bun si sa fie multumit de el dar la un pret foarte accesibil, sa organizez petreceri seara, noaptea, in discoteci, sa organizez iesiri, la mare la munte in natura, sa fie o munca diferita, sa apeleze lumea la mine si sa ii dau alternativa, solutia.
    -cum as contribui pentru cei din jur?
    cu idei, ii ajut sa devina liberi, in ceea ce pot cum ar fi aimentatie, sport dezvoltare personala , spirituala si la agatat gagici
    – ce faci noaptea si cu cine?
    noaptea ies cu baietii mergem undeva, la margine de oras, la padure, langa vreun lac, radem povestim despre ce am facut in ziua respectiva si sarbatorim acea zi gagicile , apar si ele, dansam ne petrecem iar dupaia plec cu zana mea spre casa
    -cum te distrezi?
    la iarba verde, in natura in padure, la munte la mare, in casele prietenilor , petreceri improvizate, povestim amintiri placute,vizitand tot felul de locuri pe globul asta pamantesc, vizitand discoteci mari, cunoscand lume noua , gagici noi, iar dupaia imi aleg pe cea care imi place ,

  21. @ Dan – ma gandesc la solutii. Parca nu as alege un serviciu google sau yahoo insa am sa gasesc o solutie si astept si in continuare propuneri pentru imbunatatirea comunicarii intre membrii comunitatii
    @ Cristina37 – imi pare rau sa aud ca ai o problema pentur care inca nu exista medicament. Nu stiu cat e de grava problema ta insa iti dau sa urmaresti pe cineva care probabil are o problema un picmai mare ca a ta ( doar speculez) http://video.google.com/videoplay?docid=902681029
    @ Andrei – urmareste http://www.artaseductiei.ro . vor veni articole exact pe problema aceasta. Abordarea si initierea comunicarii.
    @ Lory – citesc tot ce mi se scrie. raspund atunci cand consider ca am ceva de spus De multe ori cei care imi scriu nu au nevoie de sfaturi ci au nevoie sa li se confirme o decizie pe care ei deja au luat-o 🙂 atunci nu raspund. Sau altii scriu insa e foarte improtant sa isi gaseasca propriul drum. Stiu asta pentru ca si eu am fost pus de nenumarate ori sa imi rezolv singur problemele si a fost o etapa indispensabila in evolutia mea. Pe langa asta mai exista multe trucuri pe care cei care imi scriu incearca doar sa atraga atentia, etc. Nu intru in astfel de jocuri 🙂 Dar citesc tot si cand consider ca e necesar raspunsul meu, raspund cu toata seriozitatea.
    Am fost certat azi de o persoana care a comandat careta Personalitate alfa pentru ca nu am pus un anunt pe site ca nu mai este cartea si ca mai dureaa pana se va retipari. Imi cer scuze celor care asteapta cartile si ii rog sa mai aiba putina rabdare pentru ca va iesi o capodopera 🙂
    Imi place sa vad ca exista oameni care nu dorm pe ei. Keep going.

  22. Felicitari pentru acest material frumos!!! Este minunat. Dupa ce l-am citit sa stii ca am meditat ceva vreme asupra intrebarilor, si-am ajuns la concluzia ca viata mea este asa cum mi-o doresc, cu familie frumoasa, respectata, apreciata, unita, aproape de indepenta financiara, masina pe care mi-am dorit-o pe care o conduc doar eu si de cate ori e cazul si am o urgenta, fara a depinde de sot, insa, imi doresc mai mult si ma lupt sa realizez si mai mult, sa ajut oameni, sa le ofer ceea ce-si doresc, vreau sa am un birou al meu de unde sa coordonez intreaga activitate mai bine si cu mai multa intensitate. Visez la o insula si un iaht personal unde sa ma distrez alaturi de prietenii mei si sa ne relaxam impreuna. Oare e o nebunie??!!! Astept raspuns. Multumesc.
    Zile fericite si insorite!!!

  23. Asta e varianta mea 😉
    Simt ca sunt pe drumul cel bun 😀
    – Cand te trezesti de dimineata, langa cine te trezesti?
    Langa perosana pe care o iubesc, o persoana deosebita, desteapta si deschisa.
    – Ce vezi pe geam?
    O priveliste superba cu un munte impunator in prim plan si o vegetatie luxurianta in care sa iti pierzi privirea.
    – Ce faci primul lucru dupa ce te trezesti?
    Sa imi umplu plamanii cu aer rece si curat apoi sa zambesc increzator la ziua care vine.
    – Ce anume mananci?
    Un meniu copios si sanatos plin de "verdeata".
    – Unde mananci?
    Pe terasa de unde pot sa ma scufund cu privirea in peisaj.
    – Cine si cum sunt prieteni tai?
    Persoane pe care am ajuns sa le cunosc foarte bine in diferite imprejurari, care sunt cel putin la nivelul meu de "dezvoltare personala" increzatori si veseli.
    – Ce faic cu ei si despre ce discutati?
    Ma distrez, merg in ture la munte, cantam de nebuni pana dimineata la focul de tabara si facem lucruri noi.
    – Cum va petreceti timpul liber?
    Calatorind, facand voluntariat si evident mergand la munte 😛 😉
    – Cum si de unde iti vin banii?
    Dintr-o afacere pe internet si din meseria de ghid turistic
    – Cum e viata ta sexuala, relatia sau relatiile tale?
    Lipsita de frustrari, griji si alte "impedimente".
    – Cum arata casa sau locul in care traiesti?
    O casa imensa in mijlocul naturii inconjurata de munti si poiene.As avea o piscina mare, un panou de escalada, o camera specific mobilata in care o sa imi primesc prietenii cand venim obositi din turele de la munte si unde o sa bem si o sa cantam la chitara.
    – Ce ai face pentru dezvoltarea ta personala ( sport, educatie, munca)
    As citi, experimenta in toate domeniile mele de interes.As lucra exact ceea ce imi doresc si cand doresc ,fara limitari.
    – Cum ai contribui pentru cei din jur?
    Ajutand pe cei care sunt intr-o situatie asemanatoare cu cea pe care o am acum, "educandui" intr-un mod informal.

  24. Buna. Multumesc pt incurajare. Cred ca ar trebui sa-mi schimb domeniul de activitateastfel incat sa tin cont de posibilitatile mele.

  25. Felicitari sincere pentru articol. Cred ca e primul care-ti spune, CONCRET, ce sa faci si ce nu. Povestea cu greselile si succesul sunt foarte educative.
    Va promit ca o sa aplic si-o sa va spun ce-a iesit.
    Succes in continuare!

  26. @ Cordis parerea mea despre ce zic prietenii tai este LOL 🙂
    Eu am ales sa lucrezi cu oameni normali care vor sa devina extraordinari, nu cu oameni cu probleme de ordin psihologic.
    Ce realizari au prietenii tai in domeniile pe care le-ai mentionat mai sus? Am cativa juniori de 17 ani care le pot da niste lectii prietenilor tai in materie de seductie si stil. Spune-le ca ii provocam 🙂

  27. Ok!!! Atunci tine-o tot asa… Incerc si eu sa-mi fac o agenda cu visuri !!! Va voi povesti cind se vor implini 🙂 Mersi pentru materiale Pera…Cu toate ca ai mentionat ca poti sa ai o gramada de informatii si sa nu poti actiona, sa stii ca articolele tale ma incurajeaza de fiecare data, deci te rog sa ne incurajezi citi poti de des…
    Succes!!!

  28. -Dimineata ma trezesc langa coechipierii de la Dinamo Bucuresti.
    -Cand ma uit pe geam vad stadionul cu o minge alb-rosie in coltul din dreapta al portii.Gazonul plin de roua.Ingrijitorul care face tot posibilul ca stadionul sa fie incantator.
    -Dupa ce ma trezesc fac putina gimnastica,ma spal si ma duc sa ma antrenez putin singur.Trag la poarta,jonglez,etc.
    -Mananc ce pregateste bucatarul echipei.
    -Mananc in cantina la o masa in care stau eu si coechipierii cu care ma inteleg cel mai bine.
    -Prietenii mei sunt oamenii cu cel mai mare succes din echipa.Care nu gasesc scuze pentru a fi lenesi si muncesc.Impreuna ne ridicam,devenim din ce in ce mai buni.Formam un grup mastermind.Furam meserie unul de la altul.
    -Mananc cu ei,beau cu ei.Majoritatea timpului care il petrec in cantonamente si impreuna cu echipa il petrec si cu ei.Discutam despre pasiunile noastre,despre fotbal,despre vise,despre muzica,filme,cluburi,femei,etc.Subiecte care le discuta orice om.
    -Banii imi vin din salariul pe care il primesc + prime.Investesc in niste domenii non-fotbalistice,in asa fel castig mai mult.
    -Viata sexuala merge struna.De fiecare data cand vreau o femeie langa mine ori caut in agenda si chem o fata sedusa in trecut,ori seduc alta noua.Depinde de dorintele mele in acel moment.
    -Am o familie bogata datorita mie.I-am scos din criza financiara care tine din 94,cand m-am nascut.Tatal meu este acelasi om cu simtul umorului,mama aceeasi femeie care ma iubeste,sora aceeasi fata ambitioasa.
    -Nustiu care casa sa v-o descriu.Pe cea din Pipera,cea din Beverly Hills sau pe cea din Hawaii?Pai toate sunt exact cum le vreau eu.Imense.Langa casa din Hawaii am si terenuri amenatate pentru antrenament.Unul mai micut,altul mediu si altul mare.Imprejmuite de garduri.Acolo ma antrenez in vacante.
    -Pentru dezvoltarea mea personala fac sport in fiecare zi(doar sunt fotbalist).Citesc carti de dezvoltare personala,aplic orice cred ca ma ajuta.Fac tot posibilul ca inainte sa inchid ochii noaptea sa fiu mai bun decat atunci cand i-am deschis,dimineata.
    -Donez bani copiilor cu probleme.Fac tot posibilul sa ajut cat mai multa lume care are nevoie.Acum e in constructie o scoala de fotbal pentru copii care au potential insa nu au conditii.Pentru cei care imi demonstreaza ca merita sa intre totul o sa fie gratis la acea scoala.Mancare,bautura,cazare.Desigur,o sa intre foarte putini copii.Nu doar cei mai buni,ci si cei care au potential si au incredere ca pot ajunge cei mai buni,si muncesc pentru a face acel lucru adevarat.
    -Noaptea fac sex cu femeie sau femei daca nu am meci ziua urmatoare.Depinde daca am pofta de sex cu o singura femeie,de un menage a trois sau cu mai multe femei.Ma intalnesc numai cu fete superbe.Femei pentru care excuserii normali si-ar frige si coaiele ca sa dea mana cu ele.
    -Ma distrez cum se distreaz la maxim.Organizez cele mai bune petreceri.Banii nu sunt o problema cand e vorba de distractie.
    -In fiecare zi imi zic: "Doamne ce bine ca am facut actiunile care nu ma bucurau pe moment.Ce bine ca am iesit din zona de comfort cand eram copil.A meritat!Si asta e doar inceputul.O sa imi implinesc toate scopurile."

  29. vreau sa ma trezesc dimineata foarte vesel si plin de viata si cu gandul la afacerea mea.:)
    vreau sa fac sport pe zi dimineata si, seara, inainte de culcare.
    vreau sa mananc sanatos,am deja lista cu ce trebuie sa mananc din cartea lui antony robbins.o recomand se numeste ''putere nemarginita'',probabil Pera o stie. dar sa mananc si ce vreau cand simt nevoia,si atunci ca sa fie sanatos sa beau multe lichide si alea cat mai naturale 🙂
    vreau sa clatoresc mult si lumea sa imi zica buna ziua,dar o sa incep eu prin a spune si sa zambesc cand spun si spun din tot sufletul-am vazut treaba asta in brasov si m-a impresionat cel mai mult. in brasov vreau sa stau.
    vreau sa fac ce vreau si chiar daca fac gresit stiu ca e facut de mine si invat din asta cel mai mult.:) vorbesc aici de luat decizii.
    sa gandesc tot timpul pozitiv si sa fiu optimist si sa ma ghidez dupa ce a zis si hanry ford ''fie crezi ca poti fie crezi ca nu poti ,oricum ai dreptate''
    vreau sa stau sau sa am o relatie cu o femeie matura (intre 38-50 ani)care sa arate bine,merge si binisor,numai sa fiu atras,ca oricum am o slabicune la astea,e ideea mea bagata in cap de mic si chiar trebuie sa o am(pe femeie) 🙂
    vreau sa ma trezesc langa o fata frumoasa si desteapta care sa imi inteleaga visele si cu care pot dicuta orice fara vreo retinere si sa ma sustina in tot ce fac.:) si sa ii placa si ei psihologia cum imi place si mie si chiar mai mult -s-ar putea sa am aceeasi tip de personalitate ca Pera sau pe undeva pe aproape eu am INFJ si mi se potriveste psihologia mult.
    vreau sa cheltuiesc foarte multi banii pe dezvolatare personala,undeva la cateva mii de euro.:) in tot ce tine de npl,incredere in sine si si motivare permanenta ,disi cu motivarea am cam aflat reteta ,numai din greseli si esecuri te motivezi cel mai bine.:)
    vreau sa pot sa dau sfaturi,pt ca asta fac si imi place sa ajut oamenii cu sfaturi mai ales, sa fiu consiler in psihologie si in afaceri 🙂
    vreau sa invat engleza ca pe ''tata-l nostru'' 🙂
    sa excaladez munti 🙂
    vreau sa rezolv orice situatie legata de femeii si sunt gata sa rastorn muntii,acum ma bucur de o despartire,da am zis bine chiar ma bucur 🙂 ca s-a despartit de mine ca ma motiveaza cel mai mult.
    vreau sa am prietenii care se dezvolta non stop si vor sa creasca pe toate capitolele 🙂
    astea deocamdata ,
    tineti-va bine ce urmeaza ceva mult mai maret:
    vreau sa am 100 000 Euro, la 30 ani sa pot sa imi permit orice sa ma labartez sa nu ma mai gandesc la banii
    vreau sa am casa de 2 milioane de euro,cu tot ce trebuie cu piscina cu vedere frumoasa si motivanta :),sa aiba baie in fiecare camera sa se deschida tot pe senzori 🙂 🙂 ,la masini nu disper pt ca nu le mai consider o prioritate desi le insir si pe ele : toyota land cruiser pt munte,vreau neaparat sa conduc o masina veche sper sa ne dea astia voie sa circulam cu ele in cauza poluarii,nu mereu macar sa platim sa iesim cu ele ar fi bine si asa,vreau una de viteza nissan skyline,sau renault megane RS , cu care sa ies cand vreau si alta de giurna(adica te tavaleala,de mers zi cu zi) care imi place la nebunie la ora asta renault laguna :),sunt fan renault- sa imi fac treaba cu ea 🙂
    vreau casa la munte in alta parte decat la brasov unde vreau eu sa stau si casa la mare toate la 30 ani,acum am 24 🙂 ce misto e sa te vezi deja in posesia lor 🙂

  30. M-ar interesa foarte mult un articol despre:
    -Vorbitul inainte de a gandi.Ce pierdem cand vorbim inainte sa gandim,cum ar trebui sa comunicam cu prietenii sau colegii(pentru ca acolo se fac mistouri multe).Ar trebui sa raspundem la mistouri,injuraturi?Etc.

  31. adevarul este ca va apreciezi mult pentru ceea ce faceti dar se pare ca si voi sunteti un pic :patati: de invidie fa ta de situl arta seductiei…..pare ca plantati optimism,incredere,bla bla bla dar sunteti cam ipocriti

  32. @ havenly.sworld
    LOL, buna remarca ta. Am fi foarte invidiosi pe site-ul Arta Seductiei daca acesta nu ar fi tot al nostru 🙂

  33. Felicitari pentru toate articolele pe care le-ai scris. Daca exista vointa necesara, acestea pot schimba vieti, cu siguranta. Deocamdata am doar 15 ani, sunt boboc la liceu, anul asta trec intr-a noua :P, dar pot spune ca am sperante mari pentru viitor in care cred cu tarie. Ma simt atras de studierea comportamentului uman, de "secretele" care tin de asta, in concluzie imi doresc sa devin psiholog. Articolele pe care le-ai scris pana acum m-au inspirat, fapt care m-a impulsionat si mai mult sa ma axez pe psihologie.
    Imi place sa descopar si sa inteleg tot ce tine de acest domeniu, si poate intr-o zi voi deveni un psiholog la fel de bun si priceput ca tine.
    P.S.( Imi incerc deja talentul, ca sa zic asa, scriind bloguri, deocamdata am ramas doar cu initiativa:P )

  34. Chiar vorbeam acum cateva zile cu cineva si ii ziceam ca nu regret nimic din ce am facut pana acum si dac maine as muri as muri fericita ca am facut ce mi-am dorit dar as fi trista, foarte trista ca mai aveam atatea de facut!
    Viata pe care ne-o dorim ne-o putem face doar noi; dor de noi depinde sa avem ceea ce ne dorim!:)
    Imi doresc sa fiu fericita si asta tine de mine!:)

  35. te rog din toata fiinta mea recomanda-mi cel mai bun psiholog pe care tu il cunosti.te rooooog.mi-a placut f f mult ce adevaruri ai afirmat si cum pui problema.mai ales ca esti un 'fericit' ca ai reusit si ai stiut unde sa-ti gasesti resursele de a merge mai departe si nu oricum…vreau un psiholog,cel mai bun ca sa lucreze cu mine sa foloseasca toate tehnicile de care dispune spre a-mi cistiga stima fata de mine.[cu dumnezeu nu a mers,tocmai poate ca aqstept de undeva ajutorul si nu il caut in mine.am facut si o facultate in acest sens un master ..etc
    din exterior sunt un om normal,fara un handicap fizic,dar ma simt' cel mai distrus om care poate fii pe pamint''nu poate safie cineva mai rau ca mine.te rog da-mi adresa ta de mess sau scrie-mi.multumesc anticipat

  36. "Doar ca acum vreau sa am o casa uriasa in care sa pot locui cu toti prietenii mei si imi doresc sa creez un imperiu psihologic in care atrag cei mai buni tineri psihologi ( un fel de Google al psihologiei 🙂 )"
    Haha, asta imi doresc si eu.

  37. pana nu te zbati,plangi,lupti cu adevarat pentru ceea ce iti doresti nu ai sa realizezi visurile dorite niciodata.eu sunt obsedata de ideea ca pana la aceasta varsta 39 ani nu am realizat nimic din ce mi-am propus si asta numai datorita faptului ca nu am avut ambitie am fost slaba si de aceea as vrea macar acum in al 9-lea ceas sa ma dezvolt personal dar nu stiu ce sa mai fac in afara faptului ca iti citesc toate articolele si sunt pasionata de psihologie….nu stiu poate nu am avut nici prea multe sanse,oportunitati in viata dar sper la mai bine totusi macar de acum in colo.cum mi-as dori sa fie viata mea?oricum mult mai buna decat acum cand stau rau din aproape toate punctele de vedere.iti multumesc ca existi ,mult succes si multa sanatate iti doresc

  38. CUM AR ARATA VIATA MEA PERFECTA …
    prima parte (pentru ca e prea lunga lista mea am s-o impart din doua)
    FAMILIE
    – familia mea e stabila, inchegata mereu exista intelegere, iubire, pasiune, sexualitate implinita, comunicare, sustinere reciproca, armonie, echilibru, bun gust, dezvoltare si evolutie
    – familia mea e sanatoasa, vesela, cu buna dispozitie, cu simtul umorului,
    – in familia mea suntem uniti dar ne simtim liberi, independenti si avem activitati atat impreuna cat si separat. Putem face ce dorim, cand dorim, cu cine dorim, cum dorim dar intotdeauna avem grija ca familia sa fie pe primul loc si nu facem nimic care sa pericliteze siguranta si armonia familiei sau membrilor ei
    – In familia mea e liniste, pace, armonie si echilibru. Fiecare membru al familiei se bucura de atmosfera aceasta si contribuie la ea. In aceasta atmosfera traim si ne dezvoltam zi de zi
    SEXUALITATE
    – vreau sa experimentez senzatii placute si sa invat mereu cate ceva interesant in domeniul sexualitatii
    – vreau sa experimentez si sa pun in practica fanteziile mele si ale sotiei
    – vreau sa combat rutina si monotonia in pat
    – vreau o relatie deschisa dar care sa nu afecteze familia si armonia ei
    CASA
    – Locuim intr-o casa mare la curte, cu teren mare. Casa are piscina acoperita dar cu posibilitatea de descoperire cand e cald afara si e zi insorita. La parter avem o sufragerie mare cu un perete din geamuri glisante care dau direct in piscina. Tot la parter avem o bucatarie mare cu blat de lucru in mijloc, chiuveta e langa geam, astfel ca atunci cand spal vasele arunc cate o privire pe geamul care da in curte si savurez si admir natura in toata splendoarea ei in fiecare anotimp cu culorile specifice. La parter mai exista o camera de oaspeti cu doua paturi mari. La etaj sunt 4 – 5 dormitoare, 3 au baie proprie. Mansarda e deschisa si e amenajata ca loc de joaca si jocuri. Toata casa e mobilata cu bun gust si in ea simti caldura, iubire, liniste… o placere sa locuiesti in ea. Casa e construita din lemn si are sisteme ecologice si naturale de utilitati.
    – din cand in cand in casa noastra dam petreceri cu prietenii apropiati si ne bucuram impreuna de gratar, balaceala in piscina, dansuri, jocuri, un vin bun…
    FINANCIAR
    – sunt liber, independent, lucrez pentru mine, ma trezesc cand vreau, eu decid ce fac in fiecare zi si cu cine
    – am multe afaceri, toate profitabile si veniturile din aceste afaceri imi permit stilul de viata pe care mi-l doresc.
    -afacerile mele imi permit sa am timp pentru familia mea, pentru hobbyuri, pentru excursii. Imi permit sa cumpar tot ce-mi doresc eu si familia mea
    – afacerile pe care le am sunt inovative in domeniul lor si sunt de ajutor oamenilor, ajutandu-i sa se dezvolte si sa evolueze armonios si echilibrat in diferite arii ale vietii lor
    – impreuna cu ei evoluez si eu mereu si invat lucruri noi. Ma adaptez in permanenta la nou, dar pastrez ce e vechi si de calitate
    – oamenii care lucreaza pentru cu mine si pentru mine, ma respecta, ma admira si sunt foarte multumiti de tot ce le ofer, atat din punct de vedere financiar cat si ca posibilitati de dezvoltare personala si cariera si atmosfera de lucru. De aceea ei sunt loiali, cinstiti, creativi si plini de energie in activitatile pe care le intreprind in afacere. Iar eu ii respect, ii motivez, ii apreciez si le recunosc meritele intotdeauna, dar ii si mustrez cand e cazul.
    – imi pot permite orice masina imi doreste inimioara. Acum am un Audi A4 ultimul model, motorizare diesel, tractiune integrala, consum mic, minim 180 de cai, gri metalizat, piele neagra in interior, un pic tunat in aspectul exterior, un tuning armonios si placut ochiului
    – Stiu ca oricand imi pot permite sa cumpar, sa experimentez, sa investesc in orice imi doresc sau de care ma simt atras si consider ca merita efortul si atentia mea
    – imi permit oricand am pofta si chef sa merg in excursii
    sfarsitul primei parti

  39. a doua parte
    FIZIC – SPORT – SANATATE
    – am un stil de viata sanatos si creativ
    – in fiecare dimineata ma trezesc cam pe la 8 si ma pregatesc pentru inca o zi perfecta petrecuta asa cum imi doresc. Pregatesc micul dejun pentru mine si sotia mea (imi place s-o trezesc cu o cafea proaspata dimineata) si voi pregati micul dejun si pentru copii mei cand vor aparea 🙂
    – fac sport cel putin o data la 2-3 zile, fie ca innot, merg la sala, merg pe bicicleta, fac drumetii pe trasee montane, sar cu parasuta,
    – vreau sa fiu sanatos mereu si sa traiesc peste 116 ani
    – vreau sa ma bucur din plin de toate frumusetile naturii impreuna cu familia si cei dragi si pentru asta iesim des in excursii si plimbari in locuri diverse si superbe
    – vreau sa imi iau brevetul de parasutist si sa experimentez senzatiile superbe de la sarituri cu parasuta in deplina siguranta
    SPIRITUALITATE – FILOZOFIE DE VIATA
    – Recunostina pentru tot ce am si sunt
    – Multumesc pentru mediul in care traiesc, mediu care ma ajuta sa ma dezvolt in directia pe care o doresc
    Citate de prin diferite carti, filme, articole care m-au ajutat si ma ajuta sa ma dezvolt spiritual:
    – "Ce tie nu-ti place, altuia nu face"
    – Nu poti sa ingrijesti sau sa ajuti pe altul, daca intai nu te ingrijesti si ajuti pe tine insuti.
    – sunt corect cu mine insumi si cu cei din jurul meu. Nu pacalesc niciodata pe nimeni si nu profit de pe urma celor mai slabi ca mine, incerc sa fiu o influenta pozitiva in viata lor
    – A fi fericit nu este mana destinului, este mai degraba consecinta optiunilor tale de a te comporta fata de cei din jur.
    – Fericirea ta depinde doar de tine.
    – citat din filmul Evan Almighty
    "Daca cineva se roaga pentru rabdare, crezi ca Dumnezeu ii da rabdare sau ii da oportunitatea de a deveni rabdator?
    Daca cineva se roaga ca familia sa-i fie aproape, crezi ca Dumnezeu ii umple pe toti de sentimente? …sau le da oportunitatea sa se iubeasca reciproc?
    Daca cineva se roaga pentru intelepciune, Dumnezeu ii da intelepciune sau ii da oportunitatea sa devina intelept?"
    – O atmosfera de dragoste in casa ta este baza intregii tale vieti.
    – Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume.
    DEZVOLTARE PERSONALA
    – vreau sa ma dezvolt personal si sa invat ceva nou si interesant in permanenta
    – vreau sa ma adaptez mereu si sa fiu flexibil
    – vreau sa fiu un exemplu si o inspiratie pentru cei din jurul meu ca stil de viata, ca mentalitate, ca incredere in sine
    – vreau sa-i pot invata lucruri utile pe cei din jurul meu si sa fiu o influenta pozitiva in viata tuturor oamenilor cu care interactionez
    – vreau sa fiu inconjurat de oameni de calitate, interesanti, originali, creativi, pozitivi, ingeniosi, cu simtul umorului, curajosi si de la care sa avem ce invata reciproc unii de la altii
    – vreau un grup de prieteni, pe care sa ma pot baza cand am stabilit ceva impreuna. Vreau sa ne stimulam si provocam constructiv reciproc in activitati interesante de dezvoltare personala, sportive, iesiri in natura, excursii

  40. Cum ar arăta viața mea perfectă dacă nu ar exista limitări sau consecințe?
    Bună întrebare! În funcție de mine, cea de ACUM, cam așa:
    -aș citit atât cât aș vrea și când aș vrea (fără să mă stresez că am cursuri, seminare, proiecte impuse și de predat la un anume termen), m-aș dezvolta cunoștiințele și ideile încontinuu și aș fi atrasă spre domenii din ce în ce mai variate
    -aș depăși limitele (mai întâi ale mele, apoi ale societății)
    -m-aș implica, aș cunoaște și aș ajuta cât mai mulți oameni
    -aș lua gradul 27 prananadi, și aș merge în Tibet
    -aș schimba lumea
    -aș învăța că acest lucru nu îl pot face singură
    -aș gândi un sistem și o societate care să nu includă cuvântul suferință, frică, lene, pedeapsă ci să ducă la o evoluție, o societate în care lumea nu trebuie să moară de foame, iar copii să fie certați pentru că încearcă să se descopere pe ei însuși
    -aș fi un învățător: aș arăta oamenilor că, de fapt, în momentul actual suntem o societete primitivă, și aș încerca să îi duc spre o societate mai evoluată
    -aș dori să deschid sufletele oamenilor spre lumină și iubire
    -aș fi eu însumi
    Cam acestea sunt lucrurile care mi-au trecut prin minte, la un prim “search”.
    Numai bine!:)

  41. Felicitari pentru articol si celor care au scris comentarii.
    Prima oara cand am luat contactu cu tipul asta de programare a fost in 2008 dupa ce am vazut filmul "The secret". Ma miscat filmul…l-am vazut impreuna cu mai multi prieteni la o sedinta de iarba verde;la final eram cu putin dezamagit, ca de ce am aflat asa de tarziu?
    Am pus pe hartie visele iar cel mai mare pentru mine in momentul acela era sa merg in Ibiza…in iunie 2009 eram pe plaja la Bora Bora.
    La intoarcere mi-am dat seama ca orice nebunie care iti rece prin cap se realizeaza daca crezi in ea si nu te "impotmolesti" in "realitate".
    De anul trecut am inceput sa-mi transform viata…mi-am luat inima in dinti, am iesit din zona de confort si am plecat in Spania.Asta la fel era in lista ;)) .
    Acum sa folosesc si eu intrebarile ajutatoare:
    -cand ma trezesc dimineata intalnesc o pereche de ochi albastrii care imi zambesc…purtatoarea ma anunta ca micul dejun e gata, pregatit diferit in fiecare dimineata.
    -soarele cand rasare imi intra in casa dar pe la ora 4 nu se mai vede din cauza muntilor;
    -veniturile mele sunt pasive dar si active.
    -vacantele le fac descoperind culturi diferite in Europa dar si prin Asia
    -prietenii mei sunt de asemenea partenerii mei de afaceri…oameni respectabili din socetatea moderna;
    -familia nu e foarte numeroasa, doar doi copii un baiat si o fata
    -viata sexuala este ca si perfecta cu intelegere reciproca;
    -pentru dezvoltarea personala folosesc work-shopurile din afara orasului intr-un loc retras la munte,imi place sa interactionez cu oamenii sa ne folosim de ideeile din cadrul adunarii iar la sfarsit sedinta cu iarba pentru a completa si a acoperii toate temele dezbatute.
    Viata este foarte frumoasa cand faci ceea ce faci cu placere

  42. Salut.Eu cred ca ai citit undeva chestia legata cu notitele. Sunt sigur ca daca le-ai scris in studentie nu erau chiar in forma aceasta si le-ai mai inflorit putin. 🙂 „Planul” pe care il faci e lucrul care iti va mari motivatia, mai ales ca-l vei citi zilnic si e normal sa te ajute.

  43. Am facut exercitiul, foarte bun, mai foloseam o astfel de strategie in sensul ca imi scriu dorintele -la timpul prezent, pe o foaie si le vad zilnic, le citesc, aplic-si multe din ele s-au implinit, ex tau insa e un pic mai complex si pe perioada mai mare. Felicitari si mult succes in continuare, foarte utile articolele tale.

  44. Can I just say what a relief to locate someone who really knows what theyre talking about on the net. You undoubtedly know how you can bring an issue to light and make it crucial. Far more folks have to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not much more preferred mainly because you surely have the gift.

  45. Bună Pera , din păcate multi din oamenii pecare vrei sa formezi, o vor o viata sociala activa pe retele de socializare, din cauza acesta multi dintre tineri care si eu am suferit o perioada lunga de depresie din cauza ca nu am ”prieteni virtuali” activi , deoarece creierul și subconstientul iti induce o stare de bine , prin faptul ca iti da like sau vorbesti cu zeci de persoane pe facebook , dar daca ti s-ar intampla sa cad aceste retele de social media ce s-ar intampla ?
    Viata pe care mi-o doresc este continua desfasurare, dar nu pot decat toate la timpul lor! As dori sa discutam pe mail acest subiect

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.