Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Nimeni nu te poate face să te simţi inferior

"Nimeni nu te poate face să te simţi inferior fără consimţământul tău." (E. Roosvelt)

Ai auzit vreodată de o vorbă din bătrâni care zice:" Nimeni nu te poate considera inferior fără ca tu să îi permiţi!"?

De aici încolo, treaba devine simplă.

Puterea e la tine. Depinde dacă o dai sau nu celor din jur. Sau poate îţi place să fii o fiinţă chinuită, şi atunci îi cauţi pe cei care te stresează, caz în care retrag ce am spus.

Ce înseamnă alfa?

În cazul bărbaţilor înseamnă că într-un grup există un individ care este lider...şi care va avea parte de femeile cele mai atrăgătoare.
În cazul femeilor o femeie alfa este cea pe care celelate femei o invidiază pentru succesul pe care îl are şi pe care toţi bărbaţii o vor.
Aşadar, să ai personalitate alfa înseamnă să îţi dezvolţi acele abilităţi care te fac pe tine alfa într un grup...
Peste tot unde există grupuri există o ierarhie.
Dar ierarhiile şi contextul se schimbă.
Într-o echipă de sport există un căpitan.
Într-o familie există un cap al familiei.
Într-o clasă există liderii, nu cei desemnaţi ci cei care sunt recunoscuţi astfel de ceilalţi.

Într-o puşcărie există şeful de cameră, de obicei cel mai vechi respectat şi bun la bătaie.
Aceştia nu sunt lideri desemnaţi, că la muncă, unde managerul e pus acolo şi investit cu autoritate.
Alfa sunt cei care ÎŞi ASUMĂ rolul de lideri în primul rând.
Prin ceea ce fac.
În lumea animalelor, a mamiferelor, există în orice specie indivizii alfa. Ei sunt responsabili pentru majoritatea împerecherilor din grup. Pentru că natura cere ca cele mai bune gene să fie transmise mai departe.
Vom vorbi mai pe larg despre acest lucru însă acum câteva cuvinte despre personalitatea alfa în specia umană.

Statutul social

Într-o lume superficială care aleargă după recompensa imediată….un novice îşi imaginează că să ai statut social înseamnă să ai bani, o maşină magică şi un căsoi uriaş.
Nu aş putea să contrazic această afirmaţie decât astfel: Când eşti între alţi oameni care au aceleaşi lucruri ca şi tine, şi iei picioare în fund în fiecare zi de la ei….pentru că nu îi impresionează lucrurile materiale şi tu eşti cu o atitudine de ratat..ce se alege de statutul social?
Ai ghicit…PRAFUL
Aşadar dacă crezi că statutul social depinde de aceste lucruri materiale..mai gândeşte-te odată. Statutul social vine din cu totul alte lucruri.

-atitudine
-respect
-valoare
Un rege nu se naşte, ci devine, i-a spus Philip fiului sau Alexandru cel Mare.
La fel, un alfa nu se naşte, ci devine. În orice specie, inculsiv cea umană.
Suntem în grupuri, poate că ne naştem egali, însă virtuţile noastre ne fac să fim unici şi diferiţi. În orice grup se întâmplă că unul are un statut şi o autoritate mai mare.
Când există mai mulţi cu statut social asemănător , începe conflictul, concurenţă, competiţia.Verbală, fizică, psihologică mai ales.
Nu am scris nici un rând despre personalitate alfa gândindu-mă că eu deţin adevărul suprem, că numai calea mea este cea care trebuie urmată, şi cu siguranţă nu mi-am imaginat vreodată că toţi cei cu personalitate alfa vor fi o armată de brute naziste create de mine care vor mărşălui pe străzi.

Când spun că eu pot ajuta o persoană să îşi dezvolte personalitatea alfa mă refer la următorul lucru:

Toţi oamenii se nasc cu potenţialul de a vorbi peste câţiva ani de la naştere.

Dar să presupunem că nu ai noroc în viaţă şi ajungi de la o vârstă foarte fragedă să fii crescut în pădure de animale sălbatice.

Există  cazuri foarte bine documentate de astfel de copii, crescuţi de animale, în mare parte de lupi, dar şi de antilope, gorile şi alte vieţuitoare.

 

Ceea ce este uimitor la aceşti copii, este că dacă au depăşit vârsta de 3-4 ani şi nu au învăţat să vorbească, toate încercările ulterioare de a-i învăţa să vorbească , după recuperarea acestor copii de către oamenii de ştiinţă, s-au soldat cu eşecuri.

Aşadar , dacă nu eşti ca Mowgli din Cartea Junglei şi nu ai în jurul tău animale geniale care te învaţă să vorbeşti, te naşti cu potenţialul de a vorbi şi mori fără să scoţi în viaţa ta un cuvânt.

Dacă nu te-ai prins încă unde vreau să ajung, da-mi voie să continui.

Eu cred, după câţiva ani de citit şi experimentat, că toţi oamenii, aşa cum se nasc cu potenţial de a vorbi, se nasc cu potenţialul de a fi alfa.

Cu toţi ne naştem cu potenţial pentru înmulţire şi supravieţuire.

Şi pentru că suntem oameni şi nu animale, şi am evoluat mai bine decât orice altă specie, înmulţirea s-a transformat în atracţie sexuală şi iubire, iar lupta pentru supravieţuire s-a transformat în lupta pentru statut social.

Însă majoritatea oamenilor se nasc, trăiesc şi mor în echivalentul unei jungle când vine vorba de personalitate.

La fel ca şi copii din pădure, se nasc cu posibilităţi pe care nu ajung să şi le exploreze niciodată în întreaga lor viaţă.

Aş putea să scriu o întreagă carte doar despre piedicile pe care societatea şi sistemul educaţional le pun tinerilor din întreaga lume când vine vorba de dezvoltat potenţialul pe care natura l-a oferit, însă nu este nici locul şi nici timpul pentru asta.

Aşadar acum ajungem şi la personalitate alfa şi la scopul meu.

Dacă ai potenţialul de a fi bun în atracţia sexuală, de a avea succes în viaţă, statut social înalt, etc şi nu ai reuşit să îl valorifici, asta nu înseamnă că nu poţi.

Cu cât trece timpul e mai greu, aceste lucruri despre sex şi iubire, despre poziția în societate şi bani, trebuie să le înveţi încă de pe băncile şcolii, însă ştim cu toţii ce te învaţă la şcoală.

La şcoală nu te învaţă cum să ai succes în iubire sau cum să îţi satisfaci partenerul sexual în aşa fel încât să fie satisfăcut şi să nu caute satisfacţie în alte parte.

La şcoală nu te învaţă cum să îţi faci afacerea proprie şi nici statul nu te ajută cu nimic, în schimb te învaţă cum să îţi faci un C.V. cât mai frumos şi să îţi faci numărul în faţa celor de la interviu, şi POATE ţi se va oferi şansă de a fi un sclav modern.

La şcoală nimeni nu te ajută să îţi dezvolţi creativitatea, pentru a găsi rapid soluţii la problemele pe care le ai în viaţă, ci trebuie să stai cuminte şi ascultător, ca un mic sclav obedient şi să asculţi de autoritatea de la catedră, să memorezi o carte întreagă şi să o recitești în timp ce eşti plesnit cu joarda peste fund.

Şi apoi când se alege praful de tot potenţialul de a face lucruri minunate în viaţă, cine e de vină?

Pesonalitate alfa înseamnă să îţi dezvolţi la maxim acele calităţi pe care le-ai moştenit genetic de la părinţii tăi, şi crede-mă că în fiecare dintre noi zace adormit un potenţial uriaş.

Eu nu creez personalitatea nimănui, doar pe a mea. Eu doar spun oamenilor că se poate, şi am şi o soluţie.

Ceea ce eu fac prin ceea ce scriu este să înlătur obstacolele din calea ta care te opresc să îţi dezvolţi ceea ce ai deja, potenţialul şi aptitudinile cu care te-ai născut şi pe care le-ai moştenit genetic de la părinţii tăi, dar nu le-ai descoperit sau ai fost oprit să ţi le dezvolţi de către anturajul în care te afli, mediul în care te-ai dezvoltat sau educaţia pe care ai primit-o. Să îţi poţi dezvolta complet personalitatea, este o perspectivă ce nu ai voie să o ratezi.

Însă dacă în mod continuu suferi eşecuri, cei din jur te descurajează şi îţi spun că nu poţi să faci nimic, ajungi să îţi pierzi toată încrederea în tine şi forţele tale şi te îndoieşti că ai putea să faci tot ceea ce îţi doreşti. Şi poate mergi prin viaţă cu tot potenţialul acela adormit şi pe care nu mai ştii cum să îl trezeşti.

Toate lucrurile despre cum să devii o personalitate alfa, puternică și încrezătoare în forțele proprii le poți învăța din cărțile Personalitate Alfa și Ghidul unei Personalități Alfa.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții