Pot să am rezultate în sport fiind vegetarian?

Dupa 27 de ani de sport și 3 ani de regim vegetarian, Sorin ne spune efectele asupra corpului său și asupra performanțelor sportive.

Care sunt avantajele și dezavantajele regimului vegetarian când vorbim de perfomanțe ale corpului fizic?

La toată lumea funcționează aceste principii la fel?

În materialul video de 5 minute și 28 de secunde, Sorin ne spune experiența lui și părerea despre carne versus vegetarian:

Daca ai orice întrebări, lasă-le mai jos în secțiunea de comentarii și vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

14 răspunsuri

  1. Cum s-ar spune putem sa mancam din toate dar cu masura. Stiu si eu oameni vegetarieni care nu mananca nici macar lapte sau oua si se simt foarte bine.
    Cred ca Sorin are dreptate aici. Stomacul nostru nu e facut pentru o alimentatie strict vegetariana dar nici pentru una strict carnivora, as adauga eu.

  2. Explicatia vis a vi de vegetarieni (din filmulet) este destul de superficiala. Fierul se gaseste destul de mult in alimente: leurda, spanac, ceapa verde, urzici….etc normal ca daca decizi sa treci la vegetarianism nu este suficient sa scoti carnea din alimatatie si sa traiesti cu cartofi prajiti. Ci trebuie sa faci un adevarat cult al alimentatiei sanatoase si complete. Iar fierul este chiar o problema minora. Problema este sa gasesti vitaminele B si in special B12. (le gasesti in drojdie, dar nu in drojdia obisnuita, ci drojdie inactiva… si s-ar putea sa nu fie indeajuns). Gandeste in felul urmator: in carne….de unde vin: vitaminele, proteinele, mineralele…etc? R: din ceea ce mananca porcul (sau vita, pasarea..etc) adica tot din vegetale. Deci…..in vegetale vei gasi tot ce ai nevoie…dar tine cont: vita paste iarba….si isi ia fierul din verdeturi. Asa ca daca vrei fier si esti vegetarian……mananca verdeturi crude (salate), Daca ai reusit sa-ti completezi nutrientii strict din vegetale (si asta se invata in cativa ani) te vei simti foarte bine! mult mai bine fizic si psihic decat iti poate oferi alimentatia cu carne.

    1. Ai uitat niste amanunte. Ca de exemplul vita are un stomac care ii permite sa digere vegetalele, pe cand omul nu are. Sunt multe alte amanunte de luat in seama. Pana una alta, eu aleg sa cred intr un om ca Sorin care are corpul si sanatatea la un nivel pe care mi le doresc si eu. Daca vad contraexemple, sunt dispus sa invat

  3. salut!
    vad tot felul de comentarii! deci…Sorin are dreptate! De ce?…porcul nu se taie iarna daca toata vara l-ai tinut cu iarba,vaca la fel!cine ma contrazice sa mearga la tara si sa asculte ”manelele” tuturor ierbivoarelor daca ”mu”primesc..tarate,porumb,amestec(concentrate). am facut sport 7 ani si daca eu nu ofeream carnati de porc,unor colegi(care serveau ceai cu pita),halal luptatori de greco romane!deci,dragii mei…hrana normala+supliment! nu poti sa te pregatesti cu mincare de cosas,daca tu doar semnezi actele la lucru,nu poti trimite mineri in mina cu un fruct si o cafea…;)
    ps. merci Pera pentru materialele cu prof.Sorin.! 2015-Magic .

    1. Buna,
      Sunt de acord cu ce spune Sorin dar a vorbit din punctul lui de vedere ceea ce este corect dar nu inseamna ca este dieta ideala pentru toata lumea mai ales pentru cei care nu fac atat de mult sport, eu personal mi-am rezolvat o problema medicala doar renuntand la carne, lactate si oua, problema care a reaparut cand le-am introdus din nou in alimentatie ceea ce m-a facut sa-mi dau seama care e alimentatie potrivita pentru mine, facand si analize in acelasi timp.Documentati-va foarte mult, aplicati si ascultati-va corpul, va spune tot ce aveti nevoie sa stiti.

  4. Am si eu o întrebare care nu e legată de cat de sănătos este sau nu este sa mănânci carne: Aveti conștiința împăcată cand știți ca ucideți atâtea animale? Sau nu le ucideți voi, le ucide măcelarul ? Pentru a conștientiza acest lucru mai bine, va invit sa va uitați la un video ca sa vedeți la ce participați sau la ce sunteți complici atunci cand mâncați carne http://m.youtube.com/watch?v=XiDolctxt2A ,sunt destule pe YouTube, am pus doar unul la întâmplare . Oricum nu e real stați liniștiti, e doar un film. O vorba de-a lui Nathaniel Branden: ” Faptul ca ai ales sa nu vezi nimic in jurul tau nu face ca irealul sa devină real sau realul sa devină ireal.” După ce m- am uitat la un video asemanator aproximativ o ora, chiar daca nu suportam sa vad astfel de imagini am început sa realizez ca eu încurajez brutalitatea si crima. De atunci nu am mai mâncat carne(recunosc ca la pește am renunțat după 3-4 luni).Pera pana la urma de ce te interesa asa de mult despre sportivi de performanța vegetarieni daca tu ai exclus-o din prima? Care era ideea, ce te-a facut sa te gandesti la asta?Asa cum spui si tu de multe ori, tot ce ne oprește pe noi sunt propriile noastre limitări. Am uitat sa spun ca aici nu sunt incluși aia care au vaca la tara sau propriile animale. La ei e diferit, ei se pot uita in ochii animalelor înainte sa le ucidă( am văzut cu ochii mei, sunt de la tara).De unde pleacă totul ?de la dorintele noastre de a domina totul si de la fricile noastre de a nu muri, de a ne îmbolnăvi sau de a nu ajunge sportivi de performanța. Tot ce ne rămâne de facut este sa devenim conștienți si sa experimentam pe propria noastră piele, iar temerile sa le lăsam deoparte, sa nu le punem in fata experienței

  5. Probabil tine de la metabolism la metabolism, pe 1 ianuare 2003 am luat decizia mai mult in joaca sa nu mai pun carne in gura, pe vremea aceea nu erau tot felul de secte raw-vegan sau mai stiu eu de care, tot felul de mecanisme de tip piramidal care vand extracte din plante. Pur si simplu mi-am dat seama ca de fapt nu imi place. In momenttul de fata sunt cel mai activ din anturajele mele, ma uit la prietenii mei, ma obosesc static, bortosi, batraniciosi….. nu stiu ce sa zic, mai am un prieten care se apropie de dieta mea, e singurul care se apropie de svumul meu. Cred cafiecare trebuie sa manance exact ce simte, nu ce a fost educat, cat despre mancarea procesata as scoate-o in afara legii

  6. Cred ca fiecare stie si simte cum e mai bine pt. el. Eu una, imi ascult corpul; nu consum deloc carne, in schimb mananc orice: dulciuri, fructe, legume, lactate si oua.
    Analizele imi sunt bune, sunt energica, arat bine si primesc ft. multe complimente(am 1.78 si 52kg)
    Nu merg la sala, fac singura cateva exercitii pe zi pt fund, abdomen, brate, sar coarda(saritul cu coarda are ft multe beneficii si este la indemana oricui, recomand cu caldura), urc scarile cand am chef:))
    Asta functioneaza la mine.
    Pt. cei ce sunt sportivi de performanta probabil regimul este cu totul altfel!
    Pentru oamenii obisnuiti, depinde de fiecare si de stilul de viata pe care il are!
    Asta cu mersul la sala suna mai mult a fitze….hai sa ne etalam muschii si eventual mai agatam ceva…
    Mergi cu bicicleta, rolele, alearga in natura, oxigeneaza-te corect!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.