Tu de ce esti aici?

ARTICOL SCRIS DE IULIAN,  UN CITITOR AL BLOGULUI PERSONALITATE ALFA

Da, da, cu tine vorbesc. De ce esti aici? De ce citesti asta? Ce cauti pe site-ul asta? Te-a atras titlul?

Inseamna ca probabil valorezi ceva. Ai potential si te gandesti ca ai putea face ceva in privinta asta. Dar si mai probabil, nu stii exact ce. Citesti tot ce apuci, in speranta unei idei miraculoase. Asa am fost si eu, stai linistit.

Aveam o convorbire telefonica cu o persoana acum vreo 2 luni. Urma sa avem o colaborare, eu sa-l ajut sa-si dezvolte firma de training si chiar sa livrez cateva traininguri. Dar eram si student la medicina. Medicina nu prea e chestie pe care s-o faci cu jumatate de masura, mai ales pe termen lung. Asta e conceptia mea.

Omul, mai evoluat din fire, m-a intrebat direct, fara nici un ocolis. "Bai Iulian, da' de fapt, spune-mi, te rog: tu ce vrei de la viata?".

Sunet de-ala ca si cand se opreste pulsul cuiva si aparatele urla. Stop gandire. Stop replici. Stop. Atunci mi-am dat seama ca eu nu aveam o conceptie clara asupra ce vroiam. Eram in semi-deriva. Nu stateam rau; n-am spus asta. Dar nu stiam EXACT ce vreau.

Deci, am si eu o intrebare asemanatoare ( pentru inceput 🙂 ) pentru tine. E un pic mai usoara.

TU DE CE TE TREZESTI DIMINEATA?

Poti sa te gandesti la dimineata aceasta frumoasa de iulie sau te poti gandi la diminetile unor zile "obisnuite". Ia-ti 5 minute sa te gandesti la asta. E important pentru tine si ca sa scoti maximul din articolul asta si din timpul tau.

Gata? Bun. Acum hai sa-ti zic adevarul gol-golut: 99% din oameni habar nu au de ce se trezesc dimineata, constient vorbind. Din inertie, probabil; au o slujba pe care trebuie s-o pastreze ca sa-si plateasca ratele la casa, ca sa-si tina copiii in scoala, ca sa aibe ce pune pe masa.

DAR ei nu stiu exact catre ce obiectiv ( sau obiective ) se indreapta zilnic, cu pasi mai mult sau mai putin repezi. Sunt in deriva; imagineaza-ti o minge de fotbal in mijlocul unui ocean. Cam asa sunt si ei; numai ca mai sunt si multe alte mingi pe langa ele, in aceeasi situatie. Si mingile cred ca asa arata un teren de fotbal.

Omul a avut o evolutie fulminanta. In vreo 4000 de ani, am adunat toata cultura si tehnologia pe care o poti observa astazi in jurul tau. Eu cred ca e extraordinar, sincer. Poate te-ai obisnuit cu ele, poate nu, dar privind in comparatie cu paleoliticul, suntem al naibii de avansati.

Acum, o alta intrebare usoara. Gandeste-te un pic: cum de s-a realizat progresul asta? Cine l-a facut? Cum de s-au gandit la asa ceva? ( acum imi vine in gand Leonardo da Vinci, care a avut niste idei vizionare pentru vremea lui )

Si acum poate iti dai seama ca nu oamenii astia de pe strada pe care ii vezi. Nu cei pe care ii vezi ca lenevesc. Nu aia care vor sa traga tepe. Nu cei care nu stiu pentru ce traiesc.

Cei care realizeaza progresul umanitatii ( ca si individ, societate si specie ) sunt oamenii cu o viziune.

Cei care au visat la ceva; s-au trezit din vis. Si-au dat seama ce au visat: era o nebunie! Poate au visat la un aparat care face viata mai buna; poate au visat la conceptii filozofice care ar face viata mai usoara si mai placuta; sau poate au vazut cum se poate imbunatati societatea in care traiesc. Si dupa ce si-au dat seama ce au visat, au avut un moment magic: DE CE NU? Ce ma opreste? HAI S-O FAC! Pentru mine, pentru copiii mei, pentru vecinii mei, pentru orasul meu!

Acum, tu te uiti de jos la ei. E normal. Isi merita tot respectul pentru ceea ce au realizat. Dar in acelasi timp, nu trebuie sa te simti inferior. Ce crezi ca te diferentiaza de ei, cand nici ei nu aveau nimic ( nici macar visul lor )? Ce crezi ca aveau ei mai special decat tine, in afara de un corp, o minte si un suflet?

Sunt multe lucruri care diferentiaza vizionarii de oamenii obisnuiti, lucruri pe care Personalitatea Alfa incearca sa le promoveze. Nu despre asta vreau sa vorbesc. Vreau sa te convingi singur ca SI TU POTI!

 

E bine totusi sa faci o diferenta; nu toti suntem la fel. Fiecare suntem o personalitate diferita, cu talente si afinitati unice. Desi eu ii admir pe artisti, nu voi fi un artist. Desigur, cant la baie, mai dansez prin cluburi, mai desenez ( daca se pot numi desene alea ) dar eu nu sunt un artist. Pentru ca nu am afinitate pentru asa ceva. Nu ma limitez: pur si simplu nu imi place atat de mult si nici nu ma atrage. 🙂

Mintea ta critica va ridica intrebari deja. "Sigur ca da, aia au reusit, dar au avut toate conditiile". Istoria e plina de invidizi care s-au ridicat din cea mai grea mocirla si au stralucit ca soarele. Au existat obstacole – poate chiar mai multe decat vei intalni tu intr-o viata. Au existat limite – dar erau doar in mintea lor. Si si le-au depasit. Asa cum ai putea si tu sa faci. Daca ai vrea.

Poti fi un erou; poti fi un miliardar; poti fi orice vrei tu sa fii ( o clona de-a lui sau chiar mai tare) daca asta vrei. Esential este sa visezi; sa crezi ca se poate si SA TE PUI PE TREABA.

In continuare, te voi ruga sa faci un exercitiu scurt. Poate fi cel mai important din viata ta, daca stii cum sa-l valorifici. Nu e urgent. Nu iti va imbunatati calitatea vietii instant. Dar iti poate da perspectiva unei vieti traite din plin.

  • Am sa te rog, pentru o ora, sa fii singur. Inchise messengerul, browserul, telefonul. Pune-ti o muzica relaxanta. Respira, uita-te afara si admira copacii
  • Pastreaza-ti mintea in prezent, concentrata – uita-te la copacii aia sau asculta muzica relaxanta; lasa-te patruns de o stare de relaxare
  • Aminteste-ti de cateva amintiri din copilarie; ce jocuri ti-au fost tie cele mai draci, ce vise nebune aveai, cum te jucai tu, ce nazbatii ai facut; ia-ti 5 minute, pentru asta. Fa-o ACUM! Nu trece la urmatoarea etapa pana nu faci asta.
  • Priveste cu ochii mintii din prezent in viitor – peste 10, 20 ani; cum ti-ar place sa fie? Unde ai vrea sa fii?
  • Ia-ti o foaie de hartie si un pix. Lasa-te cuprins de o stare de visare si nu te gandi "CUM" ci viseaza, pur si simplu; de parca cu "cum" te ocupi mai tarziu

Descrie urmatoarele:

  • Cum vrei sa fie casa ta? Vrei, de fapt, o casa? Dar masina?
  • Ce profesie vei avea; cum te vei trezi in fiecare dimineata cu entuziasm sa-ti incepi ziua; cum te duci sa-ti exerciti profesia/sa-ti administrezi afacerea; cu ce oameni o sa lucrezi, ce rezultate vei avea
  • Ce prieteni vei avea? Ei cum vor fi? Ce activitati veti avea impreuna? Dar femeile din viata ta? Cum vor fi?
  • Ce stil de viata vrei sa ai? Ce sporturi vrei sa practici? Prin ce vei fi unic si diferentiat?
  • Ce persoana va trebui sa devii, pentru a indeplini toate acestea?

Ia-ti cat timp ai nevoie pentru asta. Probabil vreo 30 minute. Nu pierde timpul – fa-o ACUM! Sau ai ceva mai bun de facut, cum ar fi sa vezi ce-a mai scris vreo fufa pe messenger?

Gata? Bun. Ai visat, ai fost pe taramul fanteziei, unde ai crezut ca totul este posibil. Dar noi vrem sa-l facem si REALITATE. Asadar, ce ne ramane de facut?

Gandeste tot in perspectiva: peste 10, 20 ani. Sa presupunem ca ai/ai facut tot ce ti-ai propus. CUM ai ajuns acolo?

Imparte sarcinile in sarcini cat mai mici si pe ani. Totul necesita timp, mai ales lucrurile pretioase cum ar fi o viata unica si plina de pasiune. Identifica pasii pe care trebuie sa-i urmezi – planifica-ti pe ani.

Exemplu: vreau sa am afacerea mea in domeniul constructiilor si sa detin 10 contracte foarte mari in valoare de 20 milioane euro.

Cum ai ajuns acolo? Deci ai o afacere. Lucrezi in domeniul constructiilor. Ai facut facultate? Ai asociati? Cum i-ai intalnit? Cand ti-ai pornit firma? Ce pasi a trebuit sa faci?

Mintea ta critica iar va intra in actiune. "Dar nu stiu cum!". De acord. Atunci INVATA! Cauta si vei gasi, zice un dicton. Identifica intai ce vrei. Partea cu "cum" se rezolva cu perseverenta si disciplina. Avem aceasta resursa extraordinara – Internetul. E plin de povesti ale oamenilor – cum s-au descurcat, cum au ajuns acolo unde sunt, cum au trecut peste obstacole.

Ia-ti suficient timp sa scrii un plan realist si realizabil, punctat si temporal – pe ani. Dupa aceea, sparge in obiective si mai mici pana ajungi pana in prezent. Ce poti face ACUM ca sa te pui pe drumul TAU care duce spre SUCCES?

"Cand mi-am dat seama ca totul depinde de mine, m-am linistit." – Gandhi

Dar probabil ma amagesc. N-ai facut-o. Nu ti-ai imaginat nimic si n-ai scris nimic. Si nici n-o s-o faci. Si stii de ce? Hai sa-ti explic.

  • pentru ca iti convine situatia ta de acum; te infunzi in mediocritate. Societatea accepta mediocritatea, ca poate fi controlata usor – excelenta nu poate fi combatuta
  • pentru ca esti comod, lenes, nu vezi avantajele unui viitor, altul decat cel pe care-l intrevezi acum
  • pentru ca nu ai in jur oameni care te inspire
  • pentru ca nu ai modele
  • pentru ca e urat afara si nu ai chef
  • pentru ca ti-e frica de ce vei descoperi
  • pentru ca n-ai timp acum, suna telefonul ( nu era inchis? )

Motive sunt milioane. Unele acceptabile, alte adevarate, altele total degeaba. Dar sa-ti spun ceva: nu conteaza daca sunt motive bune sau nu. Te opresc din a avea o viata asa cum vrei si asa cum meriti. TU DECIZI le accepti! Sau sa le arunci pentru o jumatate de ora din existenta ta pe acest pamant.

Vreau sa constientizezi ca vei muri. Nu vei trai o vesnicie. Toti credem asa. Si eu am momente cand ma cred Dumnezeu si simt ca nimic nu ma poate opri. Nu-i asa; suntem fiinte foarte sensibile si firave, fizic vorbind. Dar psihic, NOI DECIDEM cat de tari putem fi. Si pentru ce luptam. Pentru ce traim. Si pentru ce ne bucuram.

Lance Armstrong, cand a fost diagnosticat cu cancer la testicule si care s-a raspandit in abdomen si la cap, nu s-a lasat. Si-a urmarit visul. Sunt extraordinar de multe exemple care, odata ce li s-a pus un termen in fata, au inceput sa gandeasca altfel. Mai am x luni/ani de trait. Mie imi place sa iau numarul 80. Acum am 20. Mai am 60 ani de trait. Ce vreau sa fac pana atunci?

Care sunt avantajele de a-ti urmari visele? ( Doamne, am ajuns sa ofer argumente si pentru asta )

  • vei cunoaste o fericire si o liniste a mintii cum putin o simt; pentru ca sunt ale tale, in concordanta cu fiinta ta si planurile tale
  • vei avea un nucleu fix, alaturi de valorile si identatea ta; lumea se poate darama, oamenii pot muri in jurul tau, altii vor incerca sa te descurajeze sau sa te opreasca; NIMIC NU TE POATE OPRI! Pentru ca stabilitatea ta, puterea ta, fericirea ta vin DIN INTERIOR
  • vei avea o viata asa cum vei dori si asa cum ti-o modelezi – circumstantele si coincidentele au loc prea putin in viata ta; TU decizi ce faci cu ea!
  • Vei scoate maximul din perioada ta aici, pe Pamant
  • cand vei fi la sfarsitul vietii si vei privi in urma, vei fi cuprins de veneratie, vazand ce ai realizat
  • vei putea face viata fericita altor oameni – vecini, prieteni, copiii tai, femeile din viata ta
  • vei trece prin o gama de emotii cum putini trec; majoritatea traiesc, fizic si psihic; emotional insa, sunt niste cadavre ambulante, care nu mai simt nimic de demult, in afara de angoasa si anxietate
  • vei avea ocazia de a construi ceva si de a participa la geneza unei lume din ce in ce mai bune
  • o sa va placa la nebunie absolut tot ce faceti; veti respira altfel, veti gusta lucrurile altfel, veti privi altfel; viata va fi altfel, in sensul cel mai pozitiv cu putinta
  • vei fi puternic, respectat, iubit si apreciat ( sau nu-ti doresti asta? )
  • mama ta va fi mandra de tine :))

Motive sunt nenumarate. Important este ce cautati voi si ce va motiveaza.

Oricum nu conteaza, ca tot n-ati facut-o inca. Dar sa va spun ceva. Eu nu sunt aici sa tin predici. Eu vreau sa te ajut. Eu vreau sa contribui pentru o societate mai buna. Asta este misiunea mea, aleasa constient si de catre mine. Imi place sa fac asta si imi place sa vad oamenii cum cresc si se dezvolta. Nu sunt un guru. Nu am ajuns la succesul dorit. Dar muncesc in fiecare zi pentru el. Si ii ajut si pe altii.

Si stiti inca ceva? Totul depinde de tine. TU decizi ce viata vei duce, in fiecare moment. In absolut fiecare clipa ( stiu, nu ma crezi, dar chiar asa e ) poti intoarce volanul si s-o iei in directia dorita. In fiecare clipa, poti HOTARA sa fie altfel.

Pana atunci, te multumesti cu ce ai. Si la sfarsit veti privi in urma si vi spune " Puteam face mai mult… dar n-am facut-o. Eh, asta e, e bine si-asa.".

Prima data cand am gandit asa, m-am infiorat. Asta a fost momentul meu de explozie.

Cand o sa te plictisestii de viata ta monotona si anxioase, sa iti amintesti ca ai avut o sansa. Si inca ai. Totdeauna  vei avea. Si ca niciodata, NICIODATA, nu e prea tarziu.

"Trebuie sa cercetam mereu. Si la capatul cercetarii vom ajunge acolo de unde am pornit, si vom cunoaste locul pentru intaia oara" – T. S. Eliot

 

Toate gandurile mele cele mai bune,

Iulian

Ok. Sper ca ti-a placut. Acum revin eu, Pera, cu rugamintea din newsletter

Am nevoie sa ma ajuti sa gasim cea mai buna modalitate de a crea o comunitate.

Gandeste-te cum ti-ar place sa interactionam intre noi, ca membrii ai comunitatii   Personalitate alfa si daca ai orice alte idei in afara de cele 3 oferite de mine te rog sa mi le spui intr un coment la articolul lui Iulian


Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

159 de răspunsuri

  1. Imi plac mult articolele tale si cred ca ar fi excelent un forum pe care am invata unii de la altii cum sa ne dezvoltam si sa crestem personal (omul cat traieste invata) si de ce nu sa ne ajutam reciproc cand avem nevoie. Sfaturile tale sunt de asemenea foarte importante si te motiveaza sa mergi mai departe.

  2. Salut Pera,
    Mi-a placut intr-adevar stilul lui Iulian, si desi azi e ziua in care "v-am descoperit", intentionez sa citesc articolele postate si de ce nu, sa particip cu altele personale…
    Ma fascineaza subiectele de genul, pentru ca sunt "infantila" si pusa pe "repeat" in ceea ce priveste stilul meu; intenionez sa schimb asta! stiu ca pot, stiu ca raspunsurile sunt in interiorul meu, si stiu ca va trebui sa incep de undeva si REPEDE! un ajutor deja l-am primit de la voi 🙂
    ei, in ceea ce priveste o modalitate de a crea o comunitate, nu imi vine nimic nou acum in minte, ideea de forum e mai complexa, de tumblr nu stiam, dar imi place;
    n-am venit cu nimic nou, dar pentru ca as putea alege din cele 3 variante deja existente, as opta pentru TUMBLR….hmmmm, cum spuneam, lenea din mine!
    cu admiratie,
    bianca

  3. a fost….foarte motivant,insa trebuie sa imi dezvolt curajul de a putea sa fac ceea ce mi-am propus,si intr-adevar putem merge mai departe,sunt foarte bune sfaturile.

  4. Foarte bun articolul, felicitari Iulian! M-ai pus pe ganduri…si sigur si pe altii.
    Legat de modalitatea de exprimare a cititorilor, cred ca un forum ar fi ideal. Ofera o libertate mai mare de exprimare, posibilitatea de a cauta diferite topicuri, structura mai buna decat celelalte modalitati etc.

  5. Buna.
    Referitor la comunitate, cred ca un chat online ar fi foarte indicat:D si bineinteles un forum cel putin, sau si mai bine… un tumblr.

  6. Pararea mea este ca, cel mai bine putem comunica si impartasi pareri in cadrul unui forum . E intradevar mai multa munca dar eu zic ca merita . Mult succes in continuare !

  7. Salut,
    Sunt un membru relativ nou,intamplator am gasit site-ul vostru si am decis sa fiu consecvent
    in a citi zilnic articolele postate.Imi place sa fiu proactiv dar imi lipseste motivatia de a persevera.
    Plasand in practica sugestiile voastre sper sa gasesc linia de start si sa devin util comunitatii.
    Va multumesc pentru articolele excelente.

  8. Buna! E foarte bun articolul scris de Iulian si intr-adevar exercitiul propus de el cu meditarea timp de o ora am aplicat-o de foarte multe ori. Si stii ca intr-adevar m-am simtit f.bine apoi. Dar, am ramas in mare parte cu ceea ce am visat. Am visat de multe ori cu ochii deschisi imi imi place recunosc chiar daca am 40 de ani, inca mai visez .Sunt de acord cu infiintarea unei comunitati. In prezenta voastra ma simt f.bine. Va astept!

  9. Buna
    Sunt mama unui tinar de 19 ani si consider ca tu ,si altii , faceti aici, dar si pe alte situri, ceea ce scoala nu a facut pentru generatia mea , dar mai ales pentru generatiile de acum. Si de aceea pot sa spun ca noi parintii , va vrem binele, dar nu stim sa spunem, tinerilor, aceste lucruri convingator, asa cum o faceti aici . Ma bucur ca v-am descoperit. Ii citesc aceste articole fiului meu, e bine ca deocamdata accepta asta, si sper ca aceste "povesti" frumoase sa aprinda in el acea scinteie necesara pentru ca EL sa iasa din starea de confort permanen. Si EL sa-si faca singur drumul in viata astfel incit sa aiba o viata in care sa se simta bine cu viata sa , cu el , cu ceilalti ……Este un baiat bun si stiu ca poate sa faca asta. Eu ajutata de voi trebuie doar sa aprindem scinteia.
    MII DE MULTUMIRI
    Ma simt tinara pentru ca pot sa invat de la tineri. E minunat.
    Nu sunt familiarizata cu instrumentele propuse de tine , asa ca ii las pe tineri sa voteze. Iar eu o sa……. mai invat si asta.
    SUCCES tuturor si viata luminata .

  10. articolul pare a fi scris de tine,Pera!……oricum felicitari oricine la scris!eu o sa scriu ,o sa ma testez,azi doar l-am citit pe tot!eu vreau un forum COMPLEX sa putem vedea ora ,data,an,video,poza,tot ce se poate ,mie mi se pare important!si apropo….EU SUNT AICI,PE SITE-UL TAU….PT CA ACUM UN AN CRED, ERAM INTR-O CAUTARE DISPERATA DE OAMENI CU ADEVARAT INTELIGENTI !

  11. Un forum va face treaba, numai daca va avea o perioada de inscrieri fixa, eventual, inscrierile ulterioare s-ar face pe baza de invitatii de la moderatori/admini. Acest lucru este necesar pentru a creea o comunitate stabila si puternica, in care toti membri pot contribui cu ceva, nu numai sa stea in umbra si sa citeasca. Poate deveni un cerc de elita, in care numai cei ce isi demonstreaza valoarea pot intra. Poate parea ca prin acest fel limitam accesul la informatii, dar cui ii convine sa vina un user nou si sa inceapa sa dea sfaturi in stanga si in dreapta, neavand habar nici el despre ce vorbeste. O triere este necesara.
    A, ma trezesc in fiecare dimineata pentru a continua efortueile in indeplinirea visurilor mele.
    O zi buna:)

  12. <>
    Dureros de adevarat! Insa nu cred ca trebuie asteptat "sfarsitul". Orice moment ,chiar daca pe principiul 'mai binemai tarziu decat niciodata' ,poti sa spui:stop,mai am ceva de spus sila varsta asta. Daca o analiza lucida iti releva ca ai fi putut sa dai mai mult,sa realizezi mai mult,de ce sa nu decizi ca acum e momentul sa incepi? Ce conteaza ca ai copii,pe care i-ai vazut ca stiu sa isi stabileasca obiective,ca stiu sa aibe teluri si ca si le si ating? Poti oricand,din respect pentru tine,pentru valorile pe care le-ai insuflat lor,sa incerci sa te realizezi! Sa iti dovedesti ca nu esti de aruncat la "lada istoriei",chiar daca efortul pe cere trebuie sa il faci e indoit? Bucuria e cu atat mai mare! Iar succesul nu e conditionat de varsta.
    Cred ca un forum de idei este cel mai util.Oricum valorile se cern in timp,fara punctaje care ar putea stopa creativitatea si spontaneitatea.Si nu declansarea retinerilor de teama depunctarii ar fi scopul. Scriind,exersand,explicandu-te altora,te descoperi si iti clarifici si ordonezi ideile.

  13. Cand te trezesti dimineata spui doar trei cuvinte, si cu o pasiune de nestramutat: LUPTA! LUPTA! LUPTA! Din pacate nu am nici o idee despre noi metode de contact intre persoanele din aceasta comunitate, nici care ar fi cea mai avantajoasa din cele trei prezentate. Dar de forum am auzit si probabil ar fi o solutie.

  14. Servus tuturor!
    Astazi am "ajuns" si eu printre voi si pot spune ca sunt placut surprinsa de ceea ce gasesc aici. Felicitari Iulian pentru articol. Intamplarea face ca in urma cu 7 ani, aveam 33 de ani, intr-o perioada "neagra" din viata mea, sa mi se puna aceasta intrebare: pentru ce ma trezesc dimineata? A fost momentul in care am reinviat. Intr-o luna am avut firma mea. Am avut pentru ce sa ma trezesc dimineata. In ciuda tuturor celor care m-au descurajat eu am reusit. Si cu multa munca, s-a adeverit ca " in tot raul este tot timpul si un bine". Intrebarea " ce vrei sa faci cu viata ta?" ar trebui sa fie pusa fiecarui tanar, incepand de la liceu. Si sa se revina cu ea in fiecare an, luna, saptamana, zi. Fiecare din noi avem menirea noastra pe Pamant si nu totdeauna o descoperim singuri. Si nu tot timpul avem oameni in jurul nostru pentru a ne deschide ochii.

  15. Salut!
    Este foarte bun articolul. Motivant. Exercitiul de imaginatie este excelent, il practicam in copilarie(cand nu ma simteam iubita), apoi in adolescenta cand eram tinuta in lesa si incet incet l-am pierdut pe la 20 de ani, cand am ramas foarte dezamagita de lume. Pe la 27 de ani m-am casatorit , am facut o fetita si a incetut depresia.
    Am inceput sa renasc din propia cenusa cam acum doi ani, cand am descoperit internetul. Pot sa spun ca in momentul de fata nu mai sunt chiar in deriva, incet incet se contureaza ceva la orizont. Ma bucur ca v-am gasit.
    primesc o sustinere enorma din partea voastra, chiar daca este de putin timp, pe langa cartile motivationale pe care le citesc.
    In ceea ce priveste modul in care ar fii bine sa comunicam, cred ca un forum este bun.
    Toate cele bune si visare placuta.!

  16. Este un articol foarte motivant:D. Dupa cum ai spus avem O SINGURA ,, V I A T A''. Dc sa nu o facem sa fie super interesanta si sa fim mandri de ce am realizat? Dc sa ducem o viata simpla? Dc sa nu traim propriul vis?
    Parerea mea este ca ar fi foarte bine un forum. Ar trebui sa ne sprijinim unii pe altii sa putem avea o rata de succes mult mai mare. dupa cum exista si proverbul UNDE S MULTI PUTEREA ''C R E S T E''. sa cream un imperiu al oamenilor de succes. Sa ne sprijinim si sa primim sfaturi si incurajari in momentele cele mai grele.
    multa bafta in continuare!!!!!

  17. Consider ca un forum ar fi cel mai potrivit, pentru acest gen de discutii, informatiile find prezentate intr-o forma ordonata si clara.
    Este binevenita existenta unei comunitati bazata pe integritate, in aceasta lume haotica.

  18. va recomand cartea
    "PASI SIMPLI CATRE VISE IMPOSIBILE – Cele cincisprezece secrete ale oamenilor de succes"
    de STEVEN K. SCOTT

  19. Foarte interesant articolul, felicitari Iulian!
    Pentru a dezvolta comunitatea, cea mai buna metota, conder ca e crearea unui forum, acolo lumea poate contribui cu articole interesante si raspunsuri foarte bune la anumite subiecte.
    Stiu ca e mult de munca pentru a intretine un forum, dar e cea mai buna solutie daca vrei sa continui la un alt nivel ceea ce ai inceput.
    Mult succes in continuare.
    Razvan

  20. Intotdeauna mi-au placut oamenii care au o vorba buna pentru altii , o incurajare sincera (neaparat) si fara pic de egoism. Tine-o tot asa. In ceea ce priveste modalitatea de comunicare, parerea mea ar fi ca forumul este o alternativa buna de ales.
    Cea mai nobila destinatie a vietii consta in a o folosi pentru un scop care ii va succeda.

  21. Draga Pera.
    Cu aproximativ 10 ani in urma, am avut ocazia sa citesc si am si citit-o cu mare placere, cartea" Secretele Mintii, Secretele Succesului" tradusa de Iordache Bota. Aceasta carte este o sinteza a tot ceea ce este mai recent si mai valoros in lume in domeniul psihologiei si succesului uman. Se specifica la inceputul cartii urmatoarele:"Chiar daca aceasta carte nu va ajunge o capodopera literara, ea va ajunge in schimb o capodopera psihologica. Indiferent daca vrei sa castigi mai multi bani, sa ai o casa noua, sa ai o casnicie fericita, ori sa ai o munca mai buna…… aceasta carte iti va arata felul in care dorintele tale pot fi realizate".Cartea se termina cu o diploma pentru transformare umana care ar trebui sa o aiba fiecare persoana si cu sintagma: "Noi ne putem schimba viata schimbandu-ne atitudinea mintii". Atunci descopeream in paginile acestei carti, ceea ce am descoperit si acum in analizele tale: ne indrumi in ceea ce noi de multe ori refazum sa facem. Eu mi-am ascultat in mare parte, cam 90 %, instinctul si pot sa-ti spun ca nu imi pare rau. Modul meu de viata s-a schimbat radical. Dupa ce am coborit din virful piramidei, am ajuns jos, am inceput sa urc din nou, nimic nu a fost usor pentru mine, am inceput sa vad viata cu alti ochi. Iulian are dreptate, eu am facut exercitiul despre care ne-a scris si imi fac atita timp, destul de des de altfel, sa imi aduc aminte de toate etapele vietii pe care le-am parcurs. Spre deosebire de parintii mei care m-au indrumat intr-o directie, dupa ei, buna, eu am avut puterea sa rup aceste bariere si sa-mi indrum copiii in directia care o vor ei si nu eu sau sotul meu. Ceea ce odata faceam din pasiune si era doar un hobby, acum a devenit pentru mine cea mai placuta munca. In fiecare zi traiesc la intensitate maxima fiecare clipa asa cum vreau eu. As minti sa spun ca nu sunt si nori pe cerul meu si numai ploaie din cand in cand si-n viata mea. Dar stii ce fac? Deschid umbrela si trec prin ploaie cantand. Ma simt implinita si fericita stiind ca am rupt toate zagazurile impuse. Sint LIBERA. Si asta conteaza foarte mult. Forta si puterea pe care o eman ia tras ca un virtej si pe ai mei. Daca la inceput nu prea au fost de acord cu ce faceam, acum nu se mai opun deloc chiar daca mai comenteaza. Si ce imi place cel mai mult este faptul ca si fetitele mele mi-au urmat exemplul. Sint independente, stiu ce vor si sint foarte hotarite. Inseamna ca am reusit sa las ceva bun in urma mea. Cand ma trezesc dimineata stiu pentru ce incep o noua zi, fara sa fiu constrinsa de un tipar anume. Intr-adevar un forum unde sa ne spunem parerile si sa comunicam este binevenit.

  22. Comunicarea intre oameni este foarte importantă, iar pentru cei interesati pentru dezvoltarea lor personală cred ca un schimb de idei ar fi minunat.
    Sunt de acord cu un forum.
    O seara frumoasă tuturor.

  23. Mulţumesc Pera, mulţumesc Iulian. Mă regăsesc în această comunitate. Aş opta pentru ideea de forum.

  24. Buna, dragii mei !
    Articolul este din categoria WOW, ceva ce mi s-a intamplat si mie acum vreo 9 ani, cand am descoperit de ce ma trezesc cu drag in fiecare dimineata. Eu prefer varianta forum 🙂
    Va multumesc fiindca existati in viata mea !
    Va imbratisez cu drag,
    Mirela Horumba

  25. Buna!Imi place articolul lui Iulian si il felicit pentru ceea ce a facut pentru comunitate , insa mai mult pentru noi,cei care citim personalitatea alfa!IEu personal vreau sa ii multumesc pentru asta si sa il incurajez sa scrie,pentru ca scrie foarte bine!
    In ceea ce priveste rugamintea lui Pera ,cred ca ar fi buna orice varianta,insa sa fie una,pentru ca avem multe intrebari si cred ca ar fi foarte folositor!
    O seara placuta!

  26. bravo iulian!
    eu sunt de parere ca un forum s-ar potrivi mai bine, celelalte doua optiuni mi se par „dezordonate”
    in alta ordine de idei putem contura comunitatea si in offline, spre exemplu eu pot propune pentru saptamana viitoare o tura in Bucegi la care pot participa membrii ai comunitatii.asa putem face si putem sa ne cunoastem si fara „masti”,facem miscare, avem interese comune, putem dezbate diverse teme plus ca dezvoltam inteligentele 😛

  27. Cea mai buna solutie ar fi un forum sau cum a zis Luca Dezmir un portal unde sa se regaseasca toti cei care au pasiuni comune.
    Asta implica niste costuri suplimentare pentru intretinere si administrare e vorba si de mult timp.
    Toate acestea se pot realiza si cu ajutorul membrilor daca vor sa construiasca ceva trainic si sa invatam uni de la alti.
    Zilnic se pot tine video conferinte pentru a putea comunica mai usor daca am gasit un subiect serios pe care sa-l dezbatem si sa ne gasim mai usor drumul in viata catre independenta financiara de exemplu.
    Un subiect delicat pentru vremurile pe care le traim mai ales ca saracia se ascute tot mai tare pe zi ce trece.
    Ne putem salva uni pe alti,important e sa facem primul pas si sa trecem la fapte.
    Stiu ca toti suntem in criza de timp si asteptam ca altcineva sa faca primul pas.
    Eu sunt dispus sa platesc si o taxa lunara unei persoane bine pregatite care sa ajute aceasta comunitate sa prospere.
    Bani investiti inteligent de la membri comunitati se pot transforma in mici bucurii sau viitoare proiecte cum sunt cele de la Straja,cel din Slovacia unde vom putea participa si noi cu prietenii sau cu familia la actiunile si seminariile organizate acolo.
    Altfel nimic nu va prinde viata daca nu exista motivatie.

  28. Super articolul!Puncteaza atat de bine probleme esentiale ale existentei noastre ,problemecare ,din pacate, sunt ignorate,evitate de majoritatea dintre noi!Este unica senzatia de a sti cu certitudine unde te indrepti, sa stii ca prin fiecare efort pe care il depui esti mai aproape de telul tau mult visat…drumul este foarte lung si complicat si tocmai de aceea e atat de frumos iar satisfactia pe care o obtii este maxima!
    In ceea ce priveste modalitatea de comunicare,sunt de parere ca un forum ar fi cel mai indicat.Desi crearea lui va fi mai dificila,ofera posibilati mai bune exprimare,de expunere a experientelor traite si a rezultatelor obtinute…

  29. referitor la cele 3 variante…nu pot sa ma decid la una care mi s-ar parea cea mai buna pentru ca fiecare are unele avantaje si dezavantaje…totusi parca Tumblr mi se pare mai cuprinzatoare…pentru ca fiecare poate arata ce are el mai bun…caci poate nu e un bun scritor…dar are niste imagini sugestive pe care ar vrea sa le arate….de asemenea si " Intense Debate" mi se pare o buna varianta…tocmai pt ca e o sansa egala pt fiecare de a arata ce are bun…si astfel prin punctele adunate apoi…vom putea citi articole cu adevarat de calitate….parera despre cele doua e doar din cele descrise de tine…pentru ca nu am mai auzit de ele inainte…asa ca nu stiu cata dreptate am…dar din cele spuse de tine mi se par bune:)

  30. Intrebarea "Ce vrei sa faci cu viata ta?" este pusa copiilor de ani si ani de catre parintii "deranjati" de visele odraslelor care erup prin toti porii, mai ales in perioada adolescentei. Dar, tonul pe care este emisa aceasta intrebare lasa de inteles faptul ca "drumul pe care visezi s-o apuci e o prostie, o copilarie, cu care nu vei putea ajunge prea departe". "Trebuie sa vrei sa faci cu viata ta ceea ce eu visez sa faci, ceea ce eu nu am avut curajul sa fac!". Din acest motiv unii au ajuns sa-si innabuse visele, chiar sa se teama sa mai viseze, de aceea, exercitiul propus de Iulian a avut probabil o rata atat de scazuta de "executanti". Eu, personal, ma aflu intr-o situatie asemanatoare majoritatii membrilor acestei comunitati: sunt in cautarea sinelui. Imi plac multe si nimic, folosesc o gramada de scuze [ copii mici, sot fara viziuni asemeni mie, colegi care se complac in mediocritate, soacra cu care locuiesc :)) ], insa cu ajutorul vostru, al site-ului Personalitate Alfa, precum si al altor situri, carti si alte resurse am ajuns sa constientizez acest lucru: faptul ca toate acestea sunt simple scuze, mici piedici pe care "copilarosul" din noi ni le interpune, in calea noastra catre eul nostru. Iar misiunea noastra este de a ni-l face aliat pe acest "copil" din noi – apropo de asta, taica-meu glumea tot timpul, spunand ca in el e o permanenta lupta intre un dac si un hun :)) Am deviat putin, insa ceea ce vroiam sa subliniez este faptul ca, desi n-am atins inca acel moment de "Evrika!", savurez din toata inima chiar si traseul catre el, citind articolele lui Pera, cugetand asupra lor, aplicand in viata de zi cu zi si minunandu-ma de schimbarile care chiar se petrec, atat in jurul meu, cat mai ales in mine.
    De aceea, un FORUM ar fi foarte binevenit, datorita structurii lui ordonate.
    Felicitari tuturor celor care VOR sa se intalneasca cu SINE!

  31. Buna seara tuturor 🙂
    Sunt minunate ideile cu forum-ul si cu platforma Tumblr. Hai sa construim!
    Bine am venit cu totii!

  32. a…si imi place articolul lui iulian….azi am descoperit pt prima data site-ul acesta…si sper sa ma ajute…cred ca sunt si cea mai mica dupa aici…din cele cateva comentarii pe care le-am citit…dar chiar am un sentiment bun in ceia ce priveste tot ce voi citi aici…pt ca chiar sunt intr-un moment destul de crucial mi se pare mie din viata mea…pt ca trec in ultimul an de liceu si sunt pur si simplu speriata si ingrozita de asta…pt ca nu stiu ce sa fac cu viata mea…si cum sa o traiesc pentru a nu regreta nimic mai tarziu…si a nu simti ca am trait degeaba…sau de fapt ca n-am trait nimic:|

  33. Salutare tuturor !! Pledez pentru Intense Debate deoarece ar fi o forma foarte comoda si in acelasi timp utila !! mia placut situl http://www.tpu.ro cum e construit ! Daca ar fi a treia varianta cu optiuni incarcare de poze si profil mi se pare ca s-ar abate de la ideia principala a sitului si va fi un site de interactionare !desi aici e partea buna ca se pot intilni personale din aceleasi localitati pentru a se sustine reciproc si prieteni!

  34. Pera ai mare dreptate! TREZIREA!!!!
    Multumesc Iulian.
    Dupa o viata "implinita" asa cum am fost invatata (scoala, servici, casa, masina, vacante cat era buzunarul si cam atat:((), dupa cateva lovituri, caci altfel nu ne trezim, acum 3 ani am "cerut" schimbarea. Si au venit in intampinare aceste carti cu subiectul VIATA, GANDIRE POZITIVA.
    De atunci continuu citesc carti, articole.., ma corectez in gandire, dar acest articol sau poate VOI, acesti 2 oameni minunati si frumosi in interior, veniti cu aceleasi idei, aceleasi cuvinte care au rasunat altfel. Va multumesc!
    Pentru mine ideea unui chat online imi suna mai bine.
    Va iubesc!

  35. Foarte frumos articolul…chiar azi ma luai la bataie cu unii pe strada si realizai dupa anumite lucruri , sunt dispus sa ajung un om mare , un om fericit , iar articolele tale ma motiveaza din ce in ce mai mult . Tine-o tot asa .

  36. in mod sigur datorita indolentei majoritatea dintre noi nici makr nu ne obosim sa scriem cv ,,, toti vrem totul ca si knd cnv ar fi dator sa ne dea, apoi eu sunt profund recunoscator ca datorita celui care se numeste PERA NOVACOVICI a intervenit REVIRIMENTUL in viata mea (PERA nu e fratele , varul meu si nici maikr nam avut o conversatie in mod direct cu el- asta pt cei care nu cred in veridicitatea afirmatiilor mele si care vin cu supozitii de genul ca as fi pus sal ridic la mare rang pe PERA, dar isi merita gradele toate el si echipa lui , pt k in mod cert este inconjurat de persoane cu mare capacitate intelectuala)…apoi eu cand spun ca a intervenit schimbarea brusca in bine, o spun punand in comparatie cn eram si cine sunt … eram un timid , frustrat si aveam foarte multe complexe, iar datorita faptului ca am descoperit materialele de seductie si dezvoltare personala, mam schimbat in ceea ce vizeaza fizicul , spiritul si foarte important INTELECTUL , miam hranit partea cognitiva cu materiale de genul "limbajul trupului" de allan pease , "esecurile pot conduce la succes" de jhon c. maxwell si mai ales am completat toate acestea cu articolele lui PERA cu metodele lui mystery , neil strauss si toata cavaleria regala a seductiei si cel mai important lucru si fenomen fara de care as fi ramas acelasi ratat si incompetent in ciuda eruditiei mele , AM ACTIONAT , AM ACTIONAT SI AM ACTIONAT , fara actiune pe teren orice documentare ramane doar nijte cuvinte p o pagina sau memorate si uitate,,,apoi eu incurajez pe cei kre nu se complac in promiscuitate sa actioneze si sa se perfectioneze , sasi doreasca chiar sa greseasca si sa transforme esecul in succes "RATATI SUNT ACEIA CARE GRESESC SI NU INVATA NIMIK DIN ACEASTA EXPERIENTA"…eu imi doresc o COMUNITATE a celor care vor sa se dezvolte personal si a celor care doresc cu tot spiritul sa devina artisti in seductie, amerianii ar spune cv d genul "whatever you are be a very good one", iar celorlati francezii lear spune" les incompetents "…diferenta este facuta de PERSONALITAE , ea ne defineste ca oameni si face din abordarea direta sau indirecta doar nijte jocuri pe care le putem manipula ca un artist papusar…PERA , daca ai citit pana aici eu iti spun ca st sigur de fenomenul care favorizeaza alegerea ta spre metoda de FORUM ,e singura in care exprimarea capata valentele dotite si st constient ca necesita implicare deosebita … insa eu afirm cu sinceritate si cu PALMELE DESCHISE (U STII MAI BN CE SEMNIFIK IN LIMBAJUL TRUPULUI) ca imi doresc sa te ajut si sa ajut pt ca asta ma va completa si p mn si ma va ajuta sa ma dezvolt cat mai bn,,,eu sunt sigur de un lucru , u ai calitati de lider si ai nevoie sa fi inconjurat de persoane competente, eu nu ma recomand ca afi inteligent sau competent pt asta am nevoie de mai mult decat o insiruire de cuvinte (care pt altii sar numi redundanta)…te rog sa incerci a iei legatura cu mn sami lasi p mail nr tau de telefon si sa ne intalnim pt a fi mai inteligibili si pt a apune baza , a consolida si sa dezvoltam COMUNITATEA , iar restul vor veni in mod sigur su knd spun restul , ma refer si la aspectul mercantil,,, cat despre IULIAN , pot sa spun ca este iubit de divinitatea prin harul de acrie si cel mai important lucru caruia iam observat valoarea in mod imperios este faptul ca il vad ca fiind PERSUASIV…

  37. Am descoperit de putina vreme PERSONALITATE ALFA si ma bucur ca exista asa ceva, de fiecare data cand citesc cate un articol simt ca ca mai pot sa sper, in viata asta in care toti par sau sunt nebuni si aici ma includ si pe mine binenteles.Da, articolul lui Iulian e interesant ,frumos si dadator de curaj si speranta.De multe ori stau si ma gandesc la viata mea si mai ales la rostul meu aici, dar cred ca putini oameni o fac, pt ca daca ne-am gandi mai mult la asta lumea ar arata altfel.E frumos sa visezi, e frumos sa faci planuri, e frumos sa speri dar e atat de groaznic cand cei care ar fi normal sa te iubeasca,sa te sprijine,sa te incurajeze ,acei oameni iti taie aripile,iti distrug visele, te fac sa te simti un nimic.Da, in mare parte ceea ce suntem depinde de noi, de fiecare, dar si de cei cu care interactionam,de cei cu care traim,de familie.Poate unii ar zice pleci de acasa si iti faci viata ta, dar eu zic cum cand acei oamenii care iti fac rau fara sa isi dea seama in mare parte, sunt tot ce ai, sunt raul si bunul tau?cum sa pleci cand tu insuti ai ajuns sa crezi ca esti un nimic auzind ani de zile aceeasi placa nu faci nimic bine, nu stii nimic ,cum cand ai ceva de facut singur tremuri din toate incheieturile, cum?cum sa fim o familie cand fiecare se cearta cu fiecare si toti impreuna?la ce sa mai speri cand esti privit ca un ciudat, cand toti se uita cu mila sau cand altii iti rad in spate?cum sa ii facem pe cei dragi sa se accepte, sa se inteleaga, sa se asculte, cand fiecare incearca sa urle sa il acopere pe celalalt,cand fiecare scotoceste in trecutul celuilalt pentru al putea lovi cu ce il doare mai mult?cum sa mai speri ceva cand nici macar cand un suflet pleaca (intr-o lume mai buna sper eu)nimic nu se schimba,nimic nu pare sa ii trezeasca pe unii ci dimpotriva ii inraieste?cum sa fim buni cand parem niste roboti care doar se misca alearga fiecare pt el si mai avem si tupeul sa spunem ca facem pt cei dragi?ar fi frumos sa ne facem un bilant (nu doar ala de la firma sa vedem cu cat suntem mai bogati)sa ne gandim la suflet,sa ne gandim la noi, sa fim oameni.daca ar fi sa citez pe cineva apropiat mie as putea spune:,, da ce suntem animale nu suntem oameni?,,ar fi frumos sa ne gandim fiecare dintre noi la lucrul asta si la ce inseamna a fi om.Draga Pera ,poate ceva din ce am scris aici si ce ma macina in fiecare zi si cred ca nu doar pe mine,te poate inspira sa scrii un articol prin care sa ne ajuti sa ii ajutam noi insine pe altii care refuza sa se ajute singuri crezand ca sunt normali(bine) asa cum sunt,sau prea orgoliosi sa recunoasca ca au probleme si astefel sa ne ajutam pe noi insine traind mai linistit alaturi de cei dragi.cred ca un forum ar fi o optiune buna si cred ca foarte necesara.multumesc pt ce faci mult succes in continuare.

  38. nu-mi palce felul cum ai inceput articolul !!! Dispare dorinta de a citi.
    Prefer sa-ti scriu direct ceea ce gandesc, si sustin ca tu nu ai de unde sa stii ce gandeste fiecare cititor.
    Atitudinea face diferenta.
    Dar, ideile sunt bune, insa cea mai buna idee ar fi motivarea prin exemple… daca faci omul sa gandeasca singur, ai sanse mari sa-; indrumi spre o realizare personala mare. In rest e bine.
    E motivational pentru cei care stiu sa lucreze asupra lor, iar celora care depind de articolele noi si impulsurile din exterior, conducandu-se doar de altii, nu vor pute obtine nimic, pina in momentul contientizarii de fapt a ideii ca nimic nu e pur si simplu si tot ce faci faci pentru tine, caci traiesti doar pentru tine… si nu e o prostie.. Interactionezi cu toti cei din jur, dar in fine, in orice moment, al vietii revii in sine… atunci si iese la iveala persoana ta adevarata.
    Mi-a placut faptul ca mai sunt oameni care stiu ce vor si au visuri, fiindca cei care nu au visuri, nu au prea multe.
    Pera, ca idee la ceea ce rogi tu, cred eu ca totusi forumul cu teme si discutii, ar fi ideea ce mai buna, in rest dupa parerea mea ar fi bine sa apara noutati si temele noi sa fie mereu puse in evidenta:
    adica, in caz ca o tema noua s-a deschis, undeva in dreapta ecranului sus/jos alegerea voastra, sa fie specificat ca a fost deschisa o noua teme, in forum, astfel cred ca va veti bucura de mai multi utilizatori, fiindca interface-sul trebuie sa fie practic, comod si placut. 🙂
    Pentru inceput, asta e ceea ce pot sa spun, la moment.

  39. salut! Cu toate ca ar fi un pic mai dificil……insa nu imposibil…………..cea mai buna idee ar fi cea de a crea un forum unde sa putem invata unul de la celalalt………..nu e adevarat ca omul e singurul care poate invata din greselile celorlalti si de ce nu………..din Succesul celorlalti………..din esecuri luam lectia si din SUCCES………MOTIVATIA!!!!………..De ce un forum………………………..pt. ca e cel mai utilizat mod, pt. ca e cel mai usor de folosit, de verificat…………

  40. „”Nu voi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar” – Peter O’Toole”
    Va multumesc tuturor pentru aprecieri. Imi place sa cred ca articolul e si motivant, dar mai ales aplicabil si concret.
    Toate cele bune!

  41. Buna! Foarte tare articolul…si toata munca ta e de apreciat…Felicitari!!! Sincer cred k un forum ar fi cel mai indicat(dak ai reusi ar fi grozav) pt k se pot dezbate diferite „probleme” si cred k multi te vor ajuta cu intretinerea forumului.

  42. Salutare,
    Ma bucur mult ca ma aflu aici, si apreciez valoarea articolului, se vede ca este scris din suflet.
    Eu cred ca un forum ar fi cel mai potriivt. Sunt dispus sa ajut cu tot ce se poate pentru a crea aceasta comunitate(nu doar online sa speram). Pera este cel care administreaza aceasta platforma „personalitatealfa”, si tot el este cel care a venit cu ideea unei astfel de comunitati, dar cred ca toti care ne aflam aici ne putem implica in acest proiect pentru a-l transforma in realitate cat mai repede.
    Multumesc,
    Cristi

  43. salutare,
    super articolul, am avut si eu o perioada neagra, ca majoritatea, si cineva m-a intrebat: TU ce vrei? A trecut un timp si am avut intrebarea asta cu mine in fiecare zi, si asa am reusit sa depasesc greutatile, si sa-mi pun viata in ordine, sa am ceea ce visam, bine, nu chiat tot, inca mai visez… dar nu e timpul pierdut, si am destule planuri… dar sunt fericita si am viata care mi-o doresc. am vizitat o parte din Europa, acum sunt in Mallorca, luna viitoare merg in Norvegia… apoi vreau sa merg in Egipt si in America… si multe alte locuri… iar banii nu mai sunt o problema… cinci ani in urma acestea erau doat visuri… acum sunt realitate si sunt convinsa ca este posibil pentru toti care vor…si au curajul sa inceapa… mult succes la toti..
    .multumiri nu am idei noi, dar orice ar fi este binevenit si mult asteptat…
    numai bine!

  44. Cred ca un forum ar fi cel mai bun pentru comunicare. Se pot alege membri din comunitate care in masura disponibilitatii si a bunavointei pot sa il adminiestreze.
    Felicitari Iulian pentru articol!!!

  45. Dupa ce am scris textul meu, am citit si parerile celorlalti. Toate bune si frumoase si intradevar avem de invatat cate ceva unul de la celalalt.
    Vreau doar sa va spun ca am constatat doar idei si aprecieri in legatura cu comunicarea noastra si cu textul lui Iulian, pe cand eu am intrat direct cu mici detalii despre viata mea. Cum am spus nu sunt secrete, nu ascund nimic,dar poate nu sunt in locul potrivit. Asta e! E prima data cand scriu ceva mai detaliat despre felul meu de a fi, insa am scris asta pentru ca, analizand textul lui Iulian, mi-am dat seama ca este chiar asa tema pe care a pus-o in discutie. Daca vrei,poti ! Si cu mai multa atentie analizat, daca in trecut s-a putut, de ce nu ar fi posibil si in viitorul meu?
    Sa auzim de bine!

  46. Imi place articolul lui Iulian, util si la obiect, ma pus pe ganduri si chiar am sa fac execitiu ala de planificare a actiunilor ptr indeplinirea viselor, in legatura cu rugamintea ta, eu optez ptr. forum, nu mai repet motivele care au expus-o altii deja mai sus…

  47. Un articol intelept si in care se spune un adevar real:DACA VREI CU ADEVARAT POTI!
    Confirm aceasta expresie in care partial pot sa pun si parte din viata mea! Am 32 de ani si am trecut si eu prin cateva etape mai bune sau mai rele, dar am avut din fiecare de invatat cate ceva. Nu dau multe detalii, si asta nu pentru ca as tine secrete intamplarile mele, ba dimpotriva ma destainui oricarei persoane pe care o intereseaza, pentru ca poate sa-i fie de folos vreo situatie in care m-am aflat.
    Asadar, pe scurt, de mic copil am inceput ca premiant la scoala (premiul I ) ,olimpiade si concursuri, etc. Totul a tinut pana in clasa a V-a cand a inceput o deviere de la copilul cuminte si bun la invatatura. Chiuleala de la ore, note mici si multe rele facute. Revenire in clasa a VIII-a. In loc de premiu, mentiune, dar e buna si aia. De ce revenire? Ma gandeam la examenul pentru liceu. Am intrat si la liceu. (ce vrei… poti sa faci!) Liceul a mers cum a mers, iar inceputul clasei a XII-a ma pus in prag de exmatriculare la sfarsitul trimestrului I, unde se adaugau si 4 corigente. Cu astea am ramas pentru ca nu am fost exmatriculat. A trecut anul, am luat bac-ul si … la munca. Nu mi-a stat gandul la facultate. A urmat imediat armata, auzisem ca e frumos sau cel putin mi-a placut mie, la transmisiuni, radiotelegrafie, alfabetul morse si toate cele. Am fost trimis la jandarmi, dar exista si acolo pluton de transmisiuni. Intamplator sau nu am ajuns acolo si am avut o armata frumoasa.
    Dar…din nou munca, asta dupa terminarea armatei. Era la mare moda la noi in sat, institutor. Invatator sau profesor, necalificat. Am intrat si eu in bransa, m-am apucat de treaba si in al treilea an de activitate am fost numit director la o scoala care apartinea comunei noastre. Frumos! Aveam o mandrie de sine, insa e o mandrie pe care nu o expun, pentru ca am si acum acest fel de mandrie. Patru ani de invatamant, dar am zis ca nu e bine. In fiecare vara examen, prind sau nu prind post, ce ma fac fara loc de munca… am renuntat.
    Am plecat la constructii drumuri. Cererea a fost aprobata pentru angajare, dar mi s-a spus : „Aaaa!…Liceu! La lopata!” Am zis ca asta e, la lopata, pentru ca altceva nu stiu. Nici masini, nici utilaje!…Si in prima zi de munca dupa angajare imi zice ca sunt la masuratori topografice; ajutorul inginerului si eram numit figurant. Mi-a placut mult si am facut activitatea asta timp de 8 ani. Am ajuns sa invat multe,incat in ultimul an si jumatate in acest domeniu am lucrat efectiv pe post de inginer. Nu lua nimeni decizii, in functie de proiect, in afara de mine. A fost totul frumos si bine.
    Numai ca in toata aceasta perioada, de la directorat pana la topografie, mai aveam ceva in mine ALCOOLEMIE!!! Si inca mare. Consumam zilnic si mult alcool. De un an si opt luni nu am mai luat o picatura. Nu dau detalii despre ”cum?” pentru ca nu vreau sa lungesc vorba.
    Am terminat-o si cu topografia. De ce? M-am saturat de patroni, sefi si program de lucru.Am zis ca pot sa fac mai mult. Ce am facut? Mi-am facut o firma. Activitati, comert si constructii. Un nou inceput …din nou ”la lopata”. Ba mai mult a venit si criza economica. Spun la lopata, pentru ca asa i-am raspuns unei rude, care a zis ca am fost prost ca am lasat salariul de 2300. I-am zis in felul urmator: ”Pentru a ajunge la salariul asta am muncit 7 ani. La inceput aveam salar de lopatar. In privinta afacerii o sa discutam peste 5-6 ani.” Nu mi-a mai zis nimic. Dupa vreo 5 luni de activitate a firmei am inregistrat cateva datorii. Marisoare! Incep sa revin,… sau asa intrevad! Am zis ca pierderile sunt scoala pe care altii o platesc pentru a invata. Nici o problema, mai ales ca in practica inveti intr-un an cat altii in 4. Sper sa ma pun pe picioare si sa reusesc sa-mi indeplinesc visele.
    Acum cu visele o sa aplic exercitiul lui Iulian. Eram cu gandul pe undeva pe aproape de aceasta modalitate, dar e mai usor cand o gasesti pregatita doar sa o aplici. Prin asta ii multumesc lui Iulian!
    Stau si acum si ma uit in urma si ma conving tot mai mult de faptul ca poti sa obtii tot ce vrei, daca vrei cu adevarat. Nu visez la averi mari. In schimb vreau sa-i ajut si pe altii daca vor asa ceva. In totul e nevoie de curaj si hotarare. Nimic mai mult!
    In legatura cu modul de comunicare intre noi nu pot sa vin cu o idee exacta, pentru ca nu ma prea pricep la aceste moduri, dar oricare dintre ele ar fi voi incerca sa fiu cat mai activ. Aha!!! Si sa nu uit!… Sa inchid telefonul, mess-ul si alte surse de bruiaj mental. Cu o gandire limpede si pe o singura tema in acel moment e mai usor de obtinut un rezultat.
    Si asta o stiu pentru ca uneori deviez de la activitatea afacerii, lucrand la ea, pentru ca se interpune imaginea unei domnisoare de care sunt indragostit, dar, cred ca inca numai eu stiu asta. Daca mai reusesc sa-mi indeplinesc si visul asta chiar ca o sa tin sus si tare expresia: ”DACA VREI CU ADEVARAT POTI !!!” Dar despre astea altadata.
    PERA, DACA AI TIMP SA CITESTI TEXTUL MEU, SI SPER CA O VEI FACE,… ASTEPT CATEVA IMPRESII. Daca se poate pe adresa mea de mail [email protected]
    Toate cele bune !!!

  48. Salut,
    dupa parerea mea cea mai buna varianta de a tine o comunitate impreauna este lista de email ( gen yahoogroups ).
    Avantajul este bineinteles ca membrii nu trebuie sa "faca ceva" ca sa citeasca discutiile.
    Forumul de exemplu creeaza entuziasm de scurta durata ( eu unul ma cam plictisesc la un moment dat ).
    Problema cu lista de email e ca nu se "centralizeaza".
    Sugerez sa se centralizeze cumva discutiile pe un site ( blog / wiki / etc ), fie automat, fie manual ;
    intr-un format in care sa se poata cauta si de preferat sub forma de articole / pagini ( probabil wiki e cel mai potrivit ).
    o seara placuta

  49. Ma simt creativ 🙂
    1.
    am citit undeva o chestie (citatul este aproximativ) :
    "Oamenii foarte destepti invata din greselile altora, oamenii medii invata din greselile proprii, iar cei prosti nu invata deloc"
    Pentru mine este foarte greu sa invat din greselile altora ( aka carti ) , am citit un munte de carti si nu se prinde mare lucru.
    Sunt prea multe de tinut minte.
    Se pare ca experientele de viata sunt cele care te invata cu adevarat .
    2.
    Principala problema pe care o vad la oameni este lipsa de FEEDBACK ; nu vorbim suficient de sincer cu altii ca sa constituie un ajutor real. Ne trezim adulti fara sa stim daca ceea ce facem e bine sau rau pentru altii.
    Un prieten de-al meu are un mod atat de brutal de a spune adevarul ca-ti sta mancarea-n gat.
    Dar dupa o astfel de discutie imi dau seama ca am o problema si stiu ce am de facut.
    Ii multumesc de fiecare data, nu i-am purtat niciodata pica si sper sa fie la fel de sincer si pe viitor.
    E ca la chirurgie : te taie cu bisturiul dar apoi esti curat.
    Am adoptat obiceiul si le aplic prietenilor acelasi tratament 🙂
    3.
    OBIECTIVELE
    am vazut un film "the bucket list" – probabil il stiti.
    ce am retinut eu din film sunt urmatoarele intrebari :
    1. am gasit fericirea in viata?
    2. viata mea a adus fericire altora ?
    practic ceea ce trebuie facut este sa fim constienti MEREU daca actiunile / ceea ce facem ne ajuta sa indeplinim aceste 2 obiective (fiecare cu lista lui).
    problema e : ce obiective iti stabilesti ?
    de exemplu eu imi doresc: libertate, adevar si independenta
    (din astea deriva multe : "pensionare" la 35 ani maxim, 1 mil euro in cont, plimbat in jurul lumii, vacante in tibet, etc )
    4.
    Se pare ca avem o problema de ATENTIE : nu stim ce facem si de ce facem ceea ce facem.
    oamenii nu mai sunt atenti la ceea ce li se intampla si de aia trebuie sa li se intample de mai multe ori pana vad "patternul".
    parerea mea

  50. cred ca un forum e binevenit desi eu personal nu cred ca voi avea curajul vreodata sa particip la vreo discutie.oricum articolele imi plac mult.

  51. Pera Novacovici felicitari p-u rezultate obtinute pana acum, sunt senzationale p-u un student, BRAVO si iti multumesc am luat f multe idei din pdfurile tale !! Si lui Iulian ii multumesc acum imi vad un pic altfel visele si scopurile, am realizat legatura intre prezent si visul din viitor. MULTUMESC
    O mica analiza :
    Care este obiectivul acestu-i site?
    • Sa ajute oamenii ce sunt in cautare unei sperante, unei scantei de lumina.(presupun)
    Din propria experienta va spun ca pe forum e teribil sa cauti ceva, iti ia foarte multa energie si timp !
    Propun un test de ex. gasiti „Lista de openere” pe forumul Arta seductiei
    Mie mi-a luat 3 zile….
    Pe dealta parte cautati pe Wikipedia de ex : Tradiţii din Romania
    Pe wiki gasesti toata info despre o tema la un loc concentrata si redactata de toti fiecare adauga cate ceva interesant si folositor.
    Pe forum da e aranjata untr-un Topic dar sunt mii de reply-uri imprastiate, iti ia mult timp sa le citesti pe toate si sa le structurezi ca sa gasesti ce te intereseaza.
    Deci my chose din acest Frame >> Tumblr
    Imi plac si sustin ideile :
    Lucian : „Un chat online” – De ce nu ? nu ne costa nici 2 bani crearea unui chat… pot sa-l fac chiar eu fiind un noob in programare
    angel6 : ” inscrierile ulterioare s-ar face pe baza de invitatii de la moderatori/admini.” aha sau cum a facut gmail pe invatiile utilezatorilor…
    Musoiu Agota etelka: „FORUM + TUMBRL (impreuna)” +1
    Gyorgy : ” Zilnic se pot tine video conferinte pentru a putea comunica mai usor daca am gasit un subiect serios pe care sa-l dezbatem” super, cred ca toti au la laptop web-cam si microfon))
    silvia : ” ” Intense Debate” mi se pare o buna varianta…tocmai pt ca e o sansa egala pt fiecare de a arata ce are bun…si astfel prin punctele adunate apoi…vom putea citi articole cu adevarat de calitate” +1
    In Tumblr articolole vor fi cizelate automat de societate ca in natura cum se filtreaza genii buni de cei mai putin)) am facut si eu o comparatie..
    Concluzie personala : Sunt p-u TUMBRL + FORUM, descutiile intre noi trebuie facute pe forum, dar p-u begginers sau freelancers trebuie Tumblr pentru ca info sa fie cizelata rugumata redactata de toti ca sa fie luminata din multe parti de gandire si din diferite framuri… Acces la redactarea Tumblr vor avea doar utilizatorii cu obraz ce isi depun energia, timpul si sufletul.
    Si inca o chestie care necesita alte resurse dar tot consider EXCEPTIONAL DE IMPORTANT cum a zis Victor : „ca se pot intilni personale din aceleasi localitati pentru a se sustine reciproc si prieteni!” propun ca o data in spatamana, luna sa organizam o intilnire p-u a prezenta ideile noastre, proientele, ne impartim cu emotii, experienta si pur si simplu sa ne relaxam. Sunt sigur ca vor fi entuziasti.
    Acum am facut un mic articol (e primul, cred ca e de folos p-u unii de pe acest blog) daca nu imi cer scuze, e doar o parere, o privire din alt unghi.
    Istoria mea : Am 20 ani sunt student la facultatea de constructii Bucuresti, am avut mare noroc sa apar pe lume in orasul Chisinau, fiind acolo impreuna cu familia mea am trecut mereu prin timpuri grele ce ne-a motivat sa cautam raspunsuri si cai spre o viata fericita si “fara griji”. Acest entuziam mai mult vine de la mama, care din ani 1990 a inceput sa studieze si sa citeasca tot felul de carti dedicate dezvoltarii personale, in biblioteca noastra sunt peste o mie de carti de asa tip, citite nu numai odata de mama. De ce am avut noroc ca sunt din Chisinau ? pai cunoasterea a 2 limba, adica rusa.numai in rusa gasessti tot felul de info, va zic chiar e foarte buna si f f f multa. Prima carte care am citito era scrisa de Napolion Hill, eram in cl a 3 sau 4, in fine eram un pusti care abea ajungea la interfon. In cl 7 umblam regulat la seminare, meditatii, acum se numesc workshopuri marog, in moldova fiind o fosta tara din CSI veneau de peste tot tot felul de psihologi, autori a multor carti… Crede-ti ca vroiam sa merg si sa citesc studies toate astea ? Fiind copil normal ca nu… Copilaria am petrecuta nu la calculator si nici afara cu prietenii ci cu cartile in mana. In cl 8 mama a dat de niste oameni care se numai “profesori la scoala lui Dumnezeu” pe bune nu glumesc eu singur rad acum cand imi amintesc, si eu credeam, mergeam la ei la lectii imi povesteau tot felul de lucruri chiar bune, m-a introdus in Raga Ioga. La un moment dat am devenit zombie, e chiar strasnic cand te bati cu capul de peretele acestei extrimita-ti, cand informatia si gandurile te cuprind in totalitate si faza e ca nu iti dai seama singur, crezi ca asa si trebuie sa fie si ignore realitatea, ignore prietenii, rudele, colegii. Ne-a scapat din asta Tata, care avea capul in lucra, find om de afere cu 3 firme, a lasat tot intr-o parte si ne-a scapat. Dupa legea „pendului” peste ceva timp am oscilat la cealalta extrimitate, de atunci 3 ani am negat tot felul de carti si teorii de acest gen. Abea acum am revenit la o stare normala, si cred) ca pot corect aprecia folosul unei sau a altei informatii.
    Mesajul : Fiti atenti Informatia e un instrument cu care poti face cat bine atat si rau avand aceleasi itentii bune
    1) Informatia e buna daca e dozata, filtrate si bine asimilata, prea multa info strica viata, credeti-ma pe bune ! dupa ce am citit cartea lui Pera am realizat ca info tre si neaparat TESTATA !
    2) P-u mame : va rog din tot sufletul lasa-ti copilul singur sa decida, mai ales daca e baiat, barbatul tre sa fie barbat. Sunt sigur ca cine trebuie sa afle va afla, cu nerabdarea si dorinta mare de a schimba feciorul sa devina nustiu cum acolo sa va fie VOUA pe plac, nu lui, ve-ti incurca dezvoltarea.
    Va multumesc celor care au citi pana aici, ma indoiesc ca anume tu ai fost acela))) eu singur m-as plictisi :))

  52. Buna, varianta forum ar cea mai indicata(cred eu), imi place mult egalitatea intre membri si cred ca forumul o ofera in cel mai inalt grad. Nu vreau sa fiu stresata ca am spus ceva cu care unii useri nu ar fi de acord si atunci imi dau puncte+ sau – si sa constat ca voi fi constransa sa ma cenzurez in idei.
    Articolul lui Iulian arata bine cum se rezolva o criza de identitate; fiecare trecem prin asta, dar nu multi vad si solutia de a iesi cu bine din ea, cu o rezolvare viabila. E bine sa punctam pasii de rezolvare, chiar daca unii dintre noi i-au parcurs o data- ne ajuta sa ne identificam noi nevoi interioare, noi solutii pe care tot in noi le gasim. Nu tin minte cine spunea ca daca dai un nume raului e pe jumatate indepartat. Prin analogie, daca dai un nume problemelor care te framanta sunt pe jumatate rezolvate. Pana la noi vesti, numai bine.

  53. Foarte bun,foarte motivat articolul lui IULIAN ,avem nevoie de timp si pentru noi…..desteptarea!
    poate un forum ar fi indicat .O zii minunata!

  54. cei pentru care ai scris articolul nu ajung sa-l citeasca…este scris intr-un mod atat de general incat oricine il citeste, intr-un anumit moment al vietii se poate identifica…sorry dar nu e nimic deosebit in el fata de ce a scris pera pana acum…si ca sa fiu rea pana la sfarsit, esti misogin, cam asa reiese din articol…:)
    o zi buna!

  55. Eu optez pentru Forum sau Tumblr . Forumul e mai familiar deci nu ar fi rau sa incercam Rumblr :).
    Intelepte cugetari Iulian 🙂 desi as mai dezbate tema asta….dar astept tumblr sau ce se decide 🙂
    Precizez ca mi se pare o idee f buna sa organizam lunar sau bilunar intalniri pentru a dezbate diferite teme sa facem prezentari de proiecte,schimb de idei etc.
    O zi racoroasa tuturor

  56. Frumos articol…..dar eu unul cred ca visele/viitorul/viziunile se poate schimba in timp.
    Forumul ar fi cea mai buna idee, dar cel mai mare dezavantaj ar fi ca va fi prea "stufos" dupa un timp si nimeni nu va avea rabdarea sau timpul necesar sa citeasca.
    Si impreuna cu forumul ar fi si niste intruniri periodice la o data si un loc stabilit.

  57. Sunt aici pentru ca imi pasa de mine,pentru ca sunt o fire curioasa si dornica sa invat sa ma dezvolt si deasemenea am perioade in care am o oarecare demotivare pentru ca sunt lucruri care nu depind direct de mine si care ma afecteaza mult .

  58. Salut Pera,
    In primul rand vreau sa-l felicit pe Iulian pentru articol, se vede ca a depus efort in a-l scrie. Cu toate ca unii oameni deja au digerat o mare parte din aspectele analizate de el un back to basics este bun din cand in cand.
    In ce priveste trecerea site-ului la urmatorul nivel, cred ca modalitatea Intense Debate ar avea cel mai mic impact pentru ca tot ce ar face ar fi sa incurajeze vizitatorii sa se implice mai mult in partea de comentarii.
    De Tumblr nu stiam nici eu precum multi de pe site si imi place ideea, poate o sa o folosesc si eu odata. Ar fi uitla pe site daca ai avea mai multe persoane care ar avea de postat articole de calitate, cum a facut Iulian acum, daca se da liber la postat articole ar putea scadea mult raportul semnal:zgomot al continutului de pe site.
    Stiu ca forumul ar insemna multa bataie de cap si ca in prezent te ocupi si de alte forumuri, dar asta ar fi dupa parerea mea, intr-adevar ducerea site-ului la urmatorul nivel. Pe mine un site ca AS a inceput sa ma ajute cu atevarat abia in momentul in care am apasat linkul Forum si am inceput sa invat din experienta altora.

  59. @flori: Da-mi voie sa nu ma abtin: Daca ti s-a parut doar un alt articol inseamna ca tu esti cea care l-a citit degeaba si acest alt articol poate motiva pe cineva sa-si schimbe modul de viata. Daca ai gasit ceva misogin in el inseamna ca ai o conceptie total gresita despre misoginism si despre ideea articolului in general.

  60. de ce sunt aici?
    imi plac articolele scrise de pera, le recomand prietenilor mei, atunci cind cred ca au referire si la ei.
    e domeniul meu de activitate, site ul ofera o noua perspectiva
    desi nu tot timpul reusesc sa citesc articol dupa articol
    dar imi place cum gindeste, cum analizeaza lucrurile etc.
    merci mult
    si ma bucur ca v-am gasit.
    succese si continuati in continuare sa ne bucurati cu articole si idei minunate.

  61. Salut,eu cred ca Tumblr ar fi cea mai buna varianta,in comparatie cu forumul( care necesita cel mai mare volum de munca).

  62. Salut Pera,
    La fel ca si tine, Iulian are dreptate cu acest articol si il felicit…..insa putini sunt oamenii care dau valoare acestor texte si discutii…dar pana la urma nu avem nevoie de cei care nu apreciaza efortul pe care l-ai depus…..
    La fel cum ai scris in PDF-ul "Descopera-ti vocatia", cel mai important lucru e : INCREDEREA IN SINE!!!! ; daca ai cheltui periodic o suma regulata de bani pentru a invata – cel mai rau lucru care s-ar putea intampla ar fi sa capeti mai multe cunostinte si sa-ti dezvolti potentialul intelectual imbunatatindu-ti astfel abilitatile personale.
    Sa revenim la "comunitate" 🙂 Dupa parerea mea, as alege "forum", intr-o forma mai exacta: loc de intalnire unde se discuta pe marginea unor subiecte ce apartin diferitelor domenii de interes :))
    PS: vazandu-ne cum progresam, suntem din ce in ce mai motivati sa reusim….."succesul aduce succes"!
    Multa bafta in continuare!
    Cu respect,
    Lucian.

  63. Felicitari lui Iulian pentru articol, mi-a placut foarte mult. Ar trebui sa mai scrie si altele. Cred ca ideea de a creea un forum este cea mai buna pentru a imbogati comunitatea. Succes. 🙂

  64. sa te intrebi de ce ai nevoie de acest site e ca si cum te-ai indoi de el sau te intrebi de ce ai nevoie de aer ca sa respiri?!las la latitudinmea sa crezi daca mai are rost sa-ti pui astfel de intrebari aiurea?!

  65. Buna.V-am descoperit de un pic de vreme in cautarea mea disperata de a-mi explica si a-mi lamuri multe intrebari existentiale.Sunt fascinata de psihologie pe care mi-am dorit sa o studiez dar pentru ca atunci cind eu terminam liceul nu prea stiam multe despre psihologie am ales sa fac filologie(pe care nu am facut-o caci "bunii mei parinti" au avut grija sa imi intipareasca bine in minte ca asa ceva nu e de mine si ca nu-s in stare de asta.Am fost foarte slaba si inca sunt caci mereu ma dau inapoi vorbele celor din preajma mea insa am hotarat , mai ales dupa ce am citi articolele dvs ,Pera, sa nu mai ascult de nimeni ci doar de mine. Doresc sa schimb cite ceva in viata mea si cind spun cite ceva ma refer la ideea ca am trait mereu in umbra cuiva iar eu am ramas cu visele si cu:"multumeste-te cu ceea ce ai" sau ceva de genul.
    Ar fi multe de spus dar ma opresc aici deocamdata .
    Cat priveste ideea despre o comunitate , eu sunt total de acord si chiar ma bucur ca va exista asa ceva.Sunt convinsa ca va fi foarte folositoare tinerilor si celor care cauta raspunsuri in ei si nu stiu incotro sa se indrepte la un moment dat.
    Nu imi place insa o anumita idee enuntata mai sus cum ca ar trebui sa fie o comunitate a elitei…pai ce facem ? iarasi trasam bariere intre cei inteligenti , cu studii si cei care nu au studii ?
    Poate gresesc eu aici si atunci va rog sa ma iertati insa nu consider ca numai daca ai o diploma poti fi considerat inteligent…cred ca sunt destui oameni care au o intelugenta nativa si nu au studii superioare sau care nu au reusit dintr-un motiv sau altul sa faca o facultateIn acest caz ce facem sau ce faceti , mai bine zis? Ii dati ignor de pe acest viitor forum? Eu zic ca aici ar trebui sa avem acces toti pentru ca toti avem de invatat si va fi in beneficiul tuturor.
    PERA, iti multumesc ca existi si ca deja incep sa vad lucrurile altfel si sper din tot sufletul sa pot face parte din comunitatea Personalitatii Alfa.Numai bine va doresc!

  66. Da, eu sunt prea ”mic”, desi am 31 de ani, ca sa-mi dau cu parerea pe aici. De 10 luni am inceput sa citesc carti pentru dezvoltare personala, viata mea a fost un cosmar pana acum, nu am avut acces la informatie pana de curand. Se da o lupta teribila in mine, am trecut prin stari depresive groaznice, eu am crescut sub o influenta extrem de negativa a tatalui meu care imi repeta cat putea de des ca v-oi ajunge un boschetar, ca o sa dorm sub conducte, ca sunt un rahat in ploaie, plus batalii……etc.-etera etc.-etera….. Faceti o treaba extraordinara. Mi-ar place sa se pastreze modul curat al acestui site, felicitari este extrem de putin spus pentru ceea ce ai scris aici, te respect si te apreciez mult. Va doresc tuturor sa cunoasteti o dezvoltare personala cat mai intensa, mult succes in tot ceea ce v-eti intreprinde si nu uitati…….din greseli invata omul, atata timp cat e dispus sa invete. Nici macar becul pe care il avem in momentul de fata nu a iesit asa din prima. Toate cele bune

  67. Un articol care intr-adevar te pune pe ganduri, dar sa fim seriosi……cati dintre noi ar putea sa faca ce scrie in articol? Toti visam la o viata mai buna, dar mult prea putini indraznesc sa faca ceva pentru a-si schimba viata, prea putini au curaj sa lupte pentru ce-si doresc. Si cred ca varianta cea mai una ar fi sa un Tumblr, sa putem avea acces cu totii, sa putem invata unii de la altii sau cel putin, sa impartasim si altor oameni propriile experiente. Toate cele buna va doresc

  68. Excelent articolul, sunt idei cunoscute de majoritatea dintre noi doar ca DIN PACATE nu avem increderea necesara sau nu dorim sa le punem in practica!
    Trebuie sa ne mobilizam, sa ne atingem obiectivele-e pentru binele nostru! Din punctul meu de vedere ideea unui forum ar fi excelenta.

  69. Oricare varianta e buna, cred ca deja alegerea iti apartine Pera…. Ideea e sa te hotarasti ce pui in aplicare. Suntem cu totii impreuna pentru o cauza comuna!!!! Sa fii binecuvantat in tot ce faci pentru oameni cu oameni!!!!

  70. Iulian este un vizionar, o persoana educata si cu har.Articolul este extraordinar.Unde mai pui ca este foarte tanar
    si tocmai de aceea intelepciunea lui este de admirat.Sunt sigura ca citeste literartura motivationala si de aceea il admir . Chiar citesc o carte despre principiile succesului in viata pe toate planurile.Se numeste „Pianul de pe plaja” si este scrisa de JIM DORNAN. V-o recomand cu caldura.Personal sunt pentru FORUM.
    Cu admiratie pt.Pera si Iulian.

  71. Salut Pera!
    Propun sa se mentina, in primul rand, structura de blog si tinand cont de facilitatile pe care le ofera Intense Debate (moderare, sistemul de rating, etc) votez pentru el… ar fi chiar un progres major.
    Daca mai dispui de timp si de resurse, poti sa lansezi si un forum experimental dar acolo pot sa apara probleme precum flame, offtopic si persoane care vor cauta permanent „licoarea magica” pentru a scapa instantaneu de problemele, fara sa fie necesar prea mult efort. Asadar vor trebui moderatori care sa „pazeasca” zilnic forumul.
    Deasemeni, trebuie luat in considerare si faptul ca tot procesul de dezvoltare personala trebuie sa se desfasoare mai mult offline decat online deci cred ca tot blogul si comment-urile raman mult mai benefice.

  72. felicitari..felicitari si iar felicitari…va apreciez si va multumesc pt toate articolele postate..ma ajuta foarte mult sa inteleg mai bine viata, oamenii, ce vreau , ce caut, ce rol am pe acest pamant!!….parerea mea ca baza este munca asidua..satisfactia va veni si ea..important este sa stim cand sa pulsam mai mult sau nu..:D!!!..iubiti, bucurati-va de viata…pup

  73. Un chat online si un forum ar merge bine.
    Despre celelalte 2 idei ce le-ai propus, nu stiu cum functioneaza exact sistemul, pentru ca niciodata nu am avut tangente.
    Daca sti ca functioneaza bine una din celelalte 2 variante si ar fi munca mai usoara, de ce nu?

  74. Dragii mei,
    De ce sunt aici?
    De ce?
    Pentru ca REZONAM, suntem pe aceeasi frecventa universala asa cum spune Goleman.
    Pentru ca suntem energie, 70% din univers este INFORMATIE, 20% ENERGIE si 10% MATERIE asa cum spune (Lucian Iordănescu, Prof. Dr. psiholog – parapsiholog).
    Pentru ca nimic nu este intamplator.
    Pentru ca putem oferi ceva celor de langa noi.
    Pentru ca avem multe de oferit…
    Am ajuns aici printr-un simplu motor de cautare a unor simple cuvinte: inteligenta emotionala. Petra iti spun ca suntem multi care ne putem conecta pe aceeasi frecventa, de ce?.
    Probabil pentru ca …TREBUIE!

  75. Foarte interesant articolul. Fara sa-mi dau seama, unele chestii le-am facut deja, adica programarea viitorului meu in urmatorii 2 ani. Sper sa am forta si ambitia necesare sa le si pot realiza. Mai am multe de invatat despre viata.
    In legatura cu comunitatea PersonalitateAlfa, eu cred ca un forum ar fi foarte util si potrivit, chiar daca implica mai multa munca. Imi place mult cum e ArtaSeductiei si daca e nevoie as putea ajuta.
    Oricum, multe multumiri pentru ceea ce faceti. Ajutati mult.

  76. Cred ca un forum este indicat. Se intampla lucruri minunate aici si e placut sa descoperi cati oameni de valoare exista, interesati de propria lor dezvoltare. Intr-o societate in care este promovata non-valoarea este relativ greu sa te motivezi si sa te descoperi. In urma cu 20 de ani, cand eram studenta mi-am dorit sa termin psihologia, din pacate in anii '84-'85 facultatea nu mai exista, iar materiale de informare erau ingrozitor de putine. Pasiunea a ramas si am continuat sa cred, in ciuda experientei de viata ca binele va dainui intotdeauna. Am patruns in lumea voastra, desi sunteti mult mai tineri, din dorinta de a invata de la voi, din dorinta de a cunoaste generatiile tinere si a incerca sa-mi educ copilul frumos. Uneori ca parinte, alteori ca dascal, m-am slefuit datorita voua. Astazi nu-mi ramane decat sa va felicit pentru munca depusa si sa va spun ca ma bucur din suflet ca baietelul meu in varsta de 18 ani citeste cu nesat toate articolele voastre, iar experienta si sfaturile voastre aduc cu siguranta un mare plus in educatia lui. M-am straduit sa fiu un parinte bun si sunt convinsa ca datorita voua pot fi si mai bun. Ma bucur ca existati! Felicitari!

  77. Sti de ce sunt aici? Pentru ca nu ma regasesc nicaeri . Nu mai stiu incotro s-o apuc. Si organismul da semne de oboseala.

  78. Mie imi place blogul asa cum este. Nu cred ca ar trebui adaugat nimic la el. Este de ajuns forumul ArtaSeductiei, parerea mea.

  79. Citesti tu toate comentariile astea? Unii au comentat doar asa sa se afle in treaba. Iti dai seama ce iese pe un forum. Cred ca intensedebate ar fi mai practic. Ca aspect imi place tumblr, dar nu stiu daca are optiuni de bann useri in caz ca nu se comporta civilizat.

  80. Da ,cred ca ai trezit pe multi cu articolul tau,super frumos iar in legatura cu comunitatea cred ca trebuie sa ramai la blog,e parerea mea…tot binele

  81. Articolul este foarte bine punctat si incurajator. Am o remarca insa. Am observat, la fel ca pe artaseductiei.ro ca oamenii astia care scriu cam incalca unele reguli ale gramaticii limbii romane. De exemplu, aici face un dezacord adresandu-se si cu "tu" si cu "dvs" (Pana atunci, te multumesti cu ce ai. Si la sfarsit veti privi in urma si vi spune ” Puteam face mai mult… dar n-am facut-o. Eh, asta e, e bine si-asa.”.) Ar mai fi de spus ca nu se scrie cu "â" din "a" tot timpul (In fiecare clipa, poti HOTARA sa fie altfel.). In fine, eu nu sunt aici ca sa critic (asta ca sa raspund la intrebarea "tu de ce esti aici?') dar as dori ca articolele astea foarte bune sa fie si corect scrise (din simplul motiv ca multi nestiutori vor citi si isi vor face un model din persoana care a scris un astfel de articol, iar apoi acesti nestiutori vor prelua informatia si vor scrie prost gramatical pentru ca asa au vazut la idolul lor – stiti si voi ca prostia se raspandeste repede). De ce sunt eu aici? Ca sa cititi ce am scris, sa va enervati la inceput dupa care sa va motivati sa fiti si mai buni in ceea ce scrieti aici. Succes si hai sa ne dezvoltam impreuna!

  82. Felicitari Iulian! Foarte tare articolul, cred ca avem cu totii nevoie de astfel de articole care sa ne motiveze sa dorim mai mult decat consideram noi ca putem face sau ca putem avea . Eu cred, ca puterea exemplului este modalitatea cea mai sigura de a ne intarii motivatia iar pentru a invata din experienta altora cred ca ar fi foarte bun un FORUM, cu toate ca necesita destul de multa munca. Sunt sigura,insa, ca impreuna o sa reusim.
    Toate cele bune!

  83. DRAGA PERA CU RESPECT TE SALUT. Am citit pe sarite textul lui iulian si in principiu sunt adevarate punctele lui de vedere.Dar pentru a fi implementate in constiinta umana este o chestiune deosebit de complexa chiar daca sunt benefice fiintei umane.Am sa comentez pe scurt din punctul meu de vedere intrebarea lui iulian, "TU DE CE TE TREZESTI DIMINEATA"? Datorita faptului ca DUMNEZEU m -a trimis pe pamant un suflet ,un spirit care salasluieste intr-un trup sanatos fizic si, mental trezitul de dimineata nu este altceva decat bucuria pentru darul care DUMNEZEU mi l-a dat si anume VIATA . VIATA PENTRU EVOLUTIA SPIRITULUI. Draga Pera te asigur ca am trait experiente deosebite pe care nu le-am destainuit nimanui si nici nu am sa o fac pentru ca nu pot fi inteles .Te asigur ca am invatat sa respect viata si LEGILE LUI DUMNEZEU si totul este atat de usor si de simplu dar nu afost asa de la inceput ,mi-a fost foarte greu si am trait clipe deosebit de periculoase… Sunt foarte multe de spus vizavi de textul lui iulian dar nu vreau sa-l comentez. Ce varsta are iulian poti sa-mi spui? cu respect viorel .

  84. Articolul este foarte interesant ,iar ideea de a avea o comunitate a noastra este geniala,cu toate ca sunt de indeplinit multe conditii si este si mult de munca dar noi suntem impreuna in stare sa facem fatza tuturor greutatiilor.Deschiderea unui forum ar fi dupa mine cea mai buna ideea de a ne alatura grupului nostru si de a ajuta si pe ceilalti care inca nu si-au descoperit calitatiile si persoana de a ajunge sa o faca.eu una pot sa va spun ca acest lucru este posibil deoarece in tara unde locuiesc eu am reusit prin intermediul unui forum sa ajut pe foarte multe persoane sa-si descopere pe ei insusi si sa-i fac sa reuseasca sa -si recapete increderea in sine.deci este posibil si eu chiar voi fi alaturi de voi si va voi ajuta unde aveti nevoie.sunt mii de oameni care au nevoie de acest ajutor deci haide-ti sa le intindem mana pentru as descoperi calitatiile si personalitatea .
    Sunt vesnic aici pentru voi.

  85. f misto articolul.felicitari 🙂 .eu cred ca in primul rand trebuie un forum,dupa aceea un chat ,de ce nu ?,poate nu e usor de facut ,dar oamenii ar putea sa vb mai usor,sau chiar o videoconferinta ,unde oamenii priceputi ca Pera sa se poate exprima mai usor sa fie el cel care vorbeste primul si sa bineinteles daca e videoconferinta sa putem vedea cand vorbeste :),chiar mi se pare o idee buna asta ,poate costa ceva ,numai ca merita ,asa ar putea atrage noi vizitatori carora sigur o sa le placa si o sa promoveze cartea si nu numai :).astea sunt ideeile pe care le stiu eu deocamdata .sper sa fie o investitie mica cu videoconferinta ,si macar o data sau de 2 ori sa se faca pe saptamana la ore fixe gen 9-sau 10 seara ,unde ar putea intra foarte multi useri cu un cont si o parola :). numai bine si succes in proiectul tau.sunt alaturi de voi 🙂

  86. Salut Pera,
    La fel ca si tine, Iulian are dreptate cu acest articol si il felicit…..insa putini sunt oamenii care dau valoare acestor texte si discutii…dar pana la urma nu avem nevoie de cei care nu apreciaza efortul pe care l-ai depus…..
    La fel cum ai scris in PDF-ul "Descopera-ti vocatia", cel mai important lucru e : INCREDEREA IN SINE!!!! ; daca ai cheltui periodic o suma regulata de bani pentru a invata – cel mai rau lucru care s-ar putea intampla ar fi sa capeti mai multe cunostinte si sa-ti dezvolti potentialul intelectual imbunatatindu-ti astfel abilitatile personale.
    Sa revenim la "comunitate" 🙂 Dupa parerea mea, as alege "forum", intr-o forma mai exacta: loc de intalnire unde se discuta pe marginea unor subiecte ce apartin diferitelor domenii de interes :))
    PS: vazandu-ne cum progresam, suntem din ce in ce mai motivati sa reusim….."succesul aduce succes"!
    Multa bafta in continuare!
    Cu respect,
    Lucian.

  87. sunt persoane care stiu sa scrie, persoane care stiu sa vorbeasca si persoane care stiu sa asculte.
    eu fac parte din ultima categorie, si sunt aici pentru ca sunteti niste tineri valorosi si generosi si pentru ca ma bucura gandurile si ideile voastre si, mai presus de astea, pentru ca am incredere ca, oferindu-le si altora picaturi de intelepciune, puteti/putem schimba ceva…
    daca aveti nevoie de mine, sunt aici…
    "If you can, help others; if you cannot do that, at least do not harm them."- Dalai Lama

  88. Salut!
    Felicitari Iulian! foarte tare articolul. esti un fericit ca poti gandi asa.
    Pera , eu as alege un forum!

  89. Foarte bun articol.Ca si ale lui Pera e foarte motivant si tin sa va anunt ca in timp ce citeam mi se zburlea pielea si mi se ridica parul pe maini.Foarte tare.Ti-ai facut datoria sa ne constientizezi ,de aici e randul nostru.Multumim !!!
    Eu optez pentru forum.
    Stima !!!

  90. Din nou ma bucur ca am ocazia sa citesc din scrierile unor persoane deosebite. Sunt incantata de acest site si am fost inca din primul moment in care am realizat ca nu sunt "ciudata" prin gandirea si actiunile mele. Din pacate, un procent foarte mare de oameni se pot caracteriza prin mediocritate. De mica am fugit de asta..si am fost foarte criticata..in diferite moduri… si inca sunt. Am inceputul primul meu serviciu intr-o echipa de 20 de oameni si inca ma mir cum din cei 20 nu este macar unul care sa poata intelege viata asa cum trebuie si vb voastra, sa nu se trezeasca asa..din inertie. Ma bucur enorm sa vad ca nu sunt singura care vrea sa schimbe ceva. Unde-s multi puterea creste nu? Asa ca la mai mare!!!
    Optez pentru forum 🙂

  91. De ce sunt aici?Ptr ca nu am incredere in mine,ptr ca ma gandesc cu panica la faptul ca urmatorii 10 ani ar putea arata ca cei din spate,ptr ca nu stiu de ce ma trezesc maine ,stiu doar ce voi face-se intampla de cativa ani la fel-pana la ultimul detaliu-ptr ca m-am ratacit in propria-mi viata si prefer sa ma izolez decat …sa dau de banuit-oricum dau de banuit -ptr ca oricat de multe as cauta pe net,in carti…suna frumos …chiar imi da o senzatie de liniste pentru cateva minute …dupa care imi urmez ritmul;ca sa zic asa…degeaba am manualul de instructiuni daca nu gasesc butonul :(stiu…sunt dusa cu capul dar pana sa-mi pierd de tot controlul incerc sa inteleg cum am ajuns aici si ce ma asteapta mai tarziu-de fapt asta stiu doar incerc sa schimb traiectoria…nu stiu ce o sa iasa din asta dar prefer sa-mi consum timpul citindu-ti blogul decat sa ma uit intr-un punct fix ;chiar…inca nu am ajuns sa am un colt favorit in care sa-mi fixez privirea…urmeaza?ce aiurea -in jurul meu se darama,se ridica,se construiesc cariere,familii,unii se injura,altii se bat cu pumnul in piept-au o motivatie-ii invidiez:)eu?as putea sa stau ore intregi sa-mi ascult gandurile care vin si pleaca cu o viteza uimitoare-multe raman neterminate-tanjesc dupa un moment de liniste;nu sunt un om lenes,dimpotriva…pacat ca nu stiu cum sa-mi folosesc "agitatia"in mod constructiv;si suntem ceea ce gandim,nu?in cazul asta e grav!

  92. Salut Iulian, salut din nou, Pera. Pentru a nu fi dezlanat, incerc sa-mi sistematizez ideile.
    1. Articolul postat acum este excelent, recunosc ca l-am citit pe sarite, cu accentuarea partilor care m-au interesat in mod deosebit. Felicitari Iulian, si la mai multe materiale de aceeeasi calitate.
    2. Daca ar fi sa raspund pe loc care dintre variante mi-ar place, aceea este Tumblr, blogul cu fotografii, link-uri si alte facilitati, care l-ar face mai atractiv pentru toata lumea. Asta despre aspectul organizatoric.
    3. De ce sunt eu la voi pe site? Pentru ca agasesc in permanenta idei noi pe care incerc sa le pun in practica. Personal cred ca nimic nu este intamplator, profesia mea este lucrul cu oamenii si tot ce este Psihologie este pentru mine supertehnologie, tehnologia secolului 22. In ceea ce priveste propria persoana, acum abordez o alta atitudine asupra vietii, cea calitativa, in care nu am timp sa fiu rau, sa critic sau sa invidiez, pentru ca sunt atat de ocupat sa lucrez asupra propriei perfectionari. Sa imi stabilesc noi obiective pe care sa le ating. Sa merg cu autobuzul si sa am aceeasi atitudine ca un alpinist care parcurge ultimii 400 de metri de ascensiune pe Himalaya. De altfel am vorbit cu colonelul Dogaru, unul dintre participantii primei expeditii integral romanesti care a escaladat Himalaya in 2003 si mi-a spus personal cum a fost aceasta distanta… De aceea sunt aici printre voi, ca sa aflu, sa inteleg, sa merg mai departe, sa sesizez idei interesante chiar extrase din texte cateodata agramate. Sa inteleg esenta de dincolo de cuvinte. Sa experimentez si sa atrag ceea ce doresc. Sa ating ceea ce imi propun. Am citit undeva o afirmatie: in viata esti silit sa faci de fapt un singur lucru – sa mori. In rest, esti liber sa ai ceea ce vrei, sa ajungi acolo unde vrei. Si sa platesti pentru ceea ce vrei. In stradanie si autoperfectionare. Cu stima, Henry

  93. Nu prea sunt eu amator de forumuri… blogul insa e eficient, isi face treaba bine.
    Va citesc cu interes.
    Din punctul meu de vedere, cel mai bine ar fi sa ne intalnim si sa ne cunoastem, mai ales ca suntem din Timisoara.
    De asemenea, mersul la munte, iesirile cu bitzicla (chiar ieri a fost Nightride) si chiar 'la o bere in Unirii' cred ca ar fi utile, acolo se pot motiva oamenii care chiar vor sa faca ceva cu viata lor.
    Suntem tineri si valorosi, vrem sa schimbam lucrurile in bine, dar cel mai greu e cu mentalitatea oamenilor…
    Uite, de o vreme eu sunt implicat cu cativa prieteni in ceva actiuni ecologice, vrem sa facem parc national in Tarcu ca sa fie protejat, se pot face lucruri marete acolo, dar lipseste ceva motivatie (ne luptam cu morile de vant), ar trebui sa ne organizam putin, dar fiecare de altfel e ocupat cu 'serviciul'.

  94. Cand citesc astfel de articole simt ca sunt pe drumul cel bun. Sa nu uitam insa sa raspandim cu ardoare celor din jur aceste informatii. Numai impreuna putem reusi. Mult succes tuturor!
    Pro Forum.

  95. Salut baieti! 🙂
    Felicitari Iulian pentru articol,la fel d bun ca si a le lui Pera.
    Succes in continuare! 😉
    Optez pentru forum. 🙂

  96. Buna Iulian, buna Pera , in primul rand felicitari lui iulian pt post , si in al 2 lea rand felicitari lui pera pt blog si pt materialele extraordinare publicate….DA eu cred ca DA , ar trebui infiintat un forum precum Mystery`Lounge , cum a scris Neill Straus in Cartea seductiei ca a facut mystery , un forum pe baza de invitatie unde sa ne spunem toate dureril si sa venim cu oferte de solutii unii , altora…Deci succes in infiintare acestui nou forum si BAFTA ! ! !

  97. ceau,
    E chiar usor sa scrii ce vrei sau ce ar putea sa faca orice om normal cu viata lui !! Si eu am gandit de atatea ori asa cum de altfel o fac toti cei care scriu pe acest blog,dar eu nu am avut " timp" sa le astern pe "hartie".Asta e un lucru bun pentru mine !!!! Sti ce mi-ar placea cu adevarat??SA NE INTALNIM FACE-TO-FACE !!!!!!!
    Da,ar fi foarte fain,atragator si surprinzator de "eliberator" sa putem sa spunem toate astea la un ceai ,sa ne privim in ochi,sa ne cunoastem si altfel ,si sa ne fie drag ca vine ziua….X ..in care mai discutam ceva sau suntem sustinuti de ceilalti in cazul in care "am dat-o in bara"…….
    Va sarut !

  98. Salut!
    Sunt aici pentru ca am intalnit oameni care gandesc la fel ca mine si citind ceea ce scrieti ma regasesc si imi limpezesc gandurile. Stiu pentru ce ma trezesc dimineata dar, din pacate, nu sunt suficient de inteleapta incat sa nu mai imi fie teama de dimineata in care nu ma voi mai trezi. Indiferent sub ce forma se va intampla asta va voi citi in continuare cu placere si interes.
    Cu bine!

  99. Noi toti stim de ce ne trezim dimineata,nu suntem lenesi peste masura……….scrii bine si ne atrage asta de aia ne gasim pe site-ul tau chiar si besteliti ca asta faci cu noi dar totul e spre binele nostru………..optez pentru blog

  100. in primul ran foarte misto articolu…da e adevarat singurul lucru care e sigur e ca o sa mori intr-o zi asta e clar…sunt aicea pt ca caut oameni care sa imi placa sa pot comunica ceva mai serios cu ei care stiu ce vreau de la viata care nu se lasa dusi de impulsuri sentimentate de 90% care sunt constienti ca ori ce actiune are si o reactiune sau o consetinta nu zic ej…asta e sa dus sa dus ..da o naibi…
    eu poate stiu de ce ma trezesc dimineata dar mai trebue sa ma gandesc mai pus pe ganduri!
    un forum ar fi ideal pt ca in primul rand ar da o persoana o problema sau o intrebare mai adecvata si in al 2 rand fiecare ar purtea sa isi dea cu parerea sau sa argumenteze ideeile sau idea respectiva solutua treue fiecare sa si-o gaseasca fiecare singur…al 3 rand ar fi pt starea emotionala ar constientiza ca nu e singurul cu probleme pe lumea aceasta sau poate ar gasi un drium mai bun pe care sa se bazeze!
    Succes in continuare!
    sa ne auzim cu bine!

  101. Salut!!! Sigur ca ma alatur de toti cei care au zis DA unei comunitati si v-oi fi bucuroasa sa te ajut cu ideile mele.In primul rind sunt satisfacuta de metoda blog-ului ,unde fiecare poate sa-si exprime parerile despre mesajul la tema data si totodata sa vada si parerile celorlalti cititori.Dar ,am senzatia ca este foarte dificil sa raspunzi fiecarui cititor in parte ,deaceia propun ca raspunsul sa fie in forma audio-video pentru mai multe intrebari si sugestii.Asa vei economisi din timp si vei inchide gura celor care se agata de greselile tale ortografice.In rest esti SUUUUUUPER!!!! Mersi mult ca existi si te-am gasit in painginisul internetului……

  102. Chiar asa: de ce sunt eu aici? Pentru ca Pera are nevoie de ajutorul meu?
    Blog-ul mi se pare cea mai eficienta cale de comunicare. In acest moment. In timp, totul este perfectibil.
    Articolul lui Iulian mi-a intarit convingerea ca nu de oameni cu idei duc romanii lipsa, ci de oameni care sa le puna in aplicare.De oameni de actiune care sa gestioneze cum trebuie aceste idei. Probabil ca va mai trece multa apa pe Dunare pana cand vom avea leader-i in adevaratul sens al cuvantului, de niste modele care sa impuna. In rest, degeaba ne batem gura.
    Respect pentru munca si straduinta.

  103. Sunt aici pe site pentru ca va citesc cu mare interes;eu stiu pentru ce ma trezesc dimineata ……….blogul gred ca este cel mai bun loc……

  104. Ma trezesc dimineata pentru ca…..
    fac parte dintr-o specie unica pe acest pamant, singura specie care are constiinta morti. Suntem singurii care in ciuda acestui fapt, ne trezim in fiecare dimineata, alergam in fiecare zi a vietii noastre pentru visele noastre, vrand cu tot dinadinsul sa uitam ca la final….este tot moartea. Magia si puterea noastra a oamenilor consta tocmai in faptul ca suntem muritori dar ne comportam de parca am trai vesnic. Aceasta este marea provocare a oamenilor desi stim finalul noi ne trezim in fiecare dimineata si ,,scriem” povestea noastra, nenumarate variante de povesti cu acelasi mare final.

  105. Cu respect te salut Pera. Felicitari pentru acest articol Iulian. Imi pare bine sa fac parte din aceasta comunitate.
    Ma ajuta mult in devenirea mea. Va multumesc tuturor. Pera eu as opta pentru forum. Toata stima pentru munca ta Pera. Sa ne auzim sanatosi!

  106. Salutare Pera,
    INTENSE DEBATE cred ca este cel mai potrivit pentru scopul nostru comun, are un fel de "call to action" si in plus iti arata EXACT cum PERCEP si cum APRECIAZA cititorii articolele si comentariile, vezi practic cu ce REZONEAZA comunitatea, asa poti gasi rapid cea mai buna tema pentru articolele viitoare.
    Felicitari pentru articol si initiativa de schimbare ! Faceti o treaba buna.
    Numai bine,
    Flair.

  107. Acest articol este minunat, ma bucur ca razbate vocea a inca unui lider de opinie in draga noastra Romanie stoarsa de manelism si coruptie si sper ca pe viitor acest blog sa trezeasca cat mai multi oameni din inertia nefasta in care zac.
    Va multumesc pentru site (il pot comenta doar la superlativ) si pentru blog si sa va ajute Dumnezeu!

  108. Salut tuturor! Ţin în primul rând să vă felicit pentru activitatea voastră,dar mai ales pentru faptul că ne provocaţi să căutăm acolo unde o facem cel mai puţin,resursele necesare îmbunătăţirii calităţii vieţii noastre.Eu ştiu pentru ce ma trezesc dimineţile, de ce citesc articole si cărţi motivaţionale, încotro vreau să mă îndrept.
    Viaţa nu este chiar atât de uşoară! Între teorie si practică, există o punte de ÎNCREDERE,MOTIVARE AMBIŢIE si PERSEVERENŢĂ, pe care dacă nu o treci rămâi doar cu teoria.Este uşor să citeşti şi să simţi cum prinzi aripi,dar mai sunt şi alţi factori sociali, sau personali,care te împiedică la modul real să ajungi acolo unde doreşti.
    Vestea bună este însă, că te poti ridica de fiecare dată, indiferent de câte ori cazi, şi să o iei de la capăt.Nu este uşor de loc,dar posibil DA. Marturie stau cei care au reusit să se învingă personal, să-şi depăşească limitele, să iasă din tipare.
    Avem nevoie de oameni ca voi, avem nevoie de un loc unde să ne putem întâlni, să putem sta de vorbă.Daca nu esti una din acele persoane norocoase care s-a descoperit pe sine, ai nevoie de cineva care să te îndrume să te povăţuiască, să îţi amintească permanent că schimbarea începe cu TINE şi de la TINE.
    În ceea ce priveşte modul de comunicare vă las pe voi să hotărâţi. Nu ştiu care din cele trei modalităţi de abordare ar fi cel mai avantajos de ambele părţi.Vă pup şi vă doresc mult succes.Să ne revedem cu bine.

  109. (Nu ştiu care din cele trei modalităţi de abordare ar fi cea mai potrivită, de ambele părţi).Scuze,am făcut unele modificări şi nu am mai revenit asupra textului.

  110. Buna,Pera si Iulian!
    Iulian te felicit ptr articol ma regasesc in randurile tale si consider ca este f educativ articolul.Avem nevoie de oameni ca voi.Sunteti minunati.Vreau sa evoluez si sa ma dezvolt alaturi de voi si vreau sa-i ajut si pe altii.Consider ca forumul este o modalitate excelenta.Ar fi f bine daca s-ar face si seminarii prin tara.

  111. ff fain ..chiar am trait fiecare rand pe care`l citeam , m`o surprins placut articolu` lu` Iulian 🙂
    si ca sa fiu si eu on topic ..Tumblr – zic c`ar fii cea mai buna alegere ..mai ales ca forum este deja pe AS si cred ca se discuta acol ` destule despre dezvoltarea personala .
    Succes in continuare orice`ai alege !

  112. sal. in primul rand vreau sa spun ca m-am indragostit de acest site, si majoritatea informatiilor pe care le-am gasit aici pentru mine au fost foarte importante si m-au ajutat ff mult, cred ca daca citesti ce este publicat pe aceste pagini si esti dispus sa si pui in aplicare ceea ce gasesti aici ai sa iti dai seama ca viata este mult mult mai frumoasa decat ai vazut-o u in ultimul timp, in legatura cu imbunatatirea paginii cred ca forumul ar fi cel mai potrivit pentru aceste informatii… problema este ca trebuie facut in asa fel incat sa fie usor de gasit informatia pe care o cauta fiecare. multa munca, dar cred ca ar merita, si sunt aproape siguri ca s-ar gasii voluntari pentru a ajuta la mentinerea forumului in cele mai bune conditii. deci asta e parerea mea. oricum eu o sa fiu un client fidel al acestui blog oricare decizie v-a fii luata, deci va iubesc 😀

  113. Super tare articolul! Felicitari!
    Votez pentru forum,care in opinia mea e cea mai faina modalitate de comunicare intre persoane,provenind din diverse medii,domenii,categorii sociale,cu stiluri de viata diferite,dar cu probleme asemanatoare,
    Asa k…PRO FORUM!

  114. As dori sa il felicit pe Iulian pentru faptul ca a postat un asemenea articol,un articol ce te face sa reflectezi foarte mult asupra lucrurilor ce se au loc in viata noastra.Citind acest titlu ''Tu de ce esti aici?'',ma facut sa privec altfel viata,dintr-o alta latura.Si un raspuns la aceasta intrebare ar fi ca nu am suficienta incredere in mine,ma consider o persoana foarte inchisa in sine,nu ma simt capabila de a face anumite lucruri….in fine,lista poate continua.Sunt de putin timp aici,alaturi de voi,dar am descoperit foarte multe lucruri noi,dar unul care ma frapat a fost sa descopar 'increderea in mine'', sper sa continuati activitatea vostra inca foarte mult timp,pentru ca unii din noi chiar avem nevoie.
    Pera,eu as opta pentru un forum,deoarece ne vom putea exprima ganduri,pune intrebari,etc.
    Mult succes in continuare

  115. Felicitari pentru articole si va urez sa o tineti tot asa pentru ca faceti o treaba buna. Referitor la comunitate ideal ar fi un forum insa u decizi pt ca la fel cum ziceai si necesita un volum mai mare de resurse de alocat.Oricum ar fi eu o sa fiu fidel articolelor voastre pentru ca ma motiveaza sa merg mai departe.
    Bafta tuturor!

  116. Salut Pera, salut Iulian
    Urmaresc de ceva timp – si cu mult interes – ideile lansate de tine in ,, Personalitate Alfa,,. Iulian chiar m-a surprins placut. Sunt inginer constructor de profesie – structurist – ca executie si experienta, in special in domeniu rezidential. Sunt ,, cal batran,, – am aproape 60 de ani – si probabil datorita profesiei am invatat ca daca dorim ca un lucru sa se realizeze si sa tina in timp, este nevoie de o fundatie si o structura de rezistenta buna. Daca dorim sa arate si frumos si sa atraga si pe altii, acel lucru trebuie sa fie si finisat corespunzator. Trebuie sa-i dau dreptate lui Iulian cad afirma ca 99% din oameni se trezesc din inertie, si as completa ca acelas procent raman la primul stadiu si anume la acela de VIS. O spun din proprie experienta pentru ca primii 50 de ani am visat. Nu spun ca nu am realizari in aceasta perioada – casa, masina, functie etc – dar eram prins in ,, cursa sobolanului,, Dar am avut un dram de noroc : intr-o perioada mai relaxata am dat peste Network Marketing – Emway. Nu am reusit sa trec de faza de 2%, dar am intrat in contact cu casete si carti din categoria ,, Cheia Succesului ,, – Carnegi, Schwart, Zig Zigler, Kiyosagi etc – care m-au invatat sa abordez un pic altfel problemele acestei vieti exterioare, sociale, dupa cum Osho m-a invatat sa abordez rezonabil viata mea interioara. Ceea ce Iulian a exprimat corect in mai multe pagini – si-l felicit pentru esenta si mod de abordare – eu am sa incerc sa sintetizez in doua fraze, si anume:
    – VIS ( viseaza tot timpul la realizari cat mai mari ) – TEL ( da o forma concreta acelui vis la nivel de detaliu: casa, masina, concediu, familie, pozitie sociala etc) – TERMEN ( pentru realizarea in detaliu a telului da pentru fiecare obiectiv un termen concret : ozi, o luna … 10 ani, 20 ani) .
    – TREBUIE SA FII ( definestete ca individ, invata, cunoaste, investeste in tine ) – TREBUIE SA FACI ( munceste pentru TEL si SCOP in fiecare zi in care te-ai trezit de dimineata) – PENTRU CA SA AI ( este finalul si cel mai placut dintre toate fazele – indiferent ca discutam despre lucruri materiale sau spirituale. Calea este aceias). Fixeaza standarde inalte : de exemplu : Calitate inseamna tot ce nu poate fi cumparat cu bani ( ma refer la viata ta interioara – starile emotionale pozitive vor da valenta automat vietii tale exterioare, familiale si sociale. Si asta : AICI si ACUM in aceasta viata cum afirma pe buna dreptate Osho.
    Cine spune ca este usor minte sau este paralel cu problema – trebuie sa invingi rutina de fiecare zi, tentatiile fanteziile, sa-ti faci carnetelul cu problemele zilnice de rezolvat – si sa le si rezolvi – sa fii perseverent si in permanenta sa constientizezi ca : MINTEA ESTE CEL MAI MARE DUSMAN AL OMULUI – mintea ta va gasii motivatii, argumente si tot feluri de tertipuri si falsuri ca sa te abata de la VIS-TEL-SCOP.
    Referitor la modul de abordare pentru formarea ,, Comunitatii Alfa,, cred ca Forum-ul va ingloba si celelalte doua forme din simplul motiv ca oamenii sunt entitati diferite – fiecare cu problemele si interesele sale – si pentru ai da posibilitate de manifestare trebuie ca Forum-ul sa fie transat pe sectiuni de probleme si interese. Altfel cred ca va devenii un fel de Babilon, lucru care nu ajuta pe nimeni. Spune-mi daca te pot ajuta cu ceva concret – in limita unui timp rezonabil, sunt dispus sa contribui in limita de a ceea ce stiu si pot . Va doresc multa bafta in continuare, indiferent de varianta pe care o alegeti. Cu stima ing Valeanu

  117. optez pentru forum
    este poate mai greu de realizat…dar mai usor de comunicat
    succes
    DE CE MA TREZESC DIMINEATA?
    simplu
    pentru ca traiesc (asta implica multe)

  118. Salutari tuturor,
    Imi place mult ce se construieste aici cu fiecare rand scris. Am vazut azi in mainile uni coleg un „manuscris” semnat Pera Nuvacovici. Nu am reusit sa tin minte si titlul insa am dat fuguta la net si tocmai ce v-am gasit pe voi toti. Este minunat ! Lucrurile pe care ne indeamna Iulian sa le facem prin articolul sau nu sunt o noutate pentru mine. Eu le fac periodic tocmai pentru a pastra proaspata imaginea obiectivelor mele si pentru a face mici retusuri pe masura ce ma apropii de indeplinirea lor.
    Ideea cu forumul e buna. Sunt prin preajma si va sustin.

  119. mia placut foarte mult aricolul acela despre frica dar am unele probleme . NUMAM NZSCUTCU TOATE SATISFACTILE
    MAUIT LA TV SI MAI ALES LA STIRI
    SI CELE MAI MARI PROBLEME SI GRIJI ESTE CA AM NISTE DATORI
    ACEST ARTIOL AL TAU MA IMPRESIONAT FOARTE MULT ITI CITESC CUMARE PASIUNE TOT CE ACE SCRI ITI MULTUMESC PENTRU CE ACE FACI CU STIMA

  120. Draga prietene,
    Modelul tau de exprimare m-a miscat pana la lacrimi. Aceea explozie am retraito si eu de fiecare data cand am citit unul din articolele postate pe acest blog. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ideile demolatoare de sclavie si mediocritate puse in voi. Si sper ca aceea comunitate sa se formeze macar la nivelul la care a fost Civilizatia Gandurilor. O lume a Imaginilor lui John Lennon sau a baietilor de la chillcreation. Pot spune ca din multul pe care il cunosc putin deja despre tine Pera, te iubesc cu dragoste pura si frateasca. Felicitari si lui Iulian si tuturor celor care isi fac timp sa citeasca, sa scrie si sa se sileasca sa inteleaga Cuvinte ce ne UNESC! Cuvantul face lumina in bezna constiintei.. atunci cand vine din inima.
    Cu pace, dragoste si respect al lumii sincer M.M

  121. Salut! Imi place aceasta comunitate imi place de voi si as vrea sa cunosc si eu oameni ca voi, dar cand zic asta parca as vrea sa vina ei sa mi se prezinte eu sa nu fac nimik in acest sens…greseala mea …as avea o propunere, sa aveti o sectiune pe site sau pe un forum ceva dedicata tuturor celor din aceasta comunitate care sa fie grupati pe orase, din ce oras al tarii sunt ei, cu o adresa de mail sau cam asa ceva, sa existe niste profile, pt ca in cazul in care am vrea sa interactionam intre noi sa putem face asta.
    Am incercat sa vb despre aceasta comunitate sau cel putin depre ideiile prezentate de aceasta comunitate cu cativa prieteni si au fost cam sceptici cu privire la aceste idei, am avut impresia ca ei nu pot intelege de ce e asa viata si nu asa cum au fost ei obisnuiti sa o cunoasca si de aceea as vrea sa existe o astfel de sectiune. Va multumesc si tineti-o tot asa…
    Eu sunt din Constanta
    mailul meu e [email protected]

  122. Sunteti carismatici corecti bine intentionati , intelepti dar …………..cred ca va scapa ceva …… anume:
    oricate cuvinte inspirate si adevarate ati spune …………… acestea nu pot schimba perceptiile pe care fiecare dintre noi le avem.
    Fiecare din noi simtim lumea intr un anume fel …………… determinat de atitudinile (multe din ele inconstiente) ce le avem fata de tot ce ne inconjoara si de multe alte lucruri de care nu stim nimic.
    Iar aceste perceptii ne determina, ne conditioneaza incredibil de puternic.
    Motivatia , curajul , etc ni le gasim cand simtim viata intr un anume fel ………… sau in urma unor revelatii zguduitoare. (cand imensitatea se loveste de capu tau …… ca sa citez un preten)
    Si putem intelege si sti multe despre viata dar in lipsa unei perceptii satatoase a vietii suntem legati de miini si de picioare.
    Cunosc situatii cu oameni deosebit de inteligenti care apreciaza, stiu si inteleg multe din ceea ce voi ne spuneti aici ……dar nu sunt in stare sa faca nimic pt -asi regasi bucuria de a trai, echilibrul , ………………. tocmai pt ca ei nu mai pot simti viata asa cum o puteti face voi.
    Spre exemplu : spuneti mai sus …. pastreaza-ti mintea in prezent concentrata ……………… ori daca poti face asa ceva ……………. sa traiesti clipa ….. cu adevarat ….. nu mai ai nevoie de nimic. Vei sti ce trebuie si ce ai de facut.
    Cand poti savura magia prezentul deja vezi tot ceea ce vedeti sau intuiti voi.
    Intrebarea ii ? Cum faci un om sa simta ca traieste intr un univers prietenos care pulseaza de viata in fiecare particula si care iti poate oferi stari de maretie nepretuite …………. cand acel om nu poate simti altceva decat o pustietate coplesitoare, o singuratate si o lipsa de sens de neimaginat.
    Si cum abordezi problema cand acelas om a trait ambele situatii , …………… in ordinea in care au fost scrise ….. si cu toate astea nu l-a ajutat de loc faptul ca a trait si simtit adevarul la un moment dat.
    Evident eu am fost in situatia de mai sus ……….. si evident am depasit-o cumva.
    In mod sigur a-ti fi surprinsi sa aflati cum desi nu va voi spune niciodata.
    Dar va ridic problema pentru a va provoca sa gasiti un mod de abordare … in cazul in care m-am facut inteles.
    Practic ………… daca gasiti un mod de a ajuta oamenii sa simta cu trebuie …. vor descoperii ei foarte usor tot ce le spuneti ….. si vor face ceea ce trebuie sa evolueze.
    Sunt curios daca considerati problema pusa ca fiind reala …… si daca da ….. un mod de abordare care sa duca la ceva rezultate ….. cred ca ar fi cu adevarat util ..
    Iau in calcul si posibilitatea …………… ca imi scapa ceva esential ….. care ar reduce situatia la ceva ce a-ti dezbatut voi pe undeva si mie mi-a scapat pina acum
    In alta ordine de idei:
    si eu imi doresc o societate mai buna cu oameni liberi care si ating potentialul si isi exprima unicitatea
    si eu ajut cu usurinta si placere pe termen lung oamenii cu caracter si bine intentionati care imi ajung in preajma
    si consider urgent necesara o comunitate a unor intelepti puternici bogati , bine intentionati care se simt responsabili de lumea in care traiesc.
    Si va garantez ca o astfel de initiativa ar atrage o sustinere din partea multora dintre noi.
    Am prieteni care ca si mine , chiar daca nu sunt milionari ca voi sunt oameni care nu traiesc de azi pe miine si care s-ar simti reprezentati de o asemenea comunitate si
    viseaza la lumea care o prefigurati voi aici .
    iar o comunitate se poate apara eficient , poate atrage indivizi sau grupuri izolate dispusi la efort in aceiasi directie
    si cel mai important ….. poate produce solutii miraculoase la probleme mari pt ca stau intr un loc oameni cu acelas scop.
    Totusi un mare pas a fost facut ……………. apar tot mai multi oameni de care nu mai poate fi ascuns adevarul, si care se simt responsabili de lumea in care traim, constientii fiind ca problemele noastre ale oamenilor tot noi trebuie sa le rezolvam.
    Inca o precizare …. si cu asta am incheiat …………… cand ma refer la VOI ………. am in vedere toti aceia pe care v-am descoperit pe aceste sieturi ….. de la o gramada de comentatori exceptionali in observatiile lor ….. pina la Pera, Adrian Hasna, Alex David etc
    Interesanta propunerea lui Alexandru. Poate faceti ceva in acest sens.
    Va salut pe toti cu ……… drag.

  123. Sunteti carismatici corecti bine intentionati , intelepti dar …………..cred ca va scapa ceva …… anume:
    oricate cuvinte inspirate si adevarate ati spune …………… acestea nu pot schimba perceptiile pe care fiecare dintre noi le avem.
    Fiecare din noi simtim lumea intr un anume fel …………… determinat de atitudinile (multe din ele inconstiente) ce le avem fata de tot ce ne inconjoara si de multe alte lucruri de care nu stim nimic.
    Iar aceste perceptii ne determina, ne conditioneaza incredibil de puternic.
    Motivatia , curajul , etc ni le gasim cand simtim viata intr un anume fel ………… sau in urma unor revelatii zguduitoare. (cand imensitatea se loveste de capu tau …… ca sa citez un preten)
    Si putem intelege si sti multe despre viata dar in lipsa unei perceptii satatoase a vietii suntem legati de miini si de picioare.
    Cunosc situatii cu oameni deosebit de inteligenti care apreciaza, stiu si inteleg multe din ceea ce voi ne spuneti aici ……dar nu sunt in stare sa faca nimic pt -asi regasi bucuria de a trai, echilibrul , ………………. tocmai pt ca ei nu mai pot simti viata asa cum o puteti face voi.
    Spre exemplu : spuneti mai sus …. pastreaza-ti mintea in prezent concentrata ……………… ori daca poti face asa ceva ……………. sa traiesti clipa ….. cu adevarat ….. nu mai ai nevoie de nimic. Vei sti ce trebuie si ce ai de facut.
    Cand poti savura magia prezentul deja vezi tot ceea ce vedeti sau intuiti voi.
    Intrebarea ii ? Cum faci un om sa simta ca traieste intr un univers prietenos care pulseaza de viata in fiecare particula si care iti poate oferi stari de maretie nepretuite …………. cand acel om nu poate simti altceva decat o pustietate coplesitoare, o singuratate si o lipsa de sens de neimaginat.
    Si cum abordezi problema cand acelas om a trait ambele situatii , …………… in ordinea in care au fost scrise ….. si cu toate astea nu l-a ajutat de loc faptul ca a trait si simtit adevarul la un moment dat.
    Evident eu am fost in situatia de mai sus ……….. si evident am depasit-o cumva.
    In mod sigur a-ti fi surprinsi sa aflati cum desi nu va voi spune niciodata.
    Dar va ridic problema pentru a va provoca sa gasiti un mod de abordare … in cazul in care m-am facut inteles.
    Practic ………… daca gasiti un mod de a ajuta oamenii sa simta cu trebuie …. vor descoperii ei foarte usor tot ce le spuneti ….. si vor face ceea ce trebuie sa evolueze.
    Sunt curios daca considerati problema pusa ca fiind reala …… si daca da ….. un mod de abordare care sa duca la ceva rezultate ….. cred ca ar fi cu adevarat util ..
    Iau in calcul si posibilitatea …………… ca imi scapa ceva esential ….. care ar reduce situatia la ceva ce a-ti dezbatut voi pe undeva si mie mi-a scapat pina acum

  124. am fost aici ….ca asta caut…pierduta de atata timp in medicratie incerc sa ma ridic si sa devin cine imi doresc sa fiu…cu voi si din cele spuse … e un inceput asha simt eu…si am scris pe foaie si am conturat un pic cam ce mi ar place. avand in vedere experientele din viatza mea … sunt destul de isteatza dar nu mai am vointza si nu mai am curaj ..dar am speranta…sper sa mai gasesc cate ceva care sa ma trezeasca die acum fie mai tarziu…
    am cautat ajutor… nu am gasit!..dar parca ar fi o scanteie… ceva mai dur mi ar trebuii

  125. Sunteti carismatici corecti bine intentionati , intelepti dar …………..cred ca va scapa ceva …… anume:
    oricate cuvinte inspirate si adevarate ati spune …………… acestea nu pot schimba perceptiile pe care fiecare dintre noi le avem.
    Fiecare din noi simtim lumea intr un anume fel …………… determinat de atitudinile (multe din ele inconstiente) ce le avem fata de tot ce ne inconjoara si de multe alte lucruri de care nu stim nimic.
    Iar aceste perceptii ne determina, ne conditioneaza incredibil de puternic.
    Motivatia , curajul , etc ni le gasim cand simtim viata intr un anume fel ………… sau in urma unor revelatii zguduitoare. (cand imensitatea se loveste de capu tau …… ca sa citez un preten)
    Si putem intelege si sti multe despre viata dar in lipsa unei perceptii satatoase a vietii suntem legati de miini si de picioare.
    Cunosc situatii cu oameni deosebit de inteligenti care apreciaza, stiu si inteleg multe din ceea ce voi ne spuneti aici ……dar nu sunt in stare sa faca nimic pt -asi regasi bucuria de a trai, echilibrul , ………………. tocmai pt ca ei nu mai pot simti viata asa cum o puteti face voi. Nu simt sensul acestui demers desi inteleg foarte clar tot rationamentul. Oricat de convingatori si argumentati ati fi pentru a determina pe cineva apatic nefericit depresiv sa si gaseasca interesul pt propria viata ….. rezultatele se vor lasa asteptate ptr ca cel in cauza nu simte ca efortul de care vorbiti ar avea sens.

  126. revin cu
    Spre exemplu : spuneti mai sus …. pastreaza-ti mintea in prezent concentrata ……………… ori daca poti face asa ceva ……………. sa traiesti clipa ….. cu adevarat ….. nu mai ai nevoie de mare lucru. Vei sti ce trebuie si ce ai de facut.
    Cand poti savura magia prezentului deja vezi tot ceea ce vedeti sau intuiti voi , in plus esti deja un magnet pt sexul opus.
    Intrebarea ii ? Cum faci un om sa simta ca traieste intr un univers prietenos magic si protector care pulseaza de viata in fiecare particula si care iti poate oferi stari de maretie nepretuite …………. cand acel om nu poate simti altceva decat o pustietate coplesitoare, o singuratate si o lipsa de sens de neimaginat.
    Si cum abordezi problema cand acelas om a trait ambele situatii , …………… in ordinea in care au fost scrise ….. si cu toate astea nu l-a ajutat de loc faptul ca a trait si simtit adevarul la un moment dat.
    Evident eu am fost in situatia de mai sus ……….. si evident am depasit-o cumva.
    In mod sigur a-ti fi surprinsi sa aflati cum……. desi nu cred ca o sa pot face sufficient de clar incat sa fie de folos cuiva. .
    Dar va ridic problema pentru a va provoca sa gasiti un mod de abordare … in cazul in care m-am facut inteles.
    Practic ………… daca gasiti un mod de a ajuta oamenii sa si creasca calitatea perceptiei …. vor descoperii ei foarte usor tot ce le spuneti ….. si vor face ceea ce trebuie sa evolueze.
    Fiti siguri ca toti care ati fost ajutati semnificativ de articolele de pe aceste situri erati foarte aproape de a le descoperii singuri. Insa pentru cei cu problem serioase cred ca trebuie un nivel de competenta enorm pt a ajuta.
    Sper sa nu ma intelegeti gresit si sa va imaginati ca nu apreciez tot ce faceti.
    Sunt curios daca considerati problema pusa ca fiind reala …… si daca da ….. un mod de abordare care sa duca la ceva rezultate ….. cred ca ar fi cu adevarat util ..
    Iau in calcul si posibilitatea …………… ca imi scapa ceva esential ….. care ar reduce situatia la ceva ce a-ti dezbatut voi pe undeva si inca nu a ajuns sa mi cada sub ochi.

  127. am citit articolul domnului.am intilnit in viata insa,oameni care au avut un talent deosebit in a manipula mintile prin articole sau carti in care exprimau sau faceau apel la dorintele de evolutie spirituala a semenilor lor.E normal sa ne dorim evolutia,poate un bolnav psihic nu doreste,restul umanitatii si-o doreste,parerea mea.Insa,aceste persoane,care si-au luat singuri titulatura de maestri,s-au aratat a fi excroci si rautaciosi ulterior,pentru mine si pentru altii.,au cistigat bani buni din dorintele oamenilor,au manipulat cit au putut-si o mai fac inca(unii predau psihologia la facultate!!!!!).
    Eu citesc articolele dv.cu o nota de detasare si imi pun intrebari de felul-in ce lume de vis ar trebui sa traim pentru a-si gasi aplicabilitate articolele de pe acest site?cu riscul de a primi mentiunea de prostul satului

  128. Este intr-adevar foarte interesant planul de actiune al lui Iulian , dar eu cred ca oamenilor le lipseste un lucru esential , INCREDEREA in ei ca persoane in primul rand , nu conteaza ce scrie Iulian sau Pera daca oameni nu au incredere in ei isasi , putem citi milioane de astfel de articole dar toate in zadar daca noi nu stim ce vrem sa facem si nu avem incredere in noi . Ne lamentam degeaba daca nu punem in aplicare proprile noastre planuri ale vietii . Si as mai avea o intrebare oare stie cineva care e menirea sa pe acest pamant ?sau oare intereseaza pe cineva sa contribuie la schimbarea gandirii unei astfel de societatii in care traim ? daca nu are incredere si nu incearca sa-si schimbe propria gandire . Sau ne complacem in ceea ce traim ca e mult mai comod sa faca altul primul pas si sa o ia in freza , decat sa risc eu. Dar cine stie poate voi fi eu persoana aceea care va schimba multimea de mentalitatii comuniste . De ce nu? De ce sa nu fim optimisti si sa incepem chiar in acest moment cu o schimbare a gandirii societatii , si oare cea mai la indemana arma nu esti chiar tu ? Doamne ajuta!

  129. Salutari tuturor!
    Este foarte interesant articolui, dovada numarul mare de comentatori si faptul ca inca se scriu raspunsuri.
    Cred ca intrebarea „Tu de ce esti aici? ” e una dintre acele intrebari esentiale care atinge cel mai sensibil punct din fiinta umana, si pe care ar merita sa ne-o adresam noua insine constant.
    O alta intrebare cu impact la fel de puternic este si :”Care este motivul pentru care te trezesti dimineata, si te pui in miscare?”
    Caut ajutor si inspiratie din partea celor care au depasit momentele lungi de cautare, sa imi impartaseasca din experienta proprie. Cum pot lua legatura direct cu astfel de oameni?
    O sa citez in continuare mesajul pe care l-am gasit cel mai aproape de ceea ce simt si traiesc in aceste zile:
    „Mihaela says:
    July 23, 2009 at 8:07 am
    De ce sunt aici?Ptr ca nu am incredere in mine,ptr ca ma gandesc cu panica la faptul ca urmatorii 10 ani ar putea arata ca cei din spate,ptr ca nu stiu de ce ma trezesc maine ,stiu doar ce voi face-se intampla de cativa ani la fel-pana la ultimul detaliu-ptr ca m-am ratacit in propria-mi viata si prefer sa ma izolez decat …sa dau de banuit-oricum dau de banuit -ptr ca oricat de multe as cauta pe net,in carti…suna frumos …chiar imi da o senzatie de liniste pentru cateva minute …dupa care imi urmez ritmul;ca sa zic asa…degeaba am manualul de instructiuni daca nu gasesc butonul stiu…sunt dusa cu capul dar pana sa-mi pierd de tot controlul incerc sa inteleg cum am ajuns aici si ce ma asteapta mai tarziu-de fapt asta stiu doar incerc sa schimb traiectoria…nu stiu ce o sa iasa din asta dar prefer sa-mi consum timpul citindu-ti blogul decat sa ma uit intr-un punct fix ;chiar…inca nu am ajuns sa am un colt favorit in care sa-mi fixez privirea…urmeaza?ce aiurea -in jurul meu se darama,se ridica,se construiesc cariere,familii,unii se injura,altii se bat cu pumnul in piept-au o motivatie-ii invidiez:)eu?as putea sa stau ore intregi sa-mi ascult gandurile care vin si pleaca cu o viteza uimitoare-multe raman neterminate-tanjesc dupa un moment de liniste;nu sunt un om lenes,dimpotriva…pacat ca nu stiu cum sa-mi folosesc “agitatia”in mod constructiv;si suntem ceea ce gandim,nu?in cazul asta e grav.”
    Cum invingi inertia, lenea si lipsa scanteii care te pune in miscare?
    Sunt multe lucruri care imi plac dar nici unul nu ma atrage suficient de tare cat sa ma faca sa ma misc.
    Am incercat sa visez…candva eram foarte buna la visare, dar acum nu mai pot…. Sunt destul de mult speriata de o perspectiva intunecata ,si cu toate astea …nu gasesc ceva -ul care sa ma puna in miscare…. M-am obisnuit cu suferinta, sa fiu mereu in umbra si pe un plan secund. Imi doresc sa ies din atitudinea celui care crede despre sine …”ca nu merita altceva”, si totusi nu gasesc puterea sa ma misc….
    Poate cineva sa ma indrume?
    Multumesc pentru rabdarea cu care cititi aceste randuri.
    In ceea ce priveste Comunitatea celor care cauta sa se formeze ca Personalitate Alfa, cred ca in afara acestor mijloace moderne de comunicare, o comunitate se consolideaza atunci cand indivizii se intalnecs cu diferite prilejuri, iar comunicarea se face in mod direct. E provocator, dar cred ca merita, si ca de fapt cu totii ne dorim sa ne cunoastem intre noi. Acel sentiment sau „nevoia de apartenenta” de care vorbeai la un moment dat, se poate rezolva daca reusim sa ne creem motive si momente in care sa ne intalnim . O varianta este participarea la Bootcamp-uri, dar pentru fiecare oras in parte se pot crea mici nuclee ale comunitatii in care membrii sa gaseasca activitati si pretexte ca sa se intalneasca si sa se cunoasca.
    Eu sunt din Bucuresti si e-mail-ul meu este: [email protected]
    Multumesc.

  130. Salut ,
    Eu stiu de ce sunt aici, si stiu foarte bine pentru ce ma trezesc dimineata.
    –––––- DAR ––––––
    Ce faci cand esti licean, esti dependent de altii pentru un loc in care sa stai iar timpul tau se imparte dupa cum li se scoala altora p**a? Cum as putea sa imi impart timpul ca sa nu imi mai f**a scoala viata?
    (cu alte cuvinte, sunt nevoit sa termin scoala, dar eu vreau sa imi dezvolt talentele si sa reusesc sa invat niscaiva limbi straine – iar tampita de scoala ma impiedica).
    Am incercat mai multe combinatii (programe de lucru) si niciunul nu e mai bun ca celalalt.
    As fi foarte recunoscator daca s-ar gasi un om din aceasta comunitate care sa ma lumineze.
    Ah, cred ca nu mai e nevoie sa spun ca scoala imi mananca in general 5-6-7 ore pe zi. Schitarea unui program zilnic mai de doamne ajuta este dificila.
    Numai bine,
    Andrei

  131. trateaza subiecte cum ar fi gelozia, sau … relatiile la distanta, neincrederea in cuplu, m-am saturat de toate site-urile astea, am nevoie de parerea ta.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.