Cum sa-ti dai seama in 15 minute daca stai langa un invingator sau un invins

Fii atent la felul cum gândeşte, vorbeşte, acţionează şi se comportă, culege informaţii.

După 15 minute de dialog îţi poţi da seama cu cine stai de vorbă:

Cu un învingător?

Cu un luptător?

Cu un învins?

Cu un bogat?

Cu un sărac?

Vorbeşte despre pierderi, eşecuri, probleme?

Bârfe, ştiri mondene negative asupra cărora n-are niciun control?

Bârfeşte lumea, critică şi urmăreşte greşelile oamenilor?

Acuză pe ceilalţi, sistemul de eşecul lui?

Se vaită de părinţii, prietenii, colaboratorii săi incompetenţi, proşti, leneşi, nerecunoscători?

Are prejudecăţi vizavi de alte grupuri sociale, cum ar fi cei înstăriţi, de succes?

Vorbeşte despre sprijinul dat celorlalţi?

Investeşte în lucruri care-i aduc beneficii imediate?

Oamenii săraci îşi petrec viaţa vorbindu-i pe ceilalţi de rău, târându-i în mocirlă ca să se simtă ei importanţi, ştiai?

Oamenii săraci cheltuiesc bani şi energie pe lucruri care-i satisfac pe moment, pe recompense imediate, cum ar fi: maşini noi, accesorii, distracţii, vacanţe, ceasuri şi ţoale de firmă.

Mănâncă prost şi beau băuturi ieftine, nu fac sport, atârnă pe terase şi-n faţa televizorului.

Atribuie eşecul lor unei cauze externe, destin, ghinion, forţă străină necunoscută de ei.

Caută adrenalina în lucruri stupide, gen filme horror, droguri, ieşiri nocturne.

Răspund agresiv la orice fel de critică, nu ştiu să primească critici constructive.

Te-ai prins cu cine ai ieşit ultima oară?

Nu spera, n-o să se schimbe fiindcă tu eşti un înger de femeie, ori bărbat.

Îmbarcă-te într-o altă călătorie dacă vrei un om adevărat alături, se găsesc, nu te îngrijora.

 

O clipă de conversaţie cu un om îţi permite să vezi care-i sunt obiceiurile, plăcerile, să-i cunoşti mediul în care trăieşte şi profunzimea lecturii şi a trăirii.

Şi acum să vedem cum arată un luptător, un învingător:

Ei îşi povestesc călătoria vieţii.

Vorbesc despre oamenii care i-au ghidat şi inspirat.

Evenimentele pozitive ce le intră în viaţă.

Activităţi care-i motivează.

Planuri, obiective pe termen scurt şi lung.

Teorii, abilităţi dobândite de-a lungul timpului.

Strategii, idei de investiţii.

 

Investesc bani în acţiuni care în timp aduc valoare, nu caută să se îmbogăţească peste noapte cu un bilet la loto sau cu o tranzacţie imobiliară.

 

Au inteligenţă financiară, nu pun mâna pe bani şi îi sparg pe o maşină de lux sau pe-o vacanţă în Capri, bani de urgenţă, resurse pentru vremuri de recesiune. Acum e uşor să-i depistezi pe impostori.:-)

 

Au grijă de sănătatea lor, arată bine, fac sport, mănâncă organic, pun preţ pe ei şi îţi spun un secret, corpul nu minte, pe faţa şi trupul persoanei vezi toată istoria de viaţă, ce a trăit, cum a trăit şi ce şanse are în viitor. Doar priveşte, cunoaşte.

Îşi petrec timpul liber într-un mare stil, respectându-se, răsfăţându-se, iubind, dansând, bucurându-se de viaţă, că de asta îi zice timp liber.

 

Privesc eşecul ca pe o oportunitate de învăţare, nu ca pe o pedeapsă divină, din contră se folosesc de eşec ca să-şi testeze ideile inovatoare şi îndrăzneţe.

 

Adrenalina şi-o caută în provocări şi proiecte noi, nicidecum prin cazinouri şi cluburi de noapte.

 

Învaţă de la fiecare, nu se cred atotştiutori, chiar dacă şi-ar permite să creadă că ei au scris istoria, privesc critica fiind ceva constructiv.

 

Sunt foarte creativi şi asta fiindcă sunt liberi să gândească şi să se exprime.

Oamenii ăştia trăiesc, acţionează, pică, se ridică, dar niciodată cu mâna goală. E mai bine să te grăbeşti şi evident că o să te împiedici mai des decât unul care se mişcă încet, dar îţi cresc şansele să înveţi lecţii mai repede decât unul care se teme să iasă din casă ca nu cumva să piardă sau să i se fure ceva, cum ar fi “o idee strălucită.”

Măi oameni buni, cine credeţi că are nevoie de ideile voastre? 🙂

Dacă nu le implementezi, la ce folosesc, nu se înmulţesc peste noapte!

Am întâlnit o tipă care-şi ţine ideile pentru vremuri mai bune, pentru un timp când va fi pregătită să le susţină şi nu le discută cu nimeni de teamă că i-ar putea fi furate.

Mă doare pe mine să văd cum unii se mint şi se amăgesc că într-o zi vor face milioane de euro şi vor îmbătrâni pe o insulă decupată din peisaje biblice.

Wow!! Mâine va fi mai bine! Pe naiba, mâine va fi mai rău decât azi, fiindcă ziua ta n-are rod, nu lăsa nimic în urmă, ce faci cu viaţa ta omule?

Mi se întâmplă să văd cum toată lumea le ştie pe toate, “eu ştiu asta, nu-mi spui nimic nou. “Aşa-i, poate chiar nu-ţi aduc nimic nou în viaţă, dar te întreb de ce existenţa ta nu intră pe trambulina succesului, dacă tot le ştii pe toate? De ce te confrunţi cu aceleaşi probleme?

Fiindcă nu este îndeajuns să ştii, mai trebuie să şi aplici ce înveţi. De asta majoritatea citesc şi puţini aplică, informaţia pe care o ai nu are nicio valoare fără practică, banii nu prea valorează mare lucru. De-ai ştii câte “genii neînţelese” întâlnesc, care nu se murdăresc pe mâini cu inculţi, superficiali, inferiori capacităţii lor intelectuale.

Ce să zic, pe când ei mai încep un capitol al mai marilor filozofi, ceilalţi mai deschid un cont şi mai semnează un contract de milioane. De ce? Fiindcă informaţia, ideea strălucită ce-o au o implementează, n-o închid într-un sertar, de teamă că vor fi judecaţi, evaluaţi.

Şi mai sunt restul care se încăpăţânează să rămână proşti, care nu deschid nicio carte şi care se ascund de cei care au reuşit în viaţă, fiindcă le-a lăsat mama şi tata afaceri, bani, statut social sau fiindcă au furat de la stat, de la oameni din buzunar. Mă întreb dacă lor li s-ar arăta şansa asta, ce-ar face? Ar întoarce privirea? Mă îndoiesc din nou..:-)

Bunăstarea, prosperitatea e un rezultat al creşterii personale, al investiţiei în sine, al muncii asidue, dragii mei.

Investiţiile în educaţie, cultură, dezvoltare personală întotdeauna te răsplătesc.

Banii sunt un instrument ca să-ţi atingi obiective mai înalte şi să creezi o lume mai bună. Lumea trăieşte cu impresia greşită că oamenii cu bani se îmbarcă doar în călătorii personale pe iahturi scumpe. Greşit. Oamenii ăştia asigură locuri de muncă lumii, tu ce laşi în urma ta, ce dai înapoi vieţii?

De ce ai fost trimis pe pământ?

Întreabă-te: Cum să fac din viaţa mea o operă de artă?

 

Abordarea trebuie să fie centrată pe TINE dacă vrei să ai succes în viaţă şi să serveşti umanitatea. Ce pot eu să fac cu mine şi cu tot ce am dobândit până azi?

Temă de casă: Care-i planul tău de atac?

 

Afirmaţia-Afirmaţii scurte, precise, rapide – “Vreau să, mă angajez să, decid să…”, porneşte motorul acţiunii, nu e timp de pierdut. Nu aştepta să devii mai bun, acum eşti cum trebuie să fii şi o să devii mai bun cu experimentarea, în niciun caz cu aşteptarea.

Repetiţia-Napoleon zicea că nu există decât un singur procedeu retoric serios: repetiţia.

Dacă vrei să te convingi pe tine de un lucru, să-ţi schimbi un obicei, să influenţezi un eveniment, n-ai decât să repeţi acţiunea, până ce-ţi intră în sânge ţie şi lumii.

Contagiunea-Lasă-te contagiat de idei superioare, de oameni care au reuşit deja.

Inteligenţa este cea care dirijează lumea, însuşeşte-ţi ideile lor superioare, paşii lor acţiune şi o să ajungi la rândul tău să răspândeşti mulţimii ideile şi filozofia ta de succes.

Deci afirmaţia, repetiţia, contagiunea îţi transformă viaţa, te aruncă pe trambulina succesului dorit.

O să includ cei trei pioni într-un exerciţiu de vizualizare- transformare.

Pregătiţi?

Bun.

De ce ai nevoie ca să faci exerciţiul? Cum faci exerciţiul? Cât timp îl faci?

De un loc liniştit, de 15-20 minute, de o imagine de succes cu tine (ce-ţi doreşti cel mai tare) şi de o formulă magică puternică (care te motivează).

Timp de 40 de zile îţi sugerez să te ţii de program, miracole nu există, aşa că te invit că o dată, de două ori pe zi să faci acest exerciţiu care o să te ajute să-ţi mişti energia spre scopul tău măreţ. Ne-am înţeles?

Aşază-te confortabil, de preferinţă într-un loc unde te simţi bine şi unde nu poţi fi deranjat de nimeni, închide ochii, inspiră adânc, relaxează-te cu fiecare inspiraţie şi expiraţie.

Te simţi din ce în ce mai relaxat, respiraţia te ajută să te interiorizezi şi să te ocupi de tine, te simţi din ce în ce mai relaxat.

Începe să numeri descrescător de la 100 la unu, în ritmul tău, 100, 99, 98, 97…..şi când ajungi la unu, pe ecranul tău mental te invit să proiectezi scena ta de succes, imaginează-te aşa cum vrei să fii – creează imaginea ta de succes.

După ce ai fotografiat-o, mirosit-o, auzit-o, simţit-o foarte bine, după ce ţi-a rămas întipărită în fiecare celulă a corpului tău, părăseşte scena încet. Îndreaptă-te către respiraţie şi o numărătoare crescătoare de la unu la cinci, unu, doi şi când ajungi la 3 repetă formula magică care te ajută să te activezi, cum ar fi: ”În fiecare zi, din toate punctele de vedere, mă simt din ce în ce mai bine”, tu poţi să-ţi personalizezi formularea cu ingredientele de care ai nevoie, mă simt din ce în ce mai încrezătoare în mine, curajoasă, înţeleaptă, etc. După ce ai repetat formula la trei, continuă numărătoarea activantă, patru şi la cinci deschide ochii şi spune-ţi: “Sunt complet treaz, mă simt mai bine decât înainte şi din ce în ce mai bine cu fiecare zi care trece.”

Cum te simţi? Întinde-te te rog, zâmbeşte-mi şi visează puţin şi cu ochii deschişi.

În zilele ce urmează te rog să fii atent, citeşte semnele, culege coincidenţele din viaţa ta, ele îţi vor ghida paşii spre scopul tău, spre oamenii potriviţi, spre succesul dorit şi mult visat.

Succese şi iubire!

Pe curând, Andreea Papp

 

Cartea a Personalitate alfa – descopera comoara ascunsa din tine este un manual pentru dezvoltarea personalitatii. Cu teste de evaluare, cu pasi de actiune, exercitii si multa psihologie intr-un limbaj usor de inteles, acesta carte este cel mai bun material despre dezvoltarea personalitatii si a potentialului tau pe care ai sa il gasesti in acest moment in Romania.

Mai mult, poti sa obtii cartea tiparita  Personalitate alfa plus 6 bonusuri

3 carti audio:

1. " Personalitate alfa si seductia pentru barbati"

2.  " Femeia alfa, atractia sexuala si iubirea"

3. "Ritualul de imperechere la oameni – psihologie
evolutionista"

si 3 materiale pdf:

1. Moartea motivaţiei tale şi renaşterea ei

2. Cum să fii lider în haita ta

3. Cum să trezeşti războinicul sau amazoana din tine

Doar aceste bonusurile valoreaza 200 de ron iar cartea tiparita 100.  Tu poti avea cartea tiparita plus toate 6 bonusuri,  materiale in valoare de 300 de ron la 105 ron ( cu toate taxele incluse)

Afla mai multe si comanda aici: http://www.personalitatealfa.com/blog/comanda-cartea-personalitate-alfa/

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

29 de răspunsuri

 1. Te felicit pentru articol, Andreea. Mi se pare bine scris si motivational. Chiar de azi incep exercitiul propus de tine.

 2. E ok articolul,dar ai cam exagerat cu cateva chestii.
  "Caută adrenalina în lucruri stupide, gen filme horror, droguri, ieşiri nocturne." – ce vezi tu rau in iesirile nocturne? hai sa avem toti un stil de viata standard si calculat,sa ne culcam la ore fixe si sa fim cetateni model ; in plus,oamenii bogati(nu neaparat invingatori) "practica" mai des chestiile astea decat cei saraci
  "Oamenii ăştia asigură locuri de muncă lumii" =))))) serios? hai sa le ridicam statui . ce ar trebui fiecare sa faca e sa incerce sa reuseasca pe cont propriu , sa lucreze ,vorba aia, pentru ei insisi,nu pentru jegosii astia pe care ii ridici in slavi

 3. Da…interesant articolul scris…numai ca partea cu "iesiriile nocturne" nu mi-a prea placut…este probabil mai mult din perspectiva ta…dar fiecare om are stilul lui de viata…poate altii chiar gasesc cheia succsului in chestia asta si nu trebuie condamnati sau inclusi intr-o oarecare categorie…in rest te felicit pt restul articolului;)

 4. Ai dreptate in ceea ce spui. Ar trebui printat articolul asta, multiplicat in 22 mil exemplare si trimis la fiecare roman in parte.

 5. ideile sunt vechi si preluate din numeroase carti, nu este nimic original, poate doar compilarea si vocabularul mai liber. nu este rau deloc pentru o compilatie a acelorasi lucruri care se tot scriu de vreao 5000 de ani incoace. Poate formula adoptata aici o sa ajunga la cat mai multi romani poate si de dragul masurilor scriitoarei:) felicitari.

 6. copil fiind am trit cu niste conceptii foarte dure in ceea ce priveste personalitatea omului si autocontrolul.
  eram invatat ca depind de altul
  abia acum incep sa inteleg, si-s foarte bucuros ca am inca viata inaite
  MULTUMIM MULT !

 7. mai las-o usor cu yoga, vizualizarile si alte mecanisme de astea superficiale.
  au facut prea multe victime deja aceste tehnici.
  nu exista inlocuitor pt vointa si credinta. iar vizualizarea daca ajuta – ajuta ca pas intermediar…. deci ai grija in ce arunci oamenii…
  stiu ca esti tanar si bine intentionat. de altfel iti apreciez contributia – inclusiv din acest articol.
  iti recomand o carte geniala: Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie.
  cu apreciere.

 8. Fara suparare, dar se vede ca vorbesti din carti si din filme. Nu poti generaliza asa… ca oamenii de succes sunt buni si ca foar oamenii rai nu au succes.
  Viata e mult, mult mai complicata de ce ai scris tu aici.

 9. Bine scris draga Andreea-se *vad* multe acumulari in ..tânara ta existenta …se mai vede ca ai cam parcurs multe despre Legea Atractiei…,dar ea se aplica pt fiecare diferit in fct. de nivelul de CONSTIINTA si CONSTIENTA a ajuns respectivul(a)..poate sa stea el 100 de zile sa mentalizeze ..TOATE âi vor *veni*corespunzator ..*vibratiei* la care calibreaza…*cu ce masura dai cu aia primesti*…ATITUDINEA naste ALTITUDINEA vietii=si e valabil in orice domeniu al ei…chiar si in afectiv…si mai e si *programul* cu care..*vii* pe Terra…Mult succes..tuturor

 10. Mesaj pt toata lumea:
  -va sfatuiesc sa va uitati la filmul "The Secret" (Secretul) sau sa cititi cartea cu acelasi nume ….., o sa vedeti multe asemanari cu acest articol…,
  pe curand…
  – eu personal practic o metoda asemanatoare, doar ca o aplic seara, inainte de culcare,… imi vizualizez in minte telurile pe care vreau sa le ating si pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a mi-le duce pana la capat, …. pana ajung sa le simt…miros…auzi..(totul e doar in mintea mea)….etc, sper ca ati prins ideea !!!!
  Nota: -pana acum mi s-au realizat toate telurile pe care mi l-ea propus pe termen mediu si scurt…., a mai ramas doar unul… pe termen lung, dar e si acesta in curs de finalizare !!
  – Va doresc la toti mult succes in indeplinirea viselor…!!!!
  Alex (ingineru')

 11. Ceau?
  Procesul de relaxare cum se realizeaza si cu ce se incepe?
  Stiu raspunsul vreau sa`l aud si din guritza voastra!
  Doarece eram in liceu si majoritatea imi zeceau mergi relaxat! habar nu aveam la ce se refera!
  Ma intreb peste 4, 2 ani ce se va mai inventa, astfel incat sa se vand materialele de dezvoltare personala.
  Faza cu subliminalul, e prastie, increderea mea e la acelasi nivel, acum a aparut chestia cu imaginatia,… cum ca te conectezi la o forta misterioasa, numita puterea sau legile universului care lucra pentru tine!
  Cred ca functioneaza doar gandirea pozitiva, optimismul.
  Aceasta metoda de imaginatie a sucesului privind propia persoana ne ajuta sa devenim o persoana mai pozitive in gandire???
  Am inteles ca oameni de succes au visuri!
  Dar din cate am inteles nu se streseaza cum cand unde visul sa fie realizat!
  Am avut 2 situatii in care imaginile mau ajutat, o situatie cand imaginea mia venit din reflex, si mia salvat viata. Iar a al douile eveniment, eram intr`o situatie deloc placuta, nu doream sa dau inapoi, asa ca m`am gandit cum sa scap cat mai usor din situaie, asa ca am vizualizat ce am de facut, am mers pe acest drum m`am gandit sa dau inapoi, dar am zis nu imi pun in aplicare gandirea, si rezultatul a fost peste asteptari!
  Pa!

 12. E bun articolul… s-ar putea face unele adaugiri, dar ar dura prea mult 🙂 In principiu, trebuie sa fii un om activ in directia visurilor tale, sa ai incredere si sa fii perseverent. In afara de filmul "The secret", mai sunt cateva foarte bune cu tematica asemanatoare: "Gardienii destinului", "Angel-A" si "Conversations with God" – filmul , nu cartile.
  Spor in toate!

 13. pffffff………
  viata e mult mai frumoasa daca stii sa o traiesti!
  nu cu reguli stupide,si tipare rescrise de mii si mii de ori de-a lungul timpului.
  p.s. nu am avut rabdarea sa-ti citesc articolul pt simplul fapt ca era previzibil finalul

 14. Exercitiul asta e si Biblic..40 zile..cam atat tine o rugaciune miraculosa in genunchi cu lumanaea in mana ca sa ti se indelineasca o doritna adresata lui D-zeu..si un Hipnoza cu autosugestiile care vrei sa ti le alegi sa iti faca viata mai frumosa.Viata nu o sa i se faca mai buna..doar perspectiva o sa-ti fie alta..si ai sanse 50% 50% sa mearga bine/sa nu,chestia asta.E o pastila de Placebo..dar o data ce stii asta..nu stiu in ce masura isi mai face efectul:)).

 15. Andreea, ar fi multe de spus, dar scriu atat:
  Reusita in viata nu se traduce numai in bani – de altfel, adoptarea unei atitudini de acumulare excesiva abrutizeaza si strica sistemul de valori morale.
  Unde lasi tu loc pentru valorile feminine?
  Lumea nu se invarte numai datorita valorilor masculine (dominatie, cucerire etc). Leadership-ul nu inseamna numai conducere, inseamna si transmiterea luminii din om in om.
  Cum ar fi sa nu ne concetram numai pe iubirea reusitei, ci sa ne mai gandim si la reusita iubirii (de oameni, de comunitate, de familie, de ce are viata frumos)?

 16. One more thing: ideile si reusita nu se traduc numai in bani. 😉
  Ideile se traduc si in cresterea copiilor si formarea oamenilor, in schimbarea vietii lor in mai bine.
  Aceste diferente nu sunt lipsite de valoare pentru ca nu se traduc in cifrele dintr-un extras de cont.
  Filozoful si omul de cultura, ganditorii isi au rolul lor.
  Este fascinant cum uita cel care deschide conturi ca reusita lui se datoreaza tuturor celor care se ocupa de acele detalii ale vietii lui pentru care el este prea ocupat sa le gestioneze sau cu care nu are chef sa fie deranjat. Dar de care are nevoie pentru a trai. Reusita fiecaruia se datoreaza intregii comunitati din care face parte.
  Altfel ar trebui sa munceasca pamantul pentru a se hrani (ori sa descarce el tirul cu alimente la hypermarket :)), sa planteze si sa taie copaci pentru a se incalzi, sa petreaca mai mult timp cu copiii sai pentru a si-i creste samd.
  Cauta sa vorbesti cu oameni batrani, din sate uitate de lume – sa iti vorbeasca ei despre reusita, pragmatism si valoare 😉

 17. Iti pui prea putin intrebari. Ai prea multe raspunsuri.
  Prea facil, prea predictibil.
  Adevarul nu este comercial.
  Challenge yourself more 😉

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.