Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
A vrut să facă sex și și-a descoperit vocația 

Pentru cei care mă citesc de mai multă vreme şi ştiu povestea, am rugămintea să aibă o secundă răbdare până fac o scurtă recapitulare pentru cei noi.

Primul meu contact cu dezvoltarea personală a fost prin materiale care să mă îndrume spre rezultatele dorite de mine cu sexul opus.

Cu fetele. Cu gagicile. Cu femeile. Pentru că eram pur şi simplu un retardat în materie de fete. Nu exagerez.

Dacă ai citit articolele mele, știi deja că pe la 18-19 ani eram în cea mai proastă perioadă a vieții mele, total descurajat și cu gândul să mă arunc sub tren (citește articolul aici).

Ei bine, pune la pachet acum şi faptul că la 19 ani eram VIRGIN. Nu că ar fi o problemă şi acum ştiu asta şi aş putea să urlu treaba cu megafonul fără să am nicio jenă (ceea ce şi fac dacă mă gândesc bine), la fel cum aş putea să îţi povestesc cele mai intime fantezii sexuale pe care le am, dar nu cred că te ajută pe tine cu ceva. Cel puţin nu acum. :)

Atunci însă, era o problemă mare cât Casa Poporului.

În termeni psihologici, mă simţeam total devalorizat ca fiinţă umană. Nu eram în stare să am o iubită în condiţiile în care mulţi, MULŢI alţi băieţi mai tineri ca mine, nu aveau deloc această problemă.

La 19 ani nu aveam în cap nici vocaţie, nici personalitate alfa, nici psihologie.

Aveam în cap un singur lucru.

Îmi doream ca înainte să mor, să mă iubească o fată pentru ceea ce sunt, pentru că sunt Pera, aşa cum era el cu multele lui defecte şi puţinele calităţi.

Am intrat pe net şi am căutat în engleză, „how to make a girl like you”.

După vreo 4-5 site-uri tâmpițele şi lipsite de valoare reală, am dat de un site care mi-a schimbat viaţa de 2 ori.

www.doubleyourdating.com

Nenea ăsta de aici m-a cucerit prin 2 chestii.

1. A spus că oricât ești de sărac, nefericit și trist, există șanse și pentru tine. Am fost sceptic, dar nu am avut încotro decât să îl cred;

2. A spus că nu o să fii bogat  peste noapte, fotomodel sau vedetă nici atât. Dacă nu ai părinți sau neamuri puternice sau influente cam poți să uiți de ajutor de la alții;

DAR

DAR, oricât de prăpădit ai fi, mai există un lucru care îți poate schimba întreaga viață.

Poți începe să îți dezvolți personalitatea și prin asta vei scoate la suprafață toate trăsăturile, calitățile tale, comoara ta interioară și vei obține orice îți dorești în viața reală: succes, bani, faimă, fericire, împlinire – ORICE.

Hai mă dă-o dracu'.

Chiar orice? Şi chiar şi un prăpădit ca mine? Nu l-aş fi crezut, dar intuiţia mea a zis: „STAI aşa!”

Cunoşteam oameni care nu erau bogaţi, frumoşi sau deştepţi, dar aveau ceva ce îi făcea pe toţi cei din jur, mai bogaţi, mai frumoşi şi mai deştepţi să se supună lor. Erau lideri, deşi aparent nu aveau nimic din ceea ce societatea numeşte „succes” sau „ statut social”.

Însă, aşa cum aveam să aflu mai târziu, aveau PERSONALITATE. Şi nu orice fel de personalitate, ci o personalitate alfa.

Pe atunci nu am dat importanță acestei filozofii şi m-am pus să învăţ seducţie. În 6 luni în care am studiat, printre altele:

- cum să îmi cresc încrederea în mine;

- cum să îmi schimb convingerile limitative;

- cum să îmi cresc inteligenţa emoţională;

- cum să vorbesc şi să mă comport;

- cum fiu interesant şi să nu plictisesc;

- cum să mă mişc şi ce limbaj nonverbal să am;

- cum să mă comport la prima întâlnire;

... şi multe alte trăsături de personalitate.

Am studiat lucrurile astea zilnic, 6 luni, notând în caiete studenţeşti. Aplicam zilnic, vorbind cu fete pe stradă pe care le vedeam pentru prima oară. Eram respins destul de des, dar făceam progrese şi nu am dat înapoi pentru că vedeam micile victorii. Începuse să îmi placă de noul Pera care avea mai mult tupeu şi o nouă foame de cunoaştere, învăţare şi evoluţie.

După 6 luni, făceam sex pentru prima oară şi aveam o iubită care mă privea cum nu m-a privit nicio fată până atunci. Era atrasă de mine şi îi plăcea de mine pentru ceea ce eram eu ca şi om. Pentru că garantat nu aveam absolut nimic altceva.

Mi-am pierdut virginitatea în noaptea de Înviere.

Omorâţi-mă cu pietre dacă vreţi, ăsta e adevărul. Fata a spus părinţilor că merge la Înviere, a venit la mine şi am comis-o.

Pe drum înapoi spre casă, la 5 dimineaţa, într-o zi de aprilie, sâmbătă spre duminică, pe un bulevard din Timişoara, nici o maşină, doar Pera pe mijlocul străzii spunându-şi:

„Bă, eşti prost? Dacă unul ca mine poate să citească 6 luni şi să rezolve un mister pe care de mii de ani poeţii, filozofii și psihologii spun că nu îl înţeleg – iubirea, atracţia sexuală, relaţiile dintre bărbaţi şi femei – oare cât de multe lucruri mai pot face? Dacă aş aplica aceeaşi metodă cu studiul şi practica şi în alt domeniu? Ca de exemplu banii. Sau sănătatea. Aproape sigur rezultatele ar trebui să fie aceleaşi.

Tot ce vreau să fac pentru restul vieţii este să îmi dezvolt personalitatea şi să obţin tot ce vreau în viaţă, setând tot timpul standarde mai înalte, dorinţe mai mari, muncă mai multă pentru că toată puterea este la mine. Pot cu mâinile mele, cu capul şi inima mea să obţin orice vreau, să scap de orice probleme, să cuceresc lumea.”

După aceste gânduri, m-a lovit şi al doilea val:

„Stai puţin. În întreaga lume omenirea suferă ca şi mine, poate în alt fel şi în alte domenii, însă oamenii nu ştiu că pot să facă ceea ce am făcut şi eu. Să studieze intens un domeniu şi să ajungă să îl stăpânească şi să scape de suferinţe sau să îşi atingă orice visuri.

Vreau ca pentru tot restul vieţii mele, să spun lumii ceea ce mie mi s-a spus când eram în cea mai neagră perioadă a vieţii mele.

ŞI TU POŢI, indiferent cine eşti, unde eşti şi ce trecut ai avut. Şi poţi să obţii orice prin dezvoltarea personalităţii.”

Aceasta este misiunea mea în viață.

Se spune că în Egiptul antic, când ajungeai la poarta raiului, ca să poți intra, primeai două întrebări:

Ai fost fericit?

I-ai făcut pe alții fericiți?

Primeai dreptul să intri în rai doar dacă la ambele întrebări răspunsul era DA.

Pe mine mă face fericit să citesc și să mă educ pentru a evolua în propria viață.

Fac tot ce pot să aduc fericirea și altora, scriind și transmițând mai departe ceea ce descopăr pe pielea mea și prin evoluția mea.

Aceasta e vocația.

Și pentru mine vocația a venit dorindu-mi să nu mai fiu privit de fete doar ca un bun prieten, ci ca și bărbat, partener sexual, partener de cuplu.

Vreau să reții 4 principii care cred că te vor ajuta foarte mult în viață:

1. Acolo unde ai o nevoie, o suferinţă sau o dorinţă mai mare, este un semn că te cheamă vocaţia. Mergi cu încredere pe drumul semnalizat de nevoile, suferinţele sau visurile tale şi eşti pe drumul cel bun. Acestea sunt vocea ta interioară care îţi vorbeşte şi îţi cere să îţi îndeplineşti misiunea faţă de tine, care este propria ta evoluţie.

2. Nu fi retardat aşa cum am fost eu şi nu aştepta soluţii rapide. Nici în slăbit, nici în iubire, nici în bani sau în orice vrei tu. Eşti prostul satului dacă tu crezi că fără dedicaţie, muncă şi disciplina rutinei zilnice vei obţine ce îţi doreşti sau vei scăpa de suferinţe ajutat de cineva, câştigând la loto sau prin alte pastile magice. Îţi spun asta cu toată dragostea, bunele intenţii şi compasiunea de care sunt capabil. Citeşte, aplică, transpiră. Vei ajunge mai repede la destinaţie decât încercând 20 de căi rapide care te vor duce toate în cap de fiecare dată şi te-ai trezit că au trecut 10 ani în care tu faci pe victima.

3. În viaţă, caută să fii fericit tu prima oară, mergând pe calea corectă. Apoi abia vei primi ocazia, şansa de a putea face şi alţi oameni fericiţi. Şi asta este vocaţia. Dacă tu eşti fericit şi ai făcut un alt om fericit prin acel lucru care te face şi pe tine fericit, ţi-ai trăit vocaţia. Cel puţin pentru o clipă.

4. Un succes nu poate fi numit astfel dacă nu este dublat de pacea şi liniştea sufletească. De fapt, putem spune că liniştea sufletească este un succes în sine, care, odată atins, amplifică orice bucurie şi atenuează orice necaz. Gândeşte-te care este calea prin care vei obţine tot ce îţi doreşti în viaţă astfel încât fiecare clipă a ta să fie împlinită şi lipsită de stres.

După episodul cu seducţie, fetele şi descoperirea unui nou sens al vieţii mele, aveam tot aceleaşi probleme.

Am decis însă să aplic această reţetă – a studiului intens într-un domeniu şi al dezvoltării de abilităţi.

Am deschis blog-ul pe care îl citeşti acum din august 2005 pentru a împărtăși acest mesaj pe care îl am pentru oricine e dispus să îl primească.

Mi-am scris prima carte Personalitate alfa și am urmat cursurile facultății de psihologie.

Am avut prima mea relaţie de cuplu serioasă la vârsta de 27 de ani care a durat 3 ani după care mi-am luat-o în freză urât de tot ( îţi explic în alt episod ce a fost acolo).

Am ajuns obez la 90 de kilograme şi am început să mă antrenez cu Sorin Fritea care m-a dus la 65 şi sunt la aceeaşi greutate de 4 ani.

Mi-am dus business-ul la un nivel serios.

Am cunoscut şi m-am înconjurat de oameni extraordinari.

M-am căsătorit.

Şi povestea continuă.

Ce e important pentru tine să reţii de aici este că toate astea le-am făcut aplicând aceeaşi metodă ca şi la început.

Dezvoltă-ţi personalitatea în funcţie de ce nevoi, visuri sau aspiraţii ai la un moment dat şi vei obţine tot ce îţi doreşti.

Scrie-mi un mesaj cu ce domeniu ai vrea să începi, ce suferinţe, nevoi sau visuri ai şi am să îţi răspund cu ce trăsături de personalitate cred eu că e nevoie să îţi dezvolţi.

O educaţie completă despre ritmul firesc al evoluţiei, despre domeniile cărora trebuie să le acorzi atenţie de-a lungul întregii vieţi, găseşti în cărţile mele, aici: http://personalitatealfa.com/carti/.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții