Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
7 pași pentru a ucide zona de confort

 

7 pași pentru a ucide zona de confort

 

"Dacă eşti în zona de confort,

Şi ţi-e frică să te aventurezi afară,

Aminteşte-ţi că toţi câştigătorii au fost

La un moment dat, plini de îndoială." - autor necunoscut

Asta ne omoară pe toţi: ZONA DE CONFORT. Un nume aparent nevinovat…CONFORT

Confortul e plăcut. Să fii în zona lui e minunat. E călduţ. E locul din care nu mai vrei să pleci. E locul pentru care de fapt munceşti, lupţi şi visezi.

Să fii în acel loc în care problemele au dispărut, nu există suferinţă de niciun fel, totul este bine, pozitiv.

Ei bine, când simţi că totul este bine, că nu doare nimic şi lucrurile arată bine, atunci începe DECĂDEREA TA.

Nu am vrut să cred şi să accept asta multă vreme.

Zona de confort este un asasin deghizat într-un prieten.

Zona de confort este sirenă ce te ademeneşte cu cântecul ei şi apoi te trage la fundul mării unde te îneacă.

Zona de confort este calul troian pentru care spargi singur zidurile cetăţii tale şi pentru care inviţi distrugerea ta de bunăvoie şi nesilit de nimeni.

Vreau să îți prezint succint doar câteva din lucrurile care îmi vin în minte făcând un brainstorming.

Zona de confort distruge:

Încrederea în tine, pentru că neavând curaj să greşeşti, nu ai cum să îţi dezvolţi abilităţi.

Inteligenţa emoţională, pentru că netrăind experienţe emoţionale, bune şi rele, nu te maturizezi.

Personalitatea, pentru că neavând curaj să te exprimi şi să fii tu însuţi, rămâi doar o clonă, o imitaţie ieftină, o felie mică din ceea ce eşti cu adevărat.

Relaţiile de iubire, pentru că nimic nu distruge mai rapid relaţiile dintre oameni decât rutina. Iubirea este intensă iar zonei de confort îi place să nu simtă nimic.

Şansa de a avea bani, pentru că a face bani e un lucru ce necesită acţiune, iar zona de confort vrea pasivitate şi lene.

Prieteniile, pentru că în prietenii şi relaţii sociale trebuie să te implici însă zona de confort te vrea doar pentru ea.

Vocaţia, pentru că atunci când ai vocaţie sufletul tău arde mai tare ca oricând, iar zona de confort nu vrea flăcări şi nici măcar fum. Zonei de confort îi place doar cenuşa în care se bălăceşte ca un porc în propria-i mizerie.

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care zona de confort le ucide. 

Oamenii sunt făcuţi ca atunci când SUNT SCOŞI din zona de confort (pentru că de bunăvoie puţini oameni ies), să îşi dorească imediat să intre înapoi.

Acestea sunt momentele când poţi să profiţi cel mai mult de pe urma unei fiinţe umane pentru că ar face ORICE pentru a reveni în zona de confort şi să rămână acolo.

De parcă toate lucrurile rele care se întâmplă deja nu sunt de ajuns.

Nu-i aşa că e ironic? Zona de confort îţi ucide viaţa iar tu eşti dispus să faci ORICE pentru a fi acolo.

Scoaterea din zona de confort poate aduce multe lucruri bune. Câteva dintre ele le-am enumerat în articolul de aici.

Mi-am dat seama că în viaţa personală am fost un privilegiat. Scos de viaţă permanent în afara zonei de confort, trecând prin suferinţe şi lipsuri pe care atunci când le trăiam le blestemam, am ajuns acum să le binecuvântez.

Datorită suferinţei am fost nevoit să îmi dezvolt abilităţi, să îmi ascut simţurile şi să devin bun în rezolvarea problemelor pe care mi le oferă viaţa.

Problemele adevărate apar în viaţa mea când nu mă doare nimic. Când am tot ce mi-am dorit, pentru o clipă, sunt tentat să rămân în acea zonă călduţă, ZONA DE CONFORT.

Deja ştiu tiparul.

Rămân în zona de confort până când vine viaţa şi îmi dă ori un picior în fund ori unul în stomac ori unul în gură, după caz.

Şi atunci mă mişc din nou.

Şi refuz să cred că oamenii pot să iasă din zona de confort doar atunci când sunt obligaţi de viaţă aşa că am căutat diverse căi pentru a ieşi din zona de confort în mod voluntar, pentru că aşa vreau eu. Astfel, nu doar că îmi trăiesc viaţa la maxim, însă în acelaşi timp ceea ce fac şi consturiesc în afara zonei de confort mă ajută să evit multe suferinţe în viitor.

Îţi dau mai jos o listă cu lucrurile care pe mine mă ajută. Aştept să-mi spui și tu în comentarii lucruri pe care le faci pentru a ieşi din zona de confort.

Lista lui Pera pentru a ieși din zona de confort:

1. Merg în excursii. De fiecare dată, cu o zi înainte de excursie, nu mai am chef să merg. Am filme la care m-aş putea uita, jocuri de jucat, cărţi de citit. ORICE doar să rămân în casă, în zona de confort. De fiecare dată când mă întorc din excursie mulţumesc divinităţii că m-a inspirat şi m-a pus în mişcare. În natură simţi că eşti conectat la adevăratul sens al vieţii şi atât de mulţi oameni îşi refuză acest lucru din diferite motive, dintre cel mai mare este ZONA DE CONFORT. Dacă te pun să îmi povesteşti cele mai frumaose momente ale întregii tale vieţi, pun pariu cu tine că cel puţin 2/3 din poveşti sunt din călătoriile, excursiile şi aventurile tale. Dacă e aşa, şi la sfârşit aceste excursii sunt cele mai puternice amintiri ale tale, de ce ţi le refuzi acum? Ce amintiri vei avea la bătrâneţe?

2. Mă îndrăgostesc. Relaţiile de iubire sunt cursuri de dezvoltare personală. Când iubeşti şi te îndrăgosteşti trăieşti toată gama de trăiri, de la pozitive până la negative. Persoana iubită îţi este oglindă şi îţi dă ocazia să te cunoşti în cea mai bună variantă a ta precum şi cea mai proastă. Dacă ştii să îţi iei ce ai nevoie din iubire, poţi deveni orice îţi doreşti tu. Când emoţiile din relaţiile de iubire nu sunt pozitive îmi cunosc demonii interiori iar când aceste emoţii sunt pozitive simt că pot să urc orice munte, pot să traversez oceanul şi să călătoresc printre stele. Sunt un zeu. Iar zeii nu au timp de zona de confort

3. Fac promisiuni publice. Când îmi iau un angajament public, că voi face ceva, sunt mult mai motivat decât dacă îmi spun doar mie. E vorba de ruşinea de a nu-ţi ţine cuvântul. Dacă nu îţi ţii cuvântul dat ţie, deşi e foarte rău, îţi dai socoteală doar ţie. Când nu îţi ţii cuvântul în faţa altora durerea este mai mare cu fiecare om dezamăgit. De aceea, dacă vreau să mă asigur că ies din zona de confort fac o promisiune. Că organizez o excursie, că scriu o carte, că fac un curs sau orice altceva, încerc să ofer puterea exemplului şi să mă uit la mine şi să mă întreb :”Ce fel de om vrei să fii?

4. Caut mentori. Aş fi cel mai fericit dacă aş putea să am mentori în fiecare aspect al vieţii. Când vreau să mă culc pe o ureche în zona de confort, ştiu că e cineva acolo care reprezintă vocea conştiinţei mele. Mă va trezi, mă va certa, mă va motiva, mă va încuraja şi mă va lovi. Mă va iubi şi va dori să fiu maximul din ceea ce pot să fiu. Nu există preţ prea mare pentru un antrenor adevărat în orice aspect al vieţii.

5. Fac sport. Când îmi pun corpul la treabă, mintea se trezeşte. Corpul poate fi închisoare pentru suflet sau poate fi templu. Am trăit ambele variante şi când ai ajuns să petreci măcar un pic de timp în corpul tău care este în cea mai bună formă a lui, nu mai vrei niciodată să îţi baţi joc de el. Încercând să mă autodepăşesc de fiecare dată făcând sport, învăţ cum să mă autodepăşesc în toate celalalte aspecte ale vieţii. Fundaţia pe care se bazează zona de confort este corpul tău într-o formă cât mai proastă care spune :” Nu mai pot”. Lipsa de energie este locul în care zona de confort te vrea iar sportul te asigură că ai tot timpul energie.

6. Ard corăbiile. Ştiu că uneori sunt un om slab. Ştiu că tentaţia e mare şi că zona de confort ne prinde pe toţi mai devreme sau mai târziu. Ştiu că odată prins, greu mai pot să scap. Şi când simt greutatea lanţurilor ce mi le leagă zona de confort de mâini şi picioare, mă zbat şi mă revolt. Dau foc corăbiilor pentru a nu mă mai putea întoarce. Mă pun cu spatele la perete şi mă folosesc de cea mai puternică armă pe care viaţa mi-a dat-o. Instinctul de supravieţuire. Când sunt încolţit sunt ca un animal. Dacă e să mor, voi muri luptând precum eroii greci din legende. Şi de fiecare dată înving. Zona de confort nu are nici o şansă în faţa animalului din mine. Este una din cele mai bune metode pentru a te asigura că vei avea succes. Nu îţi laşi nicio opţiune. Dacă nu mi-aş fi jurat că nu voi mai fi niciodată angajat probabil că nu aş fi ajuns să îmi transform pasiunea pentru psihologie în meserie, carieră, vocaţie şi afacere, niciodată.

7. Îmi caut anturaje. Oameni care fac din ieşirea din zona de confort un stil de viaţă. Nimic nu e mai fain decât să ieşi din zona de confort în haită. Când poate nu ai chef de nimic, e suficientă o picătură de entuziasm de la trupa ta de nebuni şi eşti molipsit şi tu.

Iubesc oamenii care ies din zona de confort.

“Nu putem deveni ceea ce vrem să fim, rămânând ceea ce suntem” - Max Depree

“Atunci când creştem, suntem tot timpul în afara zonei de confort” - John Maxwell

Tu ce faci ca să ieşi din zona de confort?

Pentru a te ajuta am pentru tine cartea Ghidul Personalității Alfa pentru lideri născuți din focul acțiunii - carte ce te va ajuta să îți schimbi mentalitatea și atitudinea și implicit viața. Fiecare capitol începe cu atitudinea și mentalitatea pentru că ele sunt cheia pentru ca viața ta să se transforme în ceva extraordinar, o viață în care tot ce îndrăznești să visezi, devine realitate palpabilă.

Per aspera ad astra,

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții