Vocatia Oxanei – studiu de caz – ep.1

7 ani a durat sa pot scrie acest material.

7 ani in care nu a fost clar nici pentru Oxana si nici pentru mine cum putem sa definim simplu si concret vocatia Oxanei Novacovici.

Ce stiam sigur e ca ii place ce face desi au fost multe suferinte pe drum. Dar nu puteam sa definim simplu.

Pentru ca la Oxana nimic nu poate fi simplu si filozofic. Pentru ea un lucru e nevoie sa fie complex, concret si specific pana in cel mai mic amanunt.

La mine, definitia de azi care se poate schimba in viitor este ca “am ca misiune sa facilitez vindecarea prin puterea cuvantului”

E un pic mai rafinata azi decat acum 2-3 ani cand era” ” vocatia mea este ca prin psihologie, scris, antreprenoriat sa ajut, incurajez, educ si contribui cu valoare in societate”

Iar acum 12 ani, era simplista: :” vocatia mea este psihologia”.

Despre vocatia mea am scris mult, si m-am si repetat cam mult.

Hai sa vedem un alt studiu de caz nou -nout prin a carui exemplu spre sa iti poti clarifica si tu un pic mai bine care este, care poate fi sau ce devine vocatia ta.

Am impartit acest material in doua episoade pentru ca e lung chiar si in sistemul meu de referinta :).

Vocatia Oxanei Novacovici.

Cu ajutorul acestui studiu de caz, cred si sper ca voi aduce o contributie noua, proaspata la intelegerea a ce este, cum se descopera si cum se traieste vocatia.

Incepem?

Ar fi fost imposibil să unesc aceste puncte din viaţa mea înainte. Doar uitându-te în urma poţi uni punctele.

Aşadar, trebuie să ai încredere că, într-un fel, punctele se vor uni la un moment dat. Trebuie să crezi în ceva: intuiţie, destin, viaţă, karma, orice. Abordarea asta nu m-a dezamăgit niciodată şi a făcut toată diferenţa în viaţa mea.” – Steve Jobs

Punctele mari din viata Oxanei aparent fara legatura sunt urmatoarele, din perspectiva sotului si a omului ce ii este cel mai aproape in viata de zi cu zi.

In continuare vei vedea clar si practic cum se potrivesc lectiile din primul episod din aceasta serie> Pentru a beneficia maxim de acest articol, recomand cu caldura citirea primului: Articol 1

Punctele separate din viata Oxanei:

M-am consultat cu Oxana sa verific daca putem spune ca acestea sunt punctele mari din harta ultimilor 7 ani. Sigur sunt multe mici dar nu e atat de relevant pentru studiul nostru sa intram extrem de adanc in amanunte.

Mai jos enumar si descriu un pic fiecare punct si apoi incercam o magie 🙂

Sa unim toate punctele ce probabil la prima vedere par diferite, unele chiar foarte departe unele de altele.
 

  • Machiaj
  • Relatii
  • Vindecare rani si traume
  • Feminitate si masculinitate
  • Antreprenoriat
  • Exprimare de sine
  • Iubire de sine
  • Sport, alimentatie
  • Fizic, mental, sufletesc ( munca interioara)
  • Salt pe o treapta de constiinta
  • Spiritualitate
  • Ecologie
  • Sexualitate
  1. Machiaj

In 2009 Oxana Bocancea, studenta in Chisinau la o facultate tehnica, tehnologii de retea, il citea pe Pera Novacovici si a descoperit un PDF in care era un exercitiu de vocatie.

Facand exercitul, realizeaza ca facultatea tehnica unde era nu are nicio legatura cu adevaratele ei pasiuni: muzica si machiajele.

In 2010 vara pleaca in SUA cu programul Work and Travel iar in a doua calatorie, are cu ea cartea Personalitate Alfa – descopera comoara ascunsa din tine si cele 3 audiobook-uri bonus.

Avem si marturie: Oxana 2010, aveti in premiera placerea 🙂 vezi video si da-i sunetul la maxim ca se aude din cauza tehnologiei invechite a anului respectiv.  🙂

 

Lasa-mi un mesaj daca te prinzi ce cuvant nou in vocabularul limbii romana a inventat Oxana.

 

Oxana 2010 🙂 from Daniel Zarnescu on Vimeo.

 

Mi se pare mie sau incerca sa fie seducatoare? 🙂

In aceasta a doua plecare a ei, scopul era clar. Sa stranga cat mai multi bani pentru a schimba macazul spre ceea ce simtea ca e acum o chemare clara: make-up.

Si-a luat 3 job-uri, dormea 4 ore pe noapte in medie in cele 2 luni si jumatate de muncit dar a reusit sa stranga o suma care ii asigura cel putin un an de libertate financiara.

Asta a fost una din povestile ce au cantarit decisiv in decizia mea de a o aduce pe Oxana alaturi de mine cu orice pret: reieseau harnicie si etica de munca, alaturi de pasiune si curaj de a urma chemarea sufletului chiar daca este destul de neclara inca.

2. Relatie de cuplu si casnicie

O poveste destul de detaliata aici, acum pe scurt.

Eu burlac, simt eu ceva legat de moldoveanca asta ( ca am invatat sa -mi ascult intuitia) si o tot vrajesc sa imi faca o vizita.

De Pasti in 2011, dupa vreo 2 luni de vrajeala, Oxana vine. Ii promit o experienta misto.

Dupa ce o iau de la aeroport, eu, mare creator de experiente, decid ca cea mai buna strategie e sa o fac sa se simta ca si cand e deja intr-o relatie 🙂

O duc la Starbucks la un Tazzo Chai di Latte si apoi la Auchan sa cumparam ingredientele pentru un bors moldovenesc adevarat promis.

Dupa 3 zile din cele 10 petrecute impreuna, ma uit la ea cum musca dintr-un ardei asa cum muscam eu inainte din kebab si leg niste puncte, dar nu in 7 ani ci in 3 zile.

Asa functioneaza intuitia deci sa o tratezi cu maxim respect si grija:

  • Harnica tare

  • Se educa si citeste

  • Bunaciune fizic

  • Sport serios si alimentatie aproape vegana

  • Ambitioasa

  • Focoasa

Asta-i partenera pentru mine.

Ii zic la masa in bucatarie, la 72 de ore dupa ce n-am vazut pentru prima oara in viata:

” Vreau sa te muti in Timisoara. Esti partenera ideala pentru mine.Vreau sa dam o sansa unei relatii pentru ca am invatat sa-mi ascult intuitia si acum ea URLA!”

“HAHA, asta e dus cu pluta, lasa ca-i trece cheful de aventura” – am aflat dupa doi ani de zile ca a fost singurul ei gand la propunerea mea.

Dupa inca doua luni de vrajeala marca ” Pera Novacovici” Oxana e cu 2 geamantane si 3 ghivece cu flori in Timisoara.

Geamantanele erau grele.

Ma refer la bagajele de traume sufletesti despre care habar nu aveam.

3. Vindecare rani si traume

La 6 luni de zile de la venirea Oxanei, tot ce credeam eu in imaginatia si proiectiile mele despre aceasta minunata si perfecta jumatate s-a facut praf si pulbere.

Oxana era tot ce am crezut de la inceput, doar ca asta e partea luminoasa si cam cat vezi in 10 zile cand esti indragostit lulea.

Ce era mai adanc in amandoi erau rani, traume, demoni care au asteptat momentul propice sa iasa. Iar relatia de cuplu este mediul in care cele mai adanci si intunecate mizerii iubesc sa iasa afara.

Nu eram eu vreun mare psiholog dar am pus rapid mana pe carte pentru ca lucrurile erau nasoale.

Principii uriase care au salvat corabia:

  • Sunt responsabil 100% de ceea ce gandesc si simt si daca sufar am o rana ce se cere identificata si vindecata

  • Relatia este in primul rand dezvoltare personala si evolutie, si apoi satisfacere reciproca de nevoi iar pentru iubire, mai tii minte? Trebuie sa iti castigi dreptul

  • Dreptul la iubire l-am primit picatura cu picatura cu fiecare conflict inteles si rezolvat, cu fiecare tipar inconstient identificat si lucrat, cu fiecare carte citita, cu fiecare experienta traita, cu fiecare mic sau mare bogatie interiora descoperita si folosita.

  • Singura regula: construim regulile noastre experimentand si decizand impreuna daca ne place asta sau nu. Regulile altora la gunoi.

Cateva rani si traume puternice lucrate si vindecate total sau partial:

  • Rana mea de abandon si respingere

  • Rana ei de devalorizare

  • Complexe de inferioritate la amandoi datorita saraciei

  • Gelozia mea ce o credeam vindecata total

  • Imaginea noastra de sine proasta ( de la rana de devalorizare)

  • Lipsa iubirii de sine

  • Nesiguranta mea fantastic de mare nascuta in anii cei mai timpurii ai copilariei si care s-a ascuns cel mai adanc doar ca sa explodeze in cel mai neasteptat moment

  • Recuperarea sanatoasa a energiei ei feminine si a energiei mele masculine

  • Prejudecati de tot felul

  • Rana ei de umilire si vinovatie

  • Mentalul ei super puternic dar si agitat ce producea stres si panica

  • Emotiile mele lipsite de autocontrol si pline de impulsivitate

Si muuuulte altele.  

4. Feminitate si masculinitate

Asta e important sa il reiau separat.

Cativa ani de zile, Oxana incepandu-si afacerea, avand ambitie si motivatia de a reusi pe plan material ( partial motivata de complexul saraciei din copilarie) muncea 14 ore pe zi constant.

Ai vrut fata harnica, muncitoare. Ia de-aici. Ai grija ce-ti doresti, nu?

Workoholism combinat clar cu placere si pasiune pentru domeniu.

Doar ca din 14 ore, 4 erau placere si pasiune, 10 erau management, antreprenoriat, tabele excel.

Iti trebuie coaie si testosteron ca sa deschizi afaceri in mai multe tari, sa schimbi peisajul make-up -ului in zona de Vest a tarii, sa ai 15 angajati, 3 sedii doar in Timisoara.

Ca sa fie distractiv, de parca nu avea destule pe cap, Oxana a inceput sa primeasca tot mai des remarci ca ii cam lipseste feminitatea.

Si cum atragem exact ce suntem, realitatea a fost ca Oxana cea masculina a atras un fatalau empatic, emotiv si sensibil ca o femeie la menstruatie. Adica pe mine. Dar a vazut potentialul!!! :))

Bine, astea-s talentele stelare pentru un psiholog dar sa-ti zic de ce eram un fatalau.

Desi poate suprinzator, sexul a fost intotdeauna de calitate, ma gandesc ca eram foarte atrasi tocmai ca eram pe invers.

Desi categoric eu am stat deasupra mult mai des.

Cand am picat examenul de masculinitate?

Cand am inceput sa o “ cert” si eu pe Oxana ca e prea workoholica si nefeminina de parca nu erau destui toti ceilalti sfatuitori.

Pai ce sa faca ea daca sta cu o primadona in loc de barbat in casa?

Eu o ardeam cu jocuri pe calculator, ii luam bani din sertar ca business-ul ei bubuia ( macar atat) si ziceam:” asta inseamna sa fii barbat. Sa ai pula si sa meriti tot restul pe tava de la femeia care crede in potentialul de care chiar in acest moment esti mai departe ca oricand., . Ce smecher sunt.”

Doamneeee ce fatalau am fost.

Noroc ca-s istet si-mi place cartea.

Pun mana pe bibilia masculinitatii, “Calea barbatului superior’ ajutat si de un sut in cur de la prietenul meu mai intelept Marius Simion.

Si ce sa vezi acolo?

  • Energia feminina nu infloreste decat cand se simte in siguranta alaturi de energia masculina

  • Femeile cresc prin laude si complimente, nu critici si competitie ca barbatii.

  • Vrei o Femeie care radiaza, infloreste, fii stapan pe intreaga ta lume interioara ca barbat

  • Barbatul e ancorat ca o stanca in maturitatea lui, femeia e valul de emotie -uneori bland, alteori tsunami

Asa ca inapoi la munca, SA-MI CASTIG DREPTUL sa am o femeie in toata splendoarea ei.

Pas cu pas am inceput sa scot atribute masculine din mine, calitati pe care saracul meu tata ce ne-a parasit cand aveam 9 ani nu a stiut sa mi le arate si nu avea cum in cei 30 de ani de alcoolism.

A trebuit sa invat sa fiu barbat cum a trebuit sa invat orice ( si sunt in plin proces si azi).

Construind PUZZLE-uri.

Asa am invatat psihologie, afaceri, relatii, vocatie, sanatate: luand cate o piesa odata si spargandu-mi capul.

“Unde dracu se potriveste si asta?”

De la o fata careia ii cadeau smocuri de par din cap de la stres in primul an de relatie, careia ii era rusine sa se arate in public, sa vorbeasca, daca nu facea ceva perfect era distrusa total, avea teama de judecata, vinovatie si greseala, dar mai ales avea oroare de orice inseamna EXPRIMAREA DE SINE ( pentru ca asta inseamna vulnerabilitate deci ciritica, imperfectiune, rusine, esec, vinovatie), un control mental aproape total al emotiilor,  Oxana a devenit asta:

Eu am ramas tot fatalau.

5. Antreprenoriat

Cativa ani am avut cumva impresia ca antreprenoriatul asta in viata Oxanei e dusmanul meu numarul 1.

Plecari dese prin tara si strainatate ale Oxanei,. ( de la weekenduri sau cate o zi, la perioade de 4 si chiar 5 saptamani)

Permanent stres, frica si panica legata de :

  • Facturi catre furnizori

  • Salarii echipa

  • Micromanagement la orice cacat misca

  • Dificultati MARI de RELATIONARE cu echipa, gestionare deficitare a tensiunilor si conflictelor, vinovatie pentru orice rahat de porumbel ce nu a picat perfect pe trotuar

  • Mental HYPER analizator, ce ducea la anxietate, stres, furie.

Cand cineva nu isi acorda pentru el o ora pe zi, sa faca o baie aromata, sa primeasca un masaj,   o imbratisare, cand totul e pe fuga, telefonul lipit de mana si ureche, laptopul in cealalta mana, facturi in alta mana, pensula de machiaj in alta, greutatile de la sala in celalalte doua, nici un handjob nu mai e loc sa primesti.

SI eu ma uit ca vaca si zic :” PULA MEA, am vrut o femeie cu vocatie. Asa am scris eu in carte ca arata si se traieste vocatia? Trebuie sa o rescriu!”

Nu, nu asta am zis in carte. Am verificat.

Am zis ca munca din vocatie e joaca. E stare de flux, implinire, fericire, armonie. Te hraneste, insanatoseste si iti amplifica potentialul.

Ce vedeam eu in antreprenoriatul facut de Oxana la acele momente era corvoada. Munca de Sisif.

Si bonus, daca tot nu prea avem o relatie normala decat atuncvi cand strigam ca fatalaul :” VREAU AFECTIUNEEEEEE”, macar aveam bani, nu?

NU!

Agoniseala ei de 3 ani de cand era in Timisoara s-a dus intr-o alta afacere care a dat faliment.

Si futut si cu banii luati. Cred ca fazele asteau au inspirat aceste vorbe intelepte.

In cazul meu eram nefutut si cu banii luati.

Iar eu fatalau, cu “Calea barbatului superior” nedeschisa cam de mult, o certam in loc sa o iubesc:

“De ce faci afaceri daca tot nu strangi bani? Relatie nu, bani nu, stres da, placere si timp pentru noi nu.

Cand TRAIM SI NOI UN PIC?

Cand avem bani?

Dupa astia 3 ani in care am avut bani sa facem orice si n-am facut nimic, am vaga senzatie ca banii sunt in josul listei de probleme ale noastre in acest moment.

Au mai trecut 4 de atunci.

Oxana cu invataturile muncite, cu lectiile invatate, cu examenele date, a reusit in timp ce si-a scos feminitatea monumentala din ea la suprafata, zi dupa zi, a dus si afacerea cu machiaje la un nivel care ma cam face un bun majordom in viata ei.

Mai fac un mic dejun, mai un masaj la picioare, mai primesc cate un” iubi fa-mi un ceai si am sa ma simt asaaaaa iubitaaaaaa.”

Vestile bune?

Se poate face business super tare cu multa energie feminina.

Iar un business facut cu energie feminina aduce grija, comunitate, comunicare, ajutorare.

In special pentru unul din marii beneficiari: EU

Ce fac eu pe langa scris si psihologie acum ca Oxana a inflorit?

Salvez pisicute

Colorez

Dau autografe.

Stau cu prietenul meu Sarbu la barfe

Imi fac selfie sa imprumut autoritate

Fac pe desteptul in timp ce Florin se face ca tunde

Probez rochia de fatalau prin excursii

Imi arog merite pe care nu le merit

Degust orice imi pica pe mana

Dau de mancare la tzapi

Din nou imprumut de autoritate si pozare in relatie model

Stau planton cu ochii pe comoara

Reiau replica din filmul Captain Phillips :" HEY! Lool at me. LOOK AT ME. I am the captain now!"|


Din nou ma dau mare

Si evident, la sfarsitul intregii povesti, sugerez subtil ca sunt slefuitor de diamante :)) 

6. Exprimarea de sine

Dupa vreo 3 ani de antreprenoriat salbatic pe energie masculina, competitiva si capitalista, Oxana castiga dreptul sa schimbe felul in care traieste si lucreaza.

Si ca parte din procesul de inflorire a feminitatii, vine si Exprimarea de Sine.

De ce e asta importanta in ecuatie?

Pai da-mi voi e sa iti explic din pozitia celui ai prost shaman din lume:

In fata gatului pe mijlocul lui este chakra 5 din 7 care reprezinta – Comunicarea, înţelepciunea, vorbirea, expresivitatea, planificarea, organizarea, atenţia, vindecarea – acestea sunt responsabilităţile acestei chakre, prin care se manifestă: bucuria, resentimentele, frustrarea, senzaţia de bine, capacitatea de comunicare, claraudiţia.

Daca ai o chakra blocata sau incetinita din cauza blocarii fluxuliu de energie, apar dupa un timp simptomele fizice in zona respectiva.

Oxana mea – puroi in gat constant. Cronic.

De unde stim ca -s legate? Ca e observabil prin bunul simt si ne place sa si citim: http://3d-reiki.blogspot.ro/2012/04/terapii-spirituale-chakra-5.html

Asadar, Oxana incepe revolutia.

Lectii de canto, dans, pictura, schimbat garderoba, schimbat freza.

Video-uri pe social media fara nicio frica de judecata sau greseala, fara panica perfectionistului, cantat profesionist in studio, body painting, expresivitate emotionala.

Tot tacamul.

Si da, expresivitate si in pat.

Ma trezesc la un moment dat in casa, aproape peste noapte, cu o aratare roscata cu parul scurt care canta prin casa, danseaza, picteaza, iubeste, simte, traieste.

“HEI, CINE ESTI?” – imi vine sa strig intrebarea.

Dar tac.

Fac o cruce, Dumnezeu sa o odiheasca in pace pe  Oxana. Intind mana sa facem cunostinta. 

"Bine ai venit, Oxana. Eu sunt Pera, si pana sa te intalnesc am fost un vaduv ce nu mai credea in iubire. "

7. Iubirea de sine

Asta-i grea si nu e gata la niciunul din noi.

Vezi tu, trauma aia mare, rana din sufletul de copil pe care mintea o si interpreteaza cum stie ea la varste mici cand totul e despre tine, totul e vina ta, e una din cele mai grele munci in viata de om.

O trauma in suflet, lasa o gaura neagra ce absoarbe tot ce vine din afara: iubire, grija, incurajari, respect, admiratie, ajutor, bucurie, sens.

E un sac fara fund.

De aceea a si durat ani de zile sa rezolv chestii aparent banale pentru altii.

Marea munca ce ni s-a cerut ambilor a fost sa ne vindecm sufletele dar ce trebuie vindecat ni se va arata doar in momentele de criza in cuplu, cand se reactiveaza ranile cele mai adanci din noi.

Cu ani in urma, Oxana cu corpul ei superb, se uita in oglinda si discursul ei era acelasi:” Vaaai, ce grasa sunt. Am vergeturi. Am celulita.”

“Ai 24 de ani si esti PERFECTA nesimtito. NU ai pic de bun simt si empatie? Unii dintre noi chiar suntem grasi. Cum ne simtim cand tu arati asa si iti dai 10 biciuri pe spate zilnic?”

Azi, e exact invers?

“Vaaaai, ce bunaciune sunt.”

Da ma, esti .

Nu e din narcisism.

E din realism, recunostiinta si apreciere pentru propriul corp si propria fiinta.

Cat timp nu -i cobori pe altii sau nu te complexezi comparandu-te, e esential sa vorbesti frumos cu tine. Cum altfel?

Sa iti placa propriul corp inseamna acceptarea a ceea ce e azi, respect pentru toate deciziile care te-au adus la forma de azi, iertarea ca ai facut ce ai putut cu ce ai avut si daca nu e suficient, maine incerci din nou sa faci un pic mai bine.

Papa corect, somn bun, sport regulat si apoi laude in oglinda.

Asta-i planul.

Imaginea de sine corporala este doar un aspect al iubirii de sine

Sa fii bland cu tine, tolerant, rabdator, sa te accepti, sa iti acorzi timp, placeri, relaxare, sa -ti PESE de tine mult, de starea ta interioara, cam asa incepe iubirea de sine.

Si iubirea de sine, mai stii acum mult timp ce am zis?

SE CASTIGA.

Se castiga atunci cand astupi gauri negre dupa gauri negre din sufletul tau, dupa ce deblochezi energiile prin eliminarea “pietrelor” de pe suflet.

Adica prin vindecarea sufleteasca, psihica, emotionala, mentala, spirituala.

Si cu fiecare mic pas interior, mai pui o piesa de puzzle la ce e iubirea. Si probabil imaginea completa o au putini pana la sfarsitul vietii de om.

Si bonus: nu poti sa iubesti pe altcineva mai mult decat te iubesti pe tine.

Nu ma crezi?

Cand Oxana lucra 14 ore pe zi, nicio ora nu si-o acorda ei pentru relaxare, placeri, timp liber.

Si eu evident ca o certam si ii ceream sa IMI DEA MIE ore in cuplu.

Intr- o zi mi-am dat o palma peste cap si am zis :” Vai, ce bou sunt”.

Credeai ca zic ca-s fatalau.

Ba, surpriza. Pe masura ce trecem prin puncte, nu doar Oxana se transforma.

“Nu ii poti cere unui om ceea ce el nu isi acorda siesi. Daca ar considera cateva ore rupte de la munca valoroase pentru ea, ar stii ca sunt si pentru mine. Altfel, aceeasi duma :” e pierdere de timp, am treaba”.

SI PAC, nu mai cer niciodata ceva de la cineva care nu -si stie sau poate acorda siesi acel lucru.

Si cand vine vorba de iubire, ceilalti te iubesc atat cat se iubesc pe sine. Daca ar stii mai mult, ar face-o SI PENTRU EI.

Dar ei atat stiu.

Aici ma opresc pe azi.

Nu te la sa astepti mult, maine la pranz urmeaza partea a doua si sper sa intelegi de ce toate aceste lucruri care aparent nu au legatura intre ele odata ce intelegi care le e locul, ele iti arata in toata splendoarea cum arata vocatia unui om.

Continuarea maine in ep. 2

Pana atunci mi-ar placea sa imi enumeri care sunt punctele importante ale vietii tale de pana acum si sa vedem daca maine cand unim punctele importante ale vietii tale si vedem cum arata azi vocatia Oxanei reusim sa unesti si punctele tale intr-o singura imagine. 

Cu drag, 

Pera Novacovici

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

5 răspunsuri

  1. Buna Pera,
    Consider "ca te tii de traba" asa ca vad cum cresti, Mai ales ca pe "Harta constiintei a lui David R. Hawkins" calibtrzi la 547 (masurat duminica). Daca te gândesti ca 85% din populatia planetei calibreaza sub 200 (minciuna), este destul de mult.Si daca te mai gândesti si la faptul ca multi, chiar foarte multi oamenu sunt mult mai jos ca tine, asta este o dovada clara de crestere. Si mai ai si sansa uriasa de afi înca tânar, iar cu mai mult timp la dispozitie, vei face mai multe (daca si vrei).Abia astept sa citesc si parea a doua s va urey sa gsiti "adevaratul drum", sa fiti anatosi si mai ales împliniti. Marian-Gheorghe Marcu

  2. Salut Pera! Ce sa zic…. recunosc și postura Oxanei și a ta in viața mea. Energia femeii este creatoare și hrănitoare pentru ea si cei din jur dacă este respectata și răsplătită cu tandrețe și recunoștință! O femeie ridica sau coboară un bărbat! Și asta in funcție de ce primește ca energie .Tu ești puțin prea vulgar verbal cel puțin pentru o femeie in adevăratul sens, deci Oxana nu are încă bărbatul BĂRBAT. 🙂Ești barbat între bărbați nu Bărbat ,punct. Ești bun, ți-ai găsit vocația, felicitari pentru faptul ca ai reușit sa te vezi si sa te expui fără teama de a fi privit slab deși ai fost Alfa . Ai șocat prin expunere dar vor înțelege cei care trebuie ,ca este vindecător ce faci! Mulțumesc!
    Cu drag, Dana

    1. Te tot citesc de o vreme, dar nu m-am incumetat sa ma bag in seama inca. Dar sunt intr-un punct in viata cu 5 (cinci) joburi, un master si o relatie concomitent, cred ca un comment aici e exact ordinea pe care o caut in viata.
      Puctele importante din viata mea:
      Cantat (da, cantat nu muzica, nu e totuna), arta & cultura
      Inspiratie, Literatura, visat
      Esecuri, inferioritate dpdv social
      Complexe legate de greutate > sport
      Nutritie
      Sexualitate, inferioritate > identitate sexuala
      Dependenta & Independenta
      NONCONFORMIZM
      Self-development, Psihologie, draga mea psihologie, buddhism
      Familie vs. Singuratate; apartenenta
      Constiinciozitate, responsabilitate, organizare
      Relaxare + iubirea ca relaxare
      Egalitate
      Autoritate & respect
      Sunt curioasa ce urmeaza sa fac cu astea acum, pana aici m-am descurcat.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.