Revolutie – misiunea 1

Ceau

Asadar, revolutia incepe.

Am decis ca in acest an ne schimbam cat de bine si de mult putem, sa ne schimbam viata si stilul de viata, devenim oameni fericiti si impliniti, sanatosi si cu bani, cu viata sexuala extraordinara, cu viata spirituala extraordinara, cu familii minunate si aducem in viata noastra orice credem noi ca e nevoie pentru a fi niste persoane extraordinare.

Apoi, ii ajutam pe cei din jur sa faca la fel.

Pana aici toate bune si frumoase .

Avem un prim mare obstacol de depasit.

NU mare ci ENORM.

Acest obstacol este propriul nostru fel de a fi.

Suntem comozi, lenesi si nu avem puterea de a face schimbari mari si durabile in viata noastra DECAT atunci cand ne lovesc nenorocirile sau suferintele mari.

Ne apucam de sala si de mancat sanatos cand partanerul de viata de la care ne luam toata iubirea decide sa plece si ne trezeste la realitate.

Ne apucam de afacerea noastra cand suntem dati afara de la slujba confortabila si mediocra care ne permitea sa spunem  zilnic ‘de maine fac schimbari’, schimbari care nu mai apar niciodata.

Devenim spirituali cand avem datorii enorme la banci si il rugam pe Doamne Doamne sa ne salveze ca altadata nu mai facem . E tragi-comic ca stiu pe cineva care s-a apucat sa citeasca prima lui carte de dezvoltare personala " De la idee la bani " de Napoleon Hill dupa ce avea datorii la toate bancile plus CEC si la cativa camatari care il cautau si il amenintau.

Ala a fost un moment bun pentru citit o carte despre cum sa faci bani .

Sa mai continui cu exemplele?

Mergem la dentist cand caria a ajuns la nerv si deja ne doare, mergem la mormantul parintilor sau bunicilor nostrii sa le cerem iertare cand ei nu mai sunt.

Si asta avem in sange in mod nativ.

Exista si exceptiile insa nu putem face o revolutie cu acei oameni speciali si deosebiti care au totul de la viata si se straduiesc sa devina si mai buni. Acei oameni care fac sport  desi sunt numai fibra si pleznesc de sanatate. Care manca sanatos desi ar putea sa isi permita sa mance si prostii.

Acei oameni disciplinati si profesionisti care fac totul impecabil.

Eu nu sunt un astfel de om si majoritatea nu sunt astfel de oameni.

Eu sunt un om cu puncte tari si puncte slabe si stiu ca la fel esti si tu.

Si stiu ca cele mai bune lucruri in viata le-am facut IMPINS de suferinta.

Am inceput sa studiez arta seductiei cand am fost respins la nesfarsit de fetele ce le iubeam, mi-am gasit vocatia dupa ce am fost torturat psihic 5 ani facand zilnic lucruri ce imi omorau sufletul, am inceput sa fac bani cand mi-am dat seama ca eu sunt singurul sprijin al meu si al familiei mele, am inceput sa fac sport si sa mananc sanatos cand m-am uitat in oglinda si am vazut ca am o burta dezgustatoare si exemplele pot continua.

De aceea stiu ca tu nu vei face toate schimbarile in viata ta acum. Ca sa ne asiguram insa ca faci CEL PUTIN O SCHIMBARE e foarte important sa identifici care e domeniul din viata ta in care ai cea mai mare suferinta in acest moment.

Ca sa te ajut, iti dau cateva domenii mari, pe care deja le stii si tu gaseste in aceste domenii mari acel lucru particular care pe tine te doare cel mai tare:

  • Sanatatea ta sau a cuiva apropiat
  • Sexul, iubirea, relatiile
  • Banii
  • Probleme psihologice
  • Probleme sociale
  • Problema cu scopul in viata sau vocatia

Daca e cumva alt domeniu te rog sa imi spui si il adaugam.

Bun. Asta e partea intai. Am sa te rog sa imi lasi un coment cu cea mai mare suferinta din viata ta in acest moment dar inainte sa faci asta citeste mai departe urmatorul pas ca sa te asiguri ca si faci un prim pas spre schimbarea ta personala si schimbarea vietii tale in bine.

Partea interesanta e ca majoritatea schimbarilor pe care le-am facut in viata mea le-am inceput cu mult entuziasm si nu am putut sa le duc la capat cu bine.

Indiferent ca a fost seductie, sanatate, sport, alimentatie, vocatie, educatie, ma apucam, apoi ma lasam, apoi ma apucam din nou si tot asa.

Pentru ca intervine din nou firea umana. Poate suferinta nu mai e asa mare si incepi sa o lasi mai moale.

Si risti sa revii la vechile obiceiuri si la vechea suferinta si apoi o iei din nou de la capat.
Mi-am dat seama ca mai am nevoie de o arma in arsenalul meu pentru schimbare.

Acea arma a fost o persoana care sa fie mai buna ca mine intr-un domeniu in care vreau sa fac schimbari si care sa ma antreneze si monitorizeze pe tot parcursul schimbarii mele.

In acest moment lucrurile au inceput sa mearga excelent.

Cand am ajuns ca nici suferinta sa nu mai fie deajuns si a fost nevoie de COACH pentru ca nu mai puteam sa fac singur schimbarile.

Iar la urma nici coach-ul nu ma mai putea ajuta ci a trebuit sa incep sa ii invat pe altii ca eu sa pot evolua si mai mult. Acesta e drumul evolutiei :

–         te educi singur

–         iti gasesti coach pentru ca nu mai evoluezi doar singur

–         incepi sa devii coach pentru altii ca sa poti evolua si mai mult

Acum, eu te vad pe tine in etapa 2, cand ai nevoie de coach. Sunt sigur ca incerci de mai mult timp sa faci schimbari in viata ta insa poate nu progresezi cum vrei. Acum e timpul sa gasesti un coach si am sa iti zic exact cum sa faci asta. Dupa acest an, cand vei fi o persoana extraordinara, va fi timpul sa ii inveti si tu la randul tau pe altii ca sa evoluezi si mai mult. Acum insa sa revenim la coach.

Ti-am descris 3 etape

–  te schimbi obligat de suferinta

–  te ajuta un coach

–  treci de problema si incepi sa ii educi pe altii

Acum e timpul sa inveti tu.

Ai nevoie de 2 lucruri pe care vreau sa le implementezi acum.

PRIMUL LUCRU

Vrea un comentariu ca dovada ca ai citit si ai implementat ce am scris aici. Daca imi spui ce vreau sa aud inseamna ca ti-ai facut datoria fata de tine si de revolutie.

Mai exact, vreau sa stiu care e cea mai mare suferinta a ta si vreau sa stiu ce anume faci ca sa o rezolvi si unde ai putea gasi un coach care sa te ajute.

Eu am sa citsc toate cometariile si am sa raspund la TOATE unde nu esti lamurit si nu stii unde sa gasesti ajutor. Imagineaza-ti cum poti sa treci la actiune in viata si sa faci schimbari daca nu poti sa faci acest mic pas, si anume sa lasi un comentariu. Nu ai cum sa evoluezi daca nu stii exact care e suferinta cea mai mare si ce trebuie sa fac ca sa rezolvi aceasta suferinta si de aceea vreau sa vad daca stii sau nu in ce punct te afli, ca sa te pot ajuta la randul meu.

AL DOILEA LUCRU

Asadar, se umple paharul. Suferi foarte mult intr-un domeniu al vietii pe care tu il stii cel mai bine.

Daca s-a umplut paharul,  e clar ca nu mai ai control si acel comportament sau stil de viata care te-a dus la umplerea paharului te controleaza pe tine.

E foarte important sa cauti un coach. Poate nu ai bani. E ok, dar pe masrua posibilitatilor tale e foarte important sa platesti coach-ul ca sa il respecti si sa ii respecti munca. Daca crezi ca vei implementa lucrurile care sunt pe gratis te asigur ca te inseli. Articolul acesta este gratuit si gandeste-te ca va fi citit de vreo 5-6000 mii de oameni in urmatoarele 2 zile. Ai sa vezi cati din acestia vor face efortul de a lasa un comentariu. Dar nu iti fa griji. E destul ca cei care sunt determinati 100% sa faca schimbarea si prin puterea exemplului ii vom inspira si pe restul.

Am prieteni care dau 1000 de euro pe luna la un coach de business. Eu ii dau coach-ul meu de fitness 600 de ron pe luna si face cate 25 de minute de 3 ori pe saptamana cu mine. Insa e cel mai bun din oras si merita fiecare leu. Intr-o luna am sa iti arat poze ca sa vezi diferenta .

Acum vine partea interesanta. Poti sa gasesti un coach ieftin si bun foarte usor.

Uita-te in jur la cercul tau de prieteni si cunoscuti.

Gaseste oameni care deja sunt mult in fata ta la anumite aspecte ale vietii tale si lasa mandria deoparte.

Acum cativa ani, aveam un prieten care era extraordinar la a se imbraca foarte fain. Era nebun dupa asta. M-am dus la el si l-am rugat sa ma ajute, sa vina cu mine sa imi iau haine si sa ma sfatuiasca in privinta stilului.

Atunci am descoperit un secret. Cand le recunosti oamenilor punctele tari si apoi le ceri ajutorul sit e si oferi sa platesti pentru asta, acei oameni iti dau din tot sufletul.

Tin minte ca baiatul asta mi-a dat haine din dulapul lui, care stateau mai bine pe mine decat pe el si s-a preocupat de imaginea mea cu maxim interes.

Mai tarziu in viata am facut acelasi lucru si la capitolul alimentatie si sport. Am facut la fel si in privinta seductiei, a sexului si a relatiilor de cuplu. M-am dus la oameni care aveam rezultate mai bune ca mine si i-am rugat sa ma ajute si sa imi spuna care sunt pasii ca sa pot evolua.

La alcoolicii anonimi, un alcoolic care s-a vindecat devine coach-ul unuia care e inca alcoolic. Tocmai pentru ca stie cum se trece prin aceasta boala.

Tot timpul, cei pe care nu i-am platit, desi au facut tot ce au putut, nu m-au putut ajuta PENTRU CA NU LUAM IN SERIOS CE IMI OFEREAU.

De aceea e super important sa DAI BANI, dupa posibilitatile tale, celui care te coach-uieste, antreneaza si SA II DAI PUTEREA ASUPRA TA. Adica sa faci cu sfintenie tot ce iti spune.

Asadar, daca nu iti permiti un coach scump si care ofera rezultate garantat, cauta in cercul tau de cunoscuti oameni care au acele calitati sau comportamente pe care le vrei si tu.

  1. Spune-le ca-i admiri
  2. Ofera-le o suma de bani dupa posibilitatile tale
  3. Lasa-i sa iti spuna sincer si direct ce cred ei despre tine si ce trebuie sa faci ca sa ajungi la urmatorul nivel
  4. Respecta cu religiozitate pasii de actiune pe care ii primesti.

Acum, e foarte important sa imi lasi un coment cu acel domeniu din viata ta in care s-a umplut paharul pentru ca daca nu suferi destul, probabil ca nu vei actiona.

Apoi vreau sa imi zici pe cine cunosti si te poate ajuta.

Daca nu ai pe cine incerc eu sa iti dau indrumari.

Hai sa te vad. Cel mai usor pas de actiune este sa lasi un coment. Poti sa o faci ? Daca iti poti identifica corect problema jumate din ea e rezolvata.

Cu schimbarea ta in bine incepe schimbarea intregii lumi,

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

353 de răspunsuri

  1. Ceau Pera, eu am descoperit 3 probleme, cam la acelasi nivel.
    -Problema cu scopul in viata sau vocatia
    -Probleme sociale
    -Sexul, iubirea, relatiile
    Am incercat sa ma schimb, in fiecare zi am zis ca o sa incep sa ma schimb, dar… nu reusesc pentru ca nu stiu de unde sa incep.
    In urma cu aproximativ 1 an, aveam 100 kg si ma simteam groaznic, aproape ca nu ieseam din casa, mi se parea o problema atat de mare incat nu puteam face nimic bine. Am decis ca trebuie sa fac ceva si in urmatoarele luni am slabit 20 de kg. Acum am mai pus pe mine vreo 2 – 3 kg, dar ma mentin cat de cat, problema e ca stiu "reteta" dar nu o mai pot face… Pentru simplul fapt ca stiu ca acel lucru a dat roade, am vazut rezultate clare, parca ma opreste din a mai face acest lucru, pentru ca vreu sa mai dau jos vreo 10 kg ca sa fiu cat de cat la greutatea normala.
    Iti povestesc asta pentru ca este exact ce spui tu ca stii ca sunt problemele noastre, doar ca tu stii solutia si eu nu.
    Pentru mine felul in care arat parca a devenit o obsesie, nici acum nu imi place cum arat desii toti imi zic ca e cu totul altceva, simt ca pot mai mult dar nu mai am motivatia necesara si nu stiu cum sa o redobandesc.
    Sunt in clasa a 12-a si urmeaza facultatea, nu stiu unde sa ma duc, imi place psihologia foarte mult dupa ce ti-am descoperit site-ul si am citit cartile si sunt destul de sigur ca asta as vrea sa fac, problema e ca nu stiu daca asta e vocatia mea…
    Relatile, iubirea… sunt cam inexistente, nu stiu cum se face, pur si simplu sunt pe langa total cu asta. Deci si aici as putea spune ca am o mare problema.
    Sper sa ma poti ajuta intr-un fel.
    Cu respect,
    Alex

    1. Ceau Alex
      Eu nu te pot ajuta in niciun fel. Nu pot sa fac sport pentru tine, sa am ambitie pentru tine, sa mananac sanatos pentru tine.
      Eu pot doar sa scriu un articol si sa te fac sa te gandesti la ce viata vrei sa ai. Mediocra sau extraordinara?
      Te-ai grabit un pic si am impresia ca nu a citit tot articolul. Ti-am zis sa cauti un coach si sa imi zici cine din cunoscutii tai e asa cum vrei tu sa fii, sa mergi, sa il platesti si sa ii spui sa te ajute.
      Daca nu stii pe nimeni mergi la o sala de sport si iti cauti coach personal. Eu asta am facut.

    2. Salut Alex,
      daca imi permiti am sa iti dau un sfat
      Stiu..noi oamenii suntem mai mult cu sfaturile decat cu practica:) dar vreau doar sa iti comunic o metoda care la mine merge de minune in privinta sportului si pe care am invatat-o tot aici pe situl lui Pera.
      Ia un caiet si fa un mic jurnal, in fiecare seara scrii daca ai facut sport sau nu in ziua respectiva, si fa tot posibilul sa faci sport in fiecare zi.
      Ai sa vezi, devine un fel de angajament, si ai sa faci in fiecare zi. Nu te gandi ca trebuie sa slabesti, doar fa sport.
      Mult succes!!

  2. Uau, cred ca sunt primul care las aun comment la acest, din nou super articol.
    E foarte greu sa-mi analizez domeniul in care am cel mai mare nevoie de ajutor, as putea spune si social si psihologic, si despre gasirea vocatiei, poate din toate cate putin.
    Si in acelasi timp sunt si un fel de Coach – antrenor de fitness, dezvoltarea personala e foarte importanta.
    In principiu cel mai mare ajutor l-as avea in domeniul banilor, si cred ca am nevoie de ajutorul tau si de a lui Paul Coman. Vreau sa-mi incep o afacere online.
    Si inca astept confirmarea metodei de plata pt cartea Personalitatea Alfa.
    Mersi

    1. Ceau Florin
      Din mesajul tau nu reiese ca ai identificat suferinta cea mai mare. Zici ca ai probleme in toate domeniile dar vei vedea ca nu poti sa lucrezi la toate la fel de bine in acelasi timp. Spui ca vrei sa faci bani dar nu simt acea DISPERARE, FOAME, determinare fara cale de intoarcere de a face bani. Pana cand nu simti suferinta cu adevarat nu vei munci destul de mult la visul tau . Ce ai facut azi pentru afacerea ta online? Dar ieri? fara 4 ore pe zi zilnic nu poti avea rezultatele notabile in niciun domeniu.
      Cauta un coach si lucreaza ca un fanatic. DOar asa vei reusi.

    2. Mda, asa e, nu sunt disperat, si nu mie foame, mie chiar bine, sunt foarte confortabil.
      Fac ce-mi place, lucrez la cariera mea, lucrez la dezvoltarea personala, mai si calatoresc cateodata, ajut multi oameni si primesc reunostinta si respect, si castig si bani din asta.
      Singurul mic incovenient e ca nu sunt in tara la mine, dar o sa trec peste asta foarte usor.
      Acum vreau sa fac pasul la nivelul urmator. si de aceea am nevoie de tine, si de cartea ta, apropo astept sa-mi trimiti detaliile alea pe e-mail.
      Simt ca pot sa fac si mai mult sa realizez si mai multe sa ajut si mai multi oameni cu ceea ce fac eu, si de aceea am nevoie de ajutorul tau si al Evolve.

  3. Buna , eu sunt Costin , "economistul" . Domeniul in care s-a umplut umplut paharul la mine este vocatia , scopul in viata si tot ce e legat de asta . Sunt la o facultate(csie.ase) care nu mi se potriveste , nu mi place , sunt inconjurat de oameni plictisiti , inchisi atat in ei cat si la cap , egoisti , viitori corporatisti .Ori eu nu sunt asa , sunt mai plin de viata , mai open minded , mai artist cum zic unii din ei fara sa stie ce inseamna asta .Probabil va intrebati de ce am ales sa merg aici si nu in alta parte . Ei bine cu totii am facut greseli in viata , unele mai mari altele mai mici , eu am gresit probabil cu ce era mai important . Si vreau sa schimb asta cat mai am timp si vointa . In ceea ce priveste coach-ul , nu stiu cum m-ar putea ajuta din moment ce eu nu am reusit sa-mi dau seama ce vreau sa fac pe plan profesional . Ma tot uit la prietenii mei , sunt intr-adevar mai norocosi decat mine dar nu bag mana in foc ca si-au ales cariera ideala .
    Sper sa fiu ajutat 🙂
    My recent post Revolutie – misiunea 1

    1. Costin, mult succes in a-ti gasi vocatia.
      Cauta bine ca ea e acolo, in adancul sufletului tau 🙂
      Si eu am facut aceeasi "greseala", o facultate gresita, dusa pana la capat, apoi 2 ani de cautari al unui loc de munca in domeniu, desi nu imi placea speram totusi sa muncesc in domeniu si sa am o viata linistita si comoda.
      Dupa 2 ani de schimbat joburi necorespunzatoare si fara o legatura cu domeniul respectiv am zis "Asta e viata? Ce vreau eu de fapt?" si iata-ma ca am reinceput studiile in domeniul care m-a pasionat mereu.
      Niciodata nu e tarziu sa o luam de la capat, o viata avem, macar sa facem ce ne place!
      Mult succes iti doresc!

  4. Salut!
    Problema mea vine de anul trecut. Greseli facute pe plan financiar. Organizarea defectuasa a micii mele afaceri. Anul acesta trag sa ies la liman si la sfarsitul anului pe plus consistent.
    Suportul l-am gasit la Luca Dezmir , i-am cumparat cartea si ii citesc articolele.Bine inteles Personalitate alfa este omniprezenta. Mai am unele probleme de rezolvat, chestii ce vin din copilarie, adolescenta etc, dar cu ajutorul tau si prietenilor tai, Andreea, Tudor Mateescu si altii, reusesc eu sigur.
    Iti multumesc pentru tot!
    Elena

  5. Problema mea nr 1 in momentul de fata sunt banii. Anul trecut a fost seductia dar am reusit cat d ecat sa ajung la o performanta buna si imi cunosc drumul in continuare. Ce ma framanta pe mine in momentul de fata sunt banii. Sa fiu pe cont propriu lucrez in momentul de fata si ma urasc pentru asta in fiecare zi. Problema este ca nu ma pot lasa nici de lucru dintr-o data pentru ca stau in chirie si sa ma las ar insemna sa locuiesc pe drumuri.
    Anii trecuti ma gandeam la problema baniilor doar cand lu-am banii si ma simteam jecmanit si folosit. Acum ma gandesc toata ziua in drum spre lucru, la lucru, cand ies de la lucru si cand ma plimb pe strada.
    Am tot incercat, am citit carti, am fost inscris la amway crezand ca o sa invat ceva acolo am invatat dar nici unul de acolo nu mi-au spus vreun pas concret in evolutie. Din seductie am invatat ca da intradevar ai nevoie de cineva mai bun ca tine si am gasit si am evoluat. Dar in afaceri personal nu prea cunosc pe nimeni, pe cineva care chiar face afaceri face bani. Unul care e inginer pe undeva si pretinde ca e si afacerist dar lucreaza pentru altul chiar si in afacerea care o desfasoara (amway) e un zero dupa mine. Stiu ca anul asta voi reusii chiar de ma duc la un magazin si ma rog de patron sa ma invete stiu ca o voi face ceva dar nu mi-ar strica si un sfat din partea ta:).
    Cu stima si respect radu

  6. Buna , eu sunt Costin , "economistul" . Domeniul in care s-a umplut umplut paharul la mine este vocatia , scopul in viata si tot ce e legat de asta . Sunt la o facultate(csie.ase) care nu mi se potriveste , nu mi place , sunt inconjurat de oameni plictisiti , inchisi atat in ei cat si la cap , egoisti , viitori corporatisti .Ori eu nu sunt asa , sunt mai plin de viata , mai open minded , mai artist cum zic unii din ei fara sa stie ce inseamna asta .Probabil va intrebati de ce am ales sa merg aici si nu in alta parte . Ei bine cu totii am facut greseli in viata , unele mai mari altele mai mici , eu am gresit probabil cu ce era mai important . Si vreau sa schimb asta cat mai am timp si vointa . In ceea ce priveste coach-ul , nu stiu cum m-ar putea ajuta din moment ce eu nu am reusit sa-mi dau seama ce vreau sa fac pe plan profesional . Ma tot uit la prietenii mei , sunt intr-adevar mai norocosi decat mine dar nu bag mana in foc ca si-au ales cariera ideala .

    1. Ceau Costin
      Nu trebuie sa te gandesti ce vrei sa faci pe plan profesional
      Gandeste-te ce vrei sa faci de dimineatza pana seara , sa iti aduca prosperitate materiala, sa te poata ajuta sa iti gasesti partenera ideala de viata, sa iti permita sa iti intemeiezi caminul pe care il vrei ( daca vrei).
      Incepe cu o viziune mare. Cand ai viziunea, amanuntele de genu ” ce careira vreau” sunt foarte usor de rezolvat.

  7. Salut,cel mai prost stau la capitolul cu sexul,iubirea si relatiile ,ca coach te am pe tine Pera prin intermediul cartilor care le-ai scris , iar acum lucrez la imaginea personala si la cum ma vad ceilalti .

      1. CA sa iti linistesti mintea si sa iti creasca puterea de concentrare in primul rand nu mai fa multi tasking. Nu sta pe mess, si facebook si email 24 din 24.
        Fa pe rand lucrurile.
        30 de minute facebook si apoi inchizi pana seara.
        Cand te uiti la film, numa asta faci.
        Cand citesti si scrii emailuri numai asta faci.
        CAND INVETI numai asta faci.
        Nu te mai uita la televizor si nu fa 30 de lucruri deoadta.
        Aprinde in fiecare seraa o lumanare si uita-te la flacara ei 15 minute incontinuu.
        In 30 de zile iti va creste puterea de concetrare.
        Pera
        My recent post Revolutie – misiunea 1

  8. Buna Pera,
    Am 24 de ani si lucrez in cadrul unui dealer auto din Constanta de 2 ani jumate pe departamnetul de marketing/comunicare.
    Problema majora pe care o am acum este de natura profesionala. Am studiat si studiez inca relatiile publice. Ma pasioneaza domeniul, dar din PACATE nu pot pune in practica ceea ce invat si citesc, iar asta ma doare foarte tare. Un alt aspect dureros este faptul ca nu am avut niciun coach in domeniu. Sunt singura pe departament, iar seful meu nu se pricepe in domeniul PR-ului. Imi doresc sa gasesc pe cineva care sa ma indrume, doresc sa stau langa cineva care se pricepe pentru a putea "fura meseria". Seful meu apreciaza ideile mele, dar nu le pune in practica..motivul este: nu sunt bani, e criza. Imi doresc sa plec de aici si sunt dispusa sa imi vand timpul (pentru o perioada )unui alt patron doar pentru a invata cum sa pun in practica ceea ce am studiat. Mi-a depus cv-ul si la alte companii mari din oras, dar fara niciun rezultat. Am ajuns la saturatie, imi vine sa urlu dimineata cand plec spre serviciu. Simt ca ma m-am plafonat si stiu ca pot mult mai mult decat ce fac acum.

    1. Acum am citit si comentul asta 🙂
      Bun, PR ul e un domeniu foarte fain si util.
      Cauta pe net tot ce gasesti despre asta. iti vei gasi coach in 2 clipe, doar daca te uiti pe goole si dai cautare ” Educatie in relatiile cu publicul”

  9. Iti multumesc pentru munca pe care o depui, iar de cand am inceput sa citesc ceea ce scrii dorinta mea de a pleca de aici este si mai mare. Ma motivezi, imi dai puterea de a invata si de a nu ma lasa pana nu obtin ceea ce imi doresc.
    Ce crezi ca ar trebui sa fac? Cui ar trebui sa-i cer ajutorul?

  10. Buna, Pera
    Problemele mele sunt:
    -Banii
    -Scopul in viata si vocatia
    Dupa ce am terminat liceul, m-am inscris la o facultate in alt oras, crezand ca asta e vocatia mea, dar am renuntat dupa 2 ani,m-am intors in orasul natal, m-am angajat la o firma si mi se parea ca am un job ok la momentul respectiv,apoi m-am inscris aici la alta facultate, pe care, din cauza jobului n-am prea frecventat-o si n-am reusit sa fac nr. de credite sa trec anul…acum lucrez in acelasi loc,de unde ma gandesc cat se poate de serios sa plec,pentru ca nu ma mai avantajeaza, dar inainte trebuie sa gasesc altceva de facut( aici ma refer la ceva al meu; nu mai vreau sa lucrez pentru altii)…si mai presus de asta vreau sa fac o facultate pe bune, sa invat,sa merg la cursuri,sa ma implic,pt ca simt nevoia sa fac asta avand in vedere ca pana acum am pierdut vremea….te-as ruga in primul rand sa-mi dai un sfat legat de ce am scris mai sus..apoi te-as ruga sa-mi recomanzi niste materiale pentru dezvoltare personala(ce consideri tu ca ar fi mai bun).
    Merci! Te-am pupat

  11. Ceau Pera
    Ma tot mint pe mine insami ca:
    o sa am mai multa grija de mine (sport serios, mancat sanatos, look pus la punct)
    o sa invat chestiile care ma intereseaza ( cultura generala si abilitatile de conversatie)
    o sa decid care dintre doua super- fascinante domenii o sa devina vocatia mea …
    o sa-mi traiesc viata, o sa ies din casa, o sa-mi fac prieteni, o sa explorez orasu' asta in care stau de 2 ani si despre care nu stiu mai mult decat mama, care a fost aici o saptamana
    …si sunt suta la suta convinsa ca ansamblul asta de actiuni, odata percutate constant, o sa scoata la lumina adevaratul meu "eu".
    Insa ma apuc si ma las, si tot asa, si ma tot ascund in spatele faptului ca imi trebuie o caciula de bani ca sa le pun in aplicare…

  12. Salut,
    Problema mea …..adica sunt EU. Dupa un esec intr-o casnicie de 18 ani , dupa citeva falimente si dupa iarasi o relatie care m-a afundat cit s-a putut de adinc , m-am trezit singur fara bani ,fara cineva langa mine !
    Acum dupa o perioada de meditatii si intrebari fara raspuns , acum cand am gasit pe cineva cu care culmea ne citim gandurile , e foarte greu sa misc din loc caruta pentru a inchega o familie!
    Sunt bulversat si caut un fir de unde sa incep sa refac totul!

  13. Eu , in momentul de fata cred ca banii sunt cei ce imi lipsesc. Cred ca daca as putea sa fac bani mai multi (si facand si ce imi place) m-ar ajuta sa inaintez. Vezi Pera , un antrenor bun , in orice domeniu , costa si sa nu mai vorbim de locatie (piscina, sala de antrenament , imbracaminte, echipament sportiv) Uneori lipsa celor enumerate in paranteza te face sa te poticnesti in drumul tau spre evolutie.
    Banii nu sunt totul si depinde cum iti vin .Daca lupti pt. ei si reusesti sa ii ai, bucuria de-ai cheltui cu folos, pt. ceea ce-ti doresti este mai mare.
    Revenind,…. sa gasesti un "antrenor" care sa te monitorizeze in incercarea ta de-a face bani…. chiar este o provocare. Sansele sunt mici dar poate odata cu raspunsul tau vor afla si altii care sunt pasii de urmat.

  14. Ma doare ca n-am suficienta ambitie sa fiu persoana fascinanta care as putea fi. Cea pe care el n-ar fi respins-o, cea pe care ceilalti ar fi vazut-o drept ceea ce e de fapt… am fost exclusa in majoritatea grupurilor din care am incercat sa fac parte, tocmai pentru ca n-am pus in aplicare ceea ce o parte din mine ar fi vrut sa faca.Asta ma doare.

  15. Buna!
    Ma numesc Cristi problema mea nr 1 este pot sa zic ca ma joc cu sanatatea mea (fumez mult) si dupa ce analizez problema ca nu e bine sa fumez pt mine ,fac ce fac dar tot la tigari ajung ,ori ca ma enervez ,stres ,etc…desi lucrez in sistemul sanitar am vazut ce poate face un plaman facut praf la 60 ani din cauza tigarilr sau un caz mai aparte ieri seara un preinfarct la 32 ani un caz deosebit de rar posibil din cauza stresului ,cafeaua si multe tigari ..
    O zi buna!

  16. Salut,
    intr-adevar ai pus degetul unde doare. Cel putin asa am simtit eu. Am aproape 30 de ani si n-am facut nimic cu viata mea. Nici bani, nici cariera, nici femeie. Am inceput a doua facultate si sunt pe cale sa renunt in conditiile in care imi castig foarte greu banii pe care-i pompez in studii.
    Cred ca cea mai mare problema a mea in momentul de fata este dezorganizarea, lenea, delasarea … si de aici deriva lipsa de bani, lipsa unei partenere, incapacitatea de a-mi gasi vocatia.
    Chiar am nevoie de coaching, dar inainte de asta … am nevoie de o scanteie care sa declanseze totul. Degeaba inteleg ca nu e bine ce se petrece cu mine, daca nu constientizez lucrul asta.
    Numai bine !

  17. Buna Pera,
    Imi fac si eu curaj sa scriu pt prima data, desi urmaresc atent articolele tale de ceva vreme.
    Problema mea cea mai mare este vocatia. De profesie sunt inginer, lucru care nu ma prea ajuta intrucat satisfactia sufleteasca lipseste complet. Schimbarea e iminenta in viata mea, nu mai vreau sa ma irosesc. Ma pasioneaza psihologia, (am o admitere esuata la facultatea de psihologie in '97) dezvoltarea personala, nutritia sanatoasa; cred ca am mult mai mult de oferit in lumea asta si imi pare rau ca m-am multumit cu altceva decat sa imi urmez pasiunea. Acum am nevoie de un plan si de curaj sa ies din "tipare". Poate inca nu am ajuns la ultima picatura daca inca mai stagnez in aceasta situatie… Nu am reusit sa imi gasesc un coach in anturajul meu, deocamdata imi ramane autoeducatia.
    bucuroasa ca am avut curajul sa actionez

  18. Buna Pera,
    In primul rand te felicit pentru munca pe care o faci, pentru ca ajuti si inspiri atatia oameni. Mult succes in continuare!
    Nu stiu daca pot s-o numesc problema, dar domeniul in care nu ma simt implinita este dragostea, nu am gasit barbatul cu care sa impart tot ce am eu mai bun si invers.
    Ma simt bine si incerc sa-mi ating obiectivele pe toate celelalte planuri, dar cateodata mi-as dori sa fac toate astea alaturi de cineva care priveste in ceea in aceeasi directie.

  19. Buna Pera, Domeniul în care nu pot avansa este cel al relaiilor de cuplu. Desi nu pot sa zic ca duc lipsa de admiratori totusi…nu pot sa i acccept, fug de ei mereu din diferite motive.Pentru mine nu e un lucr rau sa fiu singura, imi place independebta, imi iubesc viata, insa imi doresc un partener alati'uri de mine……si cred k motivul pentru care mereu resping este faptul ca nu gasesc ceea ce caut la nici unul din ei.Din pacate am si foarte mari pretentii …..imi doresc doar un partener care sa fie alaturi de mine, pe care sa ma pot sprijini, care sa ma iubeasca si pe care sa il iubesc, sa simt ca este alaturi atunci cand am nevoie….nu cer case, bani, masina….nu am intereseaya lucrurile astea…….vreau doar ceva simplu si totusi destul de greu de agsit in zilele noastre…..si dea ceea inca sunt singurica..

    1. Ceau cris
      Faci greseala ca idealizezi relatiile si barbatul. Nu exista suflet pereche sau partenerul visat decat intr un singur fel.
      IL CREEZI TU.
      Daca tu nu esti dispusa sa intrii in relatii si sa lucrezi la ele ca sa le transformi in ceea ce vrei tu, o sa astepti mult si bine sa apara ceva perfect si DACA va aparea, ceea ce nu cred, vei vedea odata intrata in acea relatie aparent perfecta ca tot nu e 100% cum vrei tu si vei crede ca vei ramane singura toata viata 🙂
      DAr nu trebuie sa fie asa. Cauta o relatie care are mai multe lucruri pe care ti le doresti si incepe sa lucrezi la ea sa o transformi in ceva minunat.

  20. Draga Pera,
    Ca de obicei, articolele tintesc exact problemele cu care ma confrunt.
    Problema mea este ca vreau sa fiu stapana pe timpul meu. As dori sa castig suficienti bani, sa-mi deschid o afacere ca sa nu mai depind de slujba de la stat pe care o practic de 16 ani… Si m-am plictisit. M-am blazat. M-am saturat sa aud numai de sporuri, reduceri, concedieri. As vrea ca atunci cand vine primavara sa pot sa ies dimineata la o cafea pe o terasa, sa respir aerul curat din jurul meu, sa ma uit la trecatori, fara sa ma stresesze slujba, fara sa am grija zilei de maine. Mi-ar placea o afacere in care sa pot sa ofer mai multe, pentru ca stiu ca fiecare a venit in aceasta viata cu un scop. Si eu vreau sa mi-l stiu. Dar pentru asta imi trebuie o schimbare pe care nu am curajul sa o fac. Aripile mi-au crescut, dar eu nu pot sa-mi iau zborul. Inca! Multumesc! 🙂

  21. LUCRURILE CARE MA PREOCUPA IN ACEST AN SUNT : SANATATEA MEA SI A FAMILIEI,RELATIILE CU CEILALTI ,O VIATA SEXUALA MAI IMPLINITA, ATACURILE MELE DE PANICA

  22. Pera,o problema care ma macina mult in aceasta perioada este scopul meu in viata si vocatia!..am 24 de ani,am terminat facultatea de economie(ASE) iar acum predau economie la liceu.Nu este ceea ce mi-am dorit pt mine,nu stiu daca sa continui astfel sau sa schimb ceea ce fac.nu sunt incantata nici de partea materiala pe care mi-o ofera aceasta ocupatie!As incerca si alte joburi,dar ce?unde?sunt asa de nehotarata!Spuneai de un coach..as putea s-o consider pe mama coach-ul meu.O admir pt ca a stitut de la inceput ce vrea sa faca,si-a urmarit obiectivul,iar acum chiar este o persoana relizata din toate punctele de vedere.
    Multumesc!Te admir pt ceea ce faci!

  23. Ceau, Pera. Am cautat deja "coach" pt problema mea printre cunoscuti in ultima luna, dar acei prieteni care au reusit sa aiba propria lor afacere si sa ajunga la un nivel satisfacator de trai 100% independenti, au fost ajutati de catre familiile lor.
    La mine asta e singura problema – banii si faptul ca vreau sa fiu total independenta, si…vocatia mea fiind una artistica am nevoie de multi bani pt a-i investi in proiectele mele (care, sper eu, vor schimba lumea si fac parte din ceea ce eu numesc de vreo cativa ani "revolutie spirituala" – demult ma gandesc la ideea asta cu revolutia de care spui tu acum).
    De aceea vreau sa-mi incep afacerea online, dar…unul imi spune nu-ti fa firma ca te mananca impozitele bla bla, altul imi spune fa-ti, incearca…Asta vreau sa fac pt inceput, sa-mi fac o firma ca sa-mi pot scoate cartile scrise pe ea si sa le pot si vinde online dar si in librarii, iar profitul sa fie doar al meu, nu sa se duca la editura cam 90%. Deja mi-am proiectat un site si vreau sa-i dau drumul, la marketing ma pricep, doar ca as avea nevoie sa-mi infiintez aceasta mica firma(editura) ca sa-mi pot scoate prima carte, dar nimeni nu-mi poate da o parere pertinenta.
    Tu ce zici? Te intreb pt ca stiu ca tu ti-ai facut pana la urma editura, asa-i? Merci anticipat pt raspuns.

  24. Salut!
    Pima mare problema inca habar n-am care e scompul meu in viata.
    A doua problema e perseverenta ma apuc fac apoi revin la vechile obiceiuri.
    A treia problema, in relatiile cu femeile sunt varza.
    Urmatoarea, nu am rabdare vreau ca totul sa se rezolve instantaneu.
    Vad tot timpul defectele altora.
    Fug de greutati.
    Mai sunt multe altele dar probabil o sa le spuna ceilalti.

  25. Buna Pera,
    eu ma lupt de vreo cativa ani cu probleme financiare si cu imposibilitatea de a-mi construi o relatie. Ce fac pentru asta? Pai mi-am gasit un coach pt consiliere sa vad de unde provin problemele legate de relatie, cat despre cele financiare, mi-am schimbat radical locul de munca indreptandu-ma spre un domeniu in care lucrez cu placere, in felul acesta ma pot implica mai mult si rezultatele apar, chiar daca lent.
    In plus, citesc articolele tale, ale Andreei si carti de specialitate atat cat imi permite de mult timpul.
    Diana

    1. Diana, si eu am o problema asemanatoare cu a ta, imposibilitatea de a-mi construi o rel. Poate schimbam pareri. id-ul meu… ppaauull82

  26. Problema mea este ca sunt o fire mai lenesa , si foarte rar duc un lucru la bun sfarsit din placere. Legat de coach , caut de mult timp pe cineva in cercurile in care ma invart , si deocamdata am apelat la cateva dintre cartiile tale pt asta .

  27. Salut Pera!
    Sunt un client fidel al cartilor tale….intr-adevar se pot invata multe din cele scrise si experimentate de tine.
    In momentul de fata pot spune ca intampin o mare dificultate, sa nu-i spun chiar problema in a ma implica intr-o relatie…nu ma pot atasa de nimeni sub nicio forma…ma simt ca o stana de piatra,nu ma mai incanta sau impresioneaza nimic…am devenit aproape imun la anumite lucruri…ma simt de parca as fi lipsit de sentimente si incep sa imi pun niste semne mari de intrebare…am tot discutat cu diversi prieteni si prietene si toti mi-au spus ca probabil nu am intalnit persoana care sa ma puna pe jar…dar la o prima vedere toate m-au pus pe jar intr-un fel sau altul….dar s-a stins la fel de repede precum s-a aprins acel jar…. ma intreb daca nu cumva am devenit asa rece datorita vechilor relatii, care in timp m-au facut sa devin asa… da-ti cu parerea…
    o zi faina 😉

  28. Problema: sexul, iubirea, relatiile 🙁
    Am incercat acum ceva timp pe AS, am gasit un super coach, insa.. dupa cum am aflat din articolul prezentat de tine, nu am pretuit informatiile date de el, nu am respectat ceea ce mi-a spus. Nu s-a mai ocupat de mine. Am incercat de unul singur.. n-am avut mare succes, am incercat cu alte persoane, ce 'teoretic' se aflau in aceeasi situatie (tot dupa arta seductiei) insa.. 'firca de actiune' de a face ceva concret, predomina peste tot printre ei.. 🙁 Nu am putut sa continui cu ei. In momentul de fata 'stagnez' si ma gandesc la o solutie.. o alta solutie..
    Orice sfat e bine venit,
    Multumesc!

  29. Salut Pera si la multi ani , sa ai succes in tot ce ti-ai propus anul asta .
    Problema mea , e de cand am descoperit AS (acum 1 an jumate) .
    Am intrat pe AS fiindca mi s-a parut interesant , am vrut sa fac si eu dar desigur n-am facut nimic . Citind atatea articole , posturi pe forumuri mi-am dat seama ca eu sunt de vina pentru toate actiunile mele , atunci am dat-o intr-o "depresie" , si imi tot puneam pe foaie sa incep si eu un bootcamp pentru abordari .
    Vroiam ca toata energia mea sa fie impartita astfel : 70% seductie si restul de 30% pentru dezvoltarea personala .
    Acum , ai toata atentia mea , sunt 100% pe dezvoltarea personala, fiindca m-am saturat sa ma trezesc dimineata si sa fac aceeasi rutina in fiecare zi , m-am saturat sa gresesc si sa nu invat nimic din greseli , m-am saturat de TOT ce-ai spus tu mai sus :
    * Sanatatea ta sau a cuiva apropiat
    * Sexul, iubirea, relatiile
    * Banii
    * Probleme psihologice
    * Probleme sociale
    * Problema cu scopul in viata sau vocatia

  30. 1.Problema cu scopul in viata sau vocatia
    2. Sexul, iubirea, relatiile
    Acestea sunt cele mai importante la mine momentan. Cu sanatatea sunt ok, m-am apucat de sport. Cu banii sunt ok, mi-am deschis propria afacere de 8 luni, ma descurc.
    Scopul in viata nu este clar la mine. Eu am observat ca sunt foarte bun la a-i ajuta pe altii sa-si rezolve problemele, din toate punctele de vedere; problema vine in momentul in care problemele mele cateodata nu mi le vad asa cum ar trebui, la adevarata lor durere.
    Cu punctul nr 2, dupa ce am citit ambele carti, am observat ca multe dintre lucrurile scrise acolo eu le-am facut instinctiv pana cand am avut ultima relatie care a durat 7 ani (un fel de one-it-is) si care m-a dat peste cap. Pe o parte am invatat multe din aceasta relatie (responsabilitati, trai impreuna, etc) dar am consumat si mult timp aiurea bazandu-ma pe ideea "o sa fie bine".
    M-am trezit astfel la 28 de ani cu experienta unuia de 21 de ani. Simt ca am pierdut mult timp si acum recuperez, experimentez.
    Am inceput sa experimentez, totul momentan se manifesta prin extreme, cand mi-e foarte bine cand mi-a foarte rau. Am cateva zile de euforie, cand toate imi merg bine apoi cand am un esec ma retrag cateva zile ca si cum nu as sti ce m-a lovit, apoi iar imi revin.
    Este super sa am un coach care sa ma supravegheze, pt ca ma poate vedea din exterior si ma poate corecta.
    Salutari, Paul

  31. Cat despre coach sau persoane din viata mea care m-ar putea ajuta , singura persoana pe care o cunosc cred ca ar fii maica-mea ( pana intr-un punct )
    Si sincer sa fiu,ma simt mult mult mai bine stiind ca am postat 😀

  32. Ma bucur ca mergi inainte, Pera, ca dai&primesti.
    Prioritatea – probleme psihologice (insomnii, probleme cu parintii, dintre care unul s-a prapadit anul trecut, lipsa de diplomatie, smecherie si alte cele indispensabile relatiilor sociale). Ma inteleg bine cu copiii, (pre)adolescentii, batrinii, cu animalele si, uneori, cu florile. Nu am coach. Sunt obisnuita "sa ma trag singura de par in sus". Incerc sa imi scot din cap ca "nu sare nimeni peste umbra lui". AAA, ba da, sunt si persoane cu buna inteligenta si relationare sociala in jurul meu, dar sunt ocupate vreme de citeva saptamini. Pot sa ma indrumi tu, Pera, intre timp?

  33. Foarte bun articol si foarte buna initiativa cu revolutia.
    Imi este greu sa spun care a fost cea mai mare suferinta din viata, dar cred ca cea legata de cariera, fiindca prima data cand am fost angajat mi s-au promis marea si seara si am primit teapa, a doua oara la fel si a 3-a oara. asta se intampla in Bucuresti. peste 2-3 ani am hotarat sa plec de acolo si am reusit sa-mi gasesc din prima un joc foarte bun. nu am renuntat niciodata si am reusit.
    acum vreau sa fac pas spre un job inca mai bun.

  34. Buna Pera !
    Cea mai mare provocare a mea (ca sa nu-i spun problema), e in domeniul banilor. Acum 3 luni am spus STOP! Asa nu mai vreau sa continui. Am simtit ca nu-mi mai permit sa-mi pierd timpul facand lucruri care nu-mi aduc nici o multumire si nu ma fac sa ma simt implinita.
    Vreau sa am propria mea afacere. Si sa fie una de succes. Asa ca, m-am hotarat sa nu plec la drum fara ajutor si nepregatita. Astfel, am inceput sa urmez cursul de business Evolve. Ma ajuta foarte mult. Deja au inceput sa se clarifice multe in mintea mea si intr-o luna vreau sa fie gata blogul iar in vara sa infiintez si firma.
    Invat, caut idei noi si modalitati prin care pot sa le aplic. Simt ca evoluez. Incet dar sigur.
    Si va doresc la toti sa aveti cat mai multe si consecvente discutii cu Domnul VICTORIE. Doriti-va cu adevarat, credeti in visele voastre, luptati pentru ele si se vor indeplini !

    1. Nu ai motivatie pentru ca nu suferi inca destul de tare? De ce anume ai nevoie ca sa te revolti odata si tu?
      Si eu eram ca tine. M-am suparat si am zis " Sunt destul de inteligent ca sa imi schimb intreaga viata de la radacina si sa devin si sa fac exact ce vreau eu in viata mea"
      Si iata-ma.
      Du-te la psihoterapie. E un prim pas. Intra pe http://www.artaseductiei.ro
      Continua sa citesti blogul asta.
      Si aplica ceva zilnic, oricat de mic.
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  35. Este dragut articolul draga Pera numai ca uiti anumite lucruri. Nu toti isi permit sa dea bani pentru un coach oricat de "redus" ar fi el. Ma refer in special la cei care care au probleme medicale. Pentru aceia toate cele 6 domenii specificate de tine in articol sunt lucruri cu care se lupta in fiecare zi . Cred deasemenea ca principala suferinta a oamenilor reprezinta banii. In sitautia de fata pe mine nu ma poate angaja nimeni oricat de ambitioasa as dovedi ca sunt si nu stiu ce ai putea tu sa imi spui in legatura cu asta. Sau poate ai scris doar pt oameni santosi?

  36. Ceau Pera,
    Problemele mele sunt:
    – iubirea si relatiile
    – probleme psihologice
    In ultimele zile m'am confruntat mult cu mine insami in ceea ce priveste lenea. Eu sunt inscrisa intr'un proiect unde ma ocup de dezvoltarea mea personala si profesionala, dar si de partea financiara (mai exact reforma asigurarilor obligatorii de locuinta). In ultima perioada ne'am axat mai mult pe reforma si pe bani, iar seminarele de dezvoltare personala nu s'au mai tinut. Am facut si un trip impreuna cu colegii mei la Bucuresti (eu sunt din Cluj) din noiembrie pana in decembrie si a fost super, am devenit mai organizata, am renuntat la multe obiceiuri inutile si nu pierdeam vremea deloc. Insa cand m'am intors la Cluj au venit si sarbatorile, noul an, si am facut o pauza. Din pacate pauza a fost prea lunga si am inceput sa lenevesc. Prea putin am iesit din casa ultimele zile… mi'e greu sa ma mobilizez, sa incep din nou activitatea pe care o aveam inainte. Sincer, nu stiu unde as putea gasi un coach, prietenii mei nu ma pot ajuta avand in vedere faptul ca ei nu au participat la seminarele de dezv personala, iar liderii mei sunt plecati din oras.
    Iti multumesc pt ajutorul tau!
    Andreea

  37. Salut Pera,
    Iti urmaresc de ceva vreme site-ul si munca si sunt convinsa ca stii cat de mult bine faci transmitand cunostintele si gandurile mai departe; multumim pe aceasta cale.
    In alta ordine de idei, referitor la articolul tau am sa incerc sa descriu care sunt suferintele de care m-am tot lovit de-a lungul timpului.
    De mica am iubit dansul , muzica si tot ce inseamna arta. Prin sacrificii si munca am reusit sa devin campioana nationala de doua ori la dans sportiv; a fost cea mai frumoasa parte in viata mea. S-a terminat insa repede dupa ce am fost diagnosticata cu o problema de sanatate care m-a facut sa iau o pauza. Dupa ce am revenit . nimic nu a mai fost la fel si nu am mai putut continuat(fie din lipsa partenerului, fie pentru ca m-am mutat in Cj la facultate , fie din lipsa banilor). Oricum a fost un gust amar pe care inca il resimt.
    Ulterior am terminat doua facultati, un master , am fost angajata 2 ani la o companie…insa de un an sunt intr-un impas. NU STIU IN CE DIRECTIE SA O IAU.Si aici cred ca este o problema de gasirea vocatiei. ….continuare in urmatorul mesaj

  38. ….continuarea mesajului(era prea lung si nu am putut posta decat asa)
    Problema este ca simt ca ajung sa cad intr-o extrema f proasta in care nu mai pot sa lupt pentru nimic, sunt amortita de frica esecului si de frica, ca nu voi putea sa mai simt vreodata sentimentul pe care l-am avut cand stateam pe podium cu locul 1 in mana. Si asta ma face sa fiu sigura ca nu sunt in directia buna(daca as fi, as lupta cu orice pret).
    Ca si coach nu stiu pe cine as putea sa gasesc pentru ca la randul lor prietenii mei trec prin astfel de impasuri(o fi varsta de vina?). Cu mama mea ma sfatuiesc si vorbesc, ea ma asculta si incearca sa ma indrume. Problema e, ca ea e subiectiva( e normal) si parca simt ca nu reusesc sa ma autocunosc pentru a actiona unde trebuie.Totusi a doua problema ar fi inconsecventa, Si asta e un monstru cu care ma lupt. Exact ce spuneai. Incep ceva cu f mare entuziasm si nu pot sa il duc pana la capat. Si ma cert pentru asta zilnic cu mine insami.Ar mai fi si altele insa cred ca asta este principala problema /suferinta care ma macina si care imi influenteaza si celalalte aspecte ale vietii.
    Multumesc ca mi-ai dat ocazia sa imi spun of-ul. E eliberant.
    Cu respect
    Tia

  39. Buna Pera,
    Am 24 de ani.Problema mea este scopul in viata si vocatia deci si banii.
    Am fost data in somaj dupa 2 ani si acum incepe baiul si tensiunea cand am primit palma asta.Acum sunt masteranda in protecatia mediului si ecologie ceea ce imi place foarte mult insa nu am avut prilejul sa ma anagajez in acest domeniu ..fara pile nu e bine.Coach..nu stiu pe nimeni din cunostiintele mele sa lucreze in domeniul asta astfel ca trebuie sa-mi gasesc eu singura.Desi ministrul Protectiei mediului este din acelasi oras cu mine.Imi depun zilnic in 10 locuri CV-uri si nimic.Imi place stomatologia si tehnica dentara cu asta se ocupa mama mea, insa imi place la un nivel mediu, nu cred ca as fi extraordinara in asa ceva si e umpic cam tarziu pta a o incepe.
    Iti multumesc.

  40. Salut!
    Domeniile in care am eu cele mai mari lipsuri si probleme sunt:
    – seductia,sexul,relatiile;
    – banii
    – relatiile sociale
    Problema e ca demult tot incerc sa-mi rezolv aceste probleme (de cativa ani) …si tot singur am fost pe drumul meu, iar in timp m-am descurajat din ce in ce mai tare si simt ca m-am plafonat. Adica, m-am obisnuit cu durerea, dar nu-mi convine starea in care ma aflu
    In concluzie e bn ca m-am obisnuit cu lucrurile nasoale dar capcana e ca obisnuinta asta nu ma impinge sa lupt mai departe…eventual prea putin fatza de cat as vrea. Si am doar 19 ani…
    Totusi, pot spune ca mi-am gasit un coach caruia nu trebuie sa-i dau bani dar el are nevoie de cineva care sa-l ajute pe el si pe prietenii lui colaboratori la un proiect. Si s-ar putea sa ma pozitionez bn. Numai ca parca nici asta nu ma mai motiveaza asa tare…cand am cautat traineri si mentori si eram dispus sa evoluez niciodata n-a fost sa fie, de asta urasc vorba aia: "toate la timpul lor" fiindca la mine rar se intampla ceva sa fie la momentul potrivit . Atata lipsa de sincronizare si echilibru in viata mea! Si la fel si in mine, recunosc…si aici e ca un cerc vicios!
    Tipul asta este chiar trainer de seductie si dezvoltare personala si e din acelasi oras cu mine(ceea ce e si mai bine) si are un job prin care se distreaza, are parte de femei, ajuta oameni si face si bani frumosi.
    Lui ii place de mine ca am vise si ca sunt insistent si ca vreau si sunt dispus sa evoluez, numai ca el probabil nu stie ca incep sa simt asta din ce in ce mai putin. Si asta ma intristeaza…nu gasesc nicio solutie.
    Pot sa spun ca simt ca am vreo 3 oportunitati de a face bani si chiar tot de la astea pot incepe sa evoluez dar ceva din mine nu mai crede asa usor,(asta pt ca 2 luni jumate am investit bani, energie si timp in asigurari si degeaba…depindeam de criza si de mentalitatile oamenilor din Romania) nu mai exista entuziasmul acela si daca exista trece si mai repede decat inainte de nu ajung sa termin nimic! Dah, aceiasi problema pe care o aveai si tu 🙂 Sper ca starea asta sa fie temporara si
    scurta fiindca vreau ca lucrurile sa se alinieze in viata mea, ca sa pot trece la treaba.
    As vrea sa ma pot vedea din nou avand succes si sa-l ating pt prima data
    Si chiar vreau sa fiu perseverent, ambitios si cu bataie lunga(adica sa rezist orice ar fi , sa nu renunt usor)
    Si lucrurile trebuie sa evolueze rapid fiindca practic eu n-am timp de pierdut! Mai e putin pana la vara cand vreau sa-m retrag dosarul de la facultatea si universitatea de cacat la care sunt si sa le spun si parintilor care turbeaza cand aud intentia mea si probabil sa nu ma mai apuc vreodata de una! Eu n-am bani si de 12 ani de scoala inutili sunt satul! Nu mai vreau sa pierd alti 3 ani din viata ca sa fiu tot un ratat si un nimeni doar cu o diploma de licenta in plus! Trebuie sa fac bani, trebuie sa-mi creez un cerc/cercuri sociale bune, trebuie sa rezolv si partea cu femeile. SI pe langa asta, o facultate in romania unde exista multa teorie aiurea si multi cretini nu se afla in ordinea prioritatilor mele! SI sunt constient ca nu am nevoie de o facultate ca sa reusesc in viata! Pot in tren sa mint pe cine vreau ca am si 3 facultati ca doar nu ma cauta de diplome…sa faca facultati cei care ii pot tine parintii sa-si traiasca viata de student si care chiar au nevoie de facultatea la care sunt. La mine iese din calcul:) Imi pune piedica.Punct! (n-am crezut ca o sa spun vreodata asta:))) 😀
    Si cam atat…ca te-am inebunit cu scrisul. Ai vrut comment, poftim!
    Astept feedback din partea ta! 🙂

  41. Heii Pera.
    Eu sunt inca tanara(18 ani poimaine) si "suferinta" nu a apucat sa`si puna prea mult amprenta pe viata mea. Este totusi un domeniu care ma framanta mult. Eu anul asta termin a 12`a si ma vad nevoita sa iau o hotarare pentru viitorul meu. In urma cu doi ani, eram clasa a 10`a si aveam o ora de psihologie pe saptamana. Mi`a placut materia asta si profu` meu m`a sfatuit sa merg la olimpiada pentru ca, zicea el, vede niste aptitudini speciale in mine. Am mers pana la urma desi era sa renunt la un moment dat, dar doar pentru profu`. Am ajuns la judeteana si cand am vazut acolo numai copii de la profil de stiinte sociale, cu 2-3 ore de psihologie pe saptamana + teza, ma gandeam: "Oare eu ce caut aici?". Si nu mica mi`a fost mirarea cand am luat locul I si m`am calificat la Olimpiada nationala. Exact acelasi lucru s`a intamplat si pe clasa a 11`a cand am avut rezultate usor mai bune ca anul percedent. Acum sunt a 12`, dupa cum spuneam, si vreau sa incerc iar. Bac`ul o sa` dau tot din psiho si optiunea mea in legatura cu facultatea pe care as vrea s`o urmez, este tot Psihologia. Doar ca am anumite indoieli. Desi m`ai inspirat mult de`a lungul ultimilor ani de cand te citesc, nu prea vad mari perspective de viitor cu meseria asta. Nu stiu ce as putea face. Mi se pare ca nu prea mai exista loc in lumea asta de alte site`uri sau alte si alte carti. Sa`mi deschid un cabinet particular odata… si ideea asta ma sperie. Parca nu ma vad sa rezist psihic impovorata cu multimea de probleme ale altora. Imi ramane varianta sa ma axez pe ceva gen "psihologia muncii". Cateodata chiar ma gandesc sa ma reprofilez dar nu vad in ce domeniu as putea fi mai buna decat in psihologie. Nici nu stiu sigur daca mi`am gasit sau nu vocatia :)) Incertitudinea asta se transforma, cred, in suferinta de care vorbesti.
    Cat despre un coach….ramane sa`l caut.
    Mersi!

  42. Buna! Sincer iti spun ca imediat ce am citit articolul, tu mi-ai propus sa las un comentariu ca dovada ca l-am citit si ca imi doresc in continuare aceasta schimbare. Ei bine, ce crezi ca am facut? Am lasat laptopul deoparte, m-am ridicat din pat si m-am indreptat catre fereastra, am deschis-o larg si am respirat aerul rece de ianuarie, l-am lasat sa ma inconjoare sa imi intepe parca pielea si am privit intai la agitatia de jos, specifica orasului, apoi am ridicat privirea catre orizont si mi-am eliberat mintea de absolut toate grijile… am simtit ca zbor, ca ma inunda viata, ca sunt conectata la Univers. Si mi-am zis: "Actiune! Actiune! Actiune!" M-am intors si am inceput sa dansez de parca totul in jur era muzica. Starea mea de entuziasm semana cu cea a unui copil care primea in sfarsit jucaria dorita… poate chiar mai mult decat atat…apoi am luat o foaie de hartie si un pix de pe birou si am facut o analiza asupra tuturor aspectelor din viata mea: trecute, prezente, viitoare. Aspecte pe care acum le impartasesc cu tine si cu toti cei care vor citi aceste randuri…Am crescut fara tata dar intr-un mediu calduros, plin de iubire, artistic chiar… langa o mama sensibila si o bunica de poveste. Ele au fost famiia mea, tot ce aveam mai de pret in aceasta lume. Cand aveam 14 ani mama a fost rapusa de boala sec XXI: STRESUL. A murit in urma unui stop cardio-respirator. Am ramas cu bunica pana la 17 ani cand aceasta m-a privit , intr-o dupa-amiaza luminoasa de iarna..pentru ultima data, de pe patul de spital…Si mi-a spus: "Te astept sa vii diseara, sa imi aduci iaurt!" Era intr-o joi, gasisem donatori de sange si urma sa mergem la Centru de transfuzii. Bunica avea hemoragie interioara. In aceeasi zi am primit un telefon iar de la capatul firului, o voce plina de regrete ma chema sa ridic trupul lipsit de viata al bunicei mele. S-a stins, saraca, singura pe un pat de spital. Atunci viata mea s-a schimbat radical. Si am inceput sa inteleg ca totul e trecator, am inceput sa caut raspunsuri la intrebarile mele si am cautat sa d-au un sens vietii mele, sa las ceva in urma mea. Am continuat scoala, acum sunt studenta la Jurnalism in anul II, scriu o carte si imi castig existenta lucrand ca actrita la Teatru pentru copii. Insa toate aceste lucruri pe care le fac ma suprasolicita, uneori ma simt depasita de situatie, ma simt singura si chiar d-au gres in anumite situatii. Imi amintesc ca un bun prieten de al meu ma asculta intr-o seara la telefon, dupa o zi grea…si il intrebam unde gresesc? Stii ce mi-a spus? Mi-a spus asa: "Tu nu gresesti! Tu nu ai sustinere!" Si avea dreptate. E cumplit sa fii tanar, la inceput de drum si atat de singur. In concluzie problemele mele cele mai grave sunt sub forma unei ecuatii de forma: Singuratate + Bani insuficienti = Lipsa increderii de unde rezulta -Teama. Momentan nu imi permit un Coach de specialitate, profesionist dar am cateva persoane pe care le admir, oameni de succes care reprezinta un model pentru mine. Si sa stii ca tu esti una dintre aceste persoane. Voi urma exemplul vostru. Noi oamenii traim si invatam dupa modele. Invatam prin imitare. Si apropo…vreau sa merg la sala in februarie. Multumesc ca mi-ai acordat minute din pretiosul tau timp! Am sa tin un toast in seara aceasta pentru revolutie!

    1. ai toata aprecierea si tot respectul meu…ai dovedit faptul ca esti ceea ce putem numi noi "un adevarat invingator" pentru ca zilnic ai purtat cate o lupta din care se pare ca mereu ai iesit invingatoare. eu unul iti doresc tot ce iti poate oferi viata mai frumos si sper ca Pera sa iti ofere cele mai bune sfaturi posibile

      1. Permite-mi sa iti multumesc pentru felul in care ai vorbit despre gravitatea situatiei mele, pentru sustinerea si respectul oferit. Ai folosit cuvinte pline de entuziasm si le-am simtit ca un ecou care mi-a redat puterea. Pentru astfel de oameni, ca tine, scriu eu cartea. Pentru acei care stiu sa aprecieze un lucru, o viata, un vis. Scriu penru acei pe care ii cunosc si pentru acei pe care nu ii cunosc. Inca o data multumesc! Succes in continuare. Sunt convinsa ca vei reusi in ceea ce iti doresti. Ai sustinerea mea.

      1. Ghici, Ia ghici….sunt sau nu reala? M-am bucurat sincer cand am citit ca vrei sa vorbesti mai multe cu mine si ma intereseaza tot ce ai vrea sa imi spui. Am simtit totusi ca exista si un semn de intrebare vis-avis de ce am postat cu privire la viata mea. E normal sa te intrebi daca e real sau nu ori daca eu exist cu adevarat sau sunt doar o creatie a unei scriitoare inraite. Tu alegi ce vrei sa crezi. Eu am scris pentru cei care ma cunosc si pentru cei care nu ma cunosc. Pentru revolutie…daca e reala.

    2. gabriela (interesant nume, ce crezi? e nume de razbatator, de om puternic, nu?), e foarte greu sa treci singura prin ce ai spus ca ai trecut; e greu pentru noi, ceilalti, sa simtim cu adevarat ceea ce ai avut de trecut, dar nu dispera; continua ceea ce ai inceput, ceea ce iti place sa faci pentru tine, pentru sufletul tau, pentru cei din jur pe care ii simti probabil mai neajutorati decit tine; incearca sa elimini din ecuatia ta o singura parte: teama; daca inlaturi teama, vei incepe sa-ti recapeti increderea in tine si in ceea ce faci, mai ales ca tu crezi ca faci ceea ce trebuie, ceea iti place, ca faci ceea ce le este necesar altora! succes, si doresc sa cred ca vei continua ceea ce ai inceput
      sunt mari eforturile, dar esti inca tinara, poti face fata – inca – suficient de multor incercari, iar recompensele -macar cele morale -nu vor intirzia sa apara! fii tare si succes!~

    3. DA ! SIGUR ! ASTA-I CEA MAI BUNA CALE DE A FACE O REVOLUTIE !
      EU DEJA MERG LA SALA DIN 20 DECEMBRIE 2010..DA CHIAR INAINTE DE CRACIUN…
      SI DE ATUNCI AM LIPSIT DOAR 2 ZILE DE CRACIUN SI DE ANUL NOU, IAR ATUNCI AM PEDALAT PE BICICLETA 30 MIN ! SUNT O REVOLUTIONARA PERA,SI NU AM DE GAND SA MA OPRESC. VREAU IN MAI CAND VINE CALDURA SA NU-MI MAI FIE JENA SA IES DIN CASA ,DOAR PT CA AM 42 DE ANI , AM NASCUT DE DOUA ORI SI AM (AVEAM) 81 DE KG..
      TE ANUNT CA REVOLUTIA MEA INTERIOARA FUNCTIONEAZA, INCERC SA IAU OAMENII ASA CUM SUNT , SA NU MA ASCUND IN SPATELE NEPUTINTEI SI INDOLENTEI DIN VIATA MEA ! DEJA INTR-O LUNA AM DAT JOS 6 (SASE) KG, SUNT MAI BUNA , INCERC SA VORBESC CALM SI INTELEGATOR CU TOTI, EVIT NERVII SI CHIAR MA SIMT FRUMOASA SI PUTERNICA! LUCRU OBSERVAT SI DE CEI DIN JURUL MEU
      HAI SA FIM MAI BINI ! MULT MAI BUNI! SA NE AUTODEPASIM ! SA NE FORTAM LIMITELE ! SI SA INVINGEM , IN PRIMUL RAND PE NOI, APOI SISTEMUL !
      HAI LIBERARE !

  43. Am avut probleme cu sanatatea in sensul in care ma ingrasasem in ultima vreme si nu ma simteam bine asa. De mai bine de-o luna mi-am facut abonament la sala; ma duc in fiecare zi si chiar daca uneori sunt lenesa imi inving lenea si ma duc; deja se vad rezultate si ma simt excelent.
    Cel mai mare domeniu in care am probleme sunt banii. Primii pasi pe care i-am facut au fost sa ma inscriu la facultatea de Psihologie pentru ca asta mi-am dorit intotdeauna sa fac si acum fac si un curs de NLP. Deci ca prim pas,am descoperit ce imi place sa fac in fiecare zi. Acum trebuie sa muncesc la visele mele.

  44. problemele mele sunt urmatoarele: am studii extrem de solide intr-un domeniu care imi place – relatii internationale insa nu gasesc un loc unde sa muncesc cu drag si spor, sa-mi demonstrez mie ci celorlalti ca nu am invatat degeaba. vorbesc 5 limbi straine fluent si nu, nu ma laud. mi se potriveste doemniul manusa insa sunt legata de maini si picioare in tara asta. sa plec nu pot ca nu am cu ce. efectiv caut ceva de aproape un an si nu-mi place nimic. toti spun ca trebuie sa incep de undeva…chiar daca acel undeva e un job de secretara…

  45. Problema mea,…. problema mea ce mai mare nu e ca uneori nu am bani de paine, de bilet de tren sa merg pana acasa, nu e ca traim intr-o tara de … asa cum o lauda toata lumea(eu unul nu cred asta), nu e ca sistemul ori care ar fi el e prost, nu e ca as vrea sa slabesc sau ca nu am relatiile pe care mi le doresc etc….
    Acuma nu inseamna ca as avea ce-mi doresc sau ca nu ma regasesc in descrierea facuta de tine mai sus sau ca la un moment nu m-am lovit de cel putin una din problemele pe care le-am enumerat mai sus.
    Dar nu asta ma arde pe mine…. vesnica mea problema e ca inca nu-mi dau seama cum se face ca e o prapastie destul de adanca intre ce sunt si ce pot fi ?
    Pe cat de simpla intrebarea "cum?" pe atat de complicat raspunsul!
    Mentori si oameni de la care sa inveti pffff greu f greu cel putin eu unul nici nu mai tin minte cand am intalnim o persoana de la care sa am sentimentul ca frate de la omul asta chiar am ce invata.
    Non exemple sau exemple negative in schimb cat lumea peste tot gasesti, daca ar fi sa impart lumea in doar doua categorii acelea ar fi :oameni care dorm si oameni si somnabuli … dar hai sa nu dramtizez ca nu are rost , ideea e ca nu prea ai de la cine invata ceva bun ma refer ca smecherii si combinatii vezi la tot pasul.
    Ma enerveaza sa nu stiu si nu ca nu ar fi carti sau materiale de unde sa te educi dar astea sunt forme de educatie pasiva e diferenta dintre a vedea savana la televizor si a o vedea in realitate.
    Nu stiu daca am fost foarte clar …

  46. Sa las un comentariu pe un site nu e un efort asa mare pt mine, cu toate ca din articol am inteles ca "e ceva". Un amarat de comment las si pe youtube daca melodia mi se pare interesanta.
    Asadar, in ce domeniu mi s-a umplut paharul ?! In niciunul ;)), si spun asta pentru ca paharul meu e spart, are o fisura din care curge apa si oricat de mult sar adauga nu da afara, decat daca ar veni cu un debit mult mai mare.
    Totusi, asa nu inseamna ca nu e timpul sa fac ceva. De ce nu, sa ajut la revolutie. Intai trebuie sa ma schimb pe mine intai sa schimb lumea.
    Deci lipesc paharul, mai astept sa se umple si apoi incep ?
    ___
    De cateva luni cunoscusem pe George, un om de pe AS care este peste nivelul meu, si care imi putea fi un coach foarte bun. La inceput a vrut sa ma ajute sa ma schimb, dar eu nu l-am prea bagat in seama si sa fac ce mi-a zis.
    Acum ma cauta mai rar; nici nu-i mai stiu nivelul.

  47. Ceau Pera,
    Intentionez sa fiu succinta:
    1. Iti apreciez perseverenta cu care ai rapsuns la fiecare comentariu. Asta denota seriozitate si esti exemplul de care vorbeai :). Multumesc
    2.Provocarile mele sunt:
    -obtinerea jobului pe care sa il fac zilnic cu placere/interes/satisfactie (definirea si obtinerea lui)
    -atragerea iubirii in viata mea; o relatie fantastica 😉
    -sa am prieteni dragi alaturi, sa impartasesc bucuriile si provocarile
    3. Am inceput sa caut informatii (interioare, exterioare), am inceput sa invat engleza (zilnic sau la 2 zile), am apelat la coatch, l-am descoperit pe Anthony Robbinson
    Am actionat si actionez.
    4 Rugamintea mea la tine este de a ma sustine atunci cand ma impiedic, atunci cand ma opresc.
    Multumesc Pera!

  48. # Respecta cu religiozitate pasii de actiune pe care ii primesti. # sau cu rigurozitate? 🙂 – ma intrebam ce te-a determinat sa alegi acest termen in acest context. nimic nou pe site in ultimul an, poate dorinta ta puternica de a manifesta bogatie materiala, s-o numesc asa…felicit efortul si munca ta, rezultatele se manifesta in functie de gandurile si emotiile implicate, indiferent daca sunt cu + sau – . Cred ca acum si tu ai nevoie de un coach mai bun in dezvoltare personala – ca observatie, nimic critic, personal. o zi faina!

  49. salut..da!vreau sa lupt pentru cauza…viva la revolution…dar intai de asta am ceva probleme …sunt virgin..deja am tras la imprimanta cartea lui neill staruss the game si am studiat-o…apoi…bani….sunt falit ..asa ca intentionez sa imi caut un servicu…da da stiu ca trebuie sa am propria afacere…dar deocamdata pana rezolv problema cu femeile si cu stima de sine( care este relativ scazuta) voi fi angajat…terbuie sa ma schimb….

  50. Pentru mine s'a umplut paharul in domeniul banilor. Mi'e ciuda ca nu pot sa merg in excursia care mi'ar placea, mi'e ciuda cand nu am bani la scoala. Mor de foame. Mi'e ciuda ca trebuie sa am grija de hainele mele cu dintii, sa nu se rupa, sa le spal cum trebuie ca sa reziste si ca nu pot sa imi cumpar cand as vrea eu. Astea is problemele adolescentei. Cu toate astea vorbesc cu orice fata, ma imbrac bine. Primesc foarte des complimente.
    Asta e singura mea problema, banii. Cu ajutorul lor as cumpara carti, as investi in ceva, as face ceva ca sa ii inmultesc. Dar nu am nici'o idee. Ce afacere sa incep la 17 ani? Chiar nu stiu. Stiu ca trebuie sa creez valoare–>bani. Dar nu imi dau seama.

  51. Da,Pera,sunt intru totul de acord si exact asta exprim si eu prietenilor si apropiatilor:nu trebuie sa asteptam ca schimbarea sa o faca ceilalti ci noi trebuie sa ne schimbam,fiecare,individual in prima etapa.-aici ma aflu -si incerc acest lucru de vreo 2 ani!concret:la inaltimea mea de 151 cm,aveam 95kg(enormm)!am hotarit brusc sa merg la Cluj la un nutritionist si dietetician(deci etapa a II-a cu coach ,cum spui tu!,nu?Ma saturasem sa tot fac diete dupa ureche,si-mi dadusem metabolismul peste cap. una la mina;doi :imi plac foarte mult dulciurile ,pe cere as fi in stare sa le consum oricind si in orice cantitate. motivul? o cauza ereditara odata(mama mea a murit acum 10 ani si printre altele a orbit din cauza diabetului)si apoi cred!?ca e vorba de neimplinirea mea ca sotie ;adica:din dorinta de a fi liniste si pace in familie ,am cedat mereu si ca atare m-am simtit "folosita"atit financiar-hai sa spunem ca aici sistemul bata-l vina e cel care ne-a pus la zid,amindoi fiind bugetari in invatamint,eu cadru didactic ,el la personal auxiliar- cit mai ales sentimental de aproape 30 de ani…..
    Ei bine,spuneam ca am mers la Cluj, la prof. Hincu lunar,,si incet,incet am ajuns intr-un an sa am cu dieta si fitness cam 75 kg…destul de bine pina aici mai ales ca tonusul era tot mai bun…dar,sotul meu a avut un accident cu masina noastra personalasi nefericitul deznodamint ca in urma acestuia sa moara un om….si din cauza lipsei doctorilor din spital,simbata dimineata..etc,etc…situatia e mai complicata dar nu despre asta discutam….ci ,exact cum mi-a atras atentia dr.si prof.Hincu,socul s-a repercutat si asupra mea,revenind pina la ora actuala la 93 kg.Trist e ca financiar cu 25% taiati la 2 persoane, cu copilul cel mare de 28 de ani fara servicidin mai ,anul trecut, am incetat de citeva luni sa mai merg la prof.,la Cluj.Tonusul meu psihic e inca bun,dar sunt f ocupata,mereu in criza de timp,"nu am timp nici sa mor"cum zic eu, vreau sa invat cit mai multe….sunt inscrisa la Evolve,la Paul-cu multe sacrificii financiare (de ar stii sotul cu cit e nu as mai avea zi buna)- aici,si la NLP-la Marius Simion,deoarece totdeauna m-a interesat dezvoltarea personala,plus ca m-am apucat ,in sfirsit,de limba engleza-contra cost bineinteles- ,pe care am luat-o de ;la zero,eu fiind generatie care nu prea a avut sansa sa o faca la scoala….plus ca la scoala imi place sa ma axez pe proiecte ,care cer o mare investitie de timp si energie….elevii nu-s vinovati cu nimic ca sistemul e asa cum e, deci merita toata atentia noastra,nu? pe ei trebuie sa-i ajutam sa fie asa cum ar trebui, doar ei sunt viitorul "sistem"!
    E greu sa discerni care e cea mai importanta problema care o ai….cred ca la fiecarecategorie enumerata de tine s-ar incadra cite o problema majora…sau inseamna ca am eu prea multe probleme,nerezolvate?Ar mai fi una care ma cam siciie din copilarie:datorita parintilor-fie iertati,ca nu mai sunt-mai exact datorita severitatii tatalui meu care in general nu mi-a dat niciodata drept la replica,ma deranjeaza lipsa spontaneitatii la replica,si de aici toate cele ce decurg in orice conversatie,nu?E o problema de comunicare pe care nu am s-o mai dezvolt,si care cred ca a fost inteleasa…cum as putea-o remedia dupa 50 de ani?Poate am acupat cam mult spatiu,dar desi in mare parte stiu ce am de facut,poate am nevoie de un adevarat imbold ,de cine are timp sa ma indrume,si sa-mi imbunatateasca ideile….si sa previn ceea ce pot invata din intelepciunea cu care si-au trait si remediat VIATA!
    In final,spui pe cine cunosc? Nu neaparat ca as vrea modelul-e unul de executant in propria firma ,cum spunea Paul, si nu asta vreau-ci doar ca ma mai consult si sfatuiesc cu ea, si nu ignor ce pot invata de la ea:Mihaela,din Timisoara.,fosta colega de banca din liceu,si buna prietena,actualmente…
    gata! pe curind,Angela!
    astept cu nerabdare raspunsul tau!

  52. Te salut, Pera!:)
    Iti multumesc ca acorzi timp si pentru mine.
    Cea mai mare problema in viata mea ar fi in primul rand time management-ul. Vreau sa ma ocup acum de mai multe lucruri serioase: scoala de soferi (examen in aprilie), examen de limba engleza (in iunie) si olimpiada la profilul tehnologic (martie). Si nu stiu cum as putea sa ma pregatesc la toate eficient. Sunt in clasa a XI-a si vreau ca sa le duc pe toate la bun sfarsit. Langa aceste trei lucruri, mai trebuie sa invat si fac si sport (o ora pe zi).
    In afara de asta ma preocupa dezvoltarea personala si sa imi aleg facultatea dorita. Cred ca mi-am descoperit voactia (dansul) dar imi este frica ca nu reusesc sa devin o dansatoare profesionista. Pana acum nu am participat la grupuri de dans din cauza ca in acest orasel nu exista. Mi-e teama ca nu este un domeniu foarte cautat si voi reusi sa ma descurc. Nu stiu ce sa fac. In timpul meu liber citesc carti de dezvoltare personala asa ca asta nu este chiar asa de grav ca si prima mea problema.
    Cu respect,
    Timea

  53. Buna pera!
    Domeniile in care am eu cele mai mari lipsuri si probleme sunt:
    – seductia,sexul,relatiile;
    – banii
    La parea de seductie sunt cam stangaci si nu am in jurul meu nici o persoana care sa fie un as in acest domeniu sau macar sa pot spune ca e capabil sa ma ajute! Am incercat prin alte metode sa rezolv aceasta problema…am citit cateva carti despre seductie si sunt la curent cu articolele de pe AS dar problema persista!
    Cele mai mari lipusri sunt in domeniul banilor…am doar 19 ani, pana acum vreo 2 ani eram un visator, speram sa ma intretina parinti pana ajung la pensie :), dar deja a inceput sa ma sece problema banilor si senzatia pe care o am cand ma uit in portofel si vad ca e gol, sau senzatia pe care toti o avem cand vedem un lucru care il dorim si singurul obstacol in a-l obtine sunt banii.. m-am tot gandit sa incep o afacere.. dar mi-am dat seama ca sunt numai vise..nu am nici macar un punct de plecare….
    Cu respect
    Gabi

    1. Cum nu ai pe nimeni care sa te ajute in seductie? fetele din jurul tau nu fac sex? Afla cu cine si cere sfaturi de la baietii aia.
      Vezi cum mintea gaseste scuze care nu sunt decat scuze?
      IAr cu afacerile la fel. Esti pesimist de la cap la coada. Citeste Napoleon Hill "De la idee la bani"
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  54. Foarte subtil pasul cu a da bani cuiva și dacă nu ai cui, ne dai tu niște sfaturi. Mulțumesc, prefer să citesc multe cărți pe care să le aleg EU din librării și biblioteci.

  55. Buna Pera,
    Din punctul meu de vedere in acest moment nimic nu este ceea ce ar trebui sa fie in viata mea. Vocatia nu mi-e foarte clara, probleme cu bani nu am in masura in care nu cer f mult, exista un blocaj afectiv peste care nu reusesc sa trec si oricat as apela la prieteni, psihologi, familie ma scald intr-o mediocritate periculoasa in care orice plan, initiativa de autodepasire e un esec. Job-ul a fost candva interesant, insa acum nu mai sunt provocata nicicum si totul e un efort de a ma mentine pe o linie de plutire pe care nici eu nu o aprob, dar fara sa actionez altfel. Astfel ca vin si intreb, in conditii de aliniere la limita de jos a tuturor ariilor de interes din viata unui om, care e tratamentul? Dincolo de coach, ghidare si puterea exemplului, vointa si determinarea personala sunt imperative!

  56. inca nu reusesc sa imi indeplinesc toate visele. banii incep sa vina si cu toate astea nu sunt multumit. o sa imi termin o facultate pentru ca am facut-o aproape pe toata. Insa nu e ceea ce vreau. Vreau sa ajung sa lucrez intr-un cu totul alt domeniu si inca nu stiu sigur daca vreau sa raman in tara sau nu.

  57. Buna.Si la mine problema este sexul,iubirea si relatiile.Am 25 de ani si as vrea sa am o relatie stabila cu o fata ceea ce pt mine e cam greu din cauza jobului.Sunt sofer pe o duba si stii si tu ce se spune ca sunt curvari si alte chestii.Din pacate fetele cand le spun in ce domeniu lucrez nu prea au incredre in mine dar problema este ca nici nu mi-as schimba locul de munca pentru ca imi place foarte mult ceea ce fac.

  58. Problema mea cea mai mare in mom de fata este relatia de cuplu. Imi dau seama ca fac aceleasi greseli si ma comport la fel cu fiecare din iubitii mei si cu cat incerc sa schimb asta, parca cu atat repet si mai mult lucrurile si culmea ca si ei desi nu se cunosc intre ei ajung sa imi spuna exact aceleasi lucruri :D. Dintre cunoscutii mei nu prea am gasit pe nimeni pe care l-as putea considera coach, deoarece fiecare relatie pe care o cunosc are cel putin o problema majora care din punctul meu de vedere nu e gestionata cum ar trebui.

  59. Buna Pera,
    Problemele mele fac parte cam din fiecare categorie mentionata in articolul tau. Dar cred ca cea mai mare este lipsa motivatiei. Vreau sa-mi descopar vocatia si simt ca daca voi reusi sa fac asta tot restul se vor regla. Momentan ma simt ca o barca prinsa cu o ancora in mijlocul valurilor. Imi este teama sa ridic ancora pentru ca nu stiu in ce parte sa o iau. Incerc alaturi de tine, Andrea, Paul si toti ceilalti prieteni ai tai sa reusesc dar am si o mare problema cu mapetzul meu. Sunt legata de maini si picioare de serviciul pe care il am, imi place ceea ce fac dar fiind de sex feminin nu mi se acorda prea mare atentie. Dar ma straduiesc si incet, incet am inceput sa capat incredere in mine si lucrurile tind sa se schimbe. Am o familie si doi copii minunati si lupta aceasta de a face totul si acasa si la serviciu, pe plan profesional si personal mi se pare uneori prea mult. Printre picaturi, si acestea rasfirate, incerc sa fac ceva si pentru a evolua, de mine depind cei din jur si as vrea sa fiu un om echilibrat pentru a-i invata si pe ei sa fie la fel.

  60. Buna Pera, m-am bucurat atunci cand am citcit articolul si am constientizat ca probleme am in toate domeniile, insa cel al BANILOR ma framanta cel mai mult fiindca simt ca ar trebui sa nu mai depind de parinti mei din acest punct de vedere as vrea sa pot sa ii ajut eu pe ei cand vor avea nevoie. Nu ma simt utila daca as avea o activitate din care sa iasa bani m-as declarat multumita de viata pe care o duc acum, Ma gandesc la tot felul de idei cum asa putea face sa devin propriul meu sef,am cateva dar imi e frica sa nu pierd bani investiti.
    O sa ma gandesc la un coach pt ca trebuie sa fac ceva util cat mai repede.
    Ms ca vei citi commentul iar daca ai vreo sugestie asa fii incantata.

  61. si continuarea:
    Dar imi este greu, de coach in vreunul din domenii nici nu poate fi vorba, nu am pe nimeni cu toate ca tare mi-as dori si banii sunt si asa destul de putini dar ma straduiesc. Si cred ca lipsa aceasta de sustinere ma afecteaza cel mai mult, incerc sa ma ridic dar tot timpul sunt trasa inapoi. Se pare ca nu sufar destul de mult in anumite domenii ca sa fiu fortata dincolo de limite. 🙂
    Iti multumesc tie si celorlalti, ati aparut in viata mea atunci cand aveam cel mai mult nevoie si acum realizez ca de cand v-am intalnit unele aspecte ale vietii mele s-au imbunatatit dar mai am mult de lucru.
    Cu mii de multumiri,
    Carmen

  62. Problema mea cea mai mare e cu banii, am tot cautat si am si gasit metode de castigat bani dar nu prea m-am tinut de ele. Couch nu am gasit inca in acest domeniu dar o sa caut.
    Multumesc pentru articol pentru ca altfel nu imi dadeam seama ca am nevoie de couch aproape in fiecare domeniu. 🙂

  63. Buna Pera! Eu am identificat urmatoarele probleme:
    •Sexul, iubirea, relatiile
    •Problema cu scopul in viata sau vocatia
    si sa zic si banii in sensul ca vreau sa cati mai multi si ma tot gandesc cum as putea sa-i obtin. Vreau un viitor frumos!
    Am o prietena care ceva vremea a fost pe post de coach, dar cu timpul am observat ca incepuse sa-mi impuna parerile si gandurile ei. Si am zis STOP! Incet incet am inceput sa ma retrag, acum ii cer sfaturi doar in cazul unor pb minore la care de cele mai multe ori le gasesc rezolvare inainte sa-i cer sfatul (asta ca sa avem ce discuta cand ne vedem, pt ca nu vreau sa-i mai zis planurile mele de viitor fie pt ca nu este de acord cu ceea ce vreau, fie pt ca incearca sa ma influienteze).
    In ceea ce preveste pb legata de "sex, iubire, relatii" ideea este ca desi imi doresc sa am o rel frumoasa ca o pers. de sex masculin imi este frica sa ma implic, in sensul ca vrea o pers deosebita … si se pare ca este f greu s-o gasesc, si atunci imi zic "nu, nu este el, pers de care am nev." si renunt. Apoi ciudat mi se pare ca vad doar defectele la pers de langa mine, de ce nu-i pot vedea si calitatle? de ce ma concentrez doar asupra defectelor? Am incercat sa gasesc un raspuns… si mi-am zis ca este din cauza faptului ca nu ma simt atrasa de pers respectiva si caut pretexte pt a renunta la acea persoana.
    Legat de problema gasiri scopului in viata si a vocatie… nu e chiar o problema, dar pt ca nu lucrez in domeniul in care mi-as dori creeaza o problema, Consider ca mi-am gasiti vocatia, doar ca momentan nu profesez in domeniu, dar speranta mea este ca atunci cand imi voi termina studiile sa pofesez in domeniul ales de mine.
    Cam astea ar fi problemele mele!!
    Felicitari pt articol Pera!

  64. Buna, Pera.
    Articolele tale sunt foarte interesante.
    Eu consider ca fac parte din acele exceptii despre care vorbesti. Obiectiv vorbind, nu gasesc nici o problema majora in viata mea. Am ajuns la acest stadiu treptat, cu toate ca am doar 20 de ani. Tot ce am avut nevoie vreodata sa schimb am schimbat cu rabdare si determinare, fara sa ma plafonez in comoditate, teama sau nesiguranta. Consider ca raspunsirile stau in noi insine, numai ca majoritatea oamenilor au nevoie sa li se puna intrebarea corecta pentru a gasi acel raspuns singuri. Si tu esti unul dintre aceia care pune intrebarea corecta.
    Dar, privind problema subiectiv, sunt intr-o continua ascensiune, autodepasire si autoeducare pentru ca asa este natura umana: oricat de multe am realiza si am avea, niciodata nu e destul si mereu gasim loc de imbunatatiri.
    Voi continua sa citesc articolele tale pentru ca punctul tau de vedere este notabil.
    Succes tuturor!

    1. Eziti ca ti-e frica de femei. Eziti pentru ca ti-e teama ca nu poti controla ce urmeaza dupa acel sarut.
      Data viitoare, cand simti ca e momentul sa saruti o fata si simti si frica, ia fata in brate si treci prin frica, apropie te de ea si sarut-o. O sa iti placa mult si frica nu va mai exista.
      E ca sa saritul in bazin. Cand sari cap. La inceput cam ai emotii. Apoi decizi ca te vei arunca ca altfel ce rost are sa stai cu teama o viata? SAri si apoi e alta viata.
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  65. Salve!
    Banii si vocatia pentru ca merg mana in mana: nu lucrez in momentul de fata -> nu am banii mei -> depind de altii -> frustrare -> nu-mi stiu vocatia -> nu lucrez in monetul de fata -> si tot asa!
    Restul domeniilor le stapanesc. Am inceput din nou sa bloggaresc, sa scriu, in ideea de a invata pe altii ce stiu eu deja (sau ce cred ca stiu) si poate asa mi-as gasi vocatia (ma'ndoiesc, da' ma rog …)
    Sunt in situatia de a face schimbarea, si-o voi face. Nu pentru ca ai inceput tu campania, ci pentru ca sunt la inghesuiala (daca nu eram, ma durea in cot de campanie, sau abandonam ideea undeva la mijlocul ei), si vreau independenta la fel de mult cat imi doresc sa respir.
    Nu uit de coach … Imi trebuie un profesionist. In jurul meu nu gasesc persoane de la care sa invat mai multe decat stiu deja. Dar, tre sa ies din cercul vicios de mai sus 🙂
    My recent post Sunt gata să câștig

    1. Ceau Arabella
      Observ ca destul de multa lume spune ca nu are de la cine sa invete. Pai tocmai asta e motivul pentru care nu ai rezultate. Pentru ca mediul in care traiesti e mediocru si nu te poate invata nimic. Ce faci tu ca sa schimbi mediul? Ce faci ca sa te afli intr un mediu de oameni de la care ai ce invata?
      Astepti sa te roage oamenii de succes sa stai cu ei? 🙂
      Gandeste te la asta
      Pera
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  66. nu stiu ce sa zic… normal ca orice ajutor trebuie platit… intrebarea mea e cat?.. ce ma doare?….sunt atat de aproape de a imi controla viata incat …. nu ma mai doare nimic

  67. Buna Pera,
    in momentul de fata ma roade cel mai tare si imi pare rau ca am pierdut-o pe prietena mea si culmea e ca mi-am dat seama ca o iubesc cu adevarat dupa ce nu mai era. Din momentul despartirii am cautat-o timp de cateva luni pana cand intr-un final a acceptat sa ne impacam din nou iar dupa o saptamana sa-mi zica iar ca nu mai vrea sa fim impreuna.
    Ma simt foarte singur si imi dau seamea ca nu este nimieni langa mine..parca as fi singur pe lume..cei din jurul meu nu inseamna nimic pentru mine si am impresia ca doar e singura care ma face cu adevarat fericit, sa am acea liniste sufleteasca si sa stiu ca nu-mi mai trebuie "nimic" .
    Mi se intampla sa vad fete cum imi zambesc sau se uita la mine in mod insistent iar eu sa stau ca o statuie fara macar sa schitez un gest sau orice altceva….sa merg sa intru in vorba cu ele nici nu se pune problema…
    Imi dau seama ca am o groaza de probleme dar din cei care ma cunosc nimeni nu ar spune asta pt ca incerc sa ma scund si sa nu ma arat in fata nimanui….
    In concluzie…..ma simt fara niciun punct de sprijin sau sa am pe cineva in jurul meu de la care sa invat…

  68. Buna Pera !
    Dupa ce mi-am facut o analiza cred ca cele mai mari probleme sunt:
    -problemele familiale in special ca tatal meu consuma mult alcool.
    -Sexul, iubirea.
    -anumite probleme in comunicare
    Nu prea stiu cum sa gasesc un coach in aceste domenii iar in jurul meu nu am gasit pe nimeni prea bun. M-ar ajuta mult un sfat.

  69. Salut Pera,
    Cea mai mare suferinta a mea e ca am preluat o afacere falimentara in Norvegia( asa a decis partenerul meu norvegian singur, fara sa ma consulte si fara sa imi arate hartiile), acum nu mai are bani de investit ca de 3 luni tot nu merge, eu sunt in esenta un optimist si vreau sa imi demonstrez ca pot sa o faca sa mearga, doar ca nu am timpul si nici banii necesari sa adjustez bussinesul, acum ma scapin cu stanga pe partea dreapta a capului si nu stim cum sa iesim din incurcatura. El are toate parghiile decizionale( investitor fiind ), eu sunt managerul. Vreau sa lucrez cu romani dar imi e frica de necunoscuti, si cei cunoscuti au dat "bir cu fugitii" cand vad ca e de munca fara prea multi bani( ca se ofera in functie de realizari ) si se mai cere si de munca, (eu vreau sa le fac pe toate si am timp limitat si mintea varza, devin workaholic si stresat purin cate putin in fiecare zi)
    Acum spune-mi tu de care coach imi lipseste ca nu ma pricep.Si de unde sa il iau in Norvegia , ca vorbesc doar engleza iar banii vin dupa realizari, adica la sfarsit de an cand se trage linia. Stiu ca o sa gasesc o solutie si ca voi reusi pana la urma, cum fac insa sa ma simt fericit in toata aceasta perioada urmatoare fara sa influentez persoanele din jur si sa le fac sa ma lase in planurile mele si gandurle mele. ( renunt la ele? sa nu imi pese de ce cred ele?…..).
    MULTUMESC PENTRU CARTE, DESCHIDE LAAAARG ORIZONTURILE UNUI OM. SUCCESC SI TOT INAINTE.
    P.S. As traduce-o si in norvegiana ca e foarte motivanta si limpede si le ar folosi si creierului lor, nu numai romanilor de pretutindeni.

  70. salut Pera,
    domeniul in care ar trebui sa evoluez mai mult ar fi: sexul, iubirea si relatiile, dar totusi in toate domeniile scrise de tine si in cele nescrise si care ar mai fi as vrea sa evoluez. Imi place evolutia

  71. Salut Pera…Offfff…m-am saturat pina deasupra capului de problemele mele cu masculii din anturajul meu….toti baietii si barbatii din jurul meu parca vor sa ma termine…intru in conflicte cu toti…am vb si cu Marius S. despre asta dar el a spus ca nu ma poate ajuta pt ca nu stie care e problema mea.nu am idee ce sa fac ca sa intru in relatii bune cu toti masculii…sau pur si simplu sa ma lase in pace…astept raspunsul tau la problema pe mailul care e indicat aici…
    cu respect DeNova

  72. vad multi barbati care au probleme cu fitnesul si sportul…mah fratilor eu nu inteleg ce e aici greu…pt mine sportul si trasul de fiare e o pasiune…inteleg ca suntem diferiti,dar un adevarat barbat trebuie sa iubeasca si sa practice sportul………..de ce anume sa priviti meciurile de fotbal e mai usor???…..incercati sa fiti voi cei priviti,admirati si invidiati pt corpul vostru…mult succes sportivilor…
    DeNova

  73. Buna Pera,
    Ai dat START revolutiei si am inceput sa "alerg"…..uite asa mi-am facut abonament la sala .Problema mea este ca nu cunosc un antrenor pe care sa-l platesc pentru a putea avea rezultatele scontate.Spun asta intrucat exista in general un antrenor la o sala uneori plina .
    Am lipsit de la scoala atunci cand s-a discutat despre relatii si iubire pentru ca mereu raman corigenta la aceasta "materie".A fi exigent,evident nu pana la absurd ,e un defect???
    In general,asa cum mi-am proiectat viata ,asa s-a derulat…mai putin la capitolul IUBIRE!!!!
    Am iubit,am fost iubita,am suferit,am ras,am plans,am cunoscut psiunea si nebunia,dar acum la peste 30 de ani nu ma pot declara o femeie implinita pe plan sentimental.La acest capitol am esuat ,DEOCAMDATA!!!!!!!!!!!
    Iti multumesc pentru dorinta ta de a ne sustine pe toti,pentru faptul ca m-ai motivat si m-am apucat de sport,pentru ca fiecare zi in care iti citesc articolele e o zi mai buna,plina de energie pozitiva!
    Pentru toate acestea si pentru multe altele iti trimit numai ganduri bune,luminose ,si sa stii, ca daca ai sa ai vreun moment nevoie de noi,SUNTEM AICI PENTRU TINE!(imi cer scuze ca am vorbit in numele tuturor,dar cred ca multi sunt in asentimentul meu).

  74. Buna Pera!
    Exista mai multe domenii in viata mea care ar trebui sa mearga altfel,dar domeniul care nu mai poate asteapta atata amanare este domeniul banilor,din cauza ca pe zi ce trece,parintii imi scot si mai mult ochii si ma controleaza din acest punct de vedere.In aceasta privinta am incercat sa schimb ceva,am reusit cat de cat o luna,doua,in sensul ca am intrat in Life Care,daca ai auzit de aceasta companie,si chiar aveam rezultate multumitoare.Dar au venit sarbatorile si am lasat-o cam moale.Stiu ca nu accepti scuza asta,dar peste cateva luni am bacul si admiterea la medicina,plus ca de 3 saptamani am inceput sa fac sport,asa ca timpul meu e foarte limitat.Si ca sa faci bani,la inceput trebuie sa iti dedici mult timp acestui domeniu.Dar,spre norocul meu,chiar saptamana aceasta m-a contactat o persoana care e director in aceasta afacere si castiga foarte bine,e un exemplu foarte bun pt mine si il admir mult,sa imi spuna daca am nevoie de indrumare si daca ma ajuta cineva in asta.S-a oferit personal sa ma instruiasca,si asta mi se pare minunat!Eu cred ca daca iti doresti ceva cu adevarat,peste tot in drumul tau te "impiedici" de sanse si oportunitati.Trebuie doar sa actionezi.Un articol foarte bun si motivant,ca toate de altfel.Merci pentru toata munca care o depui sa schimbi lumea.Tu chiar esti un exemplu de urmat!

  75. problema mea principala simt cum viata imi trece si eu nu fac nimic, nu am lucrat niciodata si am 26 de ani,nu am proobleme cu banii pt ca sotul castiga mult dar eu nu stiu ce sa fac…sunt in zona de comfort de atat de mult timp….stiu ca nu ma poti ajuta dar oricum iti multumesc mult pt articole care m-au ajutat sa nu mai fiu pesimista…TX TX TX

  76. Eu am probleme in sfera sexualitatii, am inceput recent sa ma documentez in acest domeniu, dar simt ca rezulatele nu apar.Persoana pe care o admir in acest domeniu este Andreea, pentru ca ea este impacata cu sexualitatea ei si se accepta. Nu stiu ce sa zic, dar ma simt pierduta.

  77. Buna Pera,
    Eu sunt Roxana din Anglia, am stat impreuna in camera la ultimul tau bootcamp, culmea pe relatii de cuplu, problema cu care ma confrunt.
    Am plecat din Romania de aproape un an, in martie, lasand in urma o relatie care eu am zis ca nu va merge si de atunci sunt singura si varza la capitolul relatii afective, sexuale si de dragoste. Pot sa spun ca am facut progrese uriase in modul de a privi o relatie, insa tot sunt departe de o relatia pe care eu mi-o doresc.
    Am inceput sa ma dezvolt pe plan profesional mai mult si sa uit sau ma rog sa ma refugiez in altceva pana ezolv aceasta problema , insa ea imi fura toata energia de care am nevoie pentru a avansa pe plan profesional, asa ca odata cu aceasta ocazie imi dau sansa de a rezolva odata pentru totdeauna aceasta probema.
    Am stat si m-am uitat la situatia mea si cred ca ceea ce contribuie la starea mea actuala este faptul ca locuiesc intr-un sat si nu am alte activitati care sa implice oameni, numai munca si iesitul o data pe saptamana la un curs de engleza. Si fiindca sunt creativa am apelat la un site de dating online. Insa nici acesta nu mi se pare o modalitate foarte eficienta de a construi relatii.
    Principala mea problema este ca ma autosabotez singura. Tanjesc dupa o realtie de iubire, o gasesc insa nu stiu cum fac ca pana la urma sa o pierd si sa raman tot singura., plangandu-mi de mila. Poate ca ultima relatie ar fi avut o sansa daca nu eram prea perfectionista si poate daca nu fugeam atunci cand totul devenea mai intim si mai serios.
    Teama si frica de a avea mai mult m-a facut sa dau inapoi si sa refuz relatia exact atunci cand am fost ceruuta in casatorie.
    In cercul meu de prieteni exista doar o tipa care duce stilul de viata pe care eu mi-l doresc insa nu ne intelegem bine deoarece mandria si-a facut aparitia intre noi doua.
    Astept raspunsul tau
    Pe curand
    Roxana .

    1. Am stat impreuna in camera si inca mai ai probleme cu relatiile? 🙂
      Nu regreta ca ai refuzat cererea in casatorie. Nu e nici prima si nici ultima ocazie. Eu zic ca mai poti sa refuzi vreo 2 si apoi sa incepi sa te gandesti serios si la asta.
      Relatiile nu vin cand le vrei, asta am observat, ci apar cand astepti mai putin.
      Eu zic sa iti focusezi atentia pe a te simti bine singura. Asta vor simti si barbatii din jur si vei deveni mult mai atragatoare.
      Stiu ca fantezia unei relatii ideale e greu de inlocuit insa puterea ta va veni cand nu mai ai nevoie de validare, nu mai ai nevoie sa iti imaginezi ce iti ofera barbatul.
      Tu , ca femeie, poti obtine sex si afcetiune usor. Obtine-le fara sa te gandesti la relatie ca sa iti umpli bateriile.
      Relatiile vor veni dar nu alerga dupa ele.
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  78. Ceau!
    Provocare zici:)
    Ia sa vedem ce iese! De fel sunt o persoana foarte optimista.
    Sa incep intai cu ce imi place si ma mandresc la mine: imi place ca ma simt bine in pielea mea m-am acceptat asa cum sunt momentan,sunt sanatoasa, am facut pace cu trecutul meu(tata este marinar si este mai tot timpul plecat iar cand era acasa facea scandal, am avut o bunica scandalagioaica iar mama desi este o femeie puternica in felul ei(s-a descurcat cu toate problemele si nebuniile din familie) este supraponderala si depresiva si mi-a luat mult timp sa nu ma mai demotivez si eu si aveam o frica imensa de lume, nu prea aveam prieteni, nu comunicam mai cu nimeni ), din aprilie 2010 sunt singura am pus eu punct la relatie analizand foarte bine aceasta decizie si am incercat sa fiu mai pretentioasa la barbati prin urmare sunt singura :D, imi place ca sunt comunicativa (acum 4 ani eram o fire foarte inchisa), imi place ca am decis sa fac facultatea si masterul pe care eu le-am vrut, m-am pus de-a curmezisul cu parintii pentru asta. Iar ceea ce nu-mi place este : Ma demotiveaza ca nu am un job, scoala de soferi la mine este un minus pentru ca o data am picat orasul(am avut emotii enorme) si o data am picat sala urmeaza sa dau iar sala, ma demotiveaza ca nu mai am coach(intai a fost un coach managerul de la asigurari dupa care un barbat pe care l-am acceptat sa fie fuck buddy si sa incerce sa fie si coach i-am explicat ce presupune asta 😀 numai ca el nu vrea sa fie coachul meu fara sa facem sex si cam incepusem sa ma atasez de el desi am stabilit de la inceput ce relatie este intre noi2).
    Am activat intr-o companie de asigurari numai pentru ca era acolo un manager in echipa caruia eram care ma motiva, ma indruma sa fac asigurari si imi iesea. A venit criza, a venit si saturatia mea de a alerga dupa clienti si asigurari si am pus in balanta ce-mi iesea cu ce cheltuiam si am iesit pe minus deci am incheiat colaborarea cu asigurarile. Ma demotiveaza ca simt cum trece viata pe langa mine si vad pe altii ca se misca(chit ca fac copii am destule colege care si-au asumat responsabilitatea de a aduce pe lume o fiinta) si eu merg tot dand din picior stang in picior stang. Ma demotiveaza ca stau la cucuiata acasa la mama si la tata ca daca va zic de unde tastez acum va trebuie instant sa cautati cu Google:)
    Ma demotiveaza lumea din jur, jegul de pe strazi, aglomeratia, fetzele oamenilor care au uitat sa zambeasca.
    Nu sunt mandra de mine ca acum 2 ani cand am terminat facultatea n-am avut taria sa ma mut in Bucuresti sa lucrez acolo unde apucam si sa-mi iau viata in piept sa stau cu chirie te miri pe unde(m-au santajat si parintii ca nu-mi platesc master in Bucuresti si le-am cedat), am preferat sa stau acasa sa fac masterul la Ploiesti sa mi-l plateasca parintii si sa sper ca ma voi angaja in Ploiesti si imi va fi bine stand la mine acasa undeva la 20 km de Ploiesti, numai ca acea stare de bine nu este deplina. Da, ma multumesc ca nu duc lipsa banilor am tot ce vreau, dar nu am viata sociala, m-am saturat sa fac naveta pana in oras. Stiu ca altii sunt mai rau decat mine le este frig,foame si sunt bolnavi.
    Ma simt ca o leguma care se trezeste ca nah incepe o noua zi,se spala, mananca, casca gura pe Internet, citeste pentru scoala de soferi, mai face cate o sedinta de sofat, se mai duce la master cand este ziua de cursuri, mai iese la un suc cu prietenele.
    Imi constientizez foarte bine aceasta zona de comfort si vreau sa ies din ea!!!
    Concluzionand domeniile mari acele lucruri particulare care pe mine ma dor cel mai tare sunt:
    Sanatatea cuiva apropiat-mama are reumatism si este supraponderala
    Sexul, iubirea, relatiile-sunt singura si desi am facut o selectie riguroasa la alegerea barbatilor, m-am plictisit asteptand sa apara cel pe care il caut, simt nevoia de iubire
    Banii-nu am job
    Probleme psihologice-aici este starea mea de leguma
    Cat despre coach….un iubit as vrea sa ne monitorizam reciproc:)
    Stiu ca nimeni nu ma poate scoate din starea de rahat decat EU!
    Imi place ideea aceasta a unei revolutii intelectuale!

    1. Cred ca e un pic cam dificil sa faca cineva coaching pentru tine dar fara sa stie ce inseamna, adica tu sa ii explici si apoi sa fie coach-ul tau.
      Si acum o parere personala, intre fuck buddy si coach trebuie trasa o linie, adica ori prima ori a doua…

  79. Cred ca domeniul in care am cele mai mari probleme este este cel psihologic.Stima de sine. Am avut un accident pe la 2 ani care mi-a lasat o cicatrice destul mare si urata pe jumatatea dreapta a mandibulei. Nu a inceput sa ma deranjeze decat pe la 11 ani( pubertatea banuiesc).Am inceput sa ma simt inferior celorlati. Tin minte ca am devenit foarte retras de pe atunci. Nu mai ieseam nici cu baietii la fotbal. Am inceput sa ma gandesc obsesiv la felul in care arata intreg corpul meu. Evident ca de aici incolo mi s-au dezvoltat probleme si in celelate domenii.

  80. Buna, Pera iti multumesc in primul rand pentru ca iti rapesti din timpul tau, pentru noi. In ceea ce ma priveste consider ca cea mai mare suferinta a mea se rezuma acum la "sex, iubire, relatii". Desi am incercat sa invat de la cei din jurul meu, sa aflu cat mai multe iti spun cu tristete ca nu am de la cine. Chiar uneori ne intalnim ca fetele si daca ne-am aduna toate am fi vreo 20-25. Din pacate suferim in permanenta si nu reusim sa avem o relatie sanatoasa. Desi ele au experienta nu gluma tot nu le iese. Asa ca de unde coach?

  81. Problema care am identificat-o la mine este lipsa de incredere in sine. Desi fac sport, incerc sa am o alimentatie sanatoasa, sa ma ocup de mine, tot timpul am ijmpresia ca nimic nu o sa-mi iasa suficient de bine. Si chiar asa se intampla de multe ori, cred ca e placebo….e un moment greu pe care trebuie sa-l depasesc dar nu stiu cum. Am identificat atat problema cat si cauza ei, mai trebuie sa aleg rezolvarea corecta. Pt asta am nevoie de un coach.

  82. Problema mea este faptul ca ii salvez pe toti insa nu las pe nimeni sa se apropie de mine. So normal ma simt oribil de singura din toate punctele de vedere.Am un instinct de aparare foarte exacerbat pentru ca efectiv am crescut singura avand parinti insa afectiv fiind privata de atentia lor. Eram genul de copil care face bine totul , se descurca in orice situatie chiar si imposibila iar mama mea cred ca m-a urat in momentul cand am inceput sa devin femeie. Au trecut multi ani de atunci, unele lucruri le-am vindecat, ma lupt cu ele in fiecare zi, ma lupt cu mine insami in fiecare zi insa din toate astea a ramas ideea obsesiva: nu merit sa fiu iubita si apreciata pentru ceea ce sunt decat daca dau de la mine – prea mult-. Si ma invart in tiparul asta, chiar daca mai putin in ultima vreme.Cel mai usor imi este sa fug, sa fiu singura fiindca asta e un act de control: fug eu inainte sa ma pararseasca ceilalti.

  83. Problema e ca sunt femeie si normal ca imi doresc sa fiu cu un barbat. Uneori prefer sa fac sex cu ei fiindca in felul asta nu imi intra in suflet si sincera sa fiu nici macar nu ii intreb ce vor de la mine. In unele situatii o fac mecanic, fiindca corpul meu o cere. Culmea e ca ii aleg ca si cum intr-un viitor ar fi posibil ceva intre noi insa nu merg mai departe de frica. Acum sunt indragostita si bineinteles, recunosc tiparul, omului ii place de mine, dar in trecut si chiar si acum il resping, apoi ma respinge el, imi dau seama ca actionez masochistic la nivel mental si efectiv ma distrug daca mai continui asa. El e singurul barbat cu care imi doresc sa am copii pentru ca daca scriam pe o lista ce vroiam de la un barbat el are 90 % din aceste calitati.
    Cel mai nostim e ca toti prietenii mei vin la mine sa le dau sfaturi si mereu ii pun pe directie, sunt mama tereza a grupului.Si pana una alta ca sa nu ma mai gandesc, muncesc non stop fiindca asa mintea mea , care oricum e distributiva, nu mai repeta la nesfarsit : nu meriti sa fii iubita.

  84. Buna, Pera,
    In momentul de fata prioritatea mea numarul 1 este afacerea pe care am inceput-o, asta fiind domeniul in care am nevoie de coach, nu va fi greu sa gasesc unul fiindca afacerea e in sistem mlm, desi constat ca imi e destul de greu sa cer ajutorul cuiva, de teama ca voi fi cumva, respinsa..
    Pe partea de corp sanatos si frumos, nu am timp si nervi sa caut acum un antrenor, dar folosesc o carte de la Editura Teora care se cheama "Cum sa ai sani frumosi"- daca intereseaza pe cineva au cartulii cu exercitii pentru diverse parti ale corpului..Se pare ca reusesc sa imi fiu mie insami un antrenor suficient de bun pentru etapa asta in care ma declar multumita de faptul ca reusesc sa fac aceste exercitii in fiecare zi- tocmai am reinceput un ciclu de 30 de zile..
    Ce ma sfatuiesti in privinta curajului de a cere ajutorul?- pentru partea de business.

  85. Salutare Pera,
    interesant articolul tau si motivant 🙂
    Am 24 de ani si am inceput sa lucrez de pe la 13-14 ani, munceam in timpul verilor, cand am terminat liceul m-am inscris la Facultatea de Psihologie si a trebuit sa ma angajez cu norma intreaga ca sa ma pot intretine si sa-mi pot plati facultatea (m-am oprit la datul licentei). In felul asta nu stiu cat de mult am reusit sa invat de acolo, dar am invatat destule pe partea cealalta, imi facusem o cariera si aveam si succes. Doar ca se intampla ceva, parca eram intr-un mediu total impotriva mea, oamenii de multinationala paraca ma faceau sa ma salbaticesc pe zi ce trece, in felul asta eram tot mai nefericit. Am ajuns sa fiu un pic antisocial.
    Intr-o zi am ascultat MP3-ul tau "de ce sa renunti la slujba si cum anume sa o faci", si m-am simtit de paraca era pt mine si in timp mi-am facut curaj si mi-am dat demisia, in felul asta mi-am propous sa ma ocup de toate celelalte parti pe care le neglijasem din cauza timpului putin si al stilului de viata in care intrasem.
    Acum vreau sa fac dezvoltare personala maxima si ma folosesc de carti si tot felul de articole, incerc pe cat de mult pot sa aplic tot ceea ce citesc si incerc sa ma hotarasc daca vreau sa practic psihologie sau NLP (fac parte din grupul NLP buc), imi plac amandoua foarte mult.
    Am inceput sa manac foarte sanatos si sa ma tin regulat de sport si ma simt extraordinar 🙂
    Insa marea mea grija de acum este ce-o sa fac atunci cand o sa termin banii pe care i-am strans in perioada serviciului (nu sunt prea multi, probabil o sa rezist pana la sfarsitul anului cel mult) Nu vreau sa mai depind de nimeni si nu vreau sa mai lucrez pentru nimeni, m-am apucat sa iau mailurile primite de la tine si sa ma documentez pentru afaceri online insa sunt in urma sunt la partea in care imi aleg domeniul, ti-am trimis si un mail ieri pe tema asta, in care te intrebam daca mai pot primi suport (coaching) din partea ta, desi m-am apucat mai tarziu si acum ca nu mai lucrez, dar am de platit lunar aceleasi cheltuieli lunare (intretinere, mancare, curs NLP…etc) nu-mi mai permit si altele.
    Multumesc pentru articole si sfaturi,
    Andrei

    1. Ceau
      Felicitari pentru curajul de a face un pas mare in afara zonei de confort renuntand la slujba.
      Am sa te rog sa imi trimiti din nou emailul pentru ca nu il gasesc in inbox.
      Daca ai bani pana la sfarsit de an e super mult. In mod normal in 6 luni ai putea face venituri cat faceai la fosta slujba.
      Ideea e ca vei intra in zona de confort si mi-e teama sa nu te trezesti prin noiembrie ca ti se termina banii si sa nu faci nimic 🙂
      Eu zic sa iti pui un calendar si sa spui ca ai bani pana in martie si apoi nu mai ai niicun ban.
      GAndeste asa si cred ca te vei mobiliza mai bine.
      My recent post Revolutie – misiunea 1

      1. Asta ar insemna ca pana in Martie trebuie neaparat sa mearga afacerea online? (adica sa incep sa castig bani din ea in martie?) E buna ideea dar este un timp realist ? Daca da, sigur ca asa am sa fac 🙂
        Ti-am retrimis mailul la ora 12:47 pe adresa: [email protected] are ca subject: "salutare" Astept un un raspuns.
        Multumesc,
        Andrei

    2. Ciao,
      azi e sambata si-mi fac ordine in calculator.Nu stiu ce sa zic?Suferinta am avut mai multe.Am invatat sa trec peste ele.Din fiecare am invatat cate ceva.Nu o sa-ti spun acum care a fost cea mai mare suferinta a mea ci o sa-ti spun ceea ce mi-am propus in acest an.
      VREAU SA FIU FERICIT SA FIU CU ADEVARAT O PERSOANA ABUNDENTA
      – pentru asta o sa elimin definitiv frica si ignoranta din viata mea
      Cread ca e primul pas.
      – o sa fiu mai organizat.In special in ce priveste educatia privind dezvoltarea personala.
      Ai dreptate am ajuns in punctul in care am nevoie de un COACH.Sunt dispus sa platesc daca este vorba de o suma rezonabila.
      – al treile domeniu e bani pe net.
      – si nu in ultimul rand e educatia fetelor mele.De multe ori incercam sa aplicam impreuna toata familia ceea ce invatam.
      Cam atat deocamdata.
      Dai inainte sunt alaturi de tine

  86. sexul , iubirea , relatile . e domeniul in care vreau foarte mult sa evoluez si m-am blocat la 2 , nu stiu unde exact sa imi gasesc un coach 😐

  87. BUna Pera,
    Sper sa poti primi acest mesaj. Cea mai mare suferinta a mea in momentul de fata este lipsa de putere de socializare. Nu stiu ce pot face pt a depasi acest moment

  88. Salut Pera
    Principala mea problemă este, independenţa financiară, urmată de găsirea ocupaţiei care să mă satisfacă sufleteşte. Prin jurul meu nu am un antrenor adecvat , tot ce am încercat a fost autoeducarea.
    Cu consideraţie.

  89. Buna:)
    Felicitari pentru articol, imi place ideea ta si planul propus pentru dezvoltare personala.
    Analizandu-ma am realizat ca cel mai prost stau la capitolul bani: sunt o cheltuitoare, nu reusesc sa economisesc prea mult, ma las dusa de val si dau banii pe prostii.
    In cercul de prieteni am pe cineva care se pricepe la economisit, la investit in lucruri de calitate si o sa-l rog sa ma ajute.:)
    Tot aici, am decis sa invat sa fac bani online, am inceput sa citesc articolele tale despre bloguri, dar asta e un plan pe termen lung ce necesita informatii substantiale, nu vreau sa fiu superficiala in ceea ce fac, de aceea, acumulez cat mai multe informatii inainte sa-mi fac propriul blog pentru a avea succes.
    Iti multumesc, reusesti sa ma motivezi.

  90. salut. la mine problema cea mai mare e ca nu lucrez si nu am prieteni aproape deloc unde sunt acuma . Am ajuns in starea asta deoarece am terminat facultatea si m-am mutat inapoi in orasul in care am stat si toti prieteni mei vechi sunt plecati (ori in strainatate la munca ori in alte orase… inafara de unu care toata ziua sta in casa). Eu cred ca sunt destul de ok cu fetele dar am o problema nu pot sa tin o relatie mai mult d 3 luni .in afara de asta si imi cam pierd capul repede .si tot odata din cauza lipsei de banii nu prea am posibilitatea sa ies afara prea mult . De cateva zile am inceput sa fac putin sport pe acasa , sperand ca asta sa fie o solutie in reveni mintal cel putin .

  91. Buna Pera,
    eu am sa enumar 3 domenii
    -banii
    -relatiile cu sexul opus
    -sociabilitate – la care lucrez deja
    nu sh care din cele 2 domenii ramase ma domina mai puternic, insa stiu ca sunt strans legate in mintea mea … si nu as putea nici fara una nici fara cealalta …
    coash … hm … cred ca ilam pe fratele meu ptr domeniul 2
    insa pentru bani … nu am coach
    multumesc ptr toate articolele pe care le scrii impreuna cu colegii tai
    sunteti inspirati si aveti succes
    fiti alaturi de noi si de acum inainte asa cum ati inceput ( in forta ALFA 🙂 )
    Andreea

  92. Buna
    chiar nu stiu cum sa incep. mai pe scurt, vreau o schimbare! m-am saturat sa ma indragostesc de cine nu trebuie. intotdeauna ii gasesc pe cei deja "luati", parca ma atrag ca un magnet si nu pot sa fiu cu cineva care se indragosteste de mine. de fapt nu cred ca nu as putea sa fiu, dar pana acum nu s-a intamplat. e destul de fustrant la un moment dat, sa iti vezi prietenele ca au un partener, de foarte mult timp , si tu esti mereu in cautarea partenerului. si cand l-am gasit si merge totul foarte bine, dispare s-au aflu ca de fapt nu sunt singura, sau apare alta. cam asta e…vreu sa schimb lucrul ast, cred ca eu sunt de vina, dar nu stiu ce sa schimb la mine.

    1. Este demonstrat psihologic ca femeile sunt atrase mai mult de barbatii care nu sunt singuri. De ce? Pentru ca in interior gandesc faptul ca din moment ce a fost ales de cineva inseamna ca e bun. Cam asa stau lucrurile, descris intr-un limbaj mai simplu si pe scurt.

  93. buna pera__sunt in cautarea visului meu! asa am ajuns si pe site-ul tau dar ca un facut acesta se incapataneaza sa fuga de mine!
    candva am crezut ca desenul este ceeace-mi place sa fac, dar, desi au fost momente cand puteam sa stau sa desenez ore in sir, am constatat ca asta este doar pentru placerea mea si nu pot aduce bucurie si altora cu el, si m-am uitat inspre network marcheting, am participat si particip la seminare weekend legate de vanzarile directe etc….dar visul tot mai mult se estompeaza si se incapataneaza a se arata
    cand eram copil imi placea sa-i ajut pe altii sa inteleaga anumite lucruri care mie mi se dezvaluiau mai repede am in dotare multa rabdare…. dar visul … nu da semne ca ar fi prin preajma!__acum cand catalin a facut 18 ani imi dau seama ca -n sufletul lui prea putin am reusit sa seman virtuti… si chiar mai mult, apropierea mea de el, paradoxal, pe el l-a indepartat de mine!__am comandat chiar si caietul florinei….oare visul "meu" va prinde contur? ce am eu de oferit oamenilor asa incat sa poata conta pentru ei?

  94. Hy
    Suferinta cea mai mare este ca sunt prea sincera. Nu stiu sa mint. Spun tot ce gandesc si fac numai ce ma taie capul.Pana la o varsta poate parea ca independenta si/sau originalitate. Dar cu timpul devine obositoare .Oamenii probabil cred ca nu mai am ce spune.
    Acuma… vezi tu…sa-mi caut un coach care sa ma invete sa mint?
    Si sa-l mai si platesc pentru asta…..EXCLUS.
    Cunosc oameni care dovedesc un grad ridicat de asertivitate si pentru care chiar nutresc respect si admiratie. ar …Acuma…revenind la coach…daca tu imi gasesti unul bun si ma convingi ( e meseria ta nu?)ca eu merit sa dau banii MEI pentru MINE…. intru in joc.
    Pentru impartasire experiente , pentru sustinerea altora .. sunt buna… pot sa-i fac sa TACA. Ma bag sa fiu coach. Cat este ""for fun"""
    si am sentimentul de apartenenta la un proiect bun…ma bag si la voluntariat. Probabil ca in timp imi voi dezvolta si abilitatea de a cere bani….(:).
    Iulina

  95. Buna Pera!
    In primul rand iti multumesc pentru articolele tale. Sunt de-a dreptul motivante si pline de "forta".
    In al doilea rand,iti marturisesc problemele mele: scopul in viata sau vocatia si relatiile, iubirea. Acum detaliez un pic: sunt expert contabil si am 36 de ani. Imi palce ceea ce fac, insa cu profesia mea nu ma descurc pentru ca nu am clienti suficienti care sa-mi asigure un confort .Sunt o persoana pretentioasa, intotdeauna tin cont ca serviciile mele sa fie de cea mai buna calitate, insa din pacate, onorariile mele le stabilesc sub valoarea pietei pentru a incerca sa mentin cei cativa clienti pe care-i am. Imi palce foarte mult psihologia, politica si …copiii…Poate cate intrebi ce au in comun toate acestea? Mi-ar placea sa infiintez o asociatie care sa ajute copiii supradotati sau cei cu posibilitati materiale reduse…insa nu am suficiente motive pentru a face asta…
    In alta ordinede idei, nici prieteni nu prea am cu exceptia a doua fete absolut extraordinare…una jurist, cealata expert contabil ca si mine…Singuratatea cateodata ma macina…as vrea sa lucrez si pe acest "plan"…deja am inceput pentru ca am grija mai multa de alimentatie, intretinere corporala si …mentala. Insa de 10 ani sunt singura si ma simt cateodata fara sprijin….imi revin singura, sunt optimista si plina de viata insa stiu ca viitorul este asa cum ti-l creezi.Iar la mine aici e problema: ca nu prea stiu ce sa creez.
    Oare cum as putea sa imi gasesc drumul, calea? Asta ma intreb…Te intreb si pe tine…Poate ma ajuti! Multumesc pentru ca m-ai citit! Toate cele bune si tine-o tot asa!

    1. Ceau Lavinia
      E important sa iti dai seama ce ti-ar place sa faci in fiecare zi, de dimineatza pana seara. Ce fel de stil de viata vrei? Cum sa lucrezi? cati bani sa faci? Cu cine traiesti?
      Pana nu ai o imagine clara a acestor lucruri nu ai cum sa atragi in viata ta decat confuzia de pana acum.
      Pera

  96. Am 43 de ani si recent am trait o stare de efervescenta interioara pe care nu creadeam ca o voi simti la aceasta varsta… am realizat ca niciodata nu tarziu sa te trezesti si sa te mobilizezi catre un scop. Vreau sa devin mai sociabila , vreau sa-mi dau voie sa iubesc si sa ma las iubita!

  97. Marea problema este : "munca in exces" 12 -14 ore pe zi. Restul problemelor se vor rezolva de la sine.Am incredere in noii mei prieteni (daca imi este permis sa va spun asa tie si colegilor tai).Multumesc pt materialele primite.

  98. salut Pera
    Problema mea este legata de relatia pe care o am cu a mea sotie, am impresia ca nu sunt suficiet de important in viata ei.Mai bine spus acum vreun an si jumatate ei i s-a pus pata pe un coleg de serviciu, a plecat de acasa, s-a mutat singura intr-o garsoniera si bla, bla…
    Dupa un timp s-a pus problema ca eu trebuia sa eliberez apartamentul in care locuiam cu chirie si vroiam sa plec la parintii mei dar nu a vrut sa auda de asa ceva si a insistat sa locuim din nou impreuna dar ea sa aiba timp pt ea in continuare si sa se intalneasca cu cel care ii face ei placere ( sa lipseasca unele nopti de acasa).Am incercat sa discut cu ea, sa ii spun ca nu sunt de acord dar degeaba. Lucrurile merg ok cateva zile, ne putem intelege, putem face planuri, viata de familie merge cat de cat ok doar ca ea are nevoie de aceste evadari ale ei. De bani nu se pune problema ca muncesc destul , fac ceea ce imi place si castig destui bani cat sa tin casa si sa ne mai facem si mici placeri, nu traim de azi pe maine. Daca i-am propus sa divortam nici nu vrea sa auda, nu stiu efectiv cum sa scap din acest cer vicios in care ma invart. In acest moment eu sunt si student la Stomatologie, imi place ceea ce fac, as vrea sa rezolv cumva problema si sa nu ma mai chinui asa doar ca nu stiu de unde sa incep.Eu o iubesc foarte mult si ea e constienta de acest lucru.
    Sper sa ma poti ajuta in vreun fel
    Cu respect,
    Catalin
    Catalin

  99. salut, pera.
    felicitari pentru articol. l-am citit cu mare placere :).
    dupa o analiza rapida, am ajuns la concluzia ca banii sunt cu siguranta un capitol la care stau destul de prost. si nu ma refer la faptul ca o duc rau cu banii. dar m-am saturat de dependenta financiara fata de parintii mei ( mai ales la 21 de ani). facultatea la care sunt e destul de solicitanta, si oricum timpul liber mi-l fac cu greu de cele mai multe ori. am citit multe articole despre afaceri online, cu castig pasiv and all that stuff, dar pur si simplu n-am nici o idee cum as putea contura eu o astfel de afacere care sa-mi aduca castiguri. as aprecia enorm daca mi-ai putea da un sfat.
    o a doua problema in viata mea este o problema foarte veche. lipsa motivatiei. mai pe scurt, cand eram mic, eram rasfatat, nu faceam mai nimic, eram mereu impins de la spate, in liceu la fel ( faceam meditatii peste meditatii ca nu eram obisnuit sa invat de unul singur). singurul efort cu adevarat personal pe care l-am facut a fost sa ma pregatesc pentru a intra la facultatea de arhitectura din bucuresti. am reusit sa intru cu medie mare, dar odata admis, am devenit iar comod si lenes.
    vreau sa acord mai mult timp si efort facultatii, mai ales ca sunt convins ca daca fac asta, as avea rezultate mult mai bune. as putea fi chiar printre cei mai buni.
    as aprecia enorm daca as primi raspuns la comentul asta cu niste sfaturi.
    multumesc mult pentru ceea ce faci 🙂
    mult respect, andrei

  100. Buna, Pera. Domeniile cu probleme sunt sportul, sex, relatii, iubirera si banii.Sportul, nu e o problema atat de mare pentru ca i-am gasit rezolvarea : o sa ma apuc de karate si nu o sa renunt.
    In legatura cu sex, relatii, iubirea habar n-am cum sa rezov problema. Sunt in urma rau. Am citit articole in legatura cu lucrul asta dar n-are niciun efect, daca nu le aplic si imi vine foarte greu sa le aplic. Iar de coach ce sa mai zic. Am 16 anii , mama n-ar vrea nici in ruptu capului sa-mi dea bani pt asa ceva. In plus n-ar fii bani mei si nu s-ar vedea efectul.
    A, si vreo 2 saptamani am cunoscut un baiat care se tot tine dupa mine sa fim impreuna. Insa mie nu imi place foarte mult de el, nu simt ca ne potrivim. De vreo luna mi-am dat seama ca ma simt atrasa foarte puternic atrasa de un baiat, pe care nu-l cunosc. Suntem amandoi la un curs de debate care se face la scoala si sper sa am ocazia sa intru in vorba cu el.
    Iar la banii am devenit reprezentant vanzari la o firma de bijuterii si o sa am si eu venit propiu. Probabil ca nu o sa castig milioane dar vor fii ai mei.
    Deci de ramas ramane sex, relatii, iubire , sper sa ai vreo idee. A si am luat niste cartii in engleza pe tema asta de pe net, dar acu cu scola nu prea am avut timp de ele.
    Cu bine, Larisa.

  101. Buna!Din pacate nu pot alege doar una din problemele la care tu ai facut referire ,dar le trec in ordinea in care dor cel mai tare:iubirea,sexul si relatiile,banii,si apoi vocatia.
    Acum,din fericire, am cunoscut un coach,suntem oarecum prietene,asa ca arecine sa ma sfatuiasca.Momentan ne lipseste timpul si sincronizarea.
    Imi doresc enorm ca la finele anului sa imi amintesc de acest comment ca de ceva ce-a fost odata ,si care a fost primul pas spre reusita in toate domeniile enumerate.

  102. Salut Pera,
    Da intradevar…
    Cred ca problema mea cea mai mare momentan este "Sexul, iubirea, relatiile"
    Am facut pasul cautarii un Coach mai demult, si imi dau seama ca a fost instinctiv, dar parca e greu !
    Baietii "naturali" nu cred ca stiu sa explice "jocul". Iar cei care l-au invatat pe propria piele parca nu vor sa-l impartaseaza cu oricine.
    Caut in continuare un coach adevarat :)) alias De'angelo sau Mistery 😛
    Mersi pt tot.
    Toni
    P.S. Cartile tale m-au motivat sa citesc mai mult despre ceea ce ma doare !

  103. Buna Pera.
    Problema mea sunt banii. Inca sunt la facultate si nu am avut pana acum un job, macar part time, in tara. Am fost vara trecuta in America si am vazut cat de bine e sa am banii mei, sa fiu independenta din toate punctele de vedere. De cand am venit inapoi, am tot incercat sa imi gasesc ceva de lucru, dar care sa nu imi afecteze prea mult scoala. Fara succes insa. Pe cat de usor mi se parea acolo, pe atat de imposibil mi se pare aici. Stiu ca e un cliseu, dar toti cer experienta si chiar nu am de unde sa o scot. Am nevoie de bani. Da-mi te rog niste titluri de carti pe care sa le citesc, pentru ca am impresia ca sunt niste concepte care imi scapa. Carti de genul cum ai dat exemplu in articol ("De la idee la bani" ) Sau ce alt sfat ai pentru mine?
    Multumesc si numai bine.

  104. Sa trecem la treaba deci … Problema mea cea mai mare este faptul ca, desi am in urma o cariera frumoasa de 15 ani , pentru care am muncit si am facut sacrificii in defavoarea familiei, astazi nu mai simt nici o pasiune si motivatie in acea directie . Ce fac pentru asta ? Am ales sa o iau de la capat cu educatia , m-am inscris la o a doua facultate prin care sper sa-mi transform o veche pasiune intr-o noua cariera . Coach platit ? Da , facultatea aceasta se plateste , si cum asta o fac din banii proprii , nu imi permit sa-mi bat joc de ea . Spor la treaba tuturor si merci Pera pentru pastilele de motivatie . Heep in touch!

  105. cea mai mare problema in viata mea acum e AMANAREA. Cu ajutorul tau ,Pera , am identificat directia mea in viata , cea ce sunt si ma defineste. Sunt convins ca ma aflu pe drumul cel bun insa evolutia nu este liniara.Dupa fiecare mic succes, pas inainte, il aman pe urmatorul.
    Am inceput sa fac cea ce trebuie in mai multe planuri ale existentei :spiritual, social, intelectual. Dar tot poposesc in loc sa merg puternic inainte acum ca am DIRECTIA si SENSUL.Sper insa ca acest training ma va scapa de acesta ultima problema. Sa omor muppet-ul complet.

  106. Am analizat mai atent situatia in care ma aflu acum si pot sa spun ca cea mai mare problema a mea este "lipsa increderii in sine ,stimei de sine"
    Arat foarte bine,multi imi spun asta,insa am mania ca oricum ceva nu e in ordine…intr-un fel ma stimuleaza sa fac si mai mult sport,insa nu cred ca asta ar fi trebuit sa fei un motiv de baza a practicarii sportului…
    o urmare negativa a acestei probleme este si situatia in domeniul relatiilor,sexului…
    Sint prinsa intr-o relatie de mai bine de un an si jumate si stiu sigura ca NU-L iubesc… imi e drag ca prieten,ne impacat super bine,insa…lipseste pasiunea ..dar,mi-e frica sa ramin singura….de parca existenta partenerului in viata mea imi adauga valoare…
    O sa incep revolutia cu acceptarea mea ca personalitate si cu detasarea treptata de oameni locuri care cindva au facut parte din lumea mea..
    Coaching – doar voi:) NLp mania si tu,succesdublu…:)
    poate dau si eu de o persoana cu multa incredere in sine sa imi deschide un pic mai bine ochii la ceea ce sint cu adevarat;)
    succes Pera la revolutie;) Ai peste 200comentarii la primul articol….ai rezultate;)
    si degraba asta articol o sa-l intreaca pe precedentuL:)

  107. Salut Pera. Problema mea ? pai cred ca ar fi mai multe, dar una care ma afecteaza in mai multe domenii ar fi "banii"…eu as vrea sa incerc sa fac banii intrun prin ceva ce imi place sa fac, nu doar un job la care sa ma duc pt k am nevoie de bani…vreau sa fac ceva, sa fiu pasionat de acel lucru, si asta sa fie pe primul loc, iar abia pe al 2lea loc sa se afle banii…asa ca mi-am dorit intotdeauna sa imi deschid un business cu "vinuri"…stiu ca am 21 de ani, ca nu dispun de fonduri dar imi plac vinurile, mi-am facut chiar si o mica colectie…si mi-ar placea enorm sa am o afacere in acest domeniu…doar ca nu stiu cum sa incep si ce trebuie sa fac, pe ce sa ma axez…iar un coach ? nu stiu de unde as putea gasi, cu atat mai mult care sa fie in domeniul vinului…in cercul de prieteni nu merge, pt ca toti prietenii mei sunt angajati si se complac in chestia asta, nu isi doresc ceva mai mult…dar eu vreau, simt ca mot…unde crezi ca as putea gasi acel coach ? ma poti ajuta ?

  108. Te Salut Pera ! bani si vocatia sunt domeniile cu cele mai mari probleme:( …chestia e ca stiu cum sa fac bani si sunt sigur ca o sa imi iasa calumea ….Am carnet de instructor de fitness si culturism si ma simt extraordinar in sala:)) ,imi face placere sa le arat si altora cum sa isi faca un corp frumos si sanatos, dar niciodata nu le-am cerut bani pentru serviciile mele (fiinca imi sunt prieteni). As aprecia foarte tare daca mi-ai da un sfat ,o idee!
    Multumesc mult pentru timpul tau !

    1. Ti-ai dat singur solutia.
      Incearca sa faci ce iti place fara sa iti fie rusine sa ceri bani pentur munca ta.
      Fa un plan si zi " eu am un plan in care daca faci 3 luni ce iti zic eu faci patratzele la abdomen:". Costa 500 de ron tot programul.
      Eu as plati banii astia si sunt maulti care ar plati si ar considera ca au prins o ocazie foarte buna
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  109. Buna, Pera,
    am citit … incerc sa-ti raspund…
    Nemultumirea principala cred ca este ca dupa 20 de ani de munca la un serviciu principal si inca vreo 12 part time (in paralel) constat ca banii tot n-ajung… fac poate prea multe deodata… Din sfera de confort am iesit demult si poate prea mult…
    Am o stare de stres… de felul meu ma stresez…
    Am citit recomandarile tale de la unul din cititori de a nu mai face multi-tasking… trebuie sa-ncerc sa aplic mai mult… deja am niste incercari de organizare in sensul asta…
    Am o mare problema cu lipsa de incredere in mine… cred ca lucrez intr-o "firma toxica" si nu prea reusesc sa m-adaptez… superficialitatea e la ea acasa si apoi se mira ca lucrurile "nu ies bine" iar pozitia mea acolo si incercarile -mele de organizare de una singura (seful meu cere anumite rezultate care ar tine de o buna organizare dar nu accepta solutiile mele… Insa cred ca eu reusesc sa vad mult "mai in amanunt" pasii ce trebuiesc facuti ca s-ajung la rezultatele solicitate…).
    Ar mai fi ceva probleme cu care ma confrunt referitoare la relatii si dragoste – dar cred ca n-ar trebui sa le expun public… Sunt foarte bulversata si nu-mi vine sa cred ce mi se-ntampla… si nu am puterea si nici nu stiu ce ar trebui sa opresc.
    As avea relativ aproape de mine o persoana care cred c-ar putea sa-mi fie coach, eu am mare incredere in ea, care-mi stia la un moment dat o parte din probleme, chiar a terminat si psihologia, insa in momentul de criza pe care l-am avut acum vreo 2 luni m-a trimis la un psiholog cunoscut de ea. Cred ca nu a vrut sa se implice … si nu-i chiar domeniul pe care ar fi vrut sa se specializeze.
    O saptamana fructuoasa si toate cele bune.

  110. Buna seara Domnule Pera.
    Cred ca la moment cel mai tare ma atins nesiguranta sau mai bine zis frica si necunostinta de unde a lua imprumut pentru a incepe o mica afacere agrara. Frica consta in aceea ca "daca nu iese" etc, deshi zi de zi imi repet ca o sa mearga totul de minune iar in citiva ani o sa scot dividente enorme. Sunt un oprimist, insa ceva inca nu-mi da pace.
    2 . cred ca ar fi nesiguranta zilei de mine, ce si cum se poate intimpla, unde voi ajunge etc.
    Coach, o sa fie cel mai probabil un prieten care deacum este un pic mai sus , si de la care am de invatat destul de multe.
    Merci de articole 😉
    sunt pentru schimbare ! Sa obtinem si sa devenim ce dorim sa fim.

  111. Salut Pera,
    Cea mai mare problema a mea si amultor oameni este aceea ca indiferent de domeniu desi doresc sa fie performanti, sa evolueze, constienti fiind ca asta ii va face sa ajunga la stilul de viata mult dorit suntem prea comozi si nu acctionam. Ne amagim in fiecare zi cu texte de genu " de maine ma apuc" , "astept o oportunitate mai buna", lucruri care distrug sufletul.
    Asta este marea mea problema. desi vreau sa am succes cu femeile (sunt la pamant cu asta acum), relatii sociale, sanatate si liniste sufleteasca nu am curaj sa acctionez si asa trec zilele si anii pe langa mine.Cu toate ca am doar 23 de ani simt ca viata mea e trecuta pentru ca nu am profitat deloc de ea
    . Vreau sa lucrez la "starea de prezenta" , perseverenta, automotivare si sa nu imi pase absolut de loc de ce cred altii.
    ar fi folositoare niste articole despre starea de prezenta si ceva SOC care sa ne trezeasca la viata din vegetatia asta care duce la moartea sufletului
    mersi

  112. puff, cand ma gandesc imi vine sa rad :))) eu cred ca la toate nivelele stau prost .Problema e ca nu stiu de unde sa incep si nu prea am exemple care sa ma ajute :)))
    * Sanatatea ta – sunt anumite aspecte care nu sunt ok, insa ma cam lupt cu psihicul si incerc sa adopt o atitudine pozitive.Am impresia ca imi e teama de "bine" si in subconstient sap cate o buba daca in realitate nu e.
    * Sexul, iubirea, relatiile- aici ..nu mai am prieten din iulie.Eu i`am dat papucii pt ca am realizat ca nu ne potrivim si nu are rost sa ne subjugam unul pe celalat.Devenise frustrant sa ceri ceea ce nu`ti poate oferi.Sunt in "pauza" si momentan imi e bine.
    * Banii- aici lipsa..imi caut un job ..mai orice pt ca am nevoie de finantare pana imi deschid propria afacere/
    * Probleme psihologice – inca mai sunt, si p eunele nu le constientizez..le vad pe parcurs.As vrea sa lucrez la optimism si la ambitie.
    * Probleme sociale-mmmmmmm, am un grup restrans de fete.Vreau sa`mi extind palete , insa nu sunt o persoana care sa isi faca f repede prieteni.
    * Problema cu scopul in viata sau vocatia- vocatia mi`am gasit`o , zic eu : designer vestimentar.Momentan fac un curs de design care dureaza 2 ani.Imi place f mult.Inca am bariere cand vine vorba de libertate de exprimare.am momente de neincredere.cam greu cu o persoan aautocritica si perfectionista.Vreau sa-mi fac firma mea , defapt nu neaparat firma..ci mai degraba sa incep sa fac haine si sa fiu pe cont propriu sa am banii mei , orarul meu etc..insa nu stiu de unde sa incep, iar bani nu am deloc ca sa pot cumpara materiale, o masina de cusut mai performanta.E prima oara cand imi doresc sa am o "afacere" proprie, desi taica`miu de ani de zile ma bate l acap sa nu fiu "sluga":))))))))) Cred in mine ca aici pot , dar nu stiu de unde sa incep.
    Chiar as avea nevoie de niste indicatii.
    O zi placuta!
    Denisa

    1. ok cea mai si cea mai mare : vreau sa imi dezvolt afacerea mea, adica sa fac haine.pbma e ca nu am bani de materiale.ca sa pot vinde ceva trebuie sa si prezint.cred ca pana l aurma se rezuma la "finantare ".De unde fac rost de finantare ?

  113. Buna Pera
    Prima problema cu care ma confrunt este lipsa increderii in mine si a stimei de sine; a doua problema este ca nu mi-am descoperit inca vocatia.
    Mereu imi spun ca o sa pun in aplicare tot ceea ce citesc in articolele tale, dar imi lipseste curajul. Nu am reusit sa-mi gasesc in anturajul meu o persoana care sa-mi fie coach.Sper sa reusesc in cele din urma sa imi fac curaj sa folosesc informatiile prezentate si sa ma dezvolt in plan personal si profesional.

  114. Buna Pera, Situatia mea sta asa: dupa 6 ani in care am lucrat intr-un domeniu pe care il iubeam, in care am toate studiile si in care eram foarte buna, am realizat ca visele mele nu vor putea fi niciodata indeplinite daca raman in acest domeniu, nu voi fi niciodata independenta financiar ca angajat, nu voi reusi sa vad lumea asa cum visez, etc. Am inceput sa lucrez part-time intr-un domeniu interesant care imi ofera posibilitatea sa-mi indeplinesc visele. Acum trei luni am demisionat si m-am ocupat de afacerea mea din acest moment. Problema este ca nu totul merge asa cum mi-as dori,exista mari discrepante intre gandirea de "angajat" fie el chiar manager si gandirea necesara pt afaceri. Deci banii sunt o problema in acest moment (partea 1).

  115. (partea 2)
    Care este vocatia mea? credeam ca am gasit-o, acum trebuie sa stabilesc noi scopuri. "Prietenii" s-au indepartat cand am inceput afacerea de parca as fi facut ceva rau. Dupa o relatie incheiata sunt intr-o perioada in care stabilesc cu mine insumi ce vreau de la o relatie. Pt afacerea mea am deja un indrumator pt restul domeniilor nu. Am nevoie sa lucrez la fiecare dintre aceste domenii, e greu, sunt multe schimbari de facut, simt o nesiguranta enervanta, DAR sunt dispusa sa fac tot ce e necesar deoarece nu mai suport situatia si merit sa am ceea ce-mi doresc. Care e parerea ta Pera? Multumesc

    1. Parerea mea este foarte buna. "prietenii" s-au indepartat pentru ca i-ai jignit indraznind sa ceri mai mult de la viata . Le -ai aratat ca esti mai harnica, mai plina de vointa si dorinta si ambitie. Nu-ti fa griji. O sa iti faci alti prieteni care au aceleasi idealuri ca si tine.
      Starea de nesiguranta este benefica pentru ca stii ca esti in afara zonei de confort si doar atunci evoluezi.
      Esti pe drumul ce bun, nu te opri 🙂
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  116. Salut Pera!
    Suferinta cea mai mare a mea acum sunt banii, inca nu reusesc sa produc cat am nevoie, in momentul de fata ma gandesc la tot felul de chestii pe care le-as putea face sa scot cat imi trebuie. Vocatia inca nu mi-am aflat-o.
    Abia de cateva luni am inceput sa ma schimb, si sunt inca la inceput, apar multe blocaje, le rezolv, apar altele, si tot asa, dar sunt convins ca voi reusi.
    Am mai incercat in trecut sa ma schimb, la inceput eram entiziasmat, dar dupa putin timp, revenam la starea de dinainte, acum am avansat mai mult, si nu vreau sa ma las, stiu c-o sa ma bantuiasca regretul tot timpul.
    Acum in timpul in care scriu acest comentariu, nu stiu unde as putea gasi un coach, prin cercurile mele sociale nu am vreun tip care sa ma antreneze, dar ca sa imi fac datoria fata de revolutie si fata de mine (asta ma motiveaza sa trec la actiune) ma apuc sa caut.
    Trebuie sa trag mai mult de mine, vad ca muppet-ul vrea sa ma traga inapoi in jos.

    1. Banii nu o sa ii ai niciodata daca te gandesti cum sa faci mai multi bani. Ca sa ai bani cauta o cale sa iti dezvolti abilittaile la un nivel foarte inalt ca apoi sa poti oferi valoare foarte mare oamenilor. Apoi vei face bani pentru ca e nevoie de tine si abilitatile tale
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  117. Salut Pera,
    1. ma bucur ca ne vorbesti despre coach, pentru ca de cate ori am vad un o mai bun ca mine in domeniul in care ma dezovolt ii cer ajutorul si il rasplatesc pentru ajutorul oferit, fara sa ma fi citit ci pentru ca asa m-am gandit.
    2. Imi indeplinesc obiectivele, pas cu pas, am caiet in care mi le notez, sport fac pentru ca asa ma simt treaz cu adevarat, nu ma intereseaza ce e la TV, nu am :D.
    3. Ma bucur sa cresc si sa-i ajut si pe prietenii mei sa creasca, si iti spun ca e frumos si te simti foarte bine cand cineva iti " spune uite ce am reusit, m-a ajutat ce mi-ai spus 🙂 "
    Succes tuturor !
    "Da-mi un punct de sprijin si iti rastors pamantul" (Arhimede)
    Salutare !

  118. Pera, problema cu scopul in viata (vocatia) este marele meu semn de intrebare. Inca nu am ajuns la acel punct. Dar cred ca sunt pe drumul cel bun. Am cautat ”deep down” in suflet sa vad ce ma face sa ticai, si am gasit bucuria si implinirea pe care o simt cand ii ajut pe cei din jur sa-si rezolve problemele, si de asemenea cand le pun cel putin un zambet pe fata cu buna mea dispozitie, cu modul meu de a face ”entertainment”. Femeile/sexul/relatiile sunt a doua mare hiba, dar aici sper sa evoluez mai bine/mai repede, mai ales cu materialele tale despre personalitate si seductie. Merci! Te voi tine la curent cu orice schimbare noua, si astept un sfat, doua, trei… 😀

    1. Vocatia si seductia sunt 2 domenii care mie mi-au luat cam 5 ani fiecare sa le rezolv. Se poate si mai repede, se poate si mai tarziu se poate sa nu fie rezolvate niciodata.
      Eu cred ca daca te dedici cu toata fiinta ta rezolvarii acestor domenii reusesti.
      Asta inseamna 4 ore pe zi de educatie/aplicare practica in fiecare din cele 2 domenii. Dureaza cam 2 ani sa vezi rezultate notabile, insa ce conteaza 4 ani comparat cu restul vietii implinit.
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  119. Conditia mea fizica !
    Ma apuc de sala apoi ma las…nu mai pot persevera…dar acum voi cauta un couch chit ca nu am bani….gasesc pe cineva bun in acest domeniu…fie el prieten sau necunoscut..sau profesionist!

  120. salut,foarte frumos articol care chear are puterea sa te motivezProblema mea este ca imi e frica sa stau de vorba cu mine.nu am taria de caracter sa imi descopar calitatile si defectele,lucrurile ce ma fac fericita si cele ce ma fac sa sufar. Nici viata actuala nu ma multimeste:reletii nu am imi e frica sa le intemeez pt ca am crescut intr-o familie divortata si niciodata nu lam vazut pe tata,banii nu am pt ca cheltui mai mult decit imi pot permite,viata sexuala e destul de pasiva si la fel nu ma multumeste…..dar am s incerc sa aduc sc schimbarea in viata mea ,sa gasesc oameni care sa ma ajute sa devin ceea ce imi doresc. MERCI PENTRU SFAT

  121. Salut Pera, eu consider ca mi-am descoperit punctele slabe care ma impiedica sa am o viata fericita si implinita, poate nu le-am descoperit pe toate dar sunt pe drumul cel bun, asta deoarece nu poti schimba ceva daca nu stii ce vrei sa schimbi si de ce. Una dintre problemele mele ar fi interrelationarea, anul acesta de revelion am suferit mult din aceasta cauza, pentru care mi-am pierdut si iubitul: pur si simplu nu ma puteam inegra intr-un grup nou de persoane, acestia fiind prietenii iubitului meu. Pur si simplu nu puteam lega cu ei o conversatie cat de cat interesanta, desi ei sunt mai mari decat mine cu 10 chiar 15 ani n-am vrut sa o consider scuza. Prietenul meu a fost foarte suparat din aceasta cauza si s-a racit foarte tare fata de mine. Eu am tras un semnal de alarma si am apelat la un psihoterapeut cu care voi incepe sedintele din luna februarie. Voi mai discuta cu acesta despre cum pot sa fiu mai organizata si mai motivata in ceea ce fac. Mai vreau sa schimb si modul in care iubesc o persoana intr-o relatie, vreau sa scap de atasamente, sa nu ma mai atasez de persoana de langa mine si sa ii ofer iubire neconditionat. Multumesc pt articole si spor in tot ceea ce faci!

  122. ai dreptate, trebuie sa dai ceva in schimbul a ceea ce-ti doresti, altfel nu are valoare. La un momendat, in viata mea, am suferit foarte mult si cand am pus punct am hotarat sa nu mai las pe nimeni si nimic sa ma faca sa sufar, pana in ziua de astazi am reusit si sunt mandra de asta. Am invatat sa nu mai fac compromisuri, sa nu ma mai complac in anumite situati si sa schimb tot ce nu-mi convine- oricat mar costa.

  123. Salut Pera,
    Am descoperit ca la doua domenii stau prost:
    1) Problema cu scopul in viata sau vocatia (inca nu sunt sigur cum pot sa-mi descopar scopul in viata, mai citesc din articolele tale si sper sa ajung sa-mi dau seama intr-un final)
    2) Sexul, iubirea, relatiile (cam prost la capitolul asta dar mi s-au mai deschis ochit dupa ce am mai citit o carte scrisa de tine, incep sa si aplic ceea ce ai scris, e mai greu pana incepi. Ca si coach am sa cer ajutorul unui prieten care are scucces in acest domeniu)
    Multumesc.
    o zi buna

  124. Salutare,
    Stiu care e cea mai stringenta problema in cazul meu. Vreau sa incep o afacere on-line, dar am nevoie de mult ajutor, mai ales in ceea ce priveste cadrul legal(fiindca legislatia la noi e varza). In legea drepturilor de autor sunt asa multi termeni care in practica sunt diferiti, dar in textul legii sunt cumva facuti identici, si totul devne un ghiveci… Asadar, am mare nevoie de coaching in ceea ce priveste cadrul legal…

  125. Buna Pera.
    Iti multumesc mult pentru toate articolele pe care le postezi.Sunt foarte intereseante si chiar imi dau de gandit…cum ar fi acesta.
    Cred ca in momentul de fata sunt varza cam la toate capitolele.Nu stiu daca as putea sa identific unul care ma doare mai tare: relatiile, sexul, iubirea; sanatatea cuiva apropiat; sau problema cu scopul in viata si vocatia.Sa nu mai vorbim de faptul ca toate acestea duc la probleme psihologice demne de luat in considerare cum ar fi depresia.
    Sincer iti spun ca nu stiu cu care sa incep pentru ca din punctul meu de vedere toate sunt importante, desi avand in vedere starea mea din momentul de fata as spune ca nu mai are nici un rost pentru ca viata mea nu va fi niciodata asa cum visez.
    Cred ca cel mai mult am nevoie de sustinere si motivatie…

  126. Buna Pera!Chiar imi place ideea de a face o revolutie,era si timpul.
    Deocamdata problema pe care incerc sa o rezolv este aceea a descoperii vocatiei,am facut diferite teste psihologice insa tot sunt confuza si cred ca in aceasta problema nu mi-ar fi de ajutor un coach.
    Nu stiu inspre ce facultate s-o apuc!
    Multumesc!:)

  127. Da !!! Am citit acest articol, ai perfecta dreptate in toate privintele.
    Eu o sa incep prima daa cu relatiile…Eu in relatii sunt prea iertator cu fetele nu ma impun….si in rest imi dau in cap mie ca de ce merge asa nasol relatiia am patit asta de 2 ori…si inca nu am invatat., le las prea libere si nu stiu cum sa le fac sa aibe incredere in mine….am un coach care stie cum sa tina o relatie acel coach e fratele meu l-am ascultat ce mi-a spus dar mie greu sa le aplic!!!
    Cu banii am incercat sa fac un site sa imi vand picturile dar nu am reusit…nu stiu cum……am un prieten care are un blog nu scoate el inca bani prea multi de pe el dar cred ca m-ar putea ajuta
    Problemele psihice…..nu ma pot ierta si imi dau singur in cap…increderea in mine este foarte mica si am incercat sa ma schimb dar nu stiu cum sa fac ca sa imi cresc increderea in mine….imi tot spun in minte ca sunt un prost si nu stiu de cand am inceput sa imi zic asta in cap….vreau sa ma mai maturizez mai mult dar nu reusesc….nu stiu daca gasesc un coach pentru acesta problema
    Probleme sociale…imi e greu sa ies prin oras mai ales ca stau intr-o comuna…deoarece imi spun in minte ca…ahhh pana iau autobuzul pana ajung…..ahhh nu pot sa mai ii cer bani mamei mele deoarece imi e jena sa mai ii cer si de aceea ma oftic ca nu stiu cum sa fac bani din ceva ce imi place….si mai imi spun ahh ce fac acolo si daca va fii plictisitor si daca nu am ce face …imi e frica sa vorbesc cu o fata … nu stiu daca gasesc un coach care ma poate ajuta in sectiunea asta
    La sport am stat bine acum un an…anul asta m-am apucat de fumat vreau sa ma las am incercat de 2 ori si vreau asta…si sa ma apuc de sport…aici singurul coach care l-am gasit si care m-ar ajuta ar fii colegul meu de scoala…dar din pacate nu ma intalnesc asa mult cu el….
    Iti multumesc mult pentru acest post!!! Zarnescu Pompiliu 18 ani!!!

  128. Toate lumea vinde „solutii”, m`am uitat pe raspunsurile tale si mi se pare ca sunt venite din zbor.Cam scurte si pe langa problema.Daca tot te`ai oferit sa dai solutii sau sa ajuti oarecum fa`o pana la capat.

    1. Eu raspund ce cred eu ca e mai potrivit pentru fiecare persoana. Ai vazut cate comentarii sunt? Mai mult de atat nu pot face insa crede-ma, cine e hotarat sa rezolve problema ce o are, se descurca excelent si fara mine, cine nu e inca hotarat, nu il poate ajuta nimeni.
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  129. (partea 2, continuare)
    Ce fac pentru asta? M-am inscris la cursul de bussines al prietenului tau, la care ai dat si tu un interviu pe care el l-a postat in sectiunea de bonusuri. Si cursul nu e gratis. Deci inca o conditie implinita (ca nu e gratis).
    Ideea cu oamenii impliniti pe care sa-i recunosti si sa le ceri sa te ajute contra cost este noua pentru mine. Ma mai gandesc la ea.
    In prima parte a articolului faci afirmatia ca cineva a citit Napoleon Hill, doar cand a avut mari datorii. Cum s-a finalizat povestea? A reusit ? Adica a aplicat si a obtinut rezultate ? As dori mult sa imi raspunzi la treaba asta pentru ca si eu am cartea.

  130. Buna!
    Cea mai presant aspect al vietii mele acum este gasirea scopului in viata, a vocatiei. Din totdeauna am stiut ca daca ai un tel, si iti doresti din toata inima sa-l atingi, poti reusi sa faci orice iti propui! Intotdeauna am admirat oamenii care au o pasiune in viata, care sunt impliniti si multumiti pentru ca si-au gasit misiunea… Eu n-am avut asa ceva si imi doresc foarte mult sa-mi pot stabili misiunea in viata… Cartea ta si articolele pe care le primesc de la tine ma ajuta insa nu pot lua o decizie… Ce altceva mai pot face?

  131. sexul,iubirea,relatiile …. exact de ce sufera in proportie de 80% romania. dar toate aceste lucruri sunt pe drumul bun si incet o sa fie mai putini care sufera de aceste incapacitati.

  132. Ma doare cel mai mult domeniul vocatiei si a banilor. Pentru vocatie sa fiu sincera, nu am facut mai mult decat sa ma tot gandesc si fac niste teste psihologice. Astept raspunsul sa-mi pice in brate, dar asta stiu ca nu se va intampla. Totusi, nu stiu in ce driectie s-o iau. Legat de bani, pot sa spun ca am incercat. Am lucrat aproape un an, mi-am luat masina, am invatat din greu sa iau bursa si am luat, dar acum nu mai lucrez, postul meu a fost desfiintat, bursa cine stie. Coach? Nu prea am persoane de succes in jurul meu, dar am sa fiu mai atenta…

  133. Ceau Pera.
    Eu incepe cu schimbarea alimentatiet si miscarea fizica. Cu alimentatia merge binisor, am renuntat la carne si la dulciuri inca lucrez. De sport nu m-am apucat inca. Am scuza perfecta: sesiunea. Dar e doar o scuza…
    Am ales deja sala unde voi merge si are si antrenor personal… dar inca nu am sunat sa ma programez. Astept, totusi sa treaca macar prima parte din sesiune, asta mai aglomerata, ca nu am timp nici sa dorm.
    Tu ce parere ai despre planul meu?

  134. eu imi stiu problemele….si inca ma chinui sa ies din zona de confort…am trait intr-o familie stricta, unde am fost sora mai mare si mereu a trebuit sa las de la mine in favoarea fratelui, mereu am fost criticata, nu am cerut niciodata nimic pentru ca parintii mei aveau posibilitati limitate si de la 19 ani ma intretin singura
    stiu ca mi-am pierdut increderea in mine, ca ma comport ca o victima care are senzatia ca este un nimeni fara cei din jur, care asteapta sa fie iubita si apreciata de altii pentru ca ea singura nu stie sa faca asta
    ce vreau eu?liniste interioara….un job unde sa fiu tratata ca un om si nu ca un robotel care trebuie sa produca cat mai mult si…o casa, desi am un prieten care are casa vreau casa mea…..da, castig putin dar stiu ca o mica garsoniera A MEA m-ar face mai fericita decat orice vila cu piscina
    anul asta vreau sa redevin fiinta accea plina de viata de acum 6 ani…..sa scap de anxietate, sa redevin eu, cea plina de viata careia nimic nu-i sta in cale
    so help me God:)

  135. Buna Pera,
    Sunt pregatita pentru a fi alaturi de tine si de toti care sunt dispusi sa se lupte cu ei insisi. Nu foarte demult am descoperit ce greu este sa ma lupt cu mine insami. As dori sa fiu mult mai motivata in ceea ce fac si sa nu cad prada demotivatiei foarte usor, atunci cand rezultatele intarzie. Ma intreb unde a disparut ambitia de otel de pana acum.
    Un alt punct care ma interereseaza este imbunatatirea relatiilor sociale, cunoasterea mea si tot ce tine de dezvoltarea noastra personala. Vreau sa stiu ca evoluez de la un an la altul.
    Doresc mult succes tuturor. Impreuna vom reusi!
    Multumesc.

  136. Eu traiesc in minciuna.Am renuntat la facultate fiind in anul 3 ,pentru ca nu mai suportam sa pierd timpul facand ceva ce imi displacea total si cu care nu aveam de gand sa fac nimic.Acum ma simt ciudat,vinovata…am un sentiment destul de urat pt k ii mint pe toti…nimeni nu stie ca eu nu mai merg la facultate…vreau sa-mi incep propria afacere pe internet,am cumparat deja cartea lui Andrei Hasna……am inceput sa merg la sala….dar inca ma simt f rau..am zile cand nu mai ies din casa nici pana la magazin…cum sa fac?ce sa fac sa nu ma mai simt atat de rau?Ai mei fac infarct daca afla…am nevoie de un impuls sa ma ocup de ceea ce mi-am propus ,macar…pt k mi-a scazut atat de tare stima de sine ,incat ma consider incapabila sa mai realizez ceva…imi doresc sa fac psihologie de la anul…e un vis al meu mai vechi,la care nu am fost lasata sa ajung…ma poti ajuta,Pera?

  137. Un coment e poate prea putin la cate am de zis despre mine si schimbarile facute in ultimii 5 ani sau pe care vreau sa le fac de acum inainte. Mi-e greu sa pun in cateva randuri o viata de om si planurile pentru inca una …
    Undeva dupa 35 de ani am facut o analiza, o evaluare … ce-am facut in ultimii ani, ce am realizat ? sunt multumita de ce am realizat ? da, nu, de ce …
    Imi amintesc ca am terminat liceul si am dat la facultate la zi timp de 3 ani la rand, am picat la ASE de fiecare data cu medii nu foarte mici … atata cat sa-mi para rau … Apoi am zis, inseamna ca eu nu trebuie sa fac facultate … asa gandeam atunci.
    Am fost crescuta, educata, invatata sa respect valorile familiei, sa iubesc, sa ma dedic, sa fiu femeie, gospodina, mama etc … Asa ca am decis sa ma marit si sa intru in "randul lumii". Si credeam ca daca am sa respect aceste lucruri invatate in familie am sa primesc la fel. Surpriza, nu ! Ca sa primesti, trebuie sa ceri. Sa dai putin si sa ceri mult. Sa te iubesti pe tine si te vor iubi si ceilalti.
    Aveam o casa mare, dar care nu-mi oferea nici-o satisfactie, era nationalizata si putine sanse sa-mi permit sa o cumpar si sa o intretin la valoarea ei. Cu salariul nostru ne-ar fi fost suficient un apartament cu 2 camere intr-o zona linistita.
    M-am lovit mereu de refuzul omului de langa mine "aici m-am nascut, in casa asta! de aici nu plec …" Sunt oameni care se leaga de valori materiale, nu prezinta valoare cei de langa ei … sacrificiul sau devotamentul celor de langa ei. Poate uneori e bine sa fi egoist, e benefic …chiar. Asta am invatat ulterior …
    Timp de 10 ani am facut imprumuturi sa imbunatatesc aspectul casei, nationalizata sau nu, locuiam in ea si era necesar sa am un confort, nu lux … confort, sa fie o locuinta calda si primitoare
    Munceam sa repar vesnic ceva … constructie din '47 necesita reparatii capitale … dar din ce ?
    – continuare

  138. continuare
    Dupa 10 ani de casnicie a venit pe lume cea mai frumoasa realizare – copilul o minune de baietel. Imi doream copil si simteam ca e vremea sa fac asta dar nu se putea. Am luptat si am urmat sfaturile unui medic endocrinolog minunat si dupa 2 ani de tratament si vointa am reusit.
    Viata mea dobandise alt scop, alta valoare … Recunosc ca eu am fost cea care si-a dorit copil, nu el, pentru el era frumos sa fie singurul rasfatat. Cu greu am inteles ca ii era greu sa accepte ca botul acela mic ii luase locul in inima si in bratele mele … Era un fel de gelozie. Poate !
    Ca sa pot sa avansez in compania in care lucram depindeam un pic de studiile superioare, asta ma deranja si imi era ciuda … reusisem mult chiar si numai cu 12 clase… dar un post de conducere superior presupunea un pic mai mult. Cand copilul a mers la scoala am decis sa ma inscriu si eu la facultate si am terminat-o cu bine, cu nota maxima si la scris si la oral. Am amanat licenta 1 an … pentru ca in anul acela a murit tata. Am fost devastata sufleteste, tata fusese modelul meu masculin, dar am constatat ca nu toti barbatii sunt "ca tata"! Mama a fost o femeie norocoasa ! Asa ca am amanat licenta pentru anul urmator. Am facut o facultate care mi-a placut si in care am invatat de placere sau am pus in aplicatie prin referate si recenzii, lucruri invatate in cei 15 ani de munca in companii multinationale. Am fost o norocoasa.
    Poate de aceea nu am intrat la facultate imediat dupa anii de liceu, pentru ca nu ar fi avut aceeasi valoare pentru mine. Nu eram pregatita atunci sa invat, trebuia mai intai sa am scoala vietii …
    Deci, am tras o linie in 2008 si am spus asa: ce-am facut in ultimii 20 de ani …
    Nu am o casa, nu am o masina proprie (doar de servici), nu am o casnicie alaturi de un om cu care sa fac echipa, nu am conturi in banci, ci numai datorii la banci …
    Cea mai mare realizare a fost si ramane copilul, el a dat sens vietii mele si m-a determinat sa-mi pun intrebari. Am reusit sa investesc in mine si sa pot sa ma bazez pe propriile mele puteri, sa am un job si un salariu care sa ma ajute sa ma descurc.
    Am divortat. M-am mutat impreuna cu copilul in casa parintilor mei alaturi de mama vaduva. Sunt cap de familie, cam asa eram si in timpul casniciei !
    Dar acum nu mai sunt un copil sunt o femeie matura si stiu ce vreau. Poate am asteptat prea mult si am sperat ca omul de langa mine sa faca ceva pentru el si implicit pentru noi. Nu a fost asa …
    Sunt pregatita sa o iau de la capat. Ma simt libera si linistita. Mi-am demonstrat ca intr-un an de zile pot face economii si pot achita mare parte din datoriile facute la banci. Am planuri de reamenajare si redecorare a casei in care locuiesc acum. Am planuri de vacanta. Sunt pregatita sa iubesc si sa fiu fericita, chiar daca am trecut de 40 de ani.
    Mi-am propus sa pun pe hartie incercarile mele din ultimii 20 de ani. Prin ce am trecut si cum. Unul din visele mele e sa scriu o carte, viata mea e o poveste si trista si vesela, dar frumoasa … Cum am ajuns sa scormon in cenusa si ies apoi la lumina. Nu stiu cum am sa incep, ce presupune asta si cum am sa fac, intre 8 ore de munca la birou, lectii cu copilul cand ajung acasa, mici iesiri in lume cu prieteni dragi. Dar va trebui.
    Nu e usor, inca sunt intr-o perioada de tranzitie, intre cum a fost si cum este. DAR … Forta noastra vine din interior.
    Pera iti multumesc ! Si tu stii foarte bine de ce si tu si Andreea si Florina … voi toti !
    Un sfat sau un indemn imi va fi de folos, e clar ca inca am multe de pus la punct.

    1. Esti foarte tare 🙂
      Sfaturi in plus nu am ce sa iti dau fata de ce am scris in articol.
      Unde e durera ce mai mare? Cauta coach si lucreaza acolo pana cand esti multumita de rezultate apoi treci la urmatoarea mare durere. Intr-un an sau doi nu o sa te recunosti cat de mult ai evoluat.
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  139. Salut Pera, de cand am ajuns pe artaseductiei si personalitatealfa viata mea s-a schimbat. din anumite puncte de vedere. Al relatiilor, in primul rand. Am reusit sa gasesc un echilibru pe care sa il mentin in relatie. Iar rezultatele se vad. Ma aflu intr-o relatie in care sunt fericit. AM incercat si incerc in continuare sa schimb la mine partile care ma trag in jos. Dar marea mea problema raman banii. Sunt anul 2 la medicina veterinara , strang bani pentru a-mi deschide un blog despre acest domeniu, intre timp incerc sa aplic ce mai invat din cartea "Suprematia blogurilor" a lui Andrei Hasna. Problema e ca nu pot aplica mai nimic atunci cand am un blog gratuit, fara vizitari, fara design etc. In asteptarea banilor cu care sa imi pot deschide blogul pe hostgator, imi vin in minte tot felul de idei care ma dezarmeaza. ca nu am ce sa scriu despre domeniul meu care sa prinda la populatia online, ca voi da banii degeaba pe host , ca nu stiu nimic( desi crede-ma, investesc foarte mult timp si pasiune in facultatea asta ), ajung uneori sa cred ca din cauza ca nu poate fi un domeniu cautat, nici nu mi-am ales vocatia bine. Andrei mi-a dat odata un mail in care imi spunea ca pana sa apuc eu sa scriu o carte, as putea vinde e-books. poti sa imi dai niste repere despre ce inseamna, cum se scrie si cam unde e cel mai bine sa o public?
    My recent post Meciul vietii

  140. Buna Pera.
    Am citit articolul tau dar pdf-ul gratuit " descopera-ti vocatia".
    Ai mare dreptate cu tot ce ai scris.
    Eu anul acesta termin clas a XII a si sunt la un liceu cu profil econimic , dar asta datorita parintiilor pentru ca ei au vrut asta. Sincer nu imi place si nu vreau sa continui cu un ASE.
    Nu prea stiu spre ce sa ma indrept : imi place programarea si calculatoarele si am avut niste rezultate pe la concursuri in liceu, dar nu sunt sigura daca sa ma indrept spre o politehnica sau facultate de informatica, pe de alta parte cand eram mica visam sa fiu actrita, vroiam sa cant la chitara dar nici pana acum nu am reusit…nu am avut destul curaj ..nu stiu…imi place sa citesc, imi place teatrul. si nu sunt sigura daca ma duc la politehnica doar pentru bani si pentru slujba ce o pot avea dupa sau chiar ma duc din pasiune. Iar probleme mai am la capitolele : bani , relatiile de iubire. am avut si am inca niste idei de afaceri online, dar nu am perseverat destul si nu am reusit atunci, iar acum trebuie sa ma ocup de bac si admitere ,iar invatatul imi ocupa mult timp. uneori nu sunt sigura pe mine de ceea ce vreau pentru mine. ce as putea face? vreau sa ma schimb !

    1. Ce poti face e sa alegi un drum, sa mergi pe el si sa iti dai seama daca vrei sa mergi pe el toata viata sau nu. Daca nu, te intorci si o iei pe alt drum.
      Nu poti inlocui experientele vietii tale cu sfaturi. Singura cale e experimentarea pe pielea ta. Apoi, cand te lovesti de amanunte cauti coach, cineva care a trecut prin ce treci tu si a depasit problemele.
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  141. salut
    .momentan sint somer si sint ,pe cale sa-mi deshid propria afacere si consider ca pentru a-mi mari sansele de reusita,trebuie sa fac o schimbare in modul meu de a fi,in special in stabilirea si mentinerea relatiilor interpersonale si dezvoltarea abilitatilor de comunicare,pentru inceput am citit o multime de articole de specialitate dar nu le-am gasit sa fie concrete si la obiect.acum bat pasul pe loc din lipsa unui program si plan clar pe care sa_l respect,si dupa care sa-mi ghidez pasii.in privinta coach-ului nu pot sa spun ca anturajul meu straluceste prin vreoun exemplu de acest gen.inchei dorindu-ti mult succes in revolutia initiata de tine si astept un raspuns de la tine
    p.s.ori si cum primul succes l-ai obtinut deoarece mai determinat sa trimit primul meu comentariu pe net!!!
    salut si bafta!
    apropo, pentru o revolutie ar putea fi necesar un imn si un slogan.
    , petrea

  142. E interesant acest pas spre evolutie. Am fost si eu antrenorul cuiva insa nu m-am gandit sa-i cer nicio suma de bani, si nu o voi face niciodata atat timp cat am timp si imi face placere sa vad ca elevul m-a intrecut. Eu am nevoie de un astfel de antrenor ;)). Prima data am sa incerc pe plan sportiv sa avansez. De cateva luni m-am apucat si eu de sala de forta. M-am ingrast foarte mult, caci asta am vrut, sa nu mai fiu slab, iar acum ma chinui sa dau jos excesul de grasime ;)) .Am cazut din lac in put. Vorba ta, si eu am inceput sa ma urasc cand ma uit in oglinda si imi vad burta de cangur, dar a inceput sa-mi placa corpul meu si fac totul pentru a ajunge cum imi place. O revolutie fara pumni. De cand asteptam eu asta. Succes in tot ce faci Pera, caci meriti!

  143. Vocatia e principalul lucru ce ma intereseaza acum.O data cu aflarea vocatiei vor veni si banii iar cand ai bani destui,ai aproape tot ce ai nevoie.

  144. Partea 2 : Problemele cu coach-ul ar fi ca:
    1. persoanele care exceleaza la ceva sunt ocupate cu acel ceva si nu au timp/ chef de Gigel sa vina sa le frece la cap . Asa ca refuza cu multa diplomatie ajutorul direct , sugereaza carti si alte materiale etc.
    2. de obicei asii intr un domeniu, au bani destui , nu – i convingi cu te-miri-ce ce poate oferi un student sau absolvent. Ce le lipseste lor e timpul liber, nu banii sau reputatia.
    3. chiar daca accepta verbal sa ajute cumva, "nu-si gasesc timp " chestiune reala sau inventata.
    4. Caz concret: tipul de la care am vrut sa aflu cum sa fac o afacere online mi-a zis ca vrea sa fim iubiti, ca sa ma invete. Dupa ce am acceptat , s-a dus naibii invatatul de la el pentru ca nu avea timp sa stea sa -mi explice …
    5. nu toti cei care sunt buni la ceva stiu sa explice, sa predea, unui incepator calm si cu rabdare .Sau nu vor , de frica sa nu le ia cineva afacerea.
    6.Dintr un punct de vedere e cam normal : Acuma gandeste-te si tu daca cineva munceste de-i sar capacele sa faca ceva si vine Gigel si vrea tot, deodata, mura-in -gura , si povestit frumos , predat ca la scoala, cum ar fi ?

  145. Provocarea mea (-spun provocare, deoarece orice pas in viata nu l-as numi problema) este ca nu sunt un bun orator momentan… in scris ma descurc mai bine decat in vorbit.
    Acum fac tot posibilul in Puterea de convingere, cu argumentari si tot setul.
    My recent post Cica mici momente universale

  146. Partea 1: Felicitari pentru un articol optimist si mobilizator !
    O problema a mea e cu relatiile sociale, din cauza ca am tendinta sa vad lucrurile realist spre pesimist si asta imi creeaza o impresie negativa , de parca m-as plange tot timpul . De ex. Cand amicii m au intrebat cum a fost in ultima excursie le -am zis ca a fost aglomerat, prafuit, galagie. Prietenul meu a povestit de momentele haioase . Abia cand prietenul meu ma intrebat daca am fost atat de nefericita in excursie , mi am dat seama ca de fapt, ASTA VEDE LUMEA . Ca parca m-as fi plans ce nefericita am fost .
    Atunci mi-am dat seama ca am o problema de mult timp… si cred ca probabil eu inconstient povestesc asa pentru ca eu cred ca altii ar fi invidiosi pe mine daca ar auzi ca m-am distrat, etc.. si daca ar fi invidiosi , nu ar mai vorbi cu mine , pentru ca ei nu au ocazia sa faca aceleasi lucruri.
    Complicat, nu ? 🙂 Daca ai vreun sfat, ca psiholog 🙂 .. te rog 🙂 ( un coach personal pt asta? nu cred ca ar putea sa zica mai mult decat : Pai daca te deranjeaza ca vorbesti negativ, Nu mai vorbi negativ :)) "

  147. partea 3
    inteleg necesitatea limitarilor de text la comentarii dar am petrecut mai mult timp sa editez comentariul ca sa l pot trimite decat timpul petrecut in compunerea mesajului… 🙁

  148. Provocarea mea (-spun provocare, deoarece orice pas in viata nu l-as numi problema) este ca nu sunt un bun orator momentan… in scris ma descurc mai bine decat in vorbit.

    1. Exista un grup care te poate sa te ajute sa-ti dezvolti abilitatile de a fi un bun orator. Incearca pe Google cuvantul "Toastmaster" Timisoara, evident, fa-ti o idee si daca ai nelamuriri…contacteaza-ma.

  149. Una din problemele mari pe care simt ca le am e faptul ca nu stiu sa comunic, nu sunt destul de „vorbareata”, nu pot sa intretin o discutie pe termen lung, raspund sec si la obiect, mai ales oamenilor pe care ii cunosc pt prima data.Nu sunt destul de spontana.Pentru cei din afara par o persoana rece si rea, poate asa si sunt. As vrea sa invat sa fiu mai calda, mai prietenoasa, si toate astea fara sa par falsa.

  150. Bun,cred ca aici poate vei gasi timp de a raspunde(no offence).Ai absoluta dreptate cind ai spus ca avem nevoie de o persoana care sa ne indrume,si inca cel mai important e ca trebuie sa-l platesti,sigur poate sa fie si alt ceva inafara de bani eu cred(daca omul nostru are si asa multi bani,dar ar putea fi ceva care sal intereseze,si de care el nu poate avea,din mai multe motive,de timp sau mai stiu eu ce),dar sigur daca trebuie sa-l remunerezi cum se cuvine.
    Bodo Sheffer a spus odata ca e mai bine sa ai 50% din 10 milioane decit 100 % din 50 de mii si sunt total de acord cu el.
    Eu am nevoie de ajutor pu a imi incepe afacerea mea online,si cit de banal nar suna,TU esti acela la care ma gindeam ca vreau sal rog sa-mi devina coach,stiu ca poate aici nui cel mai bun mod de a o face dar daca nu mai evita pe email ar fi altfel.
    Eu nu numai ca vreau sami incep afacerea online,sa spunem ca si stiu ce trebuie sa fac,am deja materiale care in functie de dorintele omanelior pot sa creez un produs pina la sfirsit de martie.
    Am deja planul facut pe pasi,si ce e frumos e ca invatasem tactica asta a lui Florina putin inainte ca ea sal puna pe blog "Un scop e ca un elefant,dar elefantul se maninca pe bucati",si in mare parte niam facut si eu planul cit se poate de bine structurat,care desigur deja il urmez,am deja multe lucruri gata,sigur mai am de lucru dar am nevoie si de ajutor.
    Sunt inscris la evolve,si lprimesc si ajutorul tau,dar nu e chiar asa total cum ar trebui…..'
    Nu conteaza……
    Si acum momentul despre bani,aici e putin problema,de ce spun asta,pu ca tu cum esti un coach bun si cu experienta in domeniu, mult mai mare ,si ar trebuie sa te platesc f mult,dar nam asa bani acum,de aceea vin cu propunerea de ati oferi 50% din afacerea mea online.
    Am calculat si plus minus ar trebuie sa cistig 100 000 de euro pina la sfirsit de an,poate o sa spui ca e mult,dar daca team intrigat putin imi scrii ne intelegem si iti explic,dupa care singur decizi daca e real,si daca ma ajuti.
    La urma vreau doar sa spun ca imi iau responsabilitatea sa fac totul exact cum o sa spui,si sa fiu cel mai bun ucenic.si iti dau putere asupra mea, Adica sa fac cu sfintenie tot ce vei spune.
    Ne auzim numai de bine
    Andrei

    1. Ceau Andrei
      Nu pot sa accept propunerea ta. In momentul asta am totul anul plin de proiecte persoanale si nu pot sa mai bag nimic in plus.
      Crede-ma ca daca urmaresti tot de la Paul Coman, plus bonusurile ce ti le dau eu plus citesti bibliografie in domeniu o sa fii super bine.
      Eu ca sa te ajut pe tine trebuie sa renunt la proiecte de-ale mele si nu pot sa renunt la prezent pentru bani din viitor 🙂
      Sper sa ma intelegi.
      My recent post Revolutie – misiunea 1

  151. am 50 de ani,sunt salariata bugetaratara si am un copil in intretinere.nu-ti spun cum ma descurc cu banii…..de doi ani am intrat intr-o afacere mlm dar nu reusesc sa trec un prag.ma instruiesc tot timpul,tin planuri de marketing,dar nu reusesc sa inscriu oameni si implicit sa-mi construiesc o retea de consumatori.nu stiu unde gresesc

  152. Salut Pera,
    Problema mea e comuna, dar in acelasi timp putin diferentiata de restul. Am un paradox care suna cam asa: nu reusesc sa-mi fac/gasesc o prietena, o prietena in sens de iubita care sa fie nostima, sa fie feminina, optimista, sa arate binisor…ideea e ca nu sunt rupt din stele, dar arat destul de bine(de vreun 7 zic eu:D ), multe fete se mira cum de nu am prietena… atunci cand le spun ca nu reusesc sa-mi fac una …nu ma cred. :-??. Am incercat diverse metode si n-am reusit cu niciuna. Un coach pt treaba asta? n-am gasit…nici n-am cautat pe motiv ca ma descurc cu fetele…doar ca nu reusesc sa-mi gasesc una serioasa. Cum tu ai mai multa experienta…astept un raspuns de indrumare. Ms
    P.S. cei care doresc sa vina cu sugestii…sunt bine-veniti

  153. Pera, iti multumesc foarte mult pentru articolele pe care le scrii. La citesc de mai bine de un an cred, si nu am lasat niciun comentariu pana acum. Iar mentiunea pe care ai trecut-o in acest articol m-a facut sa simt nevoia sa scriu acum. Stiu de ceva timp ca trebuie sa fac ceva serios pentru a scapa de ceva kilograme in plus. Desi fac sport si nu mananc doar prostii, nu am grija de aceste lucruri constant si asta se vede, deoarece nu reusesc sa slabesc mai mult de doua kg si le cam pun inapoi in cateva luni. Dar coach nu cred ca stiu pe cineva intre apropiatii mei care sa fi slabit ca la carte, ci doar cu metode drastice. Ramane sa vad pe cine gasesc macar sa ma motiveze si sa ma urmareasca constant.

  154. Eu ma chinui in doua categorii: banii si iubire/sex/relatii.
    Dpv financiar am bursa doctorala (aproape 2000 de lei), insa vreau ca sa fiu capabil sa fac bani facand ceea ce imi place. Aici intervine partea poker-istica. Mi-am gasit un coach si de astazi incepem treaba.
    Problema cea mai mare apare la partea de iubire, sex si relatii, un domeniu in care nu am excelat niciodata si nu am avut niciodata succesul dorit. Primul pas este de a-mi crea un stil de viata in care sa pot cunoaste cat mai multe fete, caci coach (gratis sau nu) in Ploiesti nu cred ca o sa gasesc.
    My recent post Din nou o expoziţie foto

  155. Am o mare problema cu descoperirea vocatiei si tot odata, cred eu, si cu situatia financiara. Am 26 de ani, am inceput 4 facultati, nu am reusit sa termin niciuna pentru ca dupa primul an de studii, terminat deobicei, realizam ca nu ma atrage ceea ce invat, ceea ce voi face pe viitor. Multumesc, ma simt mai usor deja :))

  156. M-a impulsionat articolul tau. Mi-a dat inca un imbold ca sa imi continui drumul.
    Iar acum sa iti raspund:
    domeniile in care vreau sa excelez in acest an sunt: seductia, afacerile online si sportul.
    Anul trecut am lansat o afacere online, iar anul acesta deja am lansat-o si pe a doua. Am un coach in acest domeniu.
    M-am (re)apucat de sport dupa ce am procurat niste carti electronice pe care in prezent le traduc. Acolo scrie tot ce trebuie sa stii.
    Singurul capitol la care nu am excelat deloc este seductia. Am acumulat informatii, dar intampin o bariera la punerea lor in practica in situatii reale.
    My recent post Noi credinte partea a II-a

  157. Buna pera…ma numesc alina!!!prob mele sunt: banii,increderea in mine si in fortele proprii,rel cu partenerul meu…consider k banii sunt pe primul loc deoarece acest lucru ma face sa am incredere in mine ..nu am un loc de munca momentan ,sunt intr-o depresie continua incat nici sa respir nu am chef …sunt irascibila,nervoasa ,agresiva cu cei din jur!!!ma-s duce la un pshiholog dar nu am banii necesari ptr k nu locuiesc in romania ci in italia..la sala nici atat!!!simt k nimeni nu imi este alaturi si nimeni nu ma intelege!!!mi se pare k toata lumea e impotriva mea..iar in 3 si 6 luni de rel simt k iubitul meu nu ma intelege si nu ma asculta!!!astept sfatul tau,multumesc mult anticipat!!!!

  158. Nu pot fi de acord deloc cu ideea ta de a plati pt asta,tot ce e bun pe lume e gratis ,si tu sti asta,si incercarea ta de a face bani aici mi-a displacut de la inceput,fi sincer si recunoaste ca unul din scopurile tale in afara de a ajuta e sa faci bani de pe urma nefericitilor care te citesc,incearca sa oferi ce ai de oferit intr-un mod mai onest,chiar daca pe banii macar pe mult mai putini.
    cu respect …si daca vrei sa sti eu am facut ce propui tu de multi ani …dar nu toate merg asa bine cum sugerezi tu…mai e si soarta D-zeu

  159. cel mai mult imi doresc sa am o iubita. numai cand ma gandesc ca tre sa intru in vorba cu o fata, inghet, pur si simplu. cand eram mai mic, daca imi placea de vreo fata (colega sau prietena sau vecina) nu aveam curajul sa-i spun acest lucru. acum cand am crescut, si am citit diverse lucruri despre seductie si femei, parca mi-e si mai frica sa abordez pe cineva. un alt minus ar mai fi si faptul ca nu sunt prea sociabil. ce fa fac?

  160. Ciao, Pera. Problemele care cele mai mult ma dor sunt legate de sex, relatii, socializare. Am fost cam inhibat in mine pina la momentul cind am inceput sa citesc blogul tau si chiar as vrea sa spun ca datorita tie si blogului tau am inceput sa ma schimb. Deci sa revin la probleme, de cind ma tin minte nu am fost bun la seductie deloc, nici chiar la socializare – fiind intro companie preferam sa tac sa nu zic nimic :(, dar deja mam saturat. Cu fetele aceeasi poveste, daca vreuna intra in vorba cu mine nici nu stiam ce sa zic, eram pierdut. Dar nu mai poate continua asa miam spus si deci iata-ma aici. In privinta couch-ului, nu prea am nici o idee, dar cine stie… Keep up the good work.

  161. Problema cu scopul in viata sau vocatia
    De cand am terminat liceul si pana in prezent( 2 ani) am tot incercat sa imi dau seama ce domeniu ma atrage cel mai mult pe mine in viata sau mai exact care este vocatia mea.
    Acum 2 ani de zile imi doream foarte mult sa dau la scoala de aviatie sa imi obtin licenta de pilot comercial, ma atragea foarte mult domeniul asta si ideea de a fi un pilot de linie,dar fiind influentat de parinti, de mediul din jur cat si de concurenta care era am renuntat..
    Mi-am continuat studiile la o alta facultate fiind indrumat de parinti mai mult( de viitor dupa opinia lor, a rudelor cat si a catorva prieteni) care de altfel nu ma atrage cu nimic.Simt ca imi pierd timpul degeaba..
    Pe parcurs mi-am dat seama ca m-ar mai atrage si un alt domeniu cum ar fi cel al autovehiculelor si am devenit nehotarat ce sa aleg sau pe ce drum sa o iau.Aici ar fi mai accesibil deoarece costurile sau studiile sunt mai ieftine in comparatie cu aviatia..
    Sunt nehotarat si nu stiu ce sa fac cum sa imi dau seama sau cum sa aleg domeniul, fara ca apoi sa am remuscari sau regrete ca am ales iarasi gresit.
    Am nevoie de niste sfaturi/impulsuri sau niste pasi de actiune…
    Cu stima, Dragos.

  162. Legat de afacerile online as avea o intrebare…
    Dupa ce iti deschizi un blog faci rost si de cititori oferi bonusuri s.a.m.d.
    cand te va bate gandul sa scoti si o carte in domeniul respectiv care sa iti aduca venituri dar te gandesti ca nu ai unde sa o scoti, nu ai o editura sau nu ai bani sa iti infiintezi una si sa o intretii ce faci??

  163. Buna Pera,
    Am citit nenumarate carti de psihologie, filozofie, citesc in continuare articolele tale si ale Andreei Pap, dar ma simt confuza si simt in continuare o frica necontrolata in ceea ceprivesc relatiile cu cei din jur, in special cu cei pe care nu-i cunosc……
    Sunt o persoana agreabila, placuta, atrag foarte repede privirile celorlalti si simt ca celor din jur le face placere sa comunice cu mine, dar am impresia ca au asteptari prea mari din partea mea, ma sperii, ma inchid in mine si parca mi se blocheaza si creierul, nu stiu cum sa reactionez……
    Am o buna prietena care se descurca foarte bine la acest capitol, este comunicativa peste limita :), dar, din pacate, nu ma intelege si nu stie sa mi dea un sfat…..
    Te rog impulsioneaza ma cu un sfat, cearta ma, spune mi ce sa fac ca sa am redere in mine, sa fiu mai curajoasa si poate chiar mai vesela si pozitiva. Mi se intampla sa interpretez gresit reactiile celor din jur si eventual sa le raspund cu negativism…….AJUTOR!!!!
    Bafta in continuare!!!
    Te imbratisez
    Stefi

  164. Buna Pera,
    Nu am pb mari de socializare, am chiar multi prieteni, bani nu am multi dar cat sa ma descurc exista (ca un bugetar ce sunt). Prima pb ar fi legata de relatia pe care o am de aproape 2 ani si poate la anii mei ar fi trebuit sa stiu ce vreau de la o relatie, poate chiar sa fi casatorit si in randul lumii cum se zice, revenind la relatie, este o fosta colega o fata destu de deschisa si intelegatoare, care tine la mine , cred destul de mult, si se poarta bine, dar eu nu pot sa-i intorc atentia in acelasi mod, sincer cred ca ma gandesc daca nu ar fi bine intrerup relatia si sa cault altceva , asa cred la momentul asta, nu as fi umblat dupa altcineva at timp cat as fi in aceasta relatie, nu cred ca ar fi corect. Eu vreau sa-mi fac o familie, dar, as dori sa fie cineva la care sa tii un pik , mi se pare ca trebuie facut cu un pik de suflet astfel de lucruri. Sunt cateva cunostinte cu care cred ca m-as castorii a doua zi daca ar zice da, asa simt eu, poate e o prostie dar eu asa simt lucrurile,
    Calin

  165. Buna Pera,
    A doua pb ar fi legata de independenta financiara, nu o duc rau imi permit dar as dori sa-mi fac o afacere micuta care sa aduca un venit pe langa serviciu, pe net legat de ceva produse naturiste.
    Poate mai sunt si alte pb importatnte dar nu vreau sa-ti rapesc din timp asa ca incerc sa inchei cu ultima care ar fi legata de o nemultumire interioara, am un sentiment de parca asi fi legat de maini si picioare si nu pot sa fac nimik, adica din tot ce citesc aici nu incep sa aplic. Primul lucru am inceput sa merg la dansuri ceia ce mi-a placut mai demult si am tot amant, mai ramane sa imi stabilesc ce vreau sa fac in relatie,
    Multumesc pentru intelegere.
    O zi buna
    Calin
    Am cumrat Arta seductiei si Personalitate Alfa, le-am citit dar parca nu am facut nimik. cu practica stam prost

  166. Salut Pera,
    Domeniul in care sufar eu cel mai mult este lucul de munca, pe care vreu sa il schimb chiar sa lucrezi pentru mine si nu pentru altii, in privinta coach-ului am un prieten care este cu mult peste mine in domeniul in care vreu sa imi incep afacerea si care chiar mi-a spus ce sa fac si cum sa fac sa imi incep treaba…. problema inema la mine este insa motivatia…..

  167. Salut Pera !
    Ma numesc Dragos , sunt student la Marketing Anul II.Locuiesc intr-un oras mic, sub 100 000 locuitori unde treburile se misca destul de greu.
    Domeniile in care am eu probleme sunt :
    1. Banii
    2. Vocatia
    Momentan lucrez in domeniu vanzarilor (agent de vanzari la un cunoscut producator de vin) cu jumatate de norma. Bani iau foarte putin si nu mereu lucrez ca pt "jumatate de norma" . Ma tot gandesc la o afacere , fie ea si online , dor momentan sunt lipsit de idei.
    Stiu ca pot schimba asta intr-un anume fel , dar imi trebuie un punct de plecare . Legat de sport si alimentatie sanatoasa , in urma cu aproximativ un an m-am apucat de sport pt a slabi , aveam 94 de kg acum am 75 kg si sunt ok, sunt multumit de ce am realizat in domeniul asta si o sa continui asa.
    Marea mea pasiune e domeniul auto. Imi plac foarte mult masinile ,si ma documentez periodic in sensul asta.Din pasiune am invatat si ceva mecanica ( mi-am dezmembrat propria masina total si apoi am incercat sa o refac si chiar a iesit 🙂 ). Mi-ar placea ca domeniul in care lucrez sa fie cel auto.Ma gandesc ca poate asta e vocatia mea!?
    Imi poti da un impuls , o idee pt un punct de plecare?
    Cu deosebit respect ,
    Dragos

  168. Sunt supraponderal… ba nu, sunt obez! Am 110 kg si 1.85 m si sunt la limita dintre supraponderal spre obez, mai mult spre OBEZ!!! Gata. Am spus-o. Am 21 de ani si am suferit aproape toata viata din cauza asta. Si asta numai pentru ca fac parte dintr-o familie de sedentari. Tot ce am auzit de la ei a fost sa nu misc prea tare, ca eu sunt un intelectual si eu lucrez cu capul. PORCARII!
    Si faza cea mai nasoala e ca eu ador sportul. Ador miscarea si alergatul si TOT ce tine de sanatate. Asa ca e in totalitate vina mea. Intr-o saptamana plec din Bucuresti si termin cu tot stilul asta de viata. GATA!
    Am avut multe infrangeri pana acum, dar ai scos din mine spiritul de revolutionar. In sfarsit!
    LA TREABA!

  169. Salut, m-am informat cu privire la prima misiune, si iata raportul meu. Si acum sa trec la ceva mai informal, la ceea ce ma supara pe mine, si anume faptul ca in ciuda faptului ca am 18 ani, nu am nici un fel de exeprienta intr-o relatie amoroasa cu o fata, indiferent ce se poate intelege din asta. Pentru mine, a iesi cu fata de care iti place in oras, este o chestiune, total abstracta, ca sa nu mai vorbesc de sex, care imi pare imposibil. De ani de zile tot stau cu ochii dupa fete, si pana in prezent nici macar una dintre asteptarile mele nu s-au materializat, si deja incep sa fiu nelinistit, sunt 0, poate nu ar trebui sa fiu campion la varsta mea, dar nici asa cum sunt, imi este frica sa ma bag in discutie cu o fata, iar cercul meu social, este foarte, foarte restrans, fiind format aproape numai din baieti. Bine, ce-i drept, am inceput sa ma agit mai putin, intrucat, sunt intr-a12a, si am cateva examene de dat, pentru care sa invat, asa ca nu prea mi-a mai ramas timp, cel putin pana in august, dar dupa… Stiu ca problema e la mine, sunt mult, mult prea timd, am ajuns sa imi fie frica de fete.
    Ca sa remediez situatia, am comandat cartea „Jurnalul lui Abel”. care chiar mi-a dat de gandit, si am aflat de acolo niste chestii pe care nu mi le-a spus nimeni pana acum, si, ce-i drept, mi-a mai dat ceva curaj, dar tot nu am indeajuns cat sa ma duc la fata de care imi place, si sa-i cer numarul de telefon, mereu, ma tem ca daca nu-i place de mine, daca crede ca sunt urat s.a.m.d, asa ma chinui, stiind ca voi pleca din liceu, si aceeasi poveste se va repeta…Sa imi placa de o fata, si atat, altceva nu sunt in stare sa fac.
    Cat despre coach, Abel, pare un tip de incredere, si dupa cum am mai spus, ma ajuta sa imi castig increderea, poate ca intr-o zi, voi ajunge sa imi depasesc teama.
    Pe de alta parte insa, o problema inca nerezolvata, dar sunt pe calea cea buna, este aceea a examenelor ce urmeaza sa vina, intotdeauna am fost un elev mediocru, dar, de anul trecut, ceva s-a schimbat, am devenit, un model, undeori chiar si pentru mine, si nu doar la scoala, ci si in viata de zi cu zi, am citit intr-una din cartile tale, despre zona de confort, si am aplicat teoria, rezultatele au fost pe masura, imi place sa cred despre mine, ca m-am maturizat, pana acum, situatia mea din familie, m-a facut sa ma adaptez, sa ma maturizaez prematur, dar cred ca e bine, sunt relativ matur, in corp tanar, am resurse aproape nelimitate, iar eu, sunt propriul meu coach, imi pun in mine ceva, si il fac, daca nu il fac, oricat de mic ar fi, vine cu mustrari care cresc direct proprotional cu valoarea sarcinii, iar cand imi indeplinesc sarcina, ma simt bine, ma simt mandru, am realizat, din prpria experienta, ca daca nu faci ceea ca faci cu pasiune, faci degeaba, pentru ca nu vei aprecia, ca pe ceva ce nu este al tau ca parte din tine. Cred cu tarie ca ar trebui sa implementez „sistemul” acesta, in relatia mea cu sexul opus, crezi ca e o idee buna?

  170. Este tocmai ce aveam nevoie
    Multumesc mult si cred ca ma voi descurca sa implementez ce este acolo, vreau sa scap de aceasta nevoie de "validare"

  171. eu am suferit cand am fost inselat(nu stiam motivul) si am incecat sa ajung atat de bun incat femeile sau fetele cu care stau sa viseze numai costi si am reusit sa devin cel mai bun barbat din viata lor 😀

  172. Cea mai mare problema a mea e cu banii.
    In rest ma descurc.Vocatia am descoperit-o, sunt la facultate insa depind de parinti si asta ma omoara!

  173. Salut Pera,
    -initial vreau sa adaug faptul ca la mine, inca, nu s-a umplut paharul, si tocmai pentru ca urasc asta am sa incerc sa-l 'golesc' de acum…
    -ca domeniu general, in primul rand ar fi sanatatea, unde am acum 3 inconveniente, nu foarte urgente sper, pe care le tot aman…de exemplu, la dentist am tot zis ca ma duc de vreo 2 luni si nici azi nu am ajuns…toate tin de niste controale practic, dar nefiinf ceva urgent, poate ca asta e si motivul pt care nu am ajuns, dar azi mi-am propus ca cel putin 2 sa le rezolv saptamane care vine…
    -si mai pe scurt, al doilea domeniu ar fi gasirea vocatiei…aici ar fi mult de povestit si nu cred ca isi are rost printr-un coment povestea/discutia acesteia
    -oricum, un articol ce merita toata atentia, practic, eficient!

  174. Salut !
    Am citit materialu tau si cred ca e excelent!
    Am aplicat tot ce ai scris tu inainte de a citi materialu, in ceea ce priveste relatiile si sanatatea. Mi-am dat seama cand ma gandeam ce sa scriu in comentariu. Chiar si conceptu de couching l-am aplicat, si acum imi dau seama. De ex. am vazut un baiat in discoteca care avea succes la fete si i-am facut o cinste cu cateva beri ca sa iesim impreuna in oras sa incerc sa fur meserie. Reusesc sa iau nr de tel, sa am intalniri, cateodata si o partida de amor, dar nu pot sa tin o femeie langa mine pt o relatie adevarata, decat cel mult 2 luni. Eu simt ca problema e la mine.
    Deci asta ar fii problema mea cea mai mare. Am gasit pe net un site: men's psichology ,unde un psiholog ,Dr Phil,are materiale pe tema asta care ma ajuta si e urmatoru couch, dar as vrea sa stiu si parerea ta sau un material bun pe care sa-l recomanzi.
    In ceea ce priveste profesia: vroiam de mult timp sa renunt la locul actual de munca si cartea ta : descoperati vocatia m-a facut sa-mi dau seama in ce zona de activitati mi-as putea gasi vocatia. Astfel am un plan pe care o sa-l aplic in acest sens.
    Cred ca atunci cand o sa fac ceea ce-mi place si alte planuri ale vietii se vor schimba in bine, mai ales cel sentimetal.
    cu stima Mihai

  175. buna – sunt probleme la toate domeniile enumerate de tine. Am citit articolele tale si am inceput sa fac schimbari . Am facut planificari pentru evaluarea sanatatii, merg zilnic pe jos cel putin 30 de min.
    Anul acesta mi-am propus sa pun ceva bani deoparte pentru un curs – pana la sfarsitul toamnei
    si multumesc pentru ce am primit de la tine

  176. Buna Pera. Am citit cartea ta si este super. Imi este de foarte mare ajutor. Dar vorba ta. Incepi sa implementezi ce ai invatat apoi parca uiti , te ia ,,valul,, si parca nu mai este asa de important sa aplici. Si daca nuesti atent revii la vechile obiceiuri, la vechea gandire irationala de cele mai multe ori, la vechea suferinta. Eu stau mai putin bine la capitolul sex, relatii, iubire. Am fost dependenta emotional. M-am chinuit cam 2 ani de zile pana am realizat ca ceva nu este OK cu mine. Apoi am inceput sa muncesc cu mine. Am citit cartea ta si a Andreei si am progresat foarte mult. Acum, pot spune ca sunt vindecata in proportie de 75%. Dar imi este greu pentru ca imi propun un lucru, rezist o perioada de timp si apoi imi gasesc tot felul de pretexte si contactez persoana respectiva. De azi mi-am propus sa fiu alfa si sa nu mai alerg eu dupa personaj, sa fac stanga imprejur si daca vrea sa fie cu mine este OK. Dar mi-ar prinde foarte bine un sfat pentru ce ma intereseaza. Sunt foarte hotarata sa fac stanga imprejur. Am mai facut asa cate 2-3 zile, dar ma gandeam… aiurea…. si sunam. M-am gandit sa te contactez dupa ce am citit cartea dar uite ca ne-ai contactat tu. Super ideea. Poate si Andreea sa primeasca comentarii? Mersi.

  177. buna Pera. Cea mai mare problema a mea sunt banii, pentru ca fara ei nu pot investi in mine, nu pot face nimic din ceea ce-mi doresc….nu pot face echitatie..nu pot invata dansuri clasice..vioara..pian…nimic…cu viata sociala stau la fel de prost…nu ma simt bine printre oameni..imi vine sa fug…mi-e rusine de faptul ca nu am bani…asta imi mananca increderea in mine…lucrez la asta..dovada ca am gasit un job, dar mi-e frica sa nu ma fac de rusine..din cauza timiditatii uit repede ce sunt invatata sa fac…sunt intr-un cerc vicios..te rog ajuta-ma cu un sfat! multumesc anticipat, faci o treaba extraordinara.

  178. Problema mea actuala este la vocatie si Scopul in viata, mai exact cum ma apuc sa ma imbunatatesc la el. Am gasit ce vreau sa fac in viata profesional, am gasit si un mentor care sa ma ajute si sa ma invete, chiar pentru o perioada am primit materiale si punctul culminant, am primit si o tema de facut pe acest domeniu. Insa am inceput sa neglijej trainingul in momentul in care mentorul meu s-a mutat la oradea, iar eu nu am simtit acelasi entuziasm care il aveam la inceput. Cred ca este vorba si de o oarecare frica de esec la mine, pentru ca atunci cand m-am apucat nu am avut rezultatele pe care ma asteptam sa le am (in naivitatea si entuziasmul meu). Si nu am discutat cu Mentorul meu, insa trebuie sa ma apuc sa ii expun ce probleme am si sa incerc sa discut cu el cum sa mi le rezolv. O alta posibilitate de mentor, am un prieten care in momentul asta are o putere extraordinara de munca si am inceput sa discut cu el in incercarea de a copia puterea lui de munca si determinarea. Wish me luck, poate al treilea lucru care il am nevoie este de "Suturi in fund" sub forma de misiuni de la voi:)

  179. Salut Pera ,
    Ceea ce vrei sa facem ,este un lucru minunat si sustin cauza .
    nu pot dat exemplul unui domeniu in care am dificultati pentru ca problemele se regasesc in toate domeniile enumerate de tine .ceea ce am facut a fost sa fac o scurta analiza plecand de la domeniile alese de tine si sa numerotez pe o scara de la unu la zece ,nivelul la care ma situez in prezent ,fixandu-mi ca anul acesta sa cresc cat mai mult .
    in articolele tale si a celor recomandate de tine ,a unor oameni de calitate precum , Florina,Paul Coman ,mi-am gasit un echilibru foarte util .
    urmaresc in continuare modul in care propui sa facem lucrurile in viata si ma alatur luptei pentru o calitate mai buna a vietii.
    Cu consideratie
    Cristian Radu

  180. buna, problema mea e ca copilaria mea nu a fost asa fericita…si acum la varsta de 24 ani imi doresc enorm sa am tot ce vreau…dar in schimb nu am nimic.Problema mea e ca nu am nici o satisfactie…nu simt ca traiesc…muncesc mult…mai ales sambata si duminica…nu mai am viata sociala…vreau sa simt ca traiesc…si mai ales sa obtin tot ce vreau de la viata…si pe plan financiar…sa imi ajut si fratii…ma doare sufletul sa aud ca cei din familia mea se plang de neajunsuri…sunt o persoana sensibila dar par dur in fata amicilor…plang cand nu ma vede nimeni…dar eu mereu zic ca va veni si vremea mea…va salut, Iulian.

  181. Respecte!!!
    Problema mea e urmatoarea: nu reusesc sa gasesc o fata cu care sa am o relatie serioasa. Sunt un baiat ok, doar ca nu reusesc sa gasesc…paradoxal. Am incercat mai multe metode, insa am dat gres cu fiecare…
    Astept o indrumare de la tine, Pera…deoarece ai spus ca o sa raspunzi la fiecare comentariu. 🙂

  182. Primul pas:
    -am descoperit conform unui mesaj ca NU EXISTA cea mai mare suferinta in viata mea
    DOVADA :http://hepato.ro/acasa/stire-de-asta-am-nevoie-de-ajutorul-vostru-vreau-sa-traiesc-alaturi-de-voi-oameni
    Sigur descoperirea unui adevar personal mi-a retrezit niste amintiri nu tocmai placute.Dar stiu sigur ca am fost pregatit sa constientizez o amintire o informatie despre mine ca sa stiu ce voi face mai departe.
    AL DOILEA PAS
    -UN OM INFORMAT este un om puternic……UN STROP DE CUNOASTERE poate fi de folos uneori
    DIrectia mea va fi preventia
    PERA INFORMATIILE REDATE PE ACEST SIT NU SUNT GRATUITE:
    -PLATA SALA DE INTERNET(O ORA 5/3 RON)
    -PLATA ABONAMENTULUI DE INTERNET
    -CUMPARAREA UNUI CALCULATOR PERSONAL
    ASA CA PT ACCESUL LA ACEST SIT EXISTA UN PRET !

  183. DOMENIUL MEU ESTE sanatatea desi eu sunt perfect sanatos insa o
    analiza medicala mi-a demonstrat ca trebuie sa fac si alte analize medicale care am inteles eu se fac anual pe cat posibil deoarece este o boala tacuta.

  184. Buna…cea mai mare problema pe careo am acum e ca inca nu imi gasesc ceva de lucru. muncesc undeva dar fara bani ca sa capat experienta, sa invat si la asta mai aduc o perioada in care sunt usor depresiva dupa ce am iesit dintr-o relatie.
    In privinta serviciului in fiecare zi timit mailuri, sun, caut. Trimit mailuri si la firme unde stiu ca nu se fac amgajari.
    Cat despre viata mea personala: am inceput sa merg la terapeut si sper incet, incet sa fie din ce in ce mai bine.
    Citesc in fiecare zi pe blog si ma straduiesc sa pun in aplicare. Astazi dupa ceva vreme am avut chef sa ma ridic din pat, am fost motivata.
    Multumim ca ne impartasesti si noua din experientele tale!

  185. Salut Pera,
    Probleme, hmmm… suntem inconjurati de ele :)), monentan singurele probleme la care ma gandesc in clipa aceasta nu pot fi rezolvate fara BANI (bine mai sunt si altele, dar cele mai importante sunt legate de asta)…nu poti ajuta pe cineva care este blonav doar spunandu-i k esti lana el, asta ii aduce doar o alinare sufleteasca, dar bolala este tot acolo. Ar fi cineva care sa am ajute in privinta asta(matusa mea care se descurca destul de bine), si ceea ce ii pot aferii in schimb este sprijinul meu de a trece si ea peste problema ei, nu face altceva decat munca munca si iar (ce crezi) munca, si nu stiu dak este chiar persoana potrivita la care sa aplez…??? astept un raspuns de la tine
    O zi placuta

  186. eu am probleme cu increderea in sine, am anumite defecte care ma fac sa fiu mai retrasa, sa ma emotionez cand vorbesc cu oamenii, recent m-am vazut intr-un video si nu mi-a placut cum ma vedeam din exterior… ce s-a mai zic sunt un om ratat pe toate planurile…

  187. buna PERA ,suferinta mea principala e trecutul ,au fost niste perioade foarte grele in care nu reuseam sa imi dezvolt personalitatea,sunt anumite persoane care te ajuta in familie dar au pretentia sa iti conduca ei viata pt ca considera ca nu esti in stare,de fiecare data cand incepeam ceva nu erau multumitii de mine tot auzeam iara faci prostia asta nu esti in stare,mergem impreuna ,ajungeam deja sa vorbeasca ea in locul meu considera ca nu mai stiu sa ma exprim si cate si mai cate,a devenit atat de sufocanta aceasta persoana ca prefer zile sau sapt intregi sa nu o sun pt ca sigur de fiecare data gaseste ceva sa ma supere prin tonul ei sau altele,are un loc de munca stresant si se descarca pe mine ,am fost si acum crede ca sunt sacul ei de box da in el cand crede ea ,e dificil pt ca fiecare persoana e altel si nu poti de fiecare data doar tu sa intelegi si tu la randul tau nu esti,oricum e grea viata asta si sunt cateva loviturii in viata dar cand vezi ca si familia e in contra ta parca e tot mai greu,sau sa mergi cu teama acasa ca iar ce spune ,sa te duci cica acasa dar eu sentimentul acesta nu l-am simtit niciodata CASA sau CAMIN ,FAMILIE ,DRAGOSTE PARINTEASCA,e grav ca sunt lucrurii care sunt cele mai importante in lumea asta ca sa te simtit implinit asa ai sentimentul ca nu prea iti merge nimic nu ai cu cine sa te consulti ,m-am retras in carapacea mea si simt ca nu e bine am inceput sa ma incred in anumite persoane care nu erau chiar potrivite sau de incredere ,sa incerc relatii care au esuat si nici nu stiu motivul exact si acum 2 sapt m-am despartit de cineva am fost impreuna 3 luni dar nu stiu motivul mi-a scris pe mess ca nu mai vrea,sunt lucrurii pe care nu le inteleg ,nici macar atat sa imi spuna telefonic nu a fost in stare,de ce?anumite persoane asa brusc te trateaza cu indiferenta

  188. hi,
    o problema din prezent este neangajarea in cimpul muncii cu toate ca fac masteratul si am destul timp liber,dar am sa ma stradui sa o fac si pe asta in urmatoarea perioada

  189. Cred ca cele mai mari probleme ale mele sunt: Stima de sine scazuta, probleme in a gasi o femeie care este compatibila cu mine spiritual 100%, o situatie familiala proasta, situatie financiara critica, necunoasterea vocatiei, nu pot sa atrag persoanele pe care le doresc alaturi de mine, lipsa de vointa,dorinta de razbunare asupra oamenilor, un orgoliu foarte mare, narcisism si autocompatimire, sadism si ruginirea intelectului si multe altele.

    1. aaaa….. cred ca trb sa citesti mai mult pt a rezolva macar partea ce tine de caracterul tau 🙂
      cele bune si capul sus 🙂

  190. Buna Pera !
    In primul rand multumesc mult pentru articole . Problema mea cea mai mare este ca lucrez de 20 de ani dar niciodata nu am obtinut suficienti bani pentru munca depusa …am un bagaj de cunostinte mult peste medie in domeniul in care lucrez …in acesti ani am avut doar 3 locuri de munca de unde am plecat mereu de buna voie in momentul in care numai puteam (eram exploatata mult fara recompensele bine meritate) . O alta mare problema este ca nu stiu sa spun" NU" drept urmare toata lumea ma pune pe treaba …desigur ajut cu mare placere dar e timpul meu care trece fara sa vad nimic in plus …si cred ca nu reusesc sa gestionez situatia …. istoria se repeta mereu …

  191. Buna Pera,
    Am trecut treptat prin etapele 1 si apoi 2 in ultimii ani. Acum un an eram intr-o forma (alfa) de exceptie, in care eram sigura ca nimic nu ma va mai schimba vreodata.
    Asadar am trecut la etapa 3, sa ajut o persoana apropiata care parea 90% ok, luand-o la mine acasa si in intretinere (stiu, prea mult). Intre timp ea s-a dovedit a fi 90% negativa, pozitivitatea si entuziasmul meu au scazut treptat, iar acum sunt acra, obosita, simt ca am incercat sa o salvez de la inec si de fapt ma inec eu.
    Fac un efort disperat sa nu o abandonez (mai exact sa nu o dau afara) si totusi trebuie sa ma recuperez pe mine mai intai. Ea a evoluat putin (e doar 80% negativa acum), dar cam tot atat sunt si eu. Sa ma schimb pe mine a fost floare la ureche pe langa sa suport si sa antrenez pe altcineva 24 din 24h.
    E incredibil cum poti sa cazi chiar si de foarte de sus. Si ce tare doare.
    Asta este momentan cea mai mare suferinta a mea.

  192. nu stiu care este problema da parca nimic nu merge ideal toate se leaga intre ele bani ,relatii ,sanatate, imi dau seama ca totul pleaca de la mental si trebuie sa depasesc o perioada de criza nu doar financiara va urmaresc noile aparitii si astept noi materiale cat mai concrete si mai intersante +motivationale

  193. buna! am citit articolul si tin sa iti spun ca am mai citit si alte articole, ale tale sau ale altora! totusi asi putea sa iti trimit un mail, referitor la ceea ce ai spus mai sus?cred ca asa mas simtii mai bine si asi putea spune mai multe! 🙂 multumesc! sa ai o seara placuta!

  194. Buna!
    Imi ofer si eu dovada ca am citi articolul, si anume aceea de a lasa un comment. Sunt datoare cu un domeniu in care e cel mai dureros pentru mine. Si voi enumera 2, nu unul.
    Primul este vocatia sau scopul meu suprem pe pamant. Si cel de al doilea sunt banii. Nu pot spune ca duc o viata grea din acest punct de vedere, dar o imbunatatire este clar necesara.
    Problema este ca nu cunosc pe nimeni ce-mi poate fi coach in aceste doua domenii.

  195. Probabil e o problema generala, dar de la un timp am senzatia ca imi lipseste increderea in mine si atunci ajung intr-un punct in care devin confuza, oarecum depresiva si pesimista.E un moment in care ma panichez pt ca imi dau seama ce se intampla dar nu stiu cum sa reactionez. Probabil e si din cauza sesiunii si a altor probleme care s-au acumulat, dar mi-ar placea sa stiu sa-mi gestinez stresul.

  196. Pentru a fi mare trebue sa i slujesti pe cei mici,pentru a fi tare trebue sa ii ajuti pe ce i neputinciosi,dar si tu la randul tau sa ceri la ce l mai mare ca tine.

  197. datorita esecurilor suferite, am ajuns sa aceept orice in viata mea.si nu mai vreau asta.vreau sa fiu o raza de soare in viata altora, nu o povara, nu vreau sa simt ca daca se termina o relatie ma scufund si eu cu ea,pt ca inevitabil orice inceput are si un sfarsit,daca nu este dat altceva..am cerut ajutor unui prieten, dar din pacate a considerat ca nu e in masura sa ma ajute, ca cel mai indiciat e sa imi caut pe cineva sa nu fiu sigura.minunat nu?si replica mea a fost sa iasa din viata mea el, dar culmea ironiei tot eu l-am cautat ……….intens inca………….si acum nu mai vb cu mine deloc, in conditiile in care ianinte vb zilnic,dar nu mai vrea sa auda nimic de mine, pt k l-am facut sa sufere.nu stiu incotro s-o iau.nu ma pot schimba daca nu am cu cine.si imi doresc sa rezolv probleme cu el sa fie ca inainte…………….nimic nu merge cum vreau

  198. Eu am inceput acum mai bine de 1 an sa fac schimbari in alimentatia mea si am deja un rezultat bunicel – 31 de kg date jos. Problema mea pentru mai departe, adica schimbarea completa a stilului de viata inclusiv renuntarea la job-ul actual, tine de iesirea din zona de confort. Mai bine zis frica de ceea ce as putea obtine facand schimbari radicale in viata mea.

  199. super articolul.adevarul este ca viata ne rezerva tot felul de ''surprize''prin care suntem nevoiti sa trecem…si poate ele ne intaresc fara sa ne dam seama.intotdeauna este important sa avem pe cineva langa noi,pe cineva apropiat sau pe cineva care sa ne poata da un sfat(o speranta)ca poate fii si mai bine .cel mai bine de fapt,ne intelegem noi,insine,insa dorim sa ne dea cineva dreptate si/sau sa ne certe!!!cateodata cearta face mai mult ca o mangaiere…pt ca iti poti da seama ca gresesti si este important sa poti accepta!!!eu….una….imi doream sa las un comentariu….insa nu credeam ca voi fii in stare sa postez ceva….insa….m-a luat valul…si uite-ma scriind cateva din gandurile mele…Fiecare om e deosebit intr-un anume fel!!!trebuie doar sa simta acest lucru si mai ales sa creada!!!va multumesc!!!

  200. Salutare Pera, foarte bun articolul, consider ca am mai facut un pas in spate, impreuna am mai pus o caramida in proiectul de viitor numit EU si vreau sa-ti multumesc pentru articol.

  201. Problema mea ii ca am 32 de ani si stau cu mama si eu cred ca ea vrea sa stau cu ea pentru totdeauna cred ca de aia m a si facut, ea zice ca face totul pt mine. Stam in strainatate eu nu stiu limba ea spune ca aici am mai multe sanse decat in tara dar eu vad ca am sanse ca in orice tara straina sa faci munca de jos.Eu de un an de zile de cand am venit aici nu mai pot dormi sunt deprimata suparata tot timpul .
    Eu nu mai nici o speranta in nimic, n o sa pot niciodata sa fac ce vreau eu, sa traiesc cum vreau eu sa am parerile mele n o sa pot sa mi traiesc niciodata viata. Numai ce zice si ce face ea ii bine si bun.
    Orice decizie ia numai ea crede ca sunt un copil mic.
    Nu stiu cum sa evadez sa nu mai depind de ea si sa mi traiesc propria viata.

    1. imi pare rau, asa sunt parintii posesivi, si ce dc zice ce zice si mama e la fel, ignoro, zi ca nu-ti pasa ce are de zis si ca e viata ta si vrei sa inveti din propriile greseli si gata.
      de fiecare data cand incepe o discutie care te deprima pleaca, dute si te plimba si pana te intorci o sa-i treaca.
      Ca sa nu mai depinzi de parintii ar fi bn sa ati gasesti de lucru, zici ca esti de un an acolo, dc nu lucrezi de ce nu ai invatat limba? ca sa gasesti mai usor de munca? sti ca dc tu nu te ajuti nu o va face nimeni.
      Fii mai impunatoare !!
      cele bune Te pup 🙂

  202. Sincer nu stiu care domeniu sa-l pun primul, caci aparent in toate am o problema. Dar pana la urma totul depinde de atitudine si incredere in sine, deci am sa il pun pe asta primul. Nu reusesc sa am incredere permanenta in mine. Oscilez intre momente de incredere, fericire, implinire si momente cand cad in celalta extrema: deprimare, frica de oameni si de a vorbi in public, sentiment de mediocritate. Lipsa increderii in mine e marea mea problema care imi afecteaza toate domeniile. De un an citesc carti si articole de dezvoltare personala, si de cand o fac ma simt mai implinita, am o noua viziune despre viata, viziune mai buna zic eu, calitatea vietii mele pot sa spun ca a crescut , am invatat lectii importante, dar totusi nu resusesc sa mentin echilibrul. Stiu teoria dar nu reusesc sa o pun in practica. Am prietene preocupate si ele de dezvoltarea lor personala cu care vorbesc, dar nu e de ajuns. Am avut parte de multe esecuri si suferinte pe mai multe planuri si stiu ca asta m-a afectat foarte mult, si de acolo pierderea controlului. Solutia mea este sa ma duc la un psiholog, dar nu imi pot permite deocamdata. Articolele tale si ale Andreei Papp ma ajuta foarte mult. Dar in conditiile in care nu imi permit acum un coach, ce as putea sa fac sa nu mai simt ca alerg spre scopul meu pe o banda rulanta? Vreau sa alerg dar sa si ajung la scopul meu!

  203. Salut Pera. Eu sincer am probleme in relatiile cu fete. Acum m-am indragostit si am o relatie cu o fata care inca e minora si parintii ei tot o ameninta si ii pun restrictii, desi eu nu am intentii ascunse cu ea. Imi este frica si greu sa fac pasul sa ma mut singur. Sunt in anul 3 la facultate si locul de munca unde lucrez acum e instabil. Stiu ca pot face bani si trai cu vocatia mea, dar primii ani pana ma pun pe picioare ma sperie. Daca ma mut in chirie si nu am bani de intretinere si altele. Privesc putin trist varianta sa plec in strainatate desi am surse, familie si prieteni aproape peste tot, as vrea sa reusesc in Romania. Astept raspunsul tau. Multumesc anticipat.
    My recent post Chemarea Universului The Univers Calling

  204. Buna Pera!…este pentru prima data cand iti scriu. Cu toate ca iti citesc toate articolele, nu am indraznit pana in acest moment sa iti scriu (nu stiu de ce) probabil pentru ca sunt o lasa. Ti-am citit articolul si ma gandeam la domeniile in care sunt eu cea mai slaba, la pamant. Si ma tot gandeam …..nu ca nu as fi avut vre'un domeniu..doar ca nu stiam cu ce sa incep. Ei bine…..raspunsul nu a venit din mine pentru ca eu eram atat de mandra incat nu puteam sa vad si sa recunosc asta in mine. Mi s-a spus: Esti o lasa! O fricoasa!…..a fost dureros sa aud si sa recunosc asta. Imi ascund atat de tare defectele incat ajung sa ma mint ca sunt perfecta. Ei bine nu sunt perfecta, de aceea am lasat mandria deoparte si am recunoscut ca sunt o lasa…ca mi-e frica. Mi-e frica atat de tare de ceea ce sunt incat ma scufund in intuneric si ajung sa uit de mine si de cine sunt cu adevarat. As putea continua cu o lista foarte lunga de lucruri de care ma tem. de aceea asta am hotarat sa fac: o lista. Nu prea stiu cam ce sa fac in privinta asta, insa sper ca o sa vina momentul in care am sa ma dezbrac si o sa ma simt bine mergand asa, goala, printre oameni. Multumesc Pera!

  205. Salut.
    Mi-a luat ceva timp dar acum am gasit raspunsul.
    Cea mai mare suferinta a mea este ca nu evoluez pe zi ce trece.
    Nu mi-am descoperit vocatia desi am facut testul. Nu fac nimic desi stiu toate raspunsurile la intrebarile mele. Ce fac ca sa evoluez? Am 10 carti cumparate , toate care sa ma ajute in dezvoltarea mea personala. Am citit deja Personalitatea Alfa, dar degeaba.. Nu am pus nimic in practica. Plus prieteni de la care mai pot imprumuta inca 3 carti care sa ma ajute. Plus zeci de abonamente la site-uri si zeci de link-uri puse in asteptare la favorit, ca sa le citesc. Plus zeci de pdf-uri. Alta problema este cea de socializare. Nu sunt in cele mai bune relatii cu parintii sau profesorii. Nici cu anturajul , nu pot sa spun ca daca lipsesc vreodata de la o intalnire, ar afecta pe cineva acest lucru. Si in ultimul rand probleme in "dragoste". Desi am prieteni care au carti din domeniu, am si filme despre acest subiect si Mind of Mystery si altele. Plus prieteni destul de buni in domeniu. Pur si simplu uit cine sunt, ce pot sa fac si nu imi acord suficient timp. Multumesc.

  206. Salut Pera,
    In ultima vreme am fost foarte ocupat si nu am mai apucat sa citesc articolele tale foarte interesante de altfel.
    La mine inca nu s-a umplut paharul, insa nici nu vreau sa astept sa se umple ca sa pot face ceva…ce imi lipseste? …banii…adica nu sunt suficienti cei pe care ii castig acum.
    Vreau sa imi incep propia afacere, insa (fara bani) nu stiu ce???
    Couch, in momentul de fata nu-mi permit si nici nu am vreun prieten pe care sa-l admir pt ceea ce a facut pt ca majoritatea au primit ce au de la parinti 🙁 .
    Am o idee de afacere insa o tot aman (cred ca si de frica de a esua)…bunicii mei sunt din Dambovicioara si as vrea sa fac o pensiune acolo si vreau sa incerc sa obtin fonduri europene nerambursabile.
    In curand ma voi documenta despre asta si voi incerca.
    De cand am citit cartea ta „Personalitatea alfa” am schimbat destul de multe in viata mea: am avansat la servici si ma descurc foarte bine cu oamenii din subordine, mi-am gasit o iubita minunata si de ieri am inceput sa ma duc la sala. 🙂
    Sper ca in curand (max. 7 zile) sa ma apuc si de planurile pt pensiune.
    Multumesc pt tot ce m-ai invatat!

  207. buna eu si cu sotul meu cand ne-am casatorit am luat un credit de la banca ca si toata lumea si ne-am cumparat o garsoniera. In timp rata a crescut si a ajuns o povara pt noi, asa ca am luat decizia impreuna sa vindem garsoniera si sa ne luam o casa la tara. Avand in vedere faptul ca pretul apartamentelor a scazut foarte mult, noi speram sa reusim sa o vindem cel putin la atata cat sa ne putem achita datoria fata de banca si dupa aceea sa ne luam o casa la tara care sa fie cat de cat aproape de oras ca sa nu ne coste f mult naveta. asta cred ca ar fi o solutie ca sa scapam de credit.

  208. Problema mea cea mai mare este comunicarea, pentru ca de cate ori
    scriu ceva, dupa ce citesc ce am scris, mi se pare ca am scris numai
    tampenii. In plus trebuie sa recunosc faptul ca sant putin agramat si lucrul
    acesta ma descurajaza mai ales atunci cand imi propun sa comunic cu
    persoane atente la aceste detalii.
    Multumesc pentru material.

  209. nu cred ca imi recunosc inca vocatia nu pot sa imi dau seama sigur ce vreau cu adevarat vreau prea multe asta e problema s-au adunat f multe si imi doresc sa le schimb pe toate ….

  210. Am cateva probleme.Prima ar fi in seductie.Nu reusesc sa scap de frica de abordare(da stiu nu exista) si sa abordez cat mai multe fete.Problema e ca daca o vad singura nam nici o problema dar daca mai este cu cineva nam curaj,nu stiu de ce.Eu stau intr-un oras mic si nu am cu cine sa ies la abordat si nici nu prea sunt multe fete.Cred ca daca as iesi cu cineva as reusi sa abordez calumea.Dar miam propus ca sa ma mut intr-un oras mai mare si sa invat seductia cu un coach.Sunt cativa care au succes cu femeile dar problema este ca ei nici nu stiu sami explice ce fac ei de au succes,fac totul natural.Am citit in cartea ta de naturaletze ca altfel as fi zis ca-si bat joc de mine,in rest nu am pe cineva sa ma invete.Si mai am o problema cu bani,adica mam saturat sami dea parintii bani,vreau sa am propria afacere si sa imi castig singur painea.Dar dupa ce termin scoala am de gand sa plec si sa rezolv tot ce am de rezolvat la mine,imi doresc asta si o sa resesc.Cam astea ar fi.mutumesc pentru articol si sfaturi.mult noroc.

  211. Salut,Pera.Cea mai mare problema acum pentru mine este ca sunt clasa a 12a si nu stiu ce sa aleg intre a ma duce la politie sau administrarea afacerilor.Imi plac amandoua insa nu mi.am descoperit vocatia cu adevarat.Eu simt ca as fi bun la amandoua dar trebuie sa fie una pentru care eu m.am nascut si la care pot fi foarte bun…Ma poti ajuta cu un sfat,te rog?

  212. dc zici ca acest comentariu are pe putin 5000 de cititori si doar 300 au lasat comentarii… este putin dezamagitor dc stai sa te gandesti.
    dc ma intrebai asta acum o luna, aveam o intreaga lista cu ce vreau sa schimb, asta pana intr-o zi cand am dat peste sit-eul stilul tau…
    desi sunt multe subiecte in contradictoriu cu ideeile mele, am gasit ce cautam de 2 ani de zile..si poate si cu putin ajutor din partea unui incident de amploare am avut puterea sa fac acel pas pe care tot il amanam de 2 ani, si anume sa inchei o relatie de tinea de 5 ani.
    nu intru in detalii pt ca ar fi prea mult e povestit si vreau sa fiu scurta, ideea este ca cel de langa mine devenise delasator atat fata de mn cat si fata de ce reprezentam noi ca si cuplu.
    asa ca in urma cu o luna am zis stop. I-am spus ca lumea nu se termina la el, si ca in ultimii 2 ani am fost mai mult nefericita decat fericita laturi de el, si ca merit ceva mai bun.
    evident a inceput cu santaje, ca dc fac acest pas, nu este cale de intoarcere, dar sti ce? nu-mi pasa deloc. Presupun ca a vazut si el ca de data asta nu mai glumesc si de o luna de zile pot spune ca situatia s-a schimbat. Nu m-ai sunt dependenta de el, iar asta ma ajuta mult.
    Revenind la subiectul de fata, singura problema este de ordin financiar, eu si familia mea am fost evacuati din casa unde am copilarit, casa fiind nationalizata. Singura mea problema este ca vreau sa le ofer parintiilor mei cat si mie un loc unde sa inbatranim. Ce ignorati suntem in viata fata de ce detinem, atat material cat si spiritual, abea cand nu le mai avem , ne dam seama de importanta lor.
    Dc vb de coach, nu am pe nimeni care sa fi facut acets pas.
    Si care zici u ca este raspunsul la problema mea? de fapt mai bn zis solutia, si una fiabila !!
    Cele bune.

  213. Buna! Ti-am citit cu foarte mare atentie toate articolele si este prima data cand las un comentariu. Trebuie sa te felicit in primul rand pentru munca pe care o duci si sa iti doresc mult succes in continuare. Trebuie sa recunosc , desigur, ca ai foarte mare dreptate cand spui ca la inceput de drum esti entuziasmat si dupa…e greu sa te tii de treaba. In cazul meu din domeniile ce le-ai prezentat nu stau bine deloc la mai multe capitole:Sanatatea mea si a cuiva apropiat ,relatiile, banii, problemele psihologice( in sensul de traume sau pur si simplu am senzatia ca anumite evenimente din trecut ma opresc din drumul meu) si nu in ultimul rand scopul meu in viata, vocatia si cariera pe care mi-o doresc. Sunt studenta si cum ti-ai putea imagina financiar stau prost (deci coach-ul ar fii dificil de gasit) iar stima de sine scazuta, viata pe care am dus-o si lipsa de control emotional mi-a influentat foarte mult rezultele scolare si acest lucru m-a afectat si continua sa ma afecteze cel mai mult ,pentru ca avem sentimentul ca fiind buna in munca mea..ma simteam puternica si aveam speranta intr-o viata mai buna. Cum sa fac deci sa ma schimb? Cum sa–mi ating potentialul la maxim?

  214. Eu sunt in zodia taur , o zodie de pamant care are nevoie de stabilitate si siguranta Ce ma omoara pe mine este lipsa unei sigurante financiare . Cand ma stiu descoperita din acest punct de vedere in mintea mea se creeaza un haos si nu cred ca reusesc sa fiu suficient de ratioanala in a stabili prioritatile . Am lucrat 11 ani sub conducerea unei persoane care aprecia personalul din jur dintr-un anume unghi , iar eu nu ma incadram in raza lui. S-a umplut paharul. Vreau sa muncesc sub comanda propriei mele fiinte . Ma stradui sa reusesc , dar drumul este atat de greu incat nu odata am rabufnit in plans si dezamagire . Suntem inconjurati de prea multi oameni cu doua fete incat este greu sa treci printre ei . Am invatat din mesajele voastre si din alte carti citite ca trebuie in primul rand sa inveti si sa te antrenezi sa dai la o parte piedicile , de orice natura ar fi ele , sa le stergi din minte ca sa poti merge mai departe . Este un antrenament greu si de durata dar din experienta nu este imposibil . Mai am de lucrat dar nu vreau sa ma las .

  215. azi, acum cateva ore am realizat cate consecinte mi-a adus faptul ca sunt impulsiva, ca reactionez urat pe moment, fara sa ma gandesc la cel de langa mine, la consecinte. tocmai ce m-am despartit de prietenul meu din cauza unei prostii, a unui comentariu facut de el poate chiar in gluma. pur si simplu nu m-am putut controla, si am reactionat intr-un mod nu tocmai placut, care l-a ranit enorm. acum stau si realizez ca nu este prima data cand se intampla asa, ca si in relatiile anterioare iscam conflicte din cauza unor nimicuri. intotdeauna ma intrebam eu dc nu pot avea o relatie serioasa, de lunga durata si mereu gaseam ca motiv faptul ca nu am intalnit persoana potrivita. insa, realizez ca problema este la mine. sunt IMPULSIVA. imi doresc sa schimb asta la mine, pt k am avut foarte mult de suferit din cauza asta. dak pana in momentul de fata aveam parte de mici conflicte, acum mi-a adus despartirea. ma gandeam poate la un psiholog sa merg, sa-i cer ajutorul. nu stiu la cine altcineva as putea sa merg. ajuta-ma si iti multumesc pt articol. m-a ajutat sa-mi dau seama ca e timpul sa fac o schimbare!!!

  216. Servus Pera! Momentan cea mai mare suferinta a mea este relatia cu sotul meu! Desi nu regret ca am decis sa ma casatoresc cu el (destul de devreme si dupa o relatie de prietenie care a durat mai putin de 2 ani) totusi, de cand stam impreuna eu nu-mi mai gasesc linistea. Simt ca m-am schimbat enorm, am renuntat la obiceiurile mele( faceam exercitii fizice de una singura aproape zilnic si mergeam la jogging, ma plimbam mult, ieseam cu prietenele mele,…..) si nu ma mai suport acum! Nu mai suport gandul ca am renuntat la mine, la ceea ce eram, la ceea ce ma facea sa nu intru in depresie si sa fiu tot timpul zambareata si sa am numai ganduri optimiste. Am devenit si mai nervoasa ( desi am mostenit de la tata o parte din acest defect), nerabdatoare, am asteptari mai mari de la sotul meu decat de la celelalte persoane si asta il scoate poate din minti. Problema e ca el era mai calm decat mine si ma tempera tot timpul ,dar am reusit prin felul meu de a fi sa il fac sa-si piarda cumpatul mult mai usor, sa-si schimbe radical parerea despre mine, despre noi si treptat am impresia ca lasam sa dispara dragostea dintre noi. Am fost mereu convinsi ca ceea ce avem noi e special…ca am fost facuti unul pentru altul si nici acum nu mi-am schimbat parerea. Oricat de multe lucruri urate as auzi de la el si oricat de mult ne-am certa eu nu am de gand sa divortez vreodata si asta pentru ca nu vreau sa fug de "crucea" care mi-a fost data si de aceea vreau sa fac tot posibilul sa imi fie bine langa el pentru ca situatia actuala nu o mai pot rabda. Eu cred ca Dumnezeu are un plan cu noi , cu mine si ca am multe de invatat din ceea ce mi se intampla.
    De curand am fost si la un psihiatru pentru ca intrasem in niste stari foarte asemanatoare cu depresia si mi-a explicat sa am avut doar niste episoade depresive si imi recomanda sa fac sport(ca sa ma tin ocupata cu ceva pentru ca ma plictisesc usor) si mi-a recomandat un psiholog pentru a ma ajuta sa-mi pun in ordine gandirea. As vrea tare mult sa merg la astfel de sedinte. Oare e bine sa merg numai eu si sa-mi rezolv problemele si sa ramana aceleasi neintelegeri in familia noastra sau sa mergem la terapie de cuplu ? Ar mai fi si varianta sa merg eu mai intai sa ma rezolv pe mine si apoi sa mergem impreuna. Tu ce imi recomanzi?? Problema e si cu banii pentru ca stiu ca astfel de sedinte vor fi mai multe poate si sunt si destul de scumpe si nu stiu cum ma voi descurca pentru ca imi doresc sa ma tin de ele si sa ma trezesc din somnul asta in care am cazut. Inainte consideram ca eu sunt cel mai bun psiholog al meu…imi propuneam tot felul de schimbari….ma corectam…eram aspra cu mine….dar acum parca nu mai pot gandi deloc cand vine vorba de mine…de viata mea care se duce de rapa daca mai continui mult asa. Nu ma mai pot concentra asupra mea…nu mai am vointa de altadata si vreau sa fiu iara eu! Sunt debusolata complet si stric toate relatiile din jurul meu, nu numai cu sotul meu. Te rog Pera ajuta-ma!
    Exemple pozitive in jurul meu nu prea am ca sa le pot urma…parintii mei pe vremea cand stateam acasa se certau des si nu-mi place idee pe care se bazeaza ei…cu toate ca mama acum incearca sa nu mai fie asa: femeia sa renunte la tot, sa stea sa gateasca, sa se sacrifice pentru ca barbatul sa fie multumit in toate. Eu cred in ideea de egalitate, sotii trebuie sa fie o echipa si sa-si usureze viata unul celuilalt!
    Ma simt ca un robot automat….m-am blocat si nu gasesc pe cineva care sa reuseasca sa ma opresca! Ajuta-ma te rog sa nu mai fiu un muppet!

  217. Eu am multe probleme care ating aproape toate domeniile care ni le-ai dat tu ca exemplu: probleme psihologice, probleme sociale (de multe ori mi se intampla sa dau in viata de oameni extraordinari cu care mi-as dori sa am o relatie de prietenei normala , dar nu pot datorita timiditatii mele , nu stiu cum sa ii iau, cum sa vorbesc cu ei etc .) , problema cu scopul in viata sau vocatia , sexul , iubirea , relatiile , banii ! Increderea in mine e la pamant pentru ca nu stiu sami fac prieteni buni , sa ies si sa ma distrez , sa relationez cu lumea din jurul meu cu alte cuvinte sa ma simt bine in pielea mea . Sunt o persoana fricoasa si de aceea imi doresc sa am mai mult curaj in viata. Problema la mine e si faptaul ca eu am crescut fara parinti, pana la 3 ani am stat doar cu mama acasa, dar si ea era plecata mai tot timpul , iar de la 3 ani pana la 22 ani am crescut intr-un centru de plasament ,probabil aici am pierdut eu mult! Cat despre un coach sal platesc nu imi permit , deabia imi ajung banii sa ma intretin ! Astept cu nerabdare un sfat !

  218. Buna,
    Acum, pentru mine, cred ca cea mai importanta problema este vocatia. Sunt in ultimul an la facultate si nu stiu daca am facut cea mai buna alegere, mi-am pierdut orice motivatie, dar cu toate astea as vrea sa o termin.

  219. Salut Pera.In ultima vreme nu prea am avut timp sa citesc tot ceea ce tu te chinui sa scri si sa trimiti la toti cei pe care ii ai in lista si cu ocazia asta eu iti multumesc pentru ceea ce faci.Eu inca de anul trecut am inceput cu schimbarile majore ,spre exemplu am ales sa incep o noua viata departe de toti cei cunoscuti si prieteni de acasa si acum sunt un pic cam stresat ca nu merge totul cam cum as vrea. Problema care ma doare acum cel mai tare lipsa sexului si femeiilor si nu stiu cum sa iau asta ca o scuza faptul ca acum nu stapapanesc prea bine limba si mi-e oarecum greu sa aboedez o fata aici,dar vreu sa rezolv si problema asta. Daca ai putea sa-mi dai un sfat nu ar strica .Multumesc pentru tot ceea ce faci . Cu respect Wasi!

  220. Buna,minunat articol,grozave fraze,bune de pus in practica…Ei problema mea :(mi-e greu sa spun cele mai adanci sentimente dar o fac deoarece vreu un progres)Intodeauna am fost persoana care ceda,care lasa sa fie umilita sa nu lupte pentru ce este al ei,mi-e frica de reactia oameniilor deoarece am impresia ca nu ma stiu apara dar defapt stiu doar ca mie frica,nu imi gasesc cuvintele cu care sa ma apar-e greu,si cand aud criti e si mai greu incat ma jeneaza foarte tare si nu stiu de ce?ce fac in privinta asta?am inceput sa fac fata presiunilor dar nu am suficienta putere dupamasa ajung foarte obosita psihic vreu numai liniste.Astept un raspuns.multumesc pt.sprijin

  221. Buna Ziua Pera. as dori si eu o parere si un sfat daca se poate te rog mult…nu stiu ce se intampla cu mine de vreo luna. Am o idee, dar nu stiu ce sa ma mai fac..Am 17 ani fac peste o luna 18..ma gandesc k poate e o perioada asa de ..nemultumiri?iar totul a inceput de la kg..Sunt obsedata de kg..am fost grasa akum 2 ani..am reusit sa slabesc..pot sp k eram mult prea slaba dar eu ink traiam cu ideea k sunt"grasutza" .. iar acum..de vreo 2 luni pot spune k numai la asta ma gandesc, plang , sunt nervoasa..pt k m`am ingrasat 7 kg.. toti sp k nu arat rau k nu se vede dar eu nu ma simt bine cu mine!!! Ma cert cu parintii zilnic pt k sunt impulsiva, nervoasa, nu suport nimic..nu ma suport pe mine!…aam facut sala.. am incercat sa am un regim echilibrat cu 3 mese, mese exacte..dar ma las..nu pot sa ma abtin de la dulciuri..iar o iau de la capat si sunt nervoasa si tot asa..nu mai am ambitie

  222. ..si nu stiu ce sa fac .. nu suport sa`i supar, sa`i fac pe cei din jur sa se simta prost, sa`i jignesc pt k nu ma simt eu bn!!!! Vreau sa fiu iar cea care se simte bine..si`i face si pe cei din jurul ei fericiti..mi`e si rusine sa mai ies din casa…saptamana asta n-am fost la scoala..am stat in casa sa nu ma vada nimeni. ce pot face..vreau sa schimb ceva…dar simt k iar ma mint singura

  223. Am avut o pauza de cateva luni in care cum ai spus si tu ne merge bine uitam sa ne dezvoltam apoi nemultumirile revin. Tocmai aici sunt eu. Un an de zile pot considera ca am avut grija sa ma dezvolt personal am facut sport cu mici pauze dar consider ca m-am dezvoltat. Aceasta pauza a fost din noiembrie pana zilele astea cand s-a facut un teanc de emailuri de la tine si colegii tai care le vedeam le ocoleam dar nu le stergeam. Stergeam celelalte mailuri numai acestea nu. Comenturile care sunt aici nu am apucat sa le citesc asadar voi spune pe scurt: Sunt student 23ani, intr-o relatie de vreo 5 luni(multumesc forumului dedicat barbatilor), sunt multmit, am pasiune dar nu am bani. Aici este problema mea fiindca imi doresc sa traiesc din abundenta sa nu duc grija benzinei, sa imi permit sa ma duc la munte de revelion de sarbatori, vara la mare, sa pot iesi miercuri la un film, si vineri seara cu baietii la intruniri, sa imi platesc singur asigurarea telefonul si internetul si multe altele. Aici ma impotmolesc ca nu am idee de unde sa incep.
    Pera faci o treaba minunata! Bafta multa !

  224. Buna Pera! Felicitari pentru acest articol. L-am citit de mai multe ori, in intervale de timp departate, pana m-am decis ca nu mai pot rezista, ca sunt intr-o criza din punct de vedere sentimental si spiritual foarte grava. Imi doresc sa ies din stare in care sunt. In momentul de fata imi doresc o mare schimbare in viata mea, schimbare de mediu mai ales, de anturaj. As vrea sa cunosc alti oameni, sa reusesc sa interactionez deschis. Nu sunt multumita de felul cum arata viata mea, in momentul de fata nu-mi gasesc fericirea in niciun lucru…Am nevoie de iubire, vreau sa cunosc adevarata iubire, dar pana acum n-am gasit-o… Si nu am un coach, nu-l vad unde as putea sa-l gasesc …Multumesc pentru ca ma asculti, inseamna foarte mult pentru mine!

  225. Salut, sper ca nu e prea tarziu cu comentariul meu.
    Sexul, iubirea, relatiile – acesta este domeniul in care momentan nu excelez, dar vreau sa mentionez ca pe timpul liceului "era ceva" de capul meu..in fine..am avut o relatie de vre-o 5 ani si m-am comportat nu tocmai frumos cu fata..mentionez ca era foarte frumoasa. Sa continui..am intrat intr-o scoala militara, tin sa cred ca de aici mi se trage respectul exagerat in anumite situatii..fara sa fiu constient…asa..am stat eu si m-am gandit oare de ce nu mai am replicile si increderea puternica pe care o aveam in liceu sa mentin legatura cu fete si nu numai chiar si cu restul lumii..simt pur si simplu ca ii sun doar cand am nevoie de ceva de la ei..nush ce sa mai zic..mentionez ca am 25 de ani 🙂 Problema din cele 3 mentionate mai sus ar fi cea cu relatiile.multumesc

  226. Salut,am decis sa-mi schimb si eu viata inspre bine,mai bine tarziu decat niciodata,in privinta suferintelor spuse mai sus,pot spune ca toate imi sunt cunoscute,de parca despre mine este vorba…..

  227. Sal pera. Problema mea cred ca este cea de anxietate,si cea care ma duce la reala problema. -Sexul si iubirea. In ciuda faptului ca la virsta de 31 de ani momentan nu am un servici,isa am o meserie in care am experienta si o pot face cu foarte mare usurunta,asta nu ma deranjeaza atit de mult cit ma deranjeaza problema sexului si cea a unei relati. Am trecut prin mai multe relati de lunga durata si un divort care nu ma afectat atit de profund sentimental. Problema este ca de un an decind am divortat nu mai sunt in stare sa-mi gasesc o prietena in ciuda faptului ca nu sunt un tip sub limita medie al aspectului fizic mai mult de atit chiar merg la sala si din totdeauna am avut o constructie atletica.Ori este vorba de faptu ca miam iesit din mina ori de anxietate.

  228. Buna. După ce am citit articolul am decis sa iau acea inițiativa de a face ceva pentru a rezolva cu adevărat problema pe care o am. Sunt plecata din tara de aproximativ 2 ani de zile, după ce in prealabil am terminat studiile in tara si nu am reușit sa imi găsesc un loc de munca in domeniul meu. Odată ajunsa aici am luat as putea zice totul de la zero, de la limba la găsirea unui loc de munca. Aici intervine problema mea, lucrez intr-un restaurant, slujba care nu mă satisface pe nici un plan ci doar asigura acel mic confort financiar necesar traiului zilnic. Vreau cu disperare sa schimb acest aspect, am avut câteva tentative de a cauta altceva dar toate s-au spulberat cu un răspuns negativ. Simt ca imi lipseste acea ambitie de a trece peste orice refuz si respingere si a continua pana când imi voi găsi si eu locul. Sunt pe punctul de a dispera puțin deoarece am 28 de ani, fără prea mare experiența in domeniul meu, Intr-o tara straina unde studiile din România nu au o prea mare valoare, simt ca am ratat undeva o etapa si acum e prea tarziu!
    Aici am cunoscut o fata românca de asemenea care e foarte împlinita pe plan profesional si căreia i-am cerut sfaturi pentru a putea schimba situația mea actuala, sfaturi pe care nu le-am urmat, gasind mereu acele mici argumente care mă reconfortau pe moment împotriva sentimentul de vinovatie ca nu fac nimic pentru a urma sfaturile bune ale persoanelor mai realizate.
    De unde sa găsesc acea tragere de inima, acea ambitie, elan pentru a începe aceasta bătălie pe care sa o port in fiecare zi fără a renunța pana voi câștiga???
    Multumesc!!!

  229. salut Pera! Bogdan sunt! Problema cea mai mare pe care o am in acest moment e ca nu reusesc sa ma tin de ceea ce imi propun, am indeplinit o provocare si anume cea a lui Doru de a face 2710 flotari in 15 zile, am observat ca e singurul mod de a ma stimula. Ador provocarile, dar cu conditia sa subliniez tare ca e o provocare, chiar daca una propusa de mine. Asa ca am inceput, am dus prima mea provocare la final, de maine incep inca una. de fapt doua. Prima e sa fac 8505 flotari in 20 de zile, a doua e de a citi 2710 pagini in 15 zile, aproximativ 9 carti, pe langa asta ma tin de inca una cu 2710 abdomene. Sunt gras si vreau sa dau jos. Alta problema e cea cu femeile, cele pe care le cunosc imi e foarte simplu sa le abordez, dar parca ceva e nemultumitor. Locuiesc la sat, orasul e la 2 km de mine, deci nu imi dau seama de ce nu merg acolo sa intru in vb cu o fata. Problema ar fi banii sau mintea mea?

  230. Cred ca am omis cea mai mare problema, doresc sa deschid o afacere si nu stiu cum sa incep, ce sa fac, cum sa structurez! Gasesc pagini de informatie, dar nu stiu care e folositoare cu adevarat si care nu!

  231. Salut, Pera! mi-am dat seama ca am o oarecare problema legata de felul in care arat. Stiu si un prieten care m-ar putea ajuta, dar in cercul meu de prieteni, suntem toti „mistocari”, adica daca ii cer sa ma ajute ma va lua la misto mai mult decat ma va ajuta. Am incercat sa-i copii putin din stil si am observat o diferenta. Si, clasica deja, problema legata de relatii si fete. De fiecare data cand ma indragostesc de o fata imi dau cu stangul in dreptul si fac totul pe dos. Si aici am un prieten care se pricepe foarte bine, care poate cuceri o fata doar cu privire, i-am cerut sa ma ajute, dar mi-a zis ca nici el nu stie exact ce face de cad fetele dupa el. Ai ceva sugestii pentru mine?

  232. Buna Pera,doresc sa-mi spun poveste mea,dar mai intai as vrea sa-ti scriu pe E-mail si daca tu consideri ca e ok…poate o voi expune si pe site.Am marea rugaminte sa nu abandonezi acum cand chiar fac eforturi ptr a reusi…din toate punctele de vedere.Ti-as ramane vesnic recunoscatoare,un Sincer si cald…Multumesc!

  233. Buna, Pera! Sincer, m-am cam regasit in articolul tau, doar ca imi vine un pic cam greu sa vorbesc cu un strain despre mine si problemele mele. Fac acest comentariu doar pentru a-mi demonstra mie ca vreau o schimbare. Problema mea cea mai importanta in acest moment este faptul ca nu slabesc sau, mai bine zis, nu sunt capabila sa duc o dieta la bun sfarsit. Imi propun sa renunt la dulciuri, sa adopt un stil de viata sanatos, cu multe legume etc, dar… dupa 2-3 zile ma las. Si ce daca sunt grasa, si ce daca arat dizgratios? Si imi trece. Clasic, nu?

  234. Buna. Ma consider sau ma consideram pana la lecturarea articolului tau in forma cu mine insumi, insa detaliind in acest articol problemele, incep sa vad si la mine gaurile din zid. Am doua puncte din lista ta asupra carora voi incerca sa lucrez mai cu temei- iubirea, respectiv o relatie de cuplu viabila, si nu vorbesc de sex, si vocatia. Sunt o persoana inzestrata cu de toate insa problema meA este in a ma concentra in ceva concret, util si care sa imi aduca prosperitate. In ce priveste relatia de cuplu nu reusesc sa imi gasesc partenerul pe masura mea. In toate relatiile mele de pana acum eu am fost intotdeauna cea care a pus punctul pe finis, atunci cand realizam ca respectiv compromisul facut de mine era mereu in defavoarea mea. Vorbind de cautarea unui antrenor, cunosc persoana care mi-ar putea fi si care ma fascineaza insa el e fascinat de mine ca si femeie. Cum s-ar putea putea vorbi de o plata in acest caz? Nu stiu inca nici daca el ar putea fi partenerul cautat-e o persoana puternica si foarte bine ‘impachetata’? Deci? Primul pas l-am facut.

  235. Salut, Pera ! Imi pare bine ca am dat de acest articol, acest urmator pas in viata mea. Oricat am incercat, nu am gasit persoana potrivita care sa ma ajute cu seductia, consider ca se poate mai bine, ca inca sunt la inceput, asa ca aleg sa ma ajuti. Aleg sa evoluez si te rog sa ma ajuti cum poti tu, iar eu iti voi multumi foarte mult. Te respect si iti multumesc inca odata. -Gabi

  236. Buna Pera! Vorbele tale sunt ca apa oxigenata pusa pe rana deschisa 🙂
    Vreau sa imi schimb relatiile, sa imi pastrez 2-3 prieteni vechi si in care am incredere, sa dau foc ce a fost rau in trecut, sa cunosc alti oameni, sa ies in alte locuri, sa devin mai seducatoare…. Unele asa zise exemple fac parte din trecutul meu si vreau sa le evit, nu stiu cat implica un couch, iar femei/barbati exemplu sunt prea departe de mine, ii accesez doar virtual, gen interviuri pe youtube sau diverse articole, iau elemente din vietile lor si le aplic la nivelul meu.

  237. cea mai mare durere a mea , este ca nu stiu ce ma pasioneaza, ce-mi place sa fac, ca sa stiu sa ma orientez in directia aia cu job-ul…..momentan nu am un job si nici macar un venit, am lucrat o scurta perioada ca si economist, dar toata lumea in jurul meu tipa, si ma facea in toate felurile, asa ca asta m-a descurajat sa continui pentru ca nu aveau rabdare sa ma invete, preferau sa tipe si sa ma jicneasca decat sa ma invete. Vreau sa ma mut intr-un oras care imi place foarte tare, dar unde nu cunosc pe nimeni, este un oras mic unde piata muncii nu ofera prea multe posibilitati de angajare, si uite asa intreb printre cunoscutii mei daca au pe cineva acolo, sau caut persoane din zona mea, plecate acolo…deci cam zilnic intreb si ma uit si pe net si aplic la job-uri ca poate sare iepurele de undeva, asta imi doresc cel mai mult sa ma stabilesc in oraselul acela, oraselul dintre munti 🙂 (tie ti-am zis Pera de acest orasel 🙂 )gasind un job, care va fi atat cat sa ma intretin pentru inceput iar pe parcurs sa evoluez si sa-mi descopar pasiunea/vocatia, dar este necesar sa am un job pentru inceput, acolo, in orasul dorit de mine, nu renunt. legat de coach….evident ca nu-mi permit unul, dar am doi prieteni care sunt bine , si ma sfatuiesc mereu cu ei, imi tin ore de dirigentie, ca si eu sa ajung sus….mi-am facut un panou al viselor si uite asa zilnic incerc sa fac cate ceva, uneori pare ca bat pasul pe loc, dar apoi ma gandesc ca acesti pasi minusculi facuti constant, vor aduce si rezultate.dar sunt sigur ca pot face si mai multi pasi si mai mari doar ca am nevoie sa-mi fac mai mult curaj……dar odata ce am scris acest comentariu sunt sigura ca pot mai mult, insa totul se face pas cu pas, cum ai spus si tu Pera intr-un articol sau in mai multe, nu exista scurtatura. 🙂

  238. Salut Pera
    Am vazut ca a trecut ceva timp de cand sa postat ultimul coment,insa sper ca nu e o problema.
    La mine cu siguranta cea mai mare problema este acel impuls de a face ce imi propun,nu reusesc sa ma concentrez asupra unui plan.
    Mereu se gaseste ceva care sa ma distraga,sa imi capteze atentia de la ce vreau sa fac.
    Nu pot sa imi focalizez vointa si motivatia acolo unde vreau.

  239. •Problema cu scopul in viata sau vocatia
    Am 3 baieti, o casa, o masina, o slujba mediocra fara nicio perspectiva si niste credite, ca tot sclavul, nu?
    Visul meu? – o casuta mica si dragalasa (eco si independenta)intr-un sat mai departe de civilizatie, o gradina de legume, pomi fructiferi, o vacuta, niste oratanii, etc.Vreau sa ies din sistem si sa traiesc in natura. Crezi ca se poate?
    Vreau sa traiesc in natura si sa ies din sistem. Crezi ca se poate?
    As vrea sa traiesc asa cum o faceau bunicii nostri, sa traiesc in natura si datorita ei

  240. Suferinta mea e vocatia am tot citit chestii despre asta si tot nu reusesc sami dau seama care e am facut teste de personalitate si am de ala ca tine am uitat exact cum era parca infp imi plac 3 domenii foarte mult altele nu leam expirementat filosofie pshiologie si sociologie..

  241. Buna,caut un Coach sa ma indrume vreau sa ma dezvol in cariera,personal merg intr o directie buna, pot sa fac mai mult 😀 Multumesc. Marinela

  242. An intriguing discussion is worth comment. I feel that you should really write additional on this topic, it could not be a taboo topic but typically folks aren’t enough to speak on such topics. To the next. Cheers

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.