Cum sa devii bogat instant ( fara misto) – ep.4

In caz ca nu ai citit, episoadele 1, 2 si 3 sunt aici, aici si aici

Puterea mintii si a sufletului uman sunt niste centrale atomice pe care fiecare om le poseda insa multi dintre posesorii lor inca se chinuie sa aprinda focul frecand doua betze intre ele.

Poti sa te uiti la iahtul unui miliardar rus si sa plangi cand te uiti la bicicleta ta, fiind cuprins de o tristete mare din cauza faptului ca cineva are mai mult decat tine, cuprins de un sentiment de inferioritate.

Poti sa privesti la un om ce este in carje sau in caruciorul cu rotile si sa te lasi cuprins instant de un sentiment de recunostinta si bucurie pentru ca esti pe picioarele tale.

Sau poti sa depasesti comparatiile si sa intelegi ca sufletul tau este intr-o excursie de cunoastere de sine pe acest pamant, intelegand mersul lucrurilor din univers.

Totul depinde cat de mult ai curaj sa patrunzi adanc in tine pentru a-ti folosi puterea adevarata a mintii si a sufletului tau.

Pentru ca nu am fost invatati sa ne folosim aceasta putere a noastra, o putere foarte concreta si reala de transformare a realitatii dupa gandurile si realitatea pe care o construim mai intai in noi, traim ca niste saraci, bolnavi si blestemati ai sortii si ne-o meritam, pentru ca jignim fiecare atom din univers atunci cand ne victimizam in timp ce avem intreaga putere deja cu noi.

Suferinta nu va inceta niciodata pana cand mintea si sufletul nu sunt puse la treaba.

Iar in acest moment, majoritatea omenirii sufera de analfabetism mental, emotional, spiritual si energetic.

Sa incepem, asadar, alfabetizarea, invatand limbajul acestei puteri uriase, folosind-o pentru a ne transforma viata si apoi sa raspindim aceasta intelepciune straveche pentru  a face lumea aceasta un rai.

Hai sa ne schimbam perceptia

Bogatia este o chestiune de perceptie, in primul rand.

Bogatie materiala, spirituala, sufleteasca, mentala sau emotionala, toate sunt rodul perceptiei si al folosirii corecte a mintii noastre.

Lucrurile exterioare sunt irelevante.

Sa luam un exemplu: doi oameni sunt parasiti dupa 5 ani de relatie.

Unul se bucura de noua libertate, altul se spanzura pentru ca se simte singur pe lume, abandonat si fara speranta.

Acelasi eveniment exterior a declansat doua reactii total opuse in interior, datorita perceptiei individuale pe care fiecare o are asupra aceleasi povesti.

Un om care castiga un salar modest, muncind din greu zi de zi, sta intr-o duminica la masa cu familia si se gandeste ca in ciuda greutatilor mari intampinate, au razbit si azi toti sunt sanatosi si au perspective pentru viitor. Omul se simte recunoscator si bogat azi, cand soarele e pe cer si la viitor se intrevede speranta unei vieti mai bune.

Un alt om, a pierdut la bursa 98 de milioane de euro si a ramas cu niste maruntis de 2 milioane. Ar putea sa stea intr-o casa cu chirie de 3000 de euro pe luna timp de vreo 30 de ani si sa traiasca cu alti 3000 de euro cam in orice parte a lumii, tot atatia ani.

Destul timp sa iti refaci viata cum vor muschii tai.

Ar putea sa se trezeasca ani de zile la randul trezindu-se la ce ora vrea, mergand la cea mai scumpa terasa din oras si sa petreaca ore intregi citind ziarul fara grija zilei de maine, bucurandu-se de peisaj.

Si totusi, omul intra in depresie pentru cativa ani, pierde banii in incercari disperate de a reface averea, abuzeaza de alcool si droguri, e parasit de toti prietenii si iubita si ajunge intr-un iad al existentei sale, mort, bolnav sau ratacit pentru totdeauna in aceasta viata.

Un sarac ce a avut doar 2 milioane de euro.

Sunt convins ca stii oameni ce au mai putin si sunt mai fericiti decat altii care par ca au mai mult si totusi au o calitate a vietii proasta.

Pentru ca bogatia, ca si orice altceva in univers, nu este un lucru exterior, ci interior.

Iar cu percepetia noastra noi decidem in fiecare minut al existentei ce vrem sa fim!

Saraci sau bogati?

Depresivi sau entuziasti?

Bolnavi sau sanatosi?

Asta e iadul pe pamant. Sa poti alege sa fii bine si sa alegi sa fii rau. Ce pedeapsa mai mare poate exista decat cea pe care tu insuti o arunci asupra ta?

In vorbele lui Nietzsche: ”Iti iert tot raul ce mi l-ai facut, dar raul ce ti l-ai facut chiar tie, cum as putea pe acesta sa ti-l iert?”

In momentul in care iti dai seama ca poti face gimnastica cu propria ta minte si propriile emotii, realizezi ca te poti juca cu perspectiva si instant poti transforma esecul in victorie, suferinta in bucurie.

Arta de a pica tot timpul in picioare isi are originea exact in puterea perspectivei noastre.

Perspectiva noastra si convingerile, precum si emotiile asociate duc la schimbari in corp care produc la nivel celular chimia care va corespunde cu gandurile si emotiile noastre.

Frica si stresul au niste efecte pe care le stii prea bine, nu doar la nivelul corpului fizic si al actiunilor tale care duc la consecinte.

Entuziasmul si curajul, la fel, au emotii, actiuni si consecinte corespunzatoare.

Si intotdeauna, revenim la perspectiva si puterea noastra de a schimba instant ceea ce vedem in exterior, asumandu-ne o pozitie in interior, care este la libera noastra alegere.

”Ma fac pe mine bogat facandu-mi nevoile putine”.  – Henry David Thoreau

Inlocuind orice emotie de suferinta personala cu recunostinta, ne putem pune instantaneu in pozitia de abundenta, prosperitate si bogatie.

In momentele grele, gandeste-te la 3 lucruri pentru care esti recunoscator si vezi cum ti se schimba starea interioara.

Exista niste niveluri specifice ale bogatiei, prosperitatii si ale abundentei, care ne sunt accesibile pe masura ce facem munca interioara:

– primul nivel este cel al bogatiei materiale, financiare, care se obtine lucrand la capacitatea noastra de a oferi valoare prin produse, servicii, timp si eforturi

– al doilea nivel este al armoniei in relatiile interumane. Fie ca este reprezentata de relatii de cuplu, de prietenie sau afaceri, aceasta bogatie se obtine dezvoltand abilitati interioare ca si comunicarea, inteligenta emotionala, empatia.

– al treilea nivel este dat de dobandirea fortei interioare, a sentimentului de individualitate unica ce isi creeaza propria realitate prin propriile forte si aceasta capacitate creste prin dezvoltarea increderii in sine, a sentimentului de valoare personala, a unei personalitati alfa

– al patrulea nivel al bogatiei este dat de iubire, mai exact capacitatea de a darui neconditionat. Pe masura ce primele 3 niveluri sunt dezvoltate, apare firesc nevoia de a oferi celor din jur din bogatiile pe care noi deja le-am acumulat pe primele trepte ale dezvoltarii noastre. Generozitatea, compasiunea, altruismul sunt abilitatile interioare care fac posibila abundenta la acest nivel.

– al cincilea nivel de bogatie este dat de vocatie, de munca facuta cu iubirea de la nivelul patru, de exprimarea de sine care devine valoare pentru oamenii din jur. Munca interioara necesara pentru a accesa acest nivel este dobandirea maiestriei in domeniul in care suntem dotati natural sa excelam.

– al saselea nivel de bogatie este bogatia mentala, puterea mintii noastre, a gandurilor noastre. Acest nivel se acceseaza prin dezvoltarea capacitatilor interioare de concentrare, de materializare, de gandire creativa, de gandire pozitiva si imaginatie, constienti fiind ca gandurile sunt cele care definesc lumea vizibila si materiala.

– al saptelea nivel si cel mai inalt de abundenta este transcenderea corpului si a fiintei noastre individuale si conexiunea cu energia noastra de provenienta, accesarea fortei universului si a luminii. Acest nivel se atinge prin practica spirituala de depasire a straturilor care blocheaza conexiunea directa dintre sufletul nostru si locul lui de provenienta.

Orice ne uneste, ne duce spre rai.

Orice dezbina, ne duce spre iad.

Poti trece la un nou nivel de bogatie in viata ta doar cand simti ca traiesti in abundenta in nivelul pe care vrei sa il depasesti.

La care nivel lucrezi acum?

Nu ramane prizonier la un nivel si da-ti seama cand ai devenit bogat, cand simti ca ai deja destul si poti trece cu incredere la urmatorul.

Foarte multi oameni nu stiu cand sunt deja bogati si prosperi si continua sa depuna efort la un nivel la care deja abundenta este demult atinsa.

Treci la urmatorul nivel!

Altfel, se va instala lacomia, frica ca nu vei avea destul cand tu demult ai atins abundenta.

Cand ai destui bani ca sa poti sa te ocupi de relatiile cu cei din jur pentru a fi armonie, iubire, prietenie?

Cand ai destula validare sociala, respect si admiratie, incredere in sine ca sa poti merge pe calea ta fara sa te mai lasi definit de perceptia altora?

Cand ai castigat destule competitii ca sa poti sa cooperezi fara nevoia de a mai castiga tot tu si de a oferi si altora aceasta bucurie?

Cand ai destula bogatie in viata ta, materiala, emotionala si sufleteasca sa te poti trezi de dimineata astfel incat sa simti nevoia de a te darui cu iubire pe tine, munca ta si eforturile tale intregii societati si planetei tale?

Cand ai facut destule astfel incat sa poti face mintea sa taca si sa te odihnesti in minunata stare de ” a fi ” pur si simplu, fara sa mai faci vreun efort?

Cand ai evoluat atat de mult incat sa simti ca iti depasesti conditia, umanitatea si mortalitatea astfel incat sa atingi iluminarea si sa devii una cu energia universala?

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

20 de răspunsuri

  1. Uneori e mai usor sa strangi o avere fizica, in bani, decat sa faci pasul radical, si sa ITI MODIFICI PERCEPTIA asupra a ceea ce inseamna avere. Suntem sclavii credintelor disfunctionale, si refuzam sa renuntam la ele.

    1. Salut, foarte frumos ai punctat: „Suntem sclavii credintelor disfunctionale si refuzam sa renuntam la ele”
      Asa este.
      Foarte multe dintre credintele noastre ori sunt total gresite, ori eronate partial. Pera, faci o treaba extraordinara, te urmaresc de multa vreme.
      Unul dintre obiectivele mele este de a-mi castiga libertatea financiara. Nu vreau sa devin lacom, sa acumulez avere fara sens.
      Vreau doar sa fac bani din propria mea pasiune, din ceea ce imi place cu adevarat.
      Toate cele bune!

        1. Mă bucur,,,calm mondial,,!
          Eu habar n-am la ce nivel Dar cunosc foarte bine toate astea.
          .Dar m-ai distrat cu introd. ta foarte simplă ,,eu,,…sunt!
          Eu sunt Amalia Ioni e Facebook

  2. Eu sunt la nivelul 3 inca, dar muncesc cu drag si spor sa il ating pe urmatorul. Datorita seminarului de vocatie pe care l-ai tinut in Iasi, am reusit sa imi gasesc si eu calea pe care sa merg. Cartea despre „Cupidon” m-a ajutat sa imi vindec niste rani mai vechi pe care le-am avut in dragoste.
    Si uite asa am scapat de depresie. Multumesc pentru ca tii pe drumul cel bun, prin munca ta.

  3. Ce vrajala… 🙂 Da-mi mie cateva milioane si te asigur ca nu le pierd, depinde cine esti care persoana. E usor sa scrii, mai greu e sa faci lucrurile sa se intample. Bine ca sunt multi care preiau aceste sfaturi, desi unii sunt vai steaua lor. Tipic romanesc, ne lamentam si comentam pe aici, in loc sa vedem esenta. Realitatea este ca putini inteleg cu adevarat cum stau lucrurile. Hai ca am dur acum! 😛

    1. Hai ca ma distrasi cu expresia ,,ce vrăjeală,,!
      Daa…si ca,tipic romanesc,…ușor de zis,greu de făcut!
      Si tot este IMPORTANT să ne amintim mai des despre toate aceste concepte,in cazul in care ne erau cunoscute,anterior,iar dacă nu,macar să le cunoaștem!
      Te asigur că acest demers nu este in nici un caz, ,,Vrăjealăă,,…

  4. In toamna am vazut un film minunat. E un desen animat, Trolii. Tema filmului: Trolii sunt mega optimisti si stiu ca fericirea e in ei si nu in exterior si bergenii care sunt pesimisti si cred ca pot avea fericirea doar daca inghit un trol, adica cauta fericirea in exterior. In final cu ajutorul trolilor invata ca fericirea se afla in interiorul fiecaruia si acolo trebuie cautata, nu in exterior.Muzica faina, animatie si culori vesele, recomand, un film in primul rand pentru adulti si apoi, material didactic pentru invatat copilul. Ii multumesc fetitei mele de 5 ani pentru ca mi-a dat ocazia sa vad filmul acesta. Tot un film fain e Inside Out. Si pentru acest film tot fii-mea e responsabila. 🙂

  5. Da! Da!! Asta e Pera cu care am „crescut”! Nu te mai regaseam in ultimele articole dar acum sunt pe deplin satisfacuta de material. Mi-am luat notite ceea ce nu am facut de multicel cu vreo scriere de-a ta.

  6. sint chiorean din targu mures mi este foarte greu sa va spun ce viata am avut pina acum nu i as dorii la cel mai mare dusman .chiar daca sint casatorit n am avut parte de fericire realizari iubire etc in afara de un copil dar si acesta bolnav cu care ne chinuim .spunetimi si mie n am nici o realizare in viata n am nimic nici locuinta nici un fel de proprietate plus ca toti sintem bolnavi si traim din mila statului spunetimi si mie cum as mai putea schimba soarta vietii de a avea si eu cu familia sanatate 1 casa 1 masina 1 afacere si bani ca sa nu mai ducem lipsa lor niciodata vA astept un raspuns si va multumesc

  7. mi as dorii o viata moderata fara lipsuri materiale si sa invingem toate bolile pentru a avea sanatate de fier toti si sa avem cele necesare locuinta 1afacere 1autoturism si multi bani pentru a nu duce lipsa lor si nimic sa nu ne mai lipseasca .intrebarea este cum s ar putea obtine toate acestea.va multumesc si va astept un comentariu.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.