Iubește ziua de luni folosind 6 întrebări potrivite

 

Pentru cei care urăsc ziua de luni și așteaptă weekend-ul și concediile ca pe o izbăvire: 

 

Dacă urăşti ziua de luni este doar o chestiune de timp până când ajungi să îţi urăşti întreaga săptămână şi în curând, întreaga viaţă.

Faptul că urăşti ziua de luni e un semn timpuriu că eşti pe un drum greşit şi oricât de mult te-ai dus pe un drum greşit, întoarce-te.

Pentru mulţi oameni, ziua de luni semnifică începutul activităţii care le ocupă cel mai mult timp din durata existenţei lor. De obicei e munca sau şcoala. Faptul că nu îţi place ceea ce faci, faptul că nu aştepţi cu entuziasm o nouă zi pentru a face activitatea pe care o alegi în mod voluntar zi de zi, dar — deşi nu îţi place — continui să o faci cu perseverenţă, ce îţi spune?

Dacă nu îţi place ziua de luni, este un semn clar că activitatea principală a vieţii tale îţi face rău în loc să îţi facă bine.

Dacă aştepţi weekend-urile şi concediile ca pe o izbăvire, e un alt semn. Să cauţi să evadezi e semn că trăieşti prizonier în activitatea pe care tu ai ales-o până la urmă. Ce faci, dormi? Trezește-te! Ori ţi-ai uitat chemarea?

Așa cum spuneam în articolul trecut, pe care poți să îl citești aici, pentru a descoperi ce ai nevoie în vederea obținerii succesului, în mod particular, ai nevoie de discernământ — adică să poţi deosebi diamantele de pietrele obişnuite. Discernământul, puterea de a alege corect pentru tine, abilitatea de a gândi pentru tine şi de a-ţi urma adevărul personal, interior — în ciuda părerilor lumii — vine doar în urma trăirii experienţelor de viaţă.

 

Steve Jobs ne spune foarte frumos acest lucru:

„Timpul vostru e limitat, așa că nu-l irosiți trăind viața altcuiva. Nu vă lăsați închistați în dogmă — adică să trăiți conform rezultatelor gândirii altor persoane. Nu permiteți zgomotului produs de opiniile altora să vă amuțească propria voce interioară. Și, cel mai important, aveți curajul de a vă lăsa călăuziți de inimă și intuițiile voastre. Cumva, ele știu deja ceea ce vreți cu adevărat să deveniți. Orice altceva e secundar.”

 

Pentru a-ţi trăi vocaţia trebuie să înţelegi ce este iubirea, pentru că vocaţia nu este decât iubirea aplicată în domeniul muncii.

Omul cu vocaţie creează pentru a-i servi pe ceilalţi.

De multe ori, oamenii cu vocaţie au depăşit o problemă mare în viaţa lor şi apoi şi-au dat seama ce bucurie ar putea face celor din jur inspirându-i şi îndrumându-i să depăşească probleme apăsătoare.

În secunda în care ţi-ai descoperit vocaţia, în fiecare clipă când o trăieşti şi o valorifici, accesezi comoara ta interioară.

În comoara ta interioară se află sursa ta de energie care se autogenerează — de aceea se numeşte comoară interioară — pentru că de acolo poţi extrage cantităţi uriaşe de valoare care apoi pot fi valorificate în viaţa reală şi de altfel, aceasta este menirea comorii tale interioare.

 

Vocația te ajută în sănătate

 

Se întâmplă un lucru interesant atunci când ai vocaţie.

Intri în starea de flux, starea în care pierzi noţiunea timpului şi eşti afundat complet în ceea ce faci. Concentrare perfectă, creativitate, rezolvare de probleme, entuziasm, optimism, toate izvorând din tine pentru un scop superior, pentru o misiune pe care doar tu o poţi îndeplini.

În momentul în care ai vocaţie şi începi să o trăieşti, se mai întâmplă ceva.

La început îţi doreşti să îţi eliberezi toate cele 24 de ore ca să poţi face ceea ce îţi place, ceea ce îţi aduce împlinire, satisfacţie, bani şi stil de viaţă.

Apoi îţi dai seama că orice om are 24 de ore şi că oricâți bani ai avea, nu poţi cumpăra o oră în plus pe zi. Atunci te întrebi cum poţi să faci mai multe în timpul pe care îl ai?

Îţi dai seama că răspunsul este “management-ul energiei” — energia fizică, emoţională, mentală şi spirituală. Îţi dai seama că dacă energia spirituală este direcţia, scopul, misiunea, vocaţia, Nietzsche avea dreptate când spunea că:

„Cel care are un de ce pentru care să trăiască, va găsi soluții pentru cum.

 

Pentru a avea energie fizică (cantitate), emoţională (calitate) şi mentală (concentrare) trebuie să îţi pui corpul şi mintea foarte bine la punct. Asta înseamnă că un om cu vocaţie dacă progresează, în mod natural va începe să pună accent pe alimentaţie corectă, sport, odihnă, va fi atent cu ce îşi hrăneşte mintea şi va deveni stăpân al emoţiilor sale şi astfel, va avea o sănătate optimă pentru că devine firesc şi natural să fie astfel.

Vocaţie lui o cere.

Vocaţia ta îţi cere să fii din ce în ce mai bun, să urci din ce în ce mai sus.

 

Vocația te ajută pe plan financiar

 

Zilele trecute vorbeam cu Daniel Zărnescu şi Marius Simion despre cum oamenii cu vocaţie nu se bucură de concedii şi weekenduri pentru că ele în mod normal presupun întreruperea activităţii care aduce cea mai mare satisfacţie omului cu vocaţie.

Pentru omul cu vocaţie, să îl scoţi din mediul şi munca lui este ca şi când eşti un copil pe care îl cheamă mama în casă să mănânce când el este în mijlocul celui mai fain joc cu prietenii lui. Adică trebuie ameninţat şi şantajat.

Cineva a spus că asta înseamnă „workaholic” şi a fost o minge bună la fileu.

Care este diferenţa dintre omul cu vocaţie şi un workaholic care nu ştie decât muncă obsedantă?

Când îi vezi la treabă, şi omul cu vocaţie şi workaholic-ul par la fel de afundaţi în activitatea lor.

Ei bine, diferenţa este chiar simplă.

Dacă evoluez permanent şi am o stare de fericire şi împlinire sufletească, îmi trăiesc vocaţia.

Dacă mă autodistrug şi muncesc fără a avea un sens şi progres, dacă sunt doar dependent de muncă fără să văd imaginea de ansamblu, sunt workaholic.

Cu alte cuvinte, vocaţia nu te distruge, ci te înalță. Şi nu e nimeni în măsură să te judece — adevărul tău interior îţi va spune dacă ceea ce faci e aliniat cu ceea ce îţi doreşti sau e doar o dependenţă de a face ceva şi a nu te gândi la restul aspectelor din viaţa ta.

Oamenii cu vocaţie, pentru că sunt în starea de flow pe domeniul în care au talente şi pasiune, nu au concurenţă niciunde în lume, pentru că nimeni nu poate să facă aceeaşi treabă ca şi tine, având aceleaşi talente, în acelaşi timp. Omul cu vocaţie este pe calea măiestriei şi îşi dezvoltă abilităţi într-un ritm accelerat. Atunci când te joci, înveţi într-un ritm mult mai alert decât atunci când munceşti sau înveţi. Pentru omul cu vocaţie, pasiunea lui este joaca lui şi de aceea ritmul de evoluţie este mai rapid.

Astfel, devenind expert pe felia lui, banii vor veni spre el în mod inevitabil.

 

Vocația te ajută în relațiile de cuplu, prietenie și afaceri

 

Într-un fel magic, vocaţia îţi aranjează şi viaţa de cuplu, anturajul şi parteneriatele.

Atragi ceea ce eşti.”

Când ai vocaţie, vei atrage un partener potrivit căruia îi vei spune ce este important pentru tine şi el va putea alege să rămână cu tine sau nu, în cunoştiinţă de cauză. Dacă rămâne, te-ai ales cu un partener care te înţelege şi susţine. Relaţiile de cuplu între oameni cu vocaţie sunt diferite de relaţiile care sunt cumva „defazate” de restul vieţii şi restul activităţilor.

Oamenii cu vocaţie îşi aliniază şi optimizează întreg stilul de viaţă. Ştiu când e de muncă şi creaţie, ştiu când e de relaxare, ştiu când e de iubire şi timp cu familia, ştiu să stoarcă maxim din fiecare clipă, ştiu să fie eficienţi, să dea randament, să obţină maxim cu resurse şi investiţie minimă.

Ştiu pentru că înspre asta îi împinge vocaţia — înspre rezultate şi autodepăşire permanentă.

Când Michelangelo a fost întrebat cum l-a sculptat pe David, acesta a spus:

„Doar am îndepărtat ceea ce era în plus”.

 

La fel şi viaţa omului cu vocaţie, este o operă de artă din care Universul are grijă să îndepărteze tot ceea ce nu este potrivit. Oamenii nepotriviţi vor pleca de lângă tine fără ca tu să mişti un deget şi vor lăsa loc doar acelor oameni potriviţi, capabili să vadă în tine potenţialul tău uriaş.

Acest fapt este valabil pentru parteneri de cuplu, prieteni şi parteneri de afaceri.

Pentru a străluci cu adevărat va trebui mai întâi să îți descoperi „cursa optimă”, unde fiecare gram al forțelor, talentelor, pasiunii și ingeniozității tale poate intra în jocul urmării celor mai bune rezultate PENTRU TINE. Trăiesc și muncesc astăzi în așa fel încât să reușesc cu adevărat? Dacă nu, ce mică schimbare pot face pentru a conforma momentele vieții mele cu obiectivele țintite — ca viața mea să fie mai mult a mea?  – Robert K. Cooper

 

Temă de casă (lasă-mi răspunsurile în secțiunea de comentarii, dacă nu îți cer prea mult). Completează următoarele propoziții:

 

1. Acesta este domeniul în care excelez și am o pasiune maximă….
2. Acestea sunt valorile mele, asta e cel mai important pentru mine în viață….
3. Asta mă energizează pe mine…..
4. De asta am nevoie pentru a putea învăța și munci la nivel maxim….
5. Acestea sunt rezultatele ce pot fi așteptate din partea mea….
6. De asta am nevoie pentru a mă simți cu adevărat apreciat și respectat…..

Nu contează nimic din ceea ce cred alții când vine vorba de vocația ta, mai ales că deja știi tot ce ai nevoie să știi, doar e nevoie să îți reamintești.

Dacă nimic altceva nu funcționează, urmează sfatul lui Shakespeare:

„Afundă-te în inima ta

Bate și întreab-o ce știe… ”

 

Vocaţia nu este ruptă de viaţa noastră, ci este cea mai importantă parte în ea. În jurul ei se organizează relaţiile de cuplu, viaţa socială, munca şi banii. Alinierea corectă a domeniilor din viaţa noastră se numeşte stil de viaţă – doar prin această aliniere ne putem valorifica potenţialul şi fiecare zi ce o avem pe Pământ. Pentru a te ajuta în drumul tău spre descoperirea vocației am pentru tine cartea Impulsul pentru vocația ta – Fă ce îți place și câștigă bani din asta, descoperindu-ți vocația.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

 

P.S. Sunt extrem de determinat să fac tot ceea ce îmi stă în puteri pentru a îndruma cât mai mulți oameni pe drumul vocației lor. Implicarea ta în comentarii, pe blog, pe facebook mă/ne va ajuta pe toți foarte mult pentru că vom genera o masă critică de oameni cu valori și interese comune și fiecare om din această comunitate va amplifica puterea întregului grup.

Stay with me, hold the line!

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

71 de răspunsuri

  1. Cand m-am casatorit el stia ca-mi iubesc meseria.Mai apoi a inceput sa sufere cand „pierdeam timp” la serviciu, sa se oftice cand progresam in cariera, sa-mi urasca colegii si elevii din pricina carora petreceam mai putin timp cu el…Am cautat o cale de mijloc dar asta m-a facut si pe mine nefericita ! Pana la urma am ales , dupa 20 de ani, sa ies din relatia toxica si sa-mi vad de drumul meu. Si totusi vocatia imi asigura doar confortul sufletesc, nu si pe cel material….

      1. Domeniul in care cred ca as putea excela ar putea fi acela de pompier pentru ca imi place sa ajut oamenii Si sa stiu ca fac o munca cinstita si respectata.cat despre valori pentru mine conteaza foarte mult respectul câștigat prin fapte de dragoste asupra celorlanti..nu prin dictatura.ma energizeaza foarte mult cand stiu ca sant respectat pentru cea ce fac…am nevoie de cineva care sa ma susțină in cea ce fac(cred ca am găsit si persoana) rezultatele care le astept de la mine însumi sunt mari…am pretenții la mine dar simt ca nu sant lăsat sa fac cea ce vreau datorită oamenilor din jurul meu care ma influenteaza sa fac cea ce e mai profitabi nu cea ce imi place…..am nevoie sa ma simt apreciat si respectat pentru cea ce vreau sa fac dar simt ca nu voi reuși datorită caracterului meu care este foarte ușor influentabil…ma simt prea vulnerabil….

  2. Buna 🙂
    1. cantatul este o pasiune mare a mea (nu sunt sigura daca cea mai mare) dar nu pot sa zic ca evoluez extraordinar.
    2…sa am o familie fericita, sa reusesc sa imi cresc copii oferindu-le ce am eu mai bun, sa descoper la ce ma pricep cel mai bine si sa evoluez.
    3…visand ca o sa ajung departe.
    4.Am nevoie de oameni care au experinenta in domeniu.
    5.Rezultatele ce pot fi asteptate din partea mea: sa ma autodepasesc.
    6.Pentru a ma simti cu adevarat apreciata si respectata am nevoie de castigarea luptei cu mine.

    1. E la fel si la mine aceeasi vocatie si cred ca pentru multi oameni de arta e destul de greu sa poata progresa in vocatia proprie cand e vorba de muzica, care e ceva apreciat subiectiv si de care lumea nu are atata nevoie, pentru ca muzica exista destula si cata vrei,in societatea noastra a fu muzicant trebuie sa fii ori exceptional de bun pentru a ajunge undeva ori a fi sub mâna unui producator care ala tot iti va astupa personalitatea cu dorintele si stilul lui.
      Da exista multi care au facut singuri grupurk sau canta solo.Totusi ajungând la un nivel anume se opresc.Poate viata pentru unii nu e doar o vocatie poate o combinatie si o succesiune de vocatii si misiuni.Muzica o combini cu altele.Totusi oamenii avand atatea stiluri si gusturi de muzica sunt cam satui.Ei cauta mereu ceva nou ceva exceptional,e posibil sa se intoarca la ceva vechi.Dar daca e sa lucrezi pt ceea ce vor oamenii nu mai e vocatia ta.Lucrezi pentru consumator.Acest subiect e atat de larg si poate fi privit din atâtea puncte de vedere.Eu am exprimat viziunea prin prisma mea care presupun sa nu fie 100% corecta.Totusi ea e parerea mea si cu asta inchei.

      1. Vocatia pentru fi completa are nevoie sa serveasca binele si nevoile celor din jur. Cand vei descoperi cum anume poti tu prin muzica sa faci asta, te asigur ca progresul nu va fi deloc greu.

  3. Wow! Asa da..
    Deci, articolul asta rupeee!!
    Se simte ca ti-ai mai ‘polish-at’ limbajul, exprimarea, .. modul cum construiesti ideile, frazele, paragrafele. Super tare ma’ Pera!
    Comunici mesajul din ce in ce mai clar! 🙂

  4. 1. nu stiu – nu am
    2. iubirea, pasiunea, libertatea, bucuria, empatia
    3. – experientele vesele pline de adrenalina – sa sustin (ajut) psihic pe cineva
    4. sa-mi placa si sa fie fun
    5. implicare maxima, pasiune
    6. bucuria din ochii celuilalt – sentimentul ca i-am fost de folos oferindu-i o alta perspectiva
    …multumesc Pera pentru aceasta oportunitate de a ma cunoaste mai bine.

  5. Cum reuseti sa iti dai seama ce iti place sa faci? Cum reusesti sa descoperi care e scopul tau in aceasta lume? cum faci cand ai un gol permanent pe care nu stii cu ce sa-l umpli? „Mi se pune pata” cand citesc in commenturi cum toata lumea isi descopera vocatia dar …. ori au ales sa scrie DOAR cei care au gasit luminita de la capatul tunelului ori tooata lumea stie ce vrea numai eu NU. :)) nu ma intelegeti gresit …. nu critic pe nimeni, poate doar pe mine. Citesc carti peste carti dar nu reusesc sa fac saltul de la teorie la practica.Nu stiu cum. Nu sunt capabila sa raspund la cele 6 intrebari, punctual. Asadar, aceasta este marea mea contributie la acest topic – incapacitatea de a raspunde la niste intrebari simple pana la urma, nu? Totusi … ce faci daca nu ai O PASIUNE, daca esti cu mintea imprastiata in zeci de locuri, lucruri, activitati rutiniere? Cumperi cartea lui Daniel Zarnescu „Agenda generalului?!” :)) just kidding. Mai am de citit … nu am epuizat (si nici nu am cum) toata bibliografia din cartile tale, Pera.

    1. Ce ai incercat sa faci ca activitate si nu ti-a trezit nicio pasiune? Ce nu ai incercat dar ti-ar placea sa incerci?

      1. Exact aceeasi problema si la mine. Am deja ceva timp de cand imi caut pasiunea, de cand sunt atenta la ce mi-ar placea sa fac. Singurul lucru care imi place si in jurul caruia viata mea graviteaza este spiritualitatea imbinata cu dezvoltarea personala. Studiez, citesc si incerc sa inteleg modalitatea prin care se manifesta lucrurile in viata noastra, sunt constienta de faptul ca ceea ce este in interior este si in exterior.. Am si un scop in viata, sa fiu creator constient al vietii mele, am o viziune despre o versiune a mea ideala la care visez, contemplez si incerc ca in viata de zi cu zi sa actionez asa cum ar actiona acea versiune a mea, dar totusi sunt niste blocaje in fiinta mea, unul din ele fiind faptul ca nu am incredere in mine si se simte in orice fac, Sunt intr-un serviciu care nu imi aduce satisfactie de niciun fel, din contra, vreau sa renunt la el dar efectiv nu stiu cu ce sa il inlocuiesc,nu stiu ce as putea face eu zi de zi care sa reprezinta vocatia mea si care sa imi aduca si bani. Locuiesc si intr-un oras mic, in care posibilitatile sunt reduse, dar stiu ca asta nu e o scuza.

    2. Nu te chinui sa iti cauti vocatia sau rostul pe acest pamint. Mie mi se pare o mare prostie, din cauza careia risti sa pierzi foarte multe ocazii si oportunitati, aparent obisnuite, cautint iurea si nestiind defapt ce cauti. Bucura-te de ce ai in jur si poate cu timpul iti vei descoperii pasiuni si talente.

      1. E o abordare si asta si sunt de acord ca incordaerea de a-ti gasi vocatia te poate face sa pierzi puterea de a trai in prezent. Totusi, stiu sigur ca o viata traita la voia intamplarii nu te face sa fii decat o frunza dusa de vant. Eu cred ca fiecare din noi are o misiune si cu cat treci mai repede la carma vasului tau, cu atat te poti numi mai repede stapanul destinului tau

    3. total de acord! daca blocajul vine din faptul ca habar nu ai care e vocatia ta sau mai rau…esti total mediocru si fara nici o vocatie speciala?
      de ce nu scrie nimeni despre mediocritate?

    4. Ella si eu sunt in aceeasi situatie si poate mai rau.Ori stiu deja ce imi placecsa fac, dar ma incapatanez sa vad.mi-ar placea sa vorbim.id-ul meu de fb este Ally Faby

  6. …workaholic…
    …daca tot ai folosit ghilimele („,”).
    Bine spus, bine tintit. Sanatate buna si spor la tot ce intreprinzi.

  7. Intr-adevar excelent articolul. Usor de citit, usor de inteles, patrunzator si capabil sa provoace la raspuns 🙂 Doar asta ne dorim cu totii sa primim un raspuns la actiunile noastre. Asta inseamna ca munca ta nu a fost in zadar. Multumesc Pera pentru mesajele zilnice primite in inbox. Primesc mesaje de la tine din 13 noiembrie 2013 . Si astazi este prima data cand simt nevoia si dorinta sa ma implic, sa raspund,sa fiu de folos si altora. Si asta s-a intamplat pentru ca am ales sa actionez intr-o directie chiar daca nu-mi era intotdeauna usor, sa practic Recunostinta si sa caut binele si frumosul in curtea mea. Mi-am ales un mentor chiar daca nu-mi era intotdeauna confortabil sa-mi descopar lipsurile, sa incep sa devin persoana care vreau sa fiu ca sa pot atrage in viata mea persoane care sa-mi placa si sa le iubesc. John Maxwell spunea intr-unul din minutele sale zilnice : ” Daca inca nu ai un scop al tau, o pasiune, aliniazate la scopul altuia, ajuta acolo si asa il vei descoperi si pe al tau” Actioneaza altfel decat pana acum,cauta in alte directii, raspunde Da la chemarea unui prieten care are un Scop, accepta provocarile chiar daca tie greu. Ajutandu-i pe altii te redescoperi pe tine.

  8. 1.Domeniul in care excelez si am o pasiune mazima : muzica
    2.Valorile mele: cariera , succesul , familia
    3. Ce ma energizeaza: sa-i privesc pe Yiruma, Sungha Jung si Hugh Laurie dand tot ce au mai bun pe scena. Asta imi da o stare extraordinara si ma face sa cred ca pot ajunge si eu acolo unde sunt ei.
    4.Ceea ce am nevoie : odihna , fericire si multa liniste
    5.Rezultatele: pot invata mai mult si pot compune mai bine , daca nu chiar foarte bine
    6. Pentru a ma simti respectata , am nevoie sa stau cat mai departe de oameni , deoarece de fiecare data toti ma fac sa plang. Nu stiu daca ma simt respectata, cat ma simt fericita. Respectul mai mult vine din interior. Nu am absolut niciun om langa mine care sa ma faca sa nu ma simt prost sau sa plang, dar sa ma mai faca fericita. Asta e.

  9. Eu lucrez de 20 de ani în acelas loc la început am avut doar studii medii si am lucrat ca îngrijitoare mi-am continuat studiile si de patru ani am functia de director coordonator tot în institutia respectivă. Familia și prietenii consideră că m-am descurcat foarte bine însă eu cred că sunt doar in zona de confort mă duc la serviciu si vin acasă și mă uit la telenovela preferată.Imi doresc nespus demult să progresez să nu mai stau niciodată să pierd timpul chiar dacă am loc de muncă .

  10. 1.In domeniu chitari(deci a muzici) si a dezvoltari personale.
    2.Creativitatea,unicitatea,evolutia,cunoasterea/intelepciunea,deschidere sufleteasca.
    3.Libertatea,aprecierea,linistea,descoperirea
    4.Inspiratie,oameni,exprimare pe marte materiala
    5.Exprimare materiala,Inteligenta emotionala,cunostinte,creativitate/inspiratie.

  11. 1. studiez sa fiu medic stomatolog, inca sunt departe de ceea ce implic tot titlul ca sa spun ca e o pasiune. Imi place. Insa imi mai place sa croiesc, sa creez obiecte frumoase din ceva banal si sa incerc din cand in cand cate o activitate noua
    2. integritatea, corectitudinea, calitatea unei munci bine facute sau al unei relationari, evolutia in orice plan uman se poate in functie de etapa in care ma aflu, echilibrul
    3. o doza de nou, in orice forma se prezinta ea, poate insemna sa ma urc in un autobuz care nu stiu unde va merge
    4. un scop, atingerea lui sa aiba o insemnatate deosebita pentru mine
    5. voi incerca sa fiu printre cei mai buni in ce ma axez sa fac
    6. sustinere de la oameni apropiati sufletului meu

  12. 1.Muzica
    2.Alimentatia sanatoasa , Succesul , libertatea.
    3. Fitnessul , mancarea Vegana si meditatia.
    4 Sa intru la scoala de arte din judetul meu
    5 O noua legenda muzicala :))
    6.Sa fiu eu insumi

  13. 1. Acesta este domeniul in care excelez si am o pasiune maxima: Leadership (Organizare)
    2. Acestea sunt valorile mele, asta e cel mai important pentru mine in viata: Onoare, Incredere, Evolutie
    3. Asta ma energizeaza pe mine: Libertatea de miscare si decizie, Spirit de echipa
    4. De asta am nevoie pentru a putea invata si munci la nivel maxim: Spatiu de miscare si decizie, Respect, Recunoastere
    5. Acestea sunt rezultatele ce pot fi asteptate din partea mea: Sprijin neconditionat, Solutii surprinzatoare pentru situatii dificile, Incredere, Respect
    6. De asta am nevoie pentru a ma simti cu adevarat apreciat si respectat: Incredere, Libertate de decizie, Recunoastere

  14. 1. Acesta este domeniul in care excelez si am o pasiune maxima….dansuri (arta), lucru cu oamenii
    2. Acestea sunt valorile mele, asta e cel mai important pentru mine in viata…. sa iubesc ceea ce fac
    3. Asta ma energizeaza pe mine….. parteneru de viata, sportul,relaxarea
    4. De asta am nevoie pentru a putea invata si munci la nivel maxim…..dulcuri, partener de viata, liniste sufleteasca
    5. Acestea sunt rezultatele ce pot fi asteptate din partea mea….tintesc cat mai sus vreau sa imi autodepasesc visele
    6. De asta am nevoie pentru a ma simti cu adevarat apreciat si respectat…..de iubire !

  15. mie imi place f mult ziua de luni pentru ca atunci am zi libera=si astfel nu mai am nici o zi din saptamina ce sa nu-mi fie draga pentru ca marti la fel mi-e draga ca toti se bucura la servici ca ma vad

  16. dar daca dragoste nu e nimic nu e…sunt vaduva de 4 ani de zile nu am iubire in viata si un singur lucru ma energizeaza recunoasterea la locul de munca(plus cafeluta de dimineata)asta raspuns la toate cele 6 intrebari

  17. Ador, iubesc ziua de luni! Fiecare zi este un nou inceput. Iubesc toate zilele si toata viata mea. grea, usoara, cum o fi! Nu am jobul care ma reprezinta cel mai bine, nu am bani sa nu mai stiu cum sa i cheltuiesc, dar am liniste si bucurie in suflet, am multa pasiune pentru multe din activitatile mele si inca evoluez!

  18. 1. Design (arhitectura, mobilier, cam tot ce e vizual)
    2. Familia, prietenii, descoperirea proprie si a lumii, evolutia, contributia pozitiva/constructiva.
    3. Libertatea (de miscare, creeatie, gandire)
    4. Securitate financiara. Muzica.
    5. Un produs calitativ, special, de fiecare data mai rafinat, in masura sa surprinda (ca este casa, imagine, atmosfera, sau perceptii atipice)
    6. Prietenie sincera, atractie / apropiere sincera. (dupa caz)
    Eu am insa o mare intrebare legata de tot conceptul acesta al vocatiei salvatoare :
    Ce faci cand vocatia nu este apreciata si bine (ras)platita in Romania?
    Seva aia energizanta a vocatiei nu tine de foame, nu plateste chirii, doar hraneste interior si asta doar cand esti in exercitiului functiunii.
    Iar cu timpul, tot mai rar iese aceasta seva sa te motiveze. Cand vezi la exterior ca nu se vede deloc progresul interior. Nu esti complet si definitiv independent financiar, nici locativ, iar propria familie sau chiar si o relatie stabila e un vis incetosat.
    Cum vezi, Pera, vocatia in masura sa indestuleze omul intr-o astfel de situatie tot mai des intalnita in domeniile creative sau culturale?

  19. Grozav. Ai scris cu pasiune, intelepciune, fortza, ai scris, acum parca mai mult ca niciodata, cu vocatie. Felicitari! Ma simt inspirat de cuvintele tale si mai ales incurajat mai mult ca niciodata sa mi descopar si urmez vocatia. Multumesc!

  20. domeniul in care am profesat si a-ni place este psihopedagogia speciala am facut voluntariat la un centru specializat pt copii cu dizabilitati fizice si mentale ma ocup si de masaje terapeutice acum sunt liber profesionist a-m doresc sa ma alatur unei echipe de ..terapeuti va multumesc

  21. 1.Sportul si nutritia.Vreau sa am o alimentatie cat mai echilibrata si sa ii invat si pe altii la un stil de viata sanatos.
    2.Sa pot face sport oricand.
    3.Sportul
    4.Am nevoie de bani deoarece nu stiu inca cum sa-i fac din pasiunea mea, avand doar 14 ani…(mi-am descoperit pasiunea acum 2 ani si sunt foarte fericit cu ea,as face sport si gati toata ziua)
    5.Un corp echilibrat .
    6.Am nevoie de bani pentru am putea practica pasiunea la un alt nivel, cu o alimentatie mult mai sanatoasa si mai mult sport+ timpul pentru dezvoltarea mea personala .

  22. 1. Imi place sa cresc continuu in toate domeniile vietii. Imi place sa evoluez. Nu stiu daca asta e o pasiune sau nu ?
    2. Valorile : libertatea, iubirea , sanatatea , banii , altruismul , respectul reciproc , educatia , etc.
    Cel mai important pentru mine este sa fac ce vreau eu, cum vreau si cand vreau eu 🙂
    3.Fiind extrovertit ma energizez cel mai tare cand sunt in centrul atentiei intr-un cerc social. Imi place sa avem un subiect comun si sa comunicam pe seama lui. Alte lucruri care ma energizeaza dar in cantitate mai mica sunt : sportul, cititul, cand creez ceva ce imi place, cand scriu, muzica, cand sunt in aer liber (afara), muntele, cand beau un pic 🙂 , cand fac ceva diferit, etc.
    4.liniste mentala. Capul meu ma bombardeaza cu ganduri. Daca acestea sunt negative imi demoralizeaza toata ziua 🙂 si imi este destul de greu sa le schimb cu unele pozitive . Mintea mea e cel mai mare aliat cateodata , dar in ultimul timp a devenit cel mai mare dusman … de aici si stacnarea mea din ultimul timp.
    5. Astept sa am succes pe viitor si sa incep sa devin si liber financiar 🙂
    6.Am nevoie de un scop pe care sa il urmez .

  23. 1.Domeniul in care „excelez” este Arta, nu stiu, nu vreau sa fac altceva
    2.Sa am o familie fericita, sa ma simt iubita, apreciata si sa fac doar ceea ce imi place, sa am bunastare .
    3. Ma energizeaza momentele in care creez, pictez, cand ma joc cu copilul meu, cand ma incarc cu timpul meu.
    4.Pentru a munci la maxim, am nevoie de apreciere, de oameni care sa cumpere ARTA mea, sa fiu motivata sa fac tot mai mult( niciodata nu am dat tot ce pot)
    5. Rezultatele ce pot fi asteptate, sunt maxime, imi doresc doar sa ma trezesc si sa ma pot canaliza pe ceea ce ma incarca cu adevarat.
    6.Pentru a ma simti respectat, am nevoie de incredere in mine, de vanzari ale creatiilor mele, de banii care in mod normal ar trebui sa vina din asta.

  24. Buna,Pera! As aprecia o evaluare a situatiei mele din partea ta.Iata situatia mea:am 38 de ani,sunt casatorita si am o fetita de un anisor.Momentan sufar de o depresie recurenta,am crezut ca timpul petrecut acasa pentru cresterea fetitei ma va ajuta,dar din contra…nu imi mai gasesc locul,vocatia.Poate ar fi trebuit sa merg la serviciu in continuare-sunt profesoara de liceu.Nu mai stiu ce imi place,ce ma energizeaza.Candva imi placea lectura enorm,excelam in comentariul de texte.Am incercat sa fac meditatii cu copiii,dar am constatat ca nu imi mai place.As dori sa calatoresc,dar banii sunt putini.Astept raspuns,please!

  25. Salut, eu vreu sa prezint un site de anunturi. pote de folos
    Site http://www.anuntul-galben.ro este anunturi gratis de mica publicitate din Romania, puteti adauga anunturi gratuite ne limitat. Anunturi sunt structurate pe categorii exp. Imobiliare, auto, imobiliare, piese de schimp, shopping, matrimoniale, locur de munca, prestarede servici si animale. Pe acest site puteti reinnoi zilnic anuntul dumneavoastra gratuite pentru a ramane in topul rezultatelor de cautare. Puteti adaugati 10 imagine cu anunturi gratis. anuntul-galben cel mai modern site de anunturi gratuite

  26. 1…Consilier de sanatate, insa dincolo de asta se afla dorinta de a fi eu insami un sprijin, o inspiratie si un motiv de bucurie pentru ceilalti
    2…respectul fata de ceilalti, dragostea pe care o pun in tot ceea ce fac, dorinta de a adauga valoare fiecarei zile
    3…setea de succes! autodepasirea! motivatia!
    4…actiune,trairi,experiente
    5…distrugerea barierelor, depasirea limitelor, dezvoltarea in plan profesional
    6…lideri de succes de la care sa pot invata, oameni cu interese comune,organizati si entuziasti!

  27. 1-Nail artist
    2-cel mai important :libertate din toate pdv,recunoștința,prietenia ,iubirea -in ceea ce privește propia persoana…daca tu esti fericit tu cu tine,iubirea pe care o Primești din partea altei persoane este doar un plus de fericire adus fericirii tale
    3-muzica ,plimbările ,Cățelul meu,o zi plină de soare ,o zi plină de activități ,un „stres”pozitiv
    4-liniște,confort financiar
    5-performante maxime ,implicate si devotament
    6-aprecierea efortului depus

  28. Super articol „maestre alfa”. Multumesc.
    Am terminat si tema de casa. 🙂
    1. Descoperirea fiintei umane si a vietii, Public Speaking
    2. Implinirea mea personala.
    3. Vorbitul in public, exprimarea intelegerilor asupra vietii.
    4. Libertate financiara.
    5. 10 pe o scara de la 1 la 10.
    6. Recunoastere.

  29. Domeniul in care cred ca as putea excela ar putea fi acela de pompier pentru ca imi place sa ajut oamenii Si sa stiu ca fac o munca cinstita si respectata.cat despre valori pentru mine conteaza foarte mult respectul câștigat prin fapte de dragoste asupra celorlanti..nu prin dictatura.ma energizeaza foarte mult cand stiu ca sant respectat pentru cea ce fac…am nevoie de cineva care sa ma susțină in cea ce fac(cred ca am găsit si persoana) rezultatele care le astept de la mine însumi sunt mari…am pretenții la mine dar simt ca nu sant lăsat sa fac cea ce vreau datorită oamenilor din jurul meu care ma influenteaza sa fac cea ce e mai profitabi nu cea ce imi place…..am nevoie sa ma simt apreciat si respectat pentru cea ce vreau sa fac dar simt ca nu voi reuși datorită caracterului meu care este foarte ușor influentabil…ma simt prea vulnerabil….

  30. La 19 ani am luat in primire cu răspundere o secție de covoare persane se lucra manual , aveam 9 angajați eu multiplicam desenele primite, aveam meseria de desenator țesător covoare persane .imi plăcea f mult., când m-am căsătorit fostul soț mia interzis sa continui si mia cerut sa lucram împreuna in domeniul alimentație publica ,ptr mine a foat un chin ,sincer si acum sufăr ptr acea meserie , dar e prea târziu , dupa 30 de ani de căsnicie , când am realizat ca , copilași mei au crescut si viata mea nu o simt împlinita am divorțat am luat viata in piept singura de la 0 , acum dupa o perioada de 6 ani încep din nou sa sper si sa visez la cea ce am pierdut , vreau sa devină realitate .

  31. 1. Acesta este domeniul în care excelez și am o pasiune maximă………sunt profesor si in ultimii 5 ani director, dar am renuntat la functie din toamna…am excelat in ce faceam, dar nu mai eram multumita pt ca vreau altceva de la viata….sa plec din acest oras, sa-mi intemeiez o familie si sa am un job ce sa ma faca fericita, dar mi-e groaza s-o iau de la zero in alta parte. Asa ca nu stiu incotr-o s-o apuc.
    2. Acestea sunt valorile mele, asta e cel mai important pentru mine în viață….Valorile mele:perseverenta, ambitia, sinceritatea, seriozitatea,corectitudinea, munca de calitate. Cel mai important pentru mine in viata e corectitudinea.
    3. Asta mă energizează pe mine…..prietenia/loialitatea oamenilor din jur
    4. De asta am nevoie pentru a putea învăța și munci la nivel maxim….iubire/intelegere
    5. Acestea sunt rezultatele ce pot fi așteptate din partea mea….sa fiu cea mai buna in ce fac
    6. De asta am nevoie pentru a mă simți cu adevărat apreciat și respectat…..in primul rand sa ma regasesc, sa stiu pe ce drum sa plec…sa fac munca de calitate

  32. Buna.
    1. Pasiunea mea sunt oamenii.
    2. Valorile mele sunt: intelegere, compasiune, moralitate, corectitudine, capacitate analitica, iubire, si vreau de la viata simplitate si culori (exprimate in natura, in zambetele oamenilor si capacitatea lor de a radia de fericire).
    3. Ma energizeaza speranta ca poate fi mai bine, ca oamenii pot fi in adevaratul sens al cuvantului mai umani, plini de compasiune, mai iubitori.
    4. Pentru a munci la nivel maxim am nevoie de mai multa libertate – in exprimare si in luarea deciziilor.
    5. Rezultatele asteptate de la mine sunt: corectitudine, moralitate, eficientizarea timpului.
    6. Am nevoie de increderea celorlalti in capacitatile mele si in deciziile mele, si de respectul lor.

  33. Am descoperit de 8 ani ca am o placere deosebita sa ajut oamenii .. asa ca am devenit asistent balneofiziokinetoterapie,meserie pe care o fac cu placere de atunci.
    FAMILIA,IUBIREA,ADEVARUL,DARUIREA sunt valorile mele
    Dorinta de a darui si a face pe cei din jur multumiti si fericiti
    Am nevoie de mangaieri,atentie si grija.
    Eu pariez pe mine… de ce n-ar paria si altii?In domeniul in care lucrez dau tot ce pot si stiu….dar si ca mama si sotie.
    Am nevoie de clipe calde si mai atentie.Apreciata si respectata sunt.

  34. 1.Stiu sa ii ascult pe ceilalti si, eventual sa ii indrum daca au nevoie si o cer. Cand vine vorba despre mine nu prea am idee ce sa fac…
    2. Vreau sa traiesc libera in tara mea, alaturi de familie si prieteni.
    3. Cand vad ca am realizat ceva de calitate.
    4.Feed-back
    5.Pot da randament maxim cand muncesc cu placere
    6.Cand vad ca ceea ce am realizat este util. (ex. am cusut un accesoriu pe o bluza, arata frumos, deci port bluza cu placere)

  35. 1. Acesta este domeniul în care excelez și am o pasiune maximă….parapsihologia
    2. Acestea sunt valorile mele, asta e cel mai important pentru mine în viață….familia
    3. Asta mă energizează pe mine…..muzica
    4. De asta am nevoie pentru a putea învăța și munci la nivel maxim….timp pentru a invata / pentru a avea rezultate bune am nevoie sa nu depind de altii, Munca in echipa ma tine pe loc mai ales cand am alt ritm decat ceilalti.
    5. Acestea sunt rezultatele ce pot fi așteptate din partea mea….rezultatele sunt cele pe care le preconizezi si in care crezi/ sau nu.
    6. De asta am nevoie pentru a mă simți cu adevărat apreciat și respectat…..respectul si aprecierea celorlalti nu sunt importante pentru mine. Prin ceea ce fac nu urmaresc sa-i multumesc pe altii. 🙂

  36. 1.Invatamant,psihologie,resurse umane.
    2.Familia,munca,spiritualitaea si educatia.
    3.Sa impart ce stiu cu altii.
    4.Timp si practica.
    5.Mai multa informatie de impartasit, un grad mai ridicat de maturitate afectiva (controlul emotiilor).
    6.Un feed-back ca ceea ce spun si fac este folositor.

  37. Salut Pera! Am si eu o dilema. Vocaita mea e sa ii ajut pe oameni sa se exprime liber, cu inmia deshcisa., sa fie ei insisi si autentici sa faca cevor, ce simt si sa spuna ce gandesc, indiferent de ce spun cei din jur, sa gaseasca curajul si nebunia aia de a fi ei, de a se exprima LIBER. Pasiunea mea cea mai mare este teatrul, simt ca ma joc cand fac un rol, in special cand improvizez, mi se pare foarte dstractiv, de-a dreptul fascinant. Nu inteleg cum pot sa ii ajut pe oameni sa se exprime liber, eu facand roluri, dar pur si simplu simt ca asta e calea si asa ma simt eu cel mai bine. Tu ce crezi?

  38. 1. Nu am niciun domeniu in care excelez. Nu am pasiuni, ci doar hobby-uri.
    2. Cel mai important pentru mine este sa am o viata implinita, fericita, sa ajut cat de mult pot si sa fiu cat mai mult de folos.
    3. Energia imi lipseste cu desavarsire.
    4. Pentru a putea invata si munci la nivel maxim am nevoie de putere de concentrare si memorare. Am nevoie de initiativa, siguranta in fortele proprii.
    5. Nu am descoperit ce imi place, in ce domeniu as putea excela (daca exista acest domeniu), asa ca nu stiu ce rezultate pot oferi. In general, incerc sa fac lucrurile cat mai bine, cat mai sarguincios posibil.
    6. Pentru a fi apreciata si respectata simt ca am nevoie sa am realizari semnificative, sa fiu sigura pe mine si pe ceea ce intreprind, sa fiu buna in ceea ce fac.

  39. multumesc pentru articol, Pera.
    2 comentarii si raspunsul la intrebari apoi. aproape mi-a venit amar cutind articolul. este exact ceea ce imi lipseste in munca mea. sunt la polul opus fata de vocatia mea. legat de efectul urmarii vocatiei, sanatatea. eu simt un efect imediat dar in sens invers: cand faci ceea ce nu iti place, obosesti cumplit, te stresezi, ai tot felul de … dureri, la propriu si figurat… cu alte cuvinte … te imbolnavesti inevitabil.
    1. imi place sa cant, am voce, muzica imi place foarte mult, dar nu am nici o pregatire in domeniu si nici curaj sa fac ceva in acest sens.
    2. respectul, empatia, dorinta si placerea sincera si fireasca mie de a ajuta pe ceilalti.
    3. ma simt plina de viata si multumita cand imi sunt apreciate eforturile, munca depusa. miscarea, dansul, cantatul si rasul ma umplu din plin de energie.
    4. motivatie. motivatie. motivatie. sa gasesc placere in ceea ce fac
    5. dau totul. sunt foarte serioasa si devotata obiectivului. sunt angajatul perfect (din pacate, :(, si fara gluma)
    6. … lapsus total…

  40. 1. nu excelez in nici un domeniu dar simt o emotie puternica atunci cand reusesc sa ajut cu sfaturile si exeperentele mele pe altcineva .
    2. valorile mele cele mai puternice sunt legate de respect, cinste ,incredere ,perseverenta ,curaj ,compasiune ,iar lucrul cel mai important e sa las lucruri frumoase in urma mea .
    3.ma energizeaza foarte puternic : o emotie pozitiva ,o cauza nobila ,o femeie frumoasa
    4.am nevoie de o motivare puternica,de rezultate pozitive si de incredere in fortele proprii.
    5.rezultatele maxime ar fi – implicare maxima in ceea ce imi propun .
    6.pentru a ma simti cu adevarat apreciat am nevoie de :
    -traire interioara pozitiva ca am dat maxim din mine ( impacat cu mine )
    -sa fiu rasplatit financiar corespunzator
    -lucrurile facute sa fie exemple pentru cei din jur .
    multumesc !

  41. Din tot ce am citit pana acum inteleg ca in momentul in care ti-ai gasit vocatia toate lucrurile ar trebui sa mearga ca unse,dar ,desi imi place foarte mult ceea ce muncesc acum,(lucrez la un magazin naturist)nici unul din celelalte aspecte ale vietii mele nu functioneaza.Sunt singura de 6 ani in urma decesului sotului meu,am avut cateva relatii esuate,din punct de vedere financiar sunt la limita supravietuirii ,am un baiat care la cei 24 de ani ai sai a trecut peste un divort…cam asta ar fi in mare…Sa inteleg ca nu asta imi este vocatia?

  42. Stii, ma gândeam ca eu reactionez foarte tare la copii. De fapt, ma si sensibilizeaza copii in general . Eu sunt Matusa preferata cu toate ca mai am 3 surori si un frate, si mi-am amintit cum in vara , eram in concediu si inainte sa intru intr-un supermarket a venit un copil la mine sz ma joc cu el cu mingea, si s-a urcat la mine in brate, m-a luat de mana sa meargă cu mine, cu toate ca era cu părinții lui!! Nu suport sa vad părinți care le impun o anumită gândire sau comportament copiilor, care ii priveaza de libertate , drepturi , si nu-i tratează cu respect , ca pe un individ unic si cu dreptul lor de a decide nu cel impus doar pr ca sunt părinți si copii le aparțin . Nimeni nu aparține nimănui!

  43. 1. Acesta este domeniul în care excelez și am o pasiune maximă: Sport/Activitati fizice
    2. Acestea sunt valorile mele, asta e cel mai important pentru mine în viață/ Sanatatea, libertatea, banii, familia.
    3. Asta mă energizează pe mine: activitatile fizice imi dau cea mai multa energie.
    4. De asta am nevoie pentru a putea învăța și munci la nivel maxim: ambitie, determinare, perseverenta
    5. Acestea sunt rezultatele ce pot fi așteptate din partea mea: Voi ajunge la un nivel in care voi fi capabil sa ajut pe oricine are nevoie de o sanatate buna si un corp tonifiat.
    6. De asta am nevoie pentru a mă simți cu adevărat apreciat și respectat: incredere in mine

  44. Foarte fain articolul ,Pera! Uite ca am reusit sa-ti si raspund.
    1. Acesta este domeniul în care excelez și am o pasiune maximă….sportul; dar oare sunt atat de buna cat sa excelez,sa fiu cea mai buna?
    2. Acestea sunt valorile mele, asta e cel mai important pentru mine în viață….cinstea,onestitatea,respectul pentru mine,cei din jur si munca
    3. Asta mă energizează pe mine…..miscarea/sportul
    4. De asta am nevoie pentru a putea învăța și munci la nivel maxim….timp liber,liniste
    5. Acestea sunt rezultatele ce pot fi așteptate din partea mea….autodepasirea
    6. De asta am nevoie pentru a mă simți cu adevărat apreciat și respectat…..aprecierea si recunoasterea celor din jur.
    Sunt putin derutata…am 46 de ani si tot nu stiu ce caut! Sau ,poate nu stiu ce vreau sa gasesc! Am facut multe meserii in viata,am schimbat mereu locul de munca…acum sunt profesor de ed. fizica si in timpul liber antrenor de inot (visul meu din copilarie!) dar…. ziua de luni,ma chinuieste! Salutari Pera!

  45. 1.Sportul este o mare pasiune.
    2Iubirea,sanatatea,libertatea
    3Oamenii care sunt bine dispusi(iubitul in general)
    4Sanatate,scoala
    5A face din copii obisnuiti niste campioni
    6Munca,faima

  46. Buna, Pera!
    Mama lua mereu deciziile pentru mine, am trait „ascultatoare” mai toata viata, „copil cuminte”, deh…
    Oricat imi storc creierii, nu pot sa vin la rampa cu un raspuns la „ce iti place cel mai mult sa faci?”
    „care e domeniul pe care il agreezi cel mai mult, din care ai vrea sa faci bani, sau – cel putin – te-ar face sa sari din pat cu bucurie luni dimineata?”
    Ma simt anesteziata pe interior.
    Am realizat ca imi place cel mai mult sa dovedesc competenta in ceea ce fac.
    Prin urmare, ORICE Domeniu in care as putea castiga competenta mi-ar deveni pasiune.
    Doar ca par sa nu fiu atrasa de nici un domeniu in mod particular…
    As vrea sa vina cineva si sa ia decizia pentru mine. „uite, fata, asta e domeniul tau. treci ls treaba”..
    dubios sentiment de necunoastere..

  47. N-am mai scris demult un comentariu pe blog, deși am citit tot.
    Prima oară când am citit întrebările am zis ca n-am răspuns pentru niciuna..dar totuși.
    1. as vrea sa încerc sporturi extreme, sa merg la sala des, sa fac efecte speciale pentru filme, sa cant rock pe scena..le-am încercat pe toate,dar la scara mică si mi-a plăcut maxim. Nu excelez in niciuna din ele, sunt student la calculatoare:)) nu seamănă deloc cu ce am descris.
    2.fratele, prietena mea, părinții mei.
    3.laudele celor din jur , când simt ca sunt admirat
    4.am nevoie de timp liber si când am timp liber il pierd fără sa fac nimic, pt ca n-am energie psihică. + bani.
    5. Dacă am un scop care ma motivează suficient, plus un deadline fac orice.
    6. Ca la punctul 3, plus obiecte materiale(știu ca nu e ok).

  48. Faptul ca avand vocatie automat ma va desparti de unele persoane e evident ca ma intristeaza, insa ideea ca vocatia imi va aduce in viata cele mai potrivite persoane atat ca prieteni cat si ca partener de viata, ma incanta!

  49. 1.Domeniul in care vreau sa excelez sunt afacerile si antreprenoriatul si am o pasiune maxima in tot ce se ocupa cu dezvoltarea financiara.
    2.Valorile mele sunt. a) libertatea b) sanatatea c) bani d) iubirea e) informatia invatata si experimentata.
    3. Luptand cu perseverenta, tact si rabdare sa imi ating scopurile si visele. Si in fiecare zi sa descopar si sa experimentez ceva nou.
    4. Am nevoie sa studiez si sa invat pentru a imi crea noi abilitati, sa ma inconjor cu oameni de la cine pot sa invat sa devin un om de succes. Si sa experimentez cel mai important.
    5. Asteptarile pe care le am sunt: sa devin unul dintre cei mai de succes oameni din lume si sa am afaceri cu cat mai multe zerouri.
    6. Ca sa ma simt cu adevarat apreciat si respectat am nevoie sa ma intrec pe mine insumi pe zi ce trece si sa vad ca evoluez continu. Si ca devin o personalitate Alfa.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.