Viata noastra in urmatoarele 18 luni ( si cele 7 crize de transformare)

Cand un om intra in aceasta criza de transformare, are nevoie sa ghidare, de incurajare si sprijin pentru a putea trece cu bine prin ceea ce numim ” noaptea intunecata a sufletului”. 

La fel si societatea noastra acum are nevoie de aceleasi lucruri pentru ca a ajuns cutitul la os si suntem loviti de 7 crize diferite. 

  • Criza de sanatate
  • Criza de bani
  • Criza de relationare
  • Criza sociala
  • Criza psihologica
  • Criza de identitate
  • Criza spirituala, 

Vom iesi mai bine si mai buni din aceasta perioada dar nu vom iesi la fel. 

Vom fi transformati. In bine. 

Stim insa ca primul lucru care se intampla pentru un om ce este impins spre schimbare si transformare este rezistenta la schimbare. 

Doar ca uneori viata nu iti mai da sanse blande pentru transformare ci te arunca direct in prapastie pentru tu cel vechi sa mori si tu cel nou sa renasti. 

Ei bine, acum acest fenomen se petrece la nivel de specie dar partea buna e ca putem sa luam psihologia individului si sa o aplicam la psihologia speciei. 

Daca vrei sa vezi ce previziuni si lectii avem pentru perioada urmatoare si cum planuim noi sa iesim cu bine din aceasta furtuna, vino la webinarul de miercuri de la ora 19 pe care l-am pregaitt pentru tine impreuna cu prietenul meu Doru Pelivan in care vom discuta despre ce inseamna sa fii ”Superstar in criza economica”:

 https://event.webinarjam.com/channel/superstar

Criza 1  – De sanatate fizica si supravietuire 

In situatii de stres, creierul uman intra in modalitatea de ” lupta sau fugi”. 

Creierul face un pas inapoi si intra in actiune instinctul de conservare. Ne gandim la supravietuirea noastra fizica pe termen scurt si nu mai putem sa consumam energie pe nimic altceva. 

Ne gandim la noi si la familia noastra, in cel mai bun caz. 

Facem provizii de alimente si medicamente, urmarim stirile si incercam sa vedem ce ne rezerva ziua de maine. 

Orice plan a existat pentru 2020 este anulat si toata lumea este cu capul la cutie asteptand ” sa treaca” dar hai sa ne gandim putin. 

Ce anume sa treaca?

Virusul este aici si ramane.

Pentru ca un om cu Covid-19 este contagios cu 10-12 zile inainte sa aiba simptome, poti sa il dai foarte multor oameni care la randul lor il vor da la altii. 

Vezi China, Italia si Spania. 

In Romania, speram ca masurile de izolare si distantare sociala sa dea rezultate.

Scopul este sa nu luam toti acum virusul si sa distrugem sistemul fragil de sanatate pe care il avem. 

Scopul e sa protejam pe cei cu grad mare de risc, batranii si cei cu conditii preexistente ( boli cronice). 

Asteptam un vaccin sau tratament eficient dar cand va veni realist?

Pana acum cifra vehiculata era minim 1 an de zile cu cele mai mari eforturi din istoria medicinei. 

Deci, cat vom sta in casa? Nu se stie. E clar ca pana acum asta e singura masura ce ne poate proteja. 

”Starea de urgenţă este reglementată de articolul 93 al Constituţiei României, precum și de Ordonanţa de Urgenţă numărul 1 din 1999. Ordonanţa în cauză spune că starea de urgenţă se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile şi prevede totodată măsuri excepţionale economice și de ordine publică.”

Ce inseamna asta pentru noi?

Ca mai 3 saptamani cel putin va trebui sa stam in casa. Dar ce se intampla dupa?

Virusul va fi inca aici si sunt convins ca dupa starea de urgenta nu vom putea sa iesim din casa la fel ca inainte. 

Asta inseamna lipsa de miscare ce duce la o serie de alte probleme corelate pentru oameni. 

Lipsa de miscare duce la dezechilibru hormonal, toxinele nu se elimina intr-un ritm sanatos si asta duce la o stare de rau fizica si emotionala. 

De aceea, miscarea devine ESENTIALA. 

Antrenamente cu greutate proprie, sarit coarda, flotari, sarituri – orice se poate face in spatii inchise, mici , curti devine esential pentru a putea sa ne fortificam corpul si mintea pentru perioada ce urmeaza. 

Deasemenea alimentatia, somnul si medicamentatia pentru anumite afectiuni cronice sunt foarte importante dar despre asta intr-un material urmator. 

E important sa intelegem natura acestui virus si un articol excelent, foarte complex avem aici ( multam @Adi Soare) : https://www.covid-19.no/coronavirus-the-hammer-and-the-dance

Criza 2 – criza relationala

Experimentele arata clar ca aglomeratia duce la agresivitate. 

Deasemenea, cea mai mare pedeapsa pentru o este izolarea, de asta s-a inventat puscaria. 

Suntem niste fiinte sociale insa daca exista probleme interioare nerezolvate ( traume) sau probleme in relatiile cu ceilalti nerezolvate, ele vor fi amplificate si accelerate in perioada ce vine. 

In relatii de cuplu, cu copiii sau cu parintii, va iesi tot la suprafata. 

Recomandarea mea este sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce simtim. 

E nevoie sa punem pe masa noi abilitati pentru ca ele sunt sansa noastra de a trece cu bine impreuna prin aceasta transformare:

  • Iubirea
  • Compasiunea
  • Empatia
  • Ajutorarea reciproca

Sa intelegem ca daca noua ne e greu, poate celui de langa noi ii este si mai greu. 

Sa cautam sa fim prezenti si sa luam fiecare zi asa cum vine. Sa putem spune in fiecare seara ” azi am facut tot ce mi-a stat in puteri sa dau dovada de umanitate”. 

Si aceasta criza merita un material exclusiv si am in plan sa aduc niste oameni si sa creez materiale care sa ne ajute in aceasta perioada sa relationam cat mai bine cu cei dragi si sa nu lasam demonii interiori sa distruga relatii. 

M-ar ajuta sa imi dai un reply si sa imi spui cu ce probleme specifice te confrunti in aceste zile in relatiile tale ca sa pot crea materiale relevante si necesare cat mai rapid. 

Criza 3 – criza financiara

Banii nu mai circula. 

Pietele si bursele sunt in cadere. 

Antreprenorii stiu ca vine criza pentru ca firmele lor nu mai incaseaza bani deci nici ei nu mai pot face plati. 

Populatia este intr-o stare de negare sperand ca guvernul roman, uniunea europeana vor lua masuri si aceste masuri se iau deja insa realitatea din teren spune clar:

  • Unele industrii vor disparea de tot, altele se vor naste
  • Pe termen scurt, vor fi multi someri
  • Multi romani din strainatate se vor intoarce acasa
  • Puterea de cumparare va scadea

„E un echilibru greu: cat sufoc din economie si unde e limita sa las libera si economia. Daca ne oprim toti, cand ne vom intoarce sa muncim nu mai avem ce. Trebuie sa faca o socoteala. Primii afectati dupa turism si transporturi vor fi cei care inchiriaza spatii. Am invatat ca putem sa lucram de acasa.

Este evident ca economia nu va mai functiona la fel dupa criza. Sa cerem acum Guvernului sa puna bani pentru toate IMM-urile si toate firmele ar fi o greseala. Poate o sa fie nevoie cand se vor redeschide. Poate stimula anumite zone din economie. Romania are un mare avantaj, nu are infrastructura. Germania nu o sa iasa din criza construind infrastructura, Germania a facut asta dupa razboiele mondiale. Romania nu are infrastructura, Guvernul ar trebui sa se gandeasca la asta de acum. Avem industrii care nu vor mai fi necesare imediat.”, a avertizat MIron Mitrea , fost ministru in guvernul Romaniei. 

Va fi o criza financiara mai dura decat cea din 2008, nu neaparat si mai lunga. 

Estimez ca revenirea economica incepe la sfarsitul acestui an si vom incepe sa crestem din noi in anul 2021. 

Nu va muri nimeni de foame dar felul in care ne vom cheltui banii se va schimba radical pentru ca se schimba sistemul de valori dupa care traim. 

A lucra din pasiune si placere va deveni esential pentru ca acum ne dam seama ca poti sa muncesti 10 ani la afaceri si proiecte ca sa le pierzi peste noapte. 

Si in timp ce ai muncit la afaceri si proiecte ai neglijat sanatatea, relatiile si bucuria vietii de zi cu zi si pentru ce?

Ce om intreg la cap va mai fi dispus sa isi iroseasca viata facand o munca ce nu ii ofera satisfactie si implinire sufleteasca?

Pe acest subiect am un webinar cu Doru Pelivan miercuri de la ora 19 care se numeste ”Superstar in Criza Economica„ la care te poti inscrie aici: https://event.webinarjam.com/channel/superstar

4. Criza 4 – criza sociala

Ce stim pana acum e ca evenimentele live cu oameni sunt suspendate pe termen nelimitat. 

Festivaluri, nunti, mall-uri, scoli, totul este inchis. 

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni la RFI ca repetarea anului scolar este o varianta luata in calcul de autoritati.`

„Sunt 3 cazuri posibile, din perspectiva mea. Unul ar fi ca anul scolar sa continue si evaluarile sa fie asa cum au fost prevazut, dar e un scenariu destul de greu de atins pentru ca deja se prefigureaza inchiderea scolilor peste perioada anuntat. Al doilea ar fi amanarea evaluarilor. Al treilea ar fi cel al repetarii anului, dar vom vedea, e foarte dificil acum sa spunem care e solutia. Preferam sa urmarim in fiecare zi cum se preda copiilor prin metoda online. Toate scenariile sunt posibile, nu exista o tara unde sa nu fie luate in condiderare toate scenariile”, a declarat Turcan.

Asta e una din crizele care va cantari greu in transformarea noastra ca si societate. Cand vom vedea cat de mult ne lipsesc lucrurile pe care le-am considerat firesti, ne vom schimba sistemul de valori si nu vom mai lasa niciodata ca goana dupa iluzii sa stea in calea interactiunilor umane sanatoase. 

Din aceasta criza sociala se va naste o preocupare pentru natura mult mai mare, vom invata sa apreciem aerul liber si curat si vom invata sa ne bucuram unii de altii mult mai mult. 

Criza 5 – criza psihologica

Daca sunt nervos, agitat, irascibil, panicat, mi-e frica – e important sa inteleg ca pot sa controlez frica si e important sa invat despre cum anume imi pot controla gandurile si emotiile. 

De la meditatie la mindfulness sunt multe lucruri pe care le putem face in aceste zile dar din cauza crizelor de mai sus, oamenii in continuare cred ca nu vor putea sa prioritizeze ceea ce acum numim ”munca interioara”. 

Sunt insa sigur ca dupa ce crizele urgente se linistesc, cele de sanatate si cea financiara, cand oamenii vor reintra in rutina lor vor pune mai mult pret pe lumea lor interioara pentru ca in anul 2020 vom avea sansa sa ne confruntam cu toate calitatile si defectele noastre pe saturate. 

Vom intelege ca lumea noastra exterioara este o reflectare fidela a lumii interioare si nu ne vom mai permite sa neglijam ceea ce numim ”comoara noastra interioara”. 

Criza 6 si 7 – criza de identitate si criza spirituala

Cine suntem noi in esenta noastra?

Cum ne-am trait viata si cum am vrea sa o traim dupa aceasta perioada?

Avem o viata spirituala care sa ne aduca pace si liniste interioara? 

Cine suntem noi fara job-ul nostru, fara rutinele ce ne-au facut sa traim robotizat pana acum fara sa mai ducem atentie si constienta pe aspectele importante ale vietii noastre?

Aceste ultime doua crize se vor manifesta peste 2-3 luni de zile cand oamenii isi vor da seama ca ceea ce a fost nu va mai fi niciodata la fel. 

Cand oamenii vor constientiza adevarata dimensiune a transformarii care ni se cere, vom intra in etapa de vindecare reala a sufletului si a speciei noastre. 

Vom intelege ca putem exista in armonie cu natura, cu ceilalti, cu Dumnezeu si cu noi insine sau nu vom mai exista deloc. 

Vom intelege necesitatea si urgenta reconectarii la ce este cu adevarat important si vom face din aceasta reconectare o prioritate. 

Rezumat

Ceea ce oamenii inca nu inteleg este ca suntem loviti de 7 crize simultan si ca la capatul lor vom iesi transformati ca si indivizi si societate. 

Transformarea si schimbarea dor. Iesitul din afara de confort doare. 

Dar la capatul ei cine stie sa navigheze prin schimbare va iesi invingator. 

Cine nu se adapteaza, piere. 

Eu si poate si tu am trecut in viata prin crize de transformare. 

De obicei omul nu actioneaza decat atunci cand are cutitul la os. 

Esti parasit de iubirea vietii tale, faci o boala sau ai un accident, dai un faliment si atunci TE TREZESTI. 

Acelasi lucru se intampla azi cu intreaga omenire simultan. 

Daca e sa fim sinceri, era un aer de schimbare. 

Eram la capat de drum. 

Cat sa mai tot alergam dupa vant?

Consumerism, workoholism, dependente: asta era roller-coasterul nostru. 

George Carlin spune intr-unul din stand-up urile lui ca planeta are sistem imunitar si poate sa scape de noi asa cum un caine se scutura sa scape de de pureci. 

Si totusi, planeta ne iubeste. 

Ne-a dat cea mai usoara dintre crizele planetare de care puteam sa avem parte. 

Deja stim ca vom supravietui ca specie. 

Puteau fi alte scenarii:

  • Razboi atomic
  • Cataclism natural
  • Fragmente de cometa sau asteroizi uriasi

Si totusi noi am fost loviti de o gripa modificata rezistenta la tratamentele cunoscute. 

Vom depasi momentul. 

Dar nu putem sa mai fim la fel. Si sunt convins ca nu vom mai fi la fel pentru ca eu nu mai pot sa fiu la fel. 

Si stiu ca nici tu. 

Daca vrei sa vezi ce previziuni si lectii avem pentru perioada urmatoare si cum planuim noi sa iesim cu bine din aceasta furtuna, vino la webinarul de miercuri de la ora 19 pe care l-am pregatit pentru tine impreuna cu prietenul meu Doru Pelivan in care vom discuta despre ce inseamna sa fii ”Superstar in criza economica”:

 https://event.webinarjam.com/channel/superstar

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

37 de răspunsuri

  1. Pera, ceea ce tu spuieste în mare parte esența. Și chiar cred cu tărie ca fără apariția unui moment cheie/ punct critic, schimbarea ca decizie personala nu prea apare.

  2. Buna, Pera,
    Superba analiza. Doamne ajuta sa depasim cu bine aceasta perioada, sa invatam ceva din aceasta experienta si sa realzam transformarea pe care multi am amanat-o desi eram constienti ca e neaparat necesara.
    Spre stele cu indrazneala ( si impreuna, as adauga)

  3. Foarte bine descris. Pera esti foarte creativ. Evolutia este raspunsul.Este obligatoriu sa evoluam ca specie caci ne-am tampit foarte tare .(lipsa respect,dusmanie ,barfe si toate mizeriile sau adunat) Daca nu ne trzim singuri ne trezeste viata.Multumesc pentru articol .Sanatate si ganduri bune.

  4. Buna Pera, urmaresc articolele,imi plac. Cred ca ceea ce se intampla este trezirea de care aveam nevoie ca individ si ca popor.Eram toti prea lipiti de lucruri mici, neesentiale, rutina, cu ochii in telefon chiar si pe strada, putina socializare,si putina viziune de viitor, atat in viata personala,cat si in buisness. Sunt la al 3-lea buisness,si daca se va bloca ceva, voi continua oricum.Va doresc succes,si sa continuati tot asa!!!

  5. O prezentare detaliata care a atins cele mai multe aspecte ale vietii noatre. Lumea nu va mai fi la fel .Dar daca noi cei care vom reusi sa trecem cu bine de aceasta pandemie nu vom invata nici de data asta nimic? daca vom repeta aceleasi greseli ? Ce va fi ! Va fi sfarsitul ? Sper din toata inima ca nu ! Va doresc tuturor sanatate !

  6. Buna Pera,
    Promit sa fac cumva sa te cunosc… personal si sa ti spun uitându ma in ochii tai ca jumătate din ce scrii/spui sunt texte preluate si ca marketingul asta pe care îl aplici iti ia din emoția cu care vorbeai la începutul începutului tau. Ca se vede tehnică de la o posta! Unii ca mine care au citit cat tine, si poate au trait cat altii in 5 vieti,vor un altfel de discurs …. unul empatic in care sa ti identific si frica si solutiile bărbătești!…. Un diacurs adevarat in situatiile astea critice!!!!

  7. Ar fi ceva în ceea ce spuneți, dar multe lucruri din cele avansar de dvs au mai fost întâmplate în istorie și nu trebuiesc luate ca noutăți. Omenirea are ac. capacitate de a regenera.

  8. Foarte bine punctat și atins cam toate fațetele acestei situații actuale și după. Eu aștept și sa sper că noi toți vom ieși cât mai curând din nebunia asta, sănătoși,să ne continuam viața,liberi și poate învățăm ceva și anume să fim mai uniți.
    Toate cele bune și sănătate maximă!

  9. Am știut încă de anul trecut, ca acest an va fi al schimbărilor majore, al trezirii spirituale, dar nu mi-am imaginat acest scenariu. Pentru mine, schimbarea a început de ceva ani, dar din decembrie a luat-o razna.
    Multumesc pentru acest webinar, e o gura de aer.

  10. Interesantă și succintă prezentare a ceea ce ne așteaptă în viitor! După părerea mea ultimile trei crize dacă sunt gestionate corect la nivel de individ dar și de societate pot genera soluții bune pt primele! Dar din păcate acestea necesita efort individual și timp pt implementare! Dar cred ca datoria celor care sprijină și înțeleg schimbarea este sa o promoveze chiar agresiv mergând pe clasicele pârghii de motivare și antrenând câți mai mulți oameni dispuși sa sprijine ac idee în diferite forme Voi urmări miercuri la 19 vebinarul! O zi buna și mulțumesc de invitație!

  11. Pera, imi exprim admirația pentru felul în care este descrisă situatia actuală, pașii următori și cel mai important este că citind se simte adevărul în cuvintele tale. Ce va veni, greu de anticipat, dar trebuie pregătire pe toate planurile, fizic, psihic, mental in ce vrei să devi. Criza va aduce in viața noastră evenimente pe care omul nu le-a văzut decât în filmele horror și timpul ăsta nu-i departe. Nu cred in ele dar le iau in calcul.Deja unele au început dar presa nu le face publice. Altfel, te urmaresc cu plăcere.

  12. Cam elitist..prea multă teorie..pare cam pt.scoala..fără nimic practic.Sa nu mai zic si de ajutorul divin poate pus pe primul loc..

  13. Multumesc frumos!e minunata prezentarea .Vom intra in etapa de vindecare a sufletului ca vrem sau nu vrem ,spre binele nostru cel mai inalt .Era si este nevoie de un aer de schimbare si ma bucur ca l-am prins !va iubesc !🙋‍♀️

  14. Da,într-adevăr așa este…pretul trebuie plătit…
    Eu am închis afacerea,relația cu soțul se deteriorează pe zi ce trece…criza financiară a început deja pentru noi.Depresia de care am scăpat în urma cu cativa ani, revine.Mi-e teamă….
    Încerc să înțeleg,dar mă depășește….

  15. Multumesc pt aceasta sinteza a crizelor. Foarte cu „punctul pe i” ca sa zic asa.
    Astept cu nerabdare webinarul!

  16. Drgule, ori ești prea tânăr or ai uitat catastrofă de la Cernobal, când oamenii mureau pe capete si multi ani după aia!
    Astea 7 crize nu le am.
    Fac Meditație din yoga de 28 ani, sunt psiholog si stiu cine sunt!
    În 1986, nu eram, decât eu si karma mea, si putetea mea spirituală! Mama avea o criză de anxietate si s-a tot operat de..nimic, până au omorât !
    Nici atunci nu am făcut o criză, doar în 1977 m-am speriat, în blocul care se clatină, dar a trecut!
    Ce este acum, pare o piesă , de teatru , globală.
    De ce, de ce acum?
    De ce ne panicăm si ..rămânem fără hârtie igienică!
    Numai bine la toți!

  17. Mulțumesc frumos, de ce stiam de tot ce a venit ,vedeam oamenii disperati dupa bani averi colosale pentru ce????? Într-o clipă se termină totul ,sânt sigură că vom ieși din această criză dar,cum ai spus nu la fel!

  18. Mulțumesc deosebit…
    …și cu… cel puțin… Mai Ințeles/Realizat… Mai Contributiv/Mai Responsabil… cu/prin Tot mai Bine…
    …incepând cu Sine le… Mai Conștient… cu/prin Viața Reală…
    ❤️❄️🌲☃️

  19. Mulțumesc
    Foarte interesant și sa trecem cu bine acesta perioada.Sa ne fie de folos tot ce încercăm să intelegem

  20. Bună Pera, interesant articol acesta, ca de altfel toate articolele tale, te urmăresc cu mare drag. Ne-ai rugat sa dam un replay pentru a te ajuta sa faci alte articole mai departe. Nu ar strica o colaborare cu Urania Cremene în privința timpului petrecut cu copiii acasă ceea ce în mod normal nu face atât de profund și atât de mult (adică non stop) cum facem sa ne reseta aici, sa ne detasam de traumele noastre sau de modul în care părinții noștri ne aplicau diverse metode de a ne retine atenția și sa încercam sa construim (sa observam ce facem greșit, sa eliminam din interiorul nostru si sa cnstruim corect de data asta). Stand mai mult cu copiii mei, am observat de câte ori ma scot din starea de confort și mai ales cum ma trezesc vorbind ca mama mea sau ca tatăl meu… Îmi dau seama ce anume nu e vindecat și ce a rămas acolo… Ma ajuta sa ma schimb… Dar parca sunt mai multe decât ma așteptăm cum fac sa le iau pe rand? Sa ma organizez., perioada asta scoate tot ce ai mai bun și mai rău tot ce trebuie sa menții și sa elimini

  21. Mulțumesc!Am primit materialul tău in timp ce scriam la cartea pe care o am in lucru! Contradicții;Culturi; Distonanță cognitivă; Lumea imaginată face implozie! Sunt bucuros că am prins aceste vremuri.Astept cu interes și alte radiografii de la tine!

  22. Ce le intuiesti! Si in ce negare sunt unii, chiar daca pe un punctisor s-ar putea sa aiba dreptate. Nu conteaza daca virusul e din natura sau din misterioase laboratoare… Conteaza ca ne testeaza. Ma inscriu la webinar pe laptop, ca pe mobil vad ca nu merge…

  23. Mulțumesc cu recunoștință ptr.articol.Interesant articolul,mi-a plăcut f mult,mult adevăr,totul depinde de noi,de gândirea noastră și de eul din noi.Trebuie sa ne schimbăm mentalitatea,sa ne respectam pe noi,sa ne iubim sa facem lucruri constructive!! Mulțumesc mult!!

  24. Buna seara oameni buni ! Dumnezeu sa va biencuvanteze pe toti eu cred asa cum a spus si acest Domn in citatele acestea ca planeta Dumnezeu sau cine o fi ne mai da o sansa ca noi oameni sa ne trezim si sa traim de o alta forma mai bine mai atenti cu cei din jurul nostru fara atata egoism ,minciuni,libertinaj in toate aspectele ,preacurvie rautate abandon de la unitatea familiara ,a nu avea grija de locul in care traim planeta noastra si nu in ultimul rand dar cel mai important lumea a pierdut increderea in DUMNEZEU si la uitat si nu se poate sa-L uitam pe DUMNEZEU el este pilarul a tot ce se intampla in viata noastra fie bine fie rau totul are un semnificat ….
    Trebuie sa traim de alta forma mai buna nu ca acum nu sa alergam dupa munca munca si bani si iar bani ca nu asta este important trebuie sa muncim dar cu cap si trebuie ca sa fie toate lucrurile bine gandite si dar proridad la familie la sanatate si nu in ultimul rand lui DUMNEZEU…

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.