Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Rezultatele unde-s? Ți-ai uitat jurămintele și bătăile cu pumnii în piept?

Ştii de ce nu ai rezultate?

Pentru că îţi imaginezi că schimbarea se întâmplă când îţi cumperi adidaşi noi şi îţi faci declaraţia şi angajamentul de anul nou că anul ăsta vei face mai mult sport. Schimbarea nu se întâmplă când îţi iei adidaşii noi ci când i-ai rupt de la cât i-ai folosit.

Poate îţi imaginezi că ”a face bani” e o şmecherie nouă pe care trebuie să o înveţi şi crezi că dacă ţi-ai făcut un blog sau l-ai citit pe Kiyosaki ai descoperit formula magică a prosperităţii.

Banii vor veni atunci când din cărţile citite de tine despre bani vei putea construi o casă punând aceste cărţi una peste alta, când singura amintire a omului care eşti acum mai e în pozele tale de acum câţiva ani iar omul de acum este cel care poate aduce valoare prin ceea ce face şi ceea ce este.

Poate crezi că ai descoperit iubirea în fluturaşii ce îi ai în stomac în primele luni de îndrăgostire minunată. Iubirea nu este în fluturaşi şi în sexul fain pe care îl faci, în clătitele cu finetti ce le mănânci duminica cu iubi sau în filmele ce le vedeţi împreună.

Iubirea o vei găsi în ultima filă a unui jurnal plin de experienţe de viaţă în care paginile în care ai oferit sunt mai multe decât cele în care ai primit şi în care ai pus binele şi fericirea celuilalt mai presus de interesele şi nevoile tale vechi de milioane de ani de când strămoşii noştri erau încă şopârle.

Hai să începem cu primul pas. Hai să ne aducem aminte ce anume ne face oameni de succes prin fapte care vorbesc pentru noi.

Care este cel mai mare complex de inferioritate, cea mai mare ruşine şi umilinţă suferită de tine?

Ce anume te va face să fii campion în această lume?

Înainte de asta hai să vedem de ce nu ai rezultate. Nu ai rezultate pentru că:

1. Nu ai înţeles că orice ai pe lume este la nivelul dezvoltării tale personale şi spirituale

Banii sunt o reflectare a ceea ce eşti tu în interior, relaţiile de iubire şi calitatea persoanelor cu care ai relaţii sunt în cel mai bun caz la nivelul la care eşti tu, anturajul şi prieteniile tale sau relaţiile de afaceri sunt la acelaşi nivel la care eşti tu. Relaţiile cu părinţii sau copiii tăi sunt la acelaşi nivel şi de aceeaşi calitate pe care o ai tu.

Şi totuşi, deşi recunosc asta, câţi oameni lucrează la început la interiorul lor? Toţi vor tehnici. 12 paşi să faci bani, 7 tehnici pentru o relaţie fericită.

Ok, ok. Eu îţi dau tehnicile, îţi dau pe mână cea mai tare tehnică şi tehnologie. Dar ce poate face un orb cu o armă cu lunetă?

Am citit ieri pe facebook o povestioară care spune că vezi în alţii ceea ce eşti tu. Când un hoţ se întâlneşte cu un sfânt, ceea ce vede hoţul sunt doar buzunarele sfântului.

Tu ce vezi în jur? Dacă vezi numai sărăcie, răutate, lipsă de oportunităţi, ghici de ce? Atât eşti tu şi doar asta poţi vedea. Lucrează la interiorul tău. Încrederea în sine, inteligenţa emoţională, abilităţile de comunicare, caracterul, personalitatea, spiritul. Toate astea îţi aparţin şi te definesc. Şlefuieşte-le şi fă-le să strălucească şi vei începe să vezi bogăţia acestei lumi.

2. Nu ai învăţat importanţa rutinei

Ha! Asta ţi-o zic eu, cavalerul luptei pentru libertate, omul care nu vrea să dea socoteală nimănui pentru nimic, pionierul lucrului de pe laptop de la cafenea şi susţinătorul creativităţii şi al muncii care este joacă.

Da! Rutina, obiceiurile.

Un pas mic azi, încă unul mic mâine. Pas după pas, zi după zi. Ce este cel mai important pentru mine?

Să slăbesc.

Păi atunci în fiecare zi belesc ochii la ce mănânc şi am grijă să ard mai multe calorii decât am băgat în mine. ZILNIC.

Ce este cel mai important pentru mine? Să fac bani. Păi iau toate cărţile care îmi spală creierul de prostii despre bani şi mă învaţă lucrurile bune. Pun zilnic 1 leu deoparte sau 50 de bani ca să mă învăţ de pe acum. Cum te comporţi în situaţiile mici te comporţi şi în alea mari. ZILNIC fac ceva pentru banii mei. Lucrez la visul meu, mă gândesc cum pot monetiza ceea ce fac.

ZILNIC

Ce e important pentru mine? Iubirea?

Păi mă educ zilnic în privinţa comunicării, mă cunosc pe mine şi limbajele de iubire, mă preocupă zilnic aspectul ăsta al vieţii. ZILNIC.

3. Paradoxul alegerilor

Oamenii nu au rezultate pentru că au prea multe alegeri şi se pierd. Ezită. Alege o metodă şi du-o la capăt 2-3-6 luni . Zilnic. Apoi, chiar dacă nu e cea mai bună metodă, experienţa acumulată e un beneficiu uriaş pentru tine.

Oamenii nehotărâţi sunt cei mai năpăstuiţi pe lumea asta.

4. Crezi că îţi lipseşte ceva

Ce uşor e să nu faci nimic când poţi să bagi la înaintare o scuză.

Nu am încredere în mine.
Nu am bani.
Nu mă ajută nimeni.
Ei bine, încrederea vine după ce începi să faci, să eşuezi şi să îţi dezvolţi abilităţile, nu înainte. Banii vin DUPĂ muncă, nu înainte, iar de ajutat fiecare este responsabil să se ajute pe el.

Cum se face că dintre cei care au reuşit prin forţe proprii, majoritatea spun acelaşi lucru. Nu am avut încredere sau bani sau ajutor DAR AM ÎNCEPUT, am făcut, am eşuat, am învăţat şi am prins aripi.

Poţi să înveţi ceva din poveştile oamenilor de succes care au pornit de la zero?

Poţi să înveţi să nu mai invoci motive şi să cauţi o cale de a FACE?

5. Identificarea motivaţiei corecte

Vreau să slăbesc, spune gura. Mănânc ca porcul, spune fapta.

Pe cine să credem?

Eu cred fapta. Şi când văd fapta, văd motivaţia.

Motivaţia ta este să mănânci. De ce? Pentru că mâncând, simţi o uşurare şi o linişte sufletească pentru câteva ore. Preferi să mănânci decât să înfrunţi adevăratele probleme din viaţa ta aşa cum un alcoolic preferă să bea, iar un drogat să se drogheze.

Spui că vrei bani dar rămâi la acelaşi job sau stai cu părinţii în continuare. Nu faci nimic pentru a ieşi din situaţia actuală.

Înseamnă că eşti motivat să rămâi în situaţia asta. Beneficiile actuale sunt mai mari decât beneficiile ce ar rezulta din schimbare sau asta e ceea ce crezi tu.

Spui că vrei o viaţă mai bună dar nu faci decât să betonezi condiţiile tale actuale de viaţă şi să rămâi prins în vechile tipare de comportament, vechile obiceiuri care îţi guvernează existenţa ce este pe pilot automat.

Pentru că nu ai trăit beneficiile unei vieţi mai bune, preferi siguranţa actualei vieţi proaste având iluzia că asta e tot ce există în viaţă. Tot ce pot să fac pentru tine este să mă rog că vei suferi atât de mult şi viaţa te va pune în situaţii atât de groaznice, vei pierde totul, bruma aia de siguranţă, încât vei fi pentru prima oară o persoană liberă, vei da tot ce ai mai bun pentru că nu mai ai nimic de pierdut, vei ieşi din zona de confort cu forţa şi vei gusta din adevărata frumuseţe a vieţii, a iubirii, a împlinirii şi a autosuficienţei.

Vei vedea şi simţi adevăratul sens al cuvintelor ”îţi eşti suficient ţie însuţi”.

Şi abia atunci, nu vei mai dori să te întorci niciodată la vechea ta viaţă, în care te bălăceai într-o iluzie a siguranţei şi un confort ce era de fapt nisip mişcător ce te înghiţea câte puţin în fiecare zi.

6. Te-ai trădat pe tine

Partea rea din tine a învins partea bună şi i-a pus piciorul în gât. Orice om are o parte luminoasă şi una întunecată.

În cazul tău, lipsa de rezultate este dată de faptul că partea luminoasă din tine a acceptat înfrângerea şi laşi tot ce e mai bun din tine să fie îngenuncheat de partea rea din tine.

Nu te mai trezeşti dimineaţa cu plăcerea şi entuziasmul că o nouă zi începe, ca şi când erai copil şi era vacanţa de vară. Acum eşti adult, zici tu, ai responsabilităţi şi e normal să fii stresat, pe fugă şi rezolvând tot timpul probleme în loc să îţi TRĂIEŞTI VIAŢA.

7. Ai o memorie cam scurtă

Ai uitat umilinţele, momentele de ruşine profundă din viaţa ta în care ţi-ai jurat că niciodată nu vei mai suferi din aceeaşi prostie.

Ai uitat când ai iubit, iubirea nu ţi-a fost întoarsă şi ţi-ai jurat că vei face orice e nevoie să trăieşti o iubire adevărată în care primeşti şi nu doar oferi cuiva care nu e capabil să aprecieze. Ai uitat când nu ai mai avut un ban în buzunar şi ţi-ai jurat că niciodată nu vei mai fi o persoană săracă şi vei munci şi lupta zilnic pentru a transforma visurile în realitate. Ai uitat când ai ascultat de alţii şi ai ajuns prost şi ţi-ai jurat că de acum încolo vei face ce îţi spune ţie inima, vocea interioară şi raţiunea.

Poate că e timpul să îţi aduci aminte de toate aceste jurăminte şi bătăi cu pumnul în piept.

Niciodată nu e prea târziu şi nimic nu te va salva de regretele ce te vor copleşi la sfârşitul călătoriei tale în această lume. Ce poveste vrei să ştie lumea despre tine? Ce exemplu vei da celor care vor auzi povestea ta? Cum ţi-ai ţinut promisiunile faţă de tine şi cum te-ai revoltat împotriva condiţiilor grele? Cum ai luptat, cum ai tratat înfrângerea şi cum ai sărbătorit victoria?

Sau povestea ta nu merită spusă pentru că nu are nimic interesant în ea? Ar fi păcat, pentru că o poveste este tot ce rămâne în urma ta.

Prin povestea ta poţi trăi veşnic.

Spune-mi care sunt lucrurile pe care nu vrei să le uiţi din trecutul tău şi care pot fi folosite ca şi combustibil. Spune-mi ce ruşini şi umilinţe ai trăit care vrei să nu se mai repete. Acest exerciţiu este foarte important şi te poate ajuta să nu uiţi de ce te ridici din pat în fiecare dimineaţă şi care este motivaţia ta supremă.

O educaţie completă despre ritmul firesc al evoluţiei, despre domeniile cărora trebuie să le acorzi atenţie de-a lungul întregii vieţi, găseşti în cărţile mele, aici: http://personalitatealfa.com/carti/.

Per asper ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții