Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Îți vei putea salva spiritul în lupta cu sistemul? - ep.2

“Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care domneşte într-însa.” 

- Regele Ferdinand I

 

Ironia sorţii a făcut ca această inscripţie să fie pe zidurile Politehnicii care mi-a îngenuncheat spiritul.

Nu pentru că ar fi avut ea vreo vină (slăviţi fie inginerii din vocaţie), ci pentru că eu nu aveam nicio treabă cu ştiinţele exacte.

Însă îndrumarea mea spre o meserie şi spre descoperirea vocaţiei mele a fost responsabilitatea si promisiunea sistemului care a eşuat în a-și îndeplini obligația.

Ar fi distrus un spirit aşa cum a distrus şi va mai distruge multe de acum.

M-am salvat însă, trăgându-mă singur de guler afară din mocirlă prin autoeducaţie şi cu voia universului, vom face acelaşi lucru pentru cât mai mulţi dintre semenii noştri.

Seducția unui nou mod de gândire

Am plecat la drum cu aceste episoade despre un nou sistem educaţional pornind de la premisa că vechiul sistem nu ne mai serveşte, ba dimpotrivă, ne bagă în budă pe toţi şi e timpul să facem schimbări.

Totuşi, am ales să gândim înainte să aruncăm cu pietre şi ne-am adus aminte că Backminster Fuller zicea că dacă vrei să distrugi un sistem, nu începi să te lupţi cu el pentru că lupta va fi dezechilibrată și resursele sunt de partea sistemului.

În schimb, creezi un sistem alternativ care să îl facă pe celălalt să fie învechit şi lumea va migra spre noul sistem care s-a dovedit a fi mult mai bun şi eficient pentru nevoile omului modern.

Aşadar, cu mai mult de 13 ani în urmă, când am realizat că am fost trădat de sistem şi am descoperit o nouă formă de educaţie care îmi aducea rezultate extraordinare în luni de zile și nu în ani, am făcut un plan.

Prima oară, îmi voi rezolva eu mie în cel mai egoist mod toate problemele şi nevoile, de la bani la iubire şi sănătate pentru a fi un om fericit.

Apoi, având credibilitatea unui om cu rezultate, voi seduce alţi oameni care sunt în aceeaşi situaţie în care eram şi eu. Trădaţi de sistem şi fără alternative. Le voi arăta şi prin puterea exemplului şi prin exemplul altora, voi demonstra că există o cale mult mai rapidă şi eficientă de a obţine ceea ce îţi doreşti în viaţă astfel încât în toţi anii ce urmează, până la sfârşitul vieţii tale, să vezi lucrurile altfel şi să trăieşti cu o stare de împlinire sufletească pe care nu ai cunoscut-o şi nici nu o vei cunoaşte dacă rămâi fidel vechiului sistem.

În ultima etapă, când se atinge o masă critică de oameni, noul sistem devine normalitate şi este adoptat de întreaga societate.

În acel moment, vechiul sistem rămâne o poveste în cărţile de istorie.

Prima oară apărarea

Acest nou sistem de educaţie se numeşte Personalitate alfa şi am documentat drumul de 13 ani parcurs până acum în sute de articole pe blog, 8 cărţi scrise, 7 cursuri online, cărţi audio, seminarii, workshop-uri, alfacampuri.

Am avut grijă în aceşti 13 ani să mă blindez împotriva atacurilor ce ar putea veni din partea vechiului sistem şi care ar putea să mă atace într-un singur loc: lipsa de pregătire teoretică şi academică, pentru că acolo le place lor să atace.

Deşi am abandonat Politehnica în anul 5, am început de la zero facultatea de psihologie şi după 4 ani am absolvit cursurile, luându-mi licenţa. (am fost ultima generație cu 4 ani).

Sunt coach şi trainer certificat, şi de 3 ani mă formez în psihologia transpersonală pentru a fi şi psihoterapeut.

Lucrez cu oamenii 1 la 1, în grupuri la workshop-uri şi alfacamp-uri, vorbesc în public, scriu şi acum suntem mai pregătiţi ca niciodată şi eu personal, şi noi ca şi comunitate, să trecem la următorul pas.

Să aducem acest nou sistem educaţional pe care îl propun, Personalitate alfa, în atenţia întregii societăţi.

După apărare, atacul

Pentru a reuşi să facem asta, e nevoie în primul rând de o generaţie de oameni care obţin lucrurile comune pe care marea majoritate şi le doresc, mult mai rapid şi uşor decât ar face-o prin vechile metode.

Aceşti oameni vor fi dovada şi mărturia incontestabilă că sistemul nou funcţionează.

Mă refer aici la “materii” ca:

· Banii
· Iubirea
· Sexul
· Relaţiile
· Familia
· Vocaţia
· Afacerile
· Sănătatea
· Sportul
· Nutriţia
· Stima de sine
· Imaginea de sine

Problema este şi importantă, şi urgentă.

Pe de o parte, vechiul sistem nu te învaţă mai nimic din lista de mai sus, iar părinţii tăi, dacă ar putea să înveţe aceste lucruri, ar face-o doar dacă ei înşişi au rezultate foarte bune în aceste domenii.

Nimeni nu poate învăţa pe altul ceea ce el însuşi nu ştie cum să obţină.

Aşadar, dacă părinţii nu te pot învăţa iar şcoala veche şi profesorii din vechiul sistem nici atât, îţi rămâne autoeducația şi aici Personalitate alfa vrea să joace un rol important şi decisiv.

Personalitate alfa îşi propune să îţi ofere profesorii, materiile, manualele şi cursurile care să te ajute pe tine să obţii ce vrei tu conform cu personalitatea şi valorile tale.

Personalitate alfa vrea să te servească pe tine pentru ca tu să fii puternic şi împlinit şi să dai mai departe la rândul tău.

Problema cu vechiul sistem este că deşi nu te pregăteşte cu nimic pentru lucrurile importante în viaţă, care contează cu adevărat pentru tine, la capătul celălalt eşti aşteptat de un sistem ca un soi de abator, care te va transforma într-un sclav, un animal bun de muls, de pus la jug şi apoi de sacrificat.

Moartea lentă și pe nesimțite a spiritului uman

La şcoală nu eşti învăţat despre nutriţie, nu se creează cadrul pentru ca mişcarea şi sportul să fie atrăgătoare şi nu eşti învăţat cum să previi cancerul.

La capătul sistemului însă te aşteaptă junkfood, Cola, alimentele modificate genetic, aspartanul, E-urile şi toate produsele unui sistem foarte bine educat şi pus la punct ca să îţi ia banii. Aceste produse te vor face obez şi îţi vor da boli cronice şi apoi îţi vor lua alţi bani pe abonament lunar ca să te menţină într-o stare de semi-viaţă, ca să mai mergi la muncă şi să mai fii muls cât se poate. Apoi poţi să crapi.

La şcoală nu eşti învăţat despre relaţii şi iubire, despre ce înseamnă autenticitatea şi cum să seduci persoana de care eşti îndrăgostit, nu te învaţă cum se începe şi cum se menţine o relaţie fericită pe termen lung.

La capătul sistemului învechit care te ţine zeci de ani în el, este un alt sistem foarte bine pus la punct pentru a te mulge de..ai ghicit, bani. Ţi se spune că diamantul este simbolul iubirii şi că adevărata dovadă de iubire e să îţi dai banii munciţi în luni de zile pe o piatră pentru care au murit copii şi adulţi în minele de diamant din Africa de Sud. Ţi se spune că rochia de mireasă este garanţia fericirii eterne în cuplu şi că nunta trebuie neapărat să fie făcută ca la carte. Apoi ţi se vând maşină de familie, creditul pentru prima casă şi câte şi mai câte lucruri exterioare şi materiale care te vor servi cât un ciob de oală spartă atunci când tot ce nu ai învăţat despre adevărata iubire şi relaţiile de cuplu ţi se va sparge în cap, îţi va dărâma castelul de nisip pe care ai construit un viitor şi vei ajunge la despărţire, divorţ, suferinţă şi nu e nimeni cu adevărat competent care să te ajute în acea noapte neagră a sufletului tău.

Ăsta e premiul pentru că ai mers ca o oaie zeci de ani din viaţă la şcoală fără să îţi pui întrebări, fără să gândeşti pentru tine şi fără să ai curajul de a alege ce vrei tu cu adevărat şi nu ce vor alţii pentru tine.

La şcoală nu te învaţă despre vocaţie, despre talentele tale înnăscute, despre comoara ta interioară şi despre cum să monetizezi activităţile pe care le faci din toată inima pentru a trăi aliniat cu sufletul tău şi în acelaşi timp să ai parte de prosperitate financiară.

În schimb, la capătul celălalt te aşteaptă un alt sistem extrem de bine pus la punct, sistemul financiar modern care te va beli de viu.

Ţi se va spune că drumul spre fericire materială trece printr-un job, ţi se va spune că e normal şi firesc să îţi faci un credit pentru a avea acele lucruri care te vor duce în rândul lumii mai repede şi că e important să îţi pui economiile în bănci şi tot felul de sisteme de investiţii şi pensii.

Când băncile dau faliment, când sistemele de investiţii cu denumiri pompoase se dovedesc nişte ţepe ordinare şi când însăşi guvernele topesc banii de pensii și impozite, oamenii ajung niște epave, de disperare se sinucid, și familiile se destramă.

Ăsta este mulţumesc-ul sistemului pentru eforturile tale: un picior drept în cur.

Un singur sistem împotriva omului

Sistemul educaţional de stat nu este doar învechit ci face parte dintr-un sistem foarte bine pus la punct, alături de industria mass-mediei, alături de industria alimentară şi cea farmaceutică.

Toate drumurile duc la Roma şi pune-te tu în locul patronilor de mari corporaţii.

Dacă toţi banii tăi şi întreg stilul de viaţă de pe yacht, în lux şi cu puteri de zeu ar veni din vânzarea de medicamente, ai vrea ca toţi oamenii să fie sănătoşi?

Dacă imperiul tău s-ar baza pe vânzarea în întreaga lume a alimentelor tale injectate şi modificate genetic pentru a rezista la drumuri lungi între ţări şi continente, ai privi senin cum toată lumea îşi creşte alimentele local şi se hrăneşte sănătos?

Dacă toată puterea, banii şi visurile tale ar depinde de a avea clienţi prost educaţi, ignoranţi, care consumă ca nişte zombie alcool, energizante, droguri, sex, divertisment de proastă calitate şi ar veni să îşi ia zilnic doza pentru care îţi plătesc o sumă, ai vrea ca toţi aceşti oameni să se cureţe şi să se trezească, să devină oameni educaţi ce trăiesc un stil de viaţă sănătos şi care îi împlineşte astfel încât să nu mai aibă nevoie de validare socială?

E un război iar sistemul vechi are resursele de partea lui.

Însă aceste resurse sunt materiale şi exterioare şi niciodată aceste resurse nu au avut putere mai mare ca adevăratele resurse ale fiinţei umane, care sunt în inima şi mintea omului.

Cu aceste resurse ne vom schimba viaţa şi întreaga lume.

Să accesezi şi să foloseşti la maximum aceste resurse extraordinare ce vor scoate oamenii din întunericul inconştientului şi îi vor aduce în lumina conştiinţei de sine, este obiectivul noii educaţii Personalitate alfa.

De-a lungul acestor ani, cei 13 de când am avut în gând acest plan şi de când îl execut pas după pas, la început am fost singur iar apoi, alături de viziunea asta au venit din ce în ce mai mulţi oameni.

Cu ajutorul internetului am putut ajunge în toate colţurile ţării şi la românii de peste tot şi comunitatea noastră a crescut. Fără grabă, an după an, om cu om, fiecare în ritmul lui şi cu bătăliile, înfrângerile şi victoriile sale, suntem peste 100 de mii pe email şi peste 100 de mii pe Facebook.

Şi urmează încă mulţi ani şi zeci de ani în care trebuie să punem toţi umărul la schimbarea noastră ca indivizi şi apoi inevitabil la schimbarea societăţii.

Dacă ai cunoscut beneficiile acestei noi educaţii despre care îţi vorbesc, dacă simţi ce simt şi eu legat de vremurile în care trăim şi legat de misiunea pe care o avem, datoria faţă de noi înşine şi faţă de semenii noştri şi faţă de tot ce este viu pe această planetă, dă-mi un semn, un mesaj înapoi, un reply.

În episodul ce urmează, voi intra în detalii legat de materiile acestei noi educaţii, îţi voi arăta răspunsurile oamenilor la întrebarea pe care am adresat-o în episodul trecut,“ce ai fi vrut să înveţi la şcoală cu adevărat?”, şi vom pune la punct planul pe care îl vom urma pentru a trăi la maximum această viaţă, fericiţi, sănătoşi şi împliniţi în timp ce servim şi ajutăm cât putem şi pe cei din jurul nostru.

După cum v-am promis, pentru a nu încheia articolele într-un ton negativist, vă țin la curent cu ce am mai făcut în concediu în ultimele zile.

 

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții