Esti o persoana capabila sa plateasca pretul?

Acesta este al treilea pas in descoperirea si valorificarea talentelor ascunse

Primul pas e aici:  http://www.personalitatealfa.com/blog/cum-sa-iti-descoperi-si-valorifici-talentele-ascunse/

Pasul 2 il ai aici: http://www.personalitatealfa.com/blog/pasul-2-in-descoperirea-si-valorificarea-talentelor-%E2%80%93-starea-de-flux-sau-cum-sa-te-simti-cand-faci-ceea-ce-iti-place/

Cand spun o viata libera spun o viata lipsita de griji financiare, implinita din punct de vedere al relatiilor intime si a sexualitatii, o sanatate buna care sa te ajute sa te bucuri de aceasta viata libera, o viata sociala de familie exact asa cum iti doresti.

Unii oameni se nasc din familii cu destui bani ca sa nu isi faca griji pentru inca 3 generatii.

Unii oameni se nasc foarte frumosi fizic si ajung sa aiba o viata usoara datorita faptului ca natura a fost darnica cu ei.

Unii oameni se afla pur si simplu la locul potrivit, in momentul potrivit si soarta le pune pe tava o viata implinita si fericita.

Dar cu ramane cu noi, restul?

Exista o cale.

Nu e usoara si dureaza ceva timp.

Insa e o cale sigura spre o viata implinita si libera.

Am vorbit de primii 2 pasi in descoperirea talentelor ascunse si valorificarea lor.

Primul era despre cautare, cum anume iti descoperi vocatia.

Al doilea pas era starea de flux, sau cum trebuie sa te simti in momentul in care faci ceea ce iti place.

Acum sa presupunem ca stii ce iti place, te simti bine facand ce iti place dar te intrebi:" CUM pot eu sa fac ce imi place si sa obtin tot cea ce vreau in viata."

Ei bine, pasul 3 in descoperirea si valorificarea talentelor ascunse este dezvoltarea abilitatilor.

Odata ce descoperi ca ai un talent intr-un anumit domeniu, ca faci cu pasiune acea activitate, e timpul sa iti dezvolti abilitatile.

Povestea mea

Eu mi-am descoperit la 22 de ani dragostea pentru psihologie. Imagineaza-ti ca la 22 de ani HABAR NU AVEAM ce e aia psihologie si cu ce se mananca.

In clasa a-11-a facusem psihologie. Era un manual nasol, cu lectii despre gandire, memorie, perceptie, senzatie, etc. Era mai mult o anatomie a creierului decat psihologie. Termeni grei, materie nefolositoare, din punctul meu de vedere. Cred ca am avut media 7 sau 8.

La 22 de ani, cand descoperem seductia si doream sa devin bun in acest domeniu pentru a-mi rezolva problemele sentimentale, am inceput sa citesc si sa aplic tot ce imi pica sub ochi.

Impins de nevoie, de suferinta si de dorinta arzatoare de a intelege odata femeile si de a avea succes cu ele, succes inseamnand de la sex pana la relatii implinite de lunga durata, am stat o vara intreaga citind minim 4 ore pe zi carti sau privind workshopuri inregistrate, luand notite si apoi aplicand in FIECARE ZI pe strada ceea ce citeam.

Vreau sa iti spun ca in viata mea nu am studiat o materie mai bine decat seductia. Era vara si eu invatam.  Nu eram platit, nu aveam beneficii imediate, era un proces lung si anevoios plin de esecuri care mi-au tabacit pielea insa la capat de drum, dupa 6 luni, “ seduceam” o tanara functionara de la un oficiu postal. O seduceam ca la carte, dupa toate regulile seductiei. La a doua intalnire eram in pat si ea era foarte atrasa de mine, lucru care nu mi se mai intamplase niciodata.

In acel moment mi-am dat seama ca vocatia mea in viata este psihologia. Daca poti sa citesti si sa te educi, sa folosesti puterea mintii pentru a-ti dezvolta astfel de abilitati si apoi sa ai rezultate peste asteptari, nu exista obstacol care sa iti stea in cale. Atunci am stiut ca toata viata voi studia psihologia ca sa imi rezolv problemele mele si apoi sa ii invat si pe altii cum sa o faca.

Lectia 1 in dezvoltarea abilitatilor. : Motivatia trebuie sa fie interna si puternica. Trebuie sa fie un domeniu al suferintei in viata ta ca sa te apuci de treaba. Eu ajunsesem la 22 de ani sa sufar enorm, din cauza dezamagirilor sentimentale si eram determinat sa fac orice e nevoie sa rezolv aceasta problema. Daca nu suferi destul nu esti motivata destul sa muncesti si sa pastrezi un ritm de lucru care sa iti aduca rezultatele dorite.

Lectia 2 in dezvoltarea abilitatilor: Esecurile fac parte din procesul de invatare si ele trebuiesc imbratisate. Ce ma faceam daca mergeam la o fata pe strada, incercam sa incep o conversatie si ea ma respingea brutal, asa cum se si intampla uneori si apoi de rusine nu mai ieseam din casa? Nu mi-ar fi luat 6 luni sa invat bazele seductiei , mi-ar fi luat poate 60 de ani, cand nu mi-ar mai fi folosit. Am reusit sa fac o schimbare uriasa in viata mea doar pentru ca abordam zilnic 4-5 fete iar cand eram refuzat incercam sa gasesc un tipar, de ce anume eram refuzat ca sa pot sa repar acea greseala.

Asadar, in procesul de dezvoltare a abilitatilor exista ceea ce se cheama “ curba de invatare” , care ne spune ca perfomanta atinsa intr-un domeniu este legata direct de numarul de incercari pe care le faci.

Daca nu faci incercari din cauza esecurilor, adio curba de invatare. Stagnezi, ramai pe loc. Nu evoluezi deloc. In curba de invatare, incepi greu, apoi te dezvolti rapid si puternic iar apoi incepi sa stagnezi si sa intri in ceea ce se cheama " platou" al evolutiei. Cel mai important lucru de retinut e ca progresul si perfomanta depind de numarul de incercari.

De acum incolo, cand te plangi ca ceva nu merge bine in viata ta, intreaba-te:" De cate  ori  am incercat?". Orice numar iti da, iti spun ca nu ai incercat destul. Mai incearca.

Lectia 3 in dezvoltarea abilitatilor: Trebuie sa te educi intre 2-si 4 ore pe zi MINIM in domeniul ales de tine, timp de 4 ani ca sa devii bun si 10 ani ca sa devii expert, sa faci parte din elita acelui domeniu. Ca sa pot face acest lucru, stiind ca este un proces care dureaza ani de zile, sa devin bun in psihologie si sa imi dezvolt la maxim potentialul si pasiunea, am decis sa merg la facultatea de psihologie. Nu pentru ca nu as fi putut sa invat singur sau pentru diploma, ci ca sa fiu obligat sa petrec cateva ore pe zi intr-un mediu in care se studiaza psihologia.

Lectia 4 in dezvoltarea abilitatilor: Daca ramai suficient de mult pe drumul tau, apar alti nebuni ca tine cu care faci echipa:

Asadar, am mers la facultatea de psihologie nu pentru diploma sau pentru ca nu puteam sa ma educ singur ci ca:

–           sa vad care este nivelul psihologiei in Romania si eventual sa cunosc cativa profesori de la care sa “ fur meserie”

–          Sa intalnesc colegi nebuni ca mine care vor sa schimbe lumea

Am intalnit o singura profesoara care m-a dat pe spate. Anca Munteanu, decanul facultatii, care isi seducea audienta prin felul in care vorbea. Erau atat de faine cursurile incat as fi platit bilet sa stau acolo asa cum platesc cand merg la film la Cinema City. Este modelul meu in ceea ce inseamna educator si incurajarile ei au contat enorm pentru mine. Ma emotionez de fiecare data cand ma gandesc ce am simtit cand mi-a scris cuvantul inainte la prima editie a primei mele carti, Personalitate alfa. Am simtit ca nu ma poate opri nimic.

La punctul 2 am intalnit 2 fete. Andreea Papp si Florina Nicola. Ghici ce fac  ele acum? Exact, fac echipa cu mine.

Andreea Papp – www.stilultau.com

Florina Nicola – www.creativitatea.com

Lectia 5 in dezvoltarea abilitatilor: Oricat de mult te educi singur, vine un moment cand nu mai poti evolua. Atunci, singura cale de a incepe sa inveti si sa evoluezi de 10 ori mai mult este sa ii educi pe altii. Tot ce am descoperit si m-a ajutat pe mine in psihologie, gasesti pe acest site, Personalitate alfa. Ascultand oamenii si punctele lor de vedere mi se deschid zeci si sute de perspective pe care nu le-as fi avut niciodata singur. Pot sa invat si sa evoluez enorm cu ajutorul acestei comunitati. Cei care imi cunosc munca, stiu ca tot ceea ce am invatat in seductie este pe www.artaseductiei.ro si in cartea Arta seductiei. In tot ceea ce am facut, la un moment dat a trebuit sa incep sa ii invat si pe altii ca sa pot si eu invata mai mult si mai bine. Afland problemele cu care se confrunta alti oameni  eram obligat sa cercetez si sa invat lucruri de care poate eu personal nu aveam nevoie insa au cantarit enorm in calitatea mea de psiholog.

Lectia 6 in dezvoltarea abilitatilor: Odata ce ti-ai facut temele, iti descoperi vocatia, faci ceea ce iti place cu pasiune si iti dezvolti abilitatile, incepi sa ai succes in viata. Am inceput sa fac bani vanzand carti, facand evenimente, seminare, bootcmap-uri. Mi-am gasit actuala iubita. Toate lucrurile au inceput sa mearga spre bine de pe la 27 de ani.

Totusi, de la 22 la 27, in cea mai frumoasa perioada a tineretii, eu am fost sclavul pasiunii mele pentru psihologie. Nu am avut bani, nu am avut relatii. Am muncit zilnic, uneori stand singur zile la rand in casa, in fata calculatorului, citind, studiind, dezvoltandu-mi abilitati. Pot sa numar pe degete de cate ori am mers in excursii sau de cate ori am iesit in club. Dar faceam ce era cel mai important:  Imi traiam pasiunea

Lectia 7 in dezvoltarea abilitatilor: In artele martiale, centura alba inseamna ca esti incepator. In viata si in dezvoltarea abilitatilor vor fi moment cand senin si cu sufletul impacat va trebui sa o iei de la capat si sa iti pui centura alba, de ucenic, de incepator.

Trebuia sa dovedesc ca mi-am invatat lectiile si sa imi dovedesc mie ca acest sistem, de dezvoltare a abilitatilor, care functioneaza in seductie si psihologie, poate fi aplicat in orice domeniu. Asa ca m-am decis sa incep o afacere cu psihologia. Si am inceput din nou cu educatia, cititul, experimentatul si CURBA DE INVATARE, cu esecurile ei.

Lectia 1: Motivatia era extrem de puternica pentru ca ma saturasem sa fiu sarac si stiam ca am nevoie de liniste financiara ca sa pot sa muncesc sa fac lumea mai buna.

Lectia 2: Esecurile. Cand mi-am lansat prima carte a fost un esec total. A durat ani de zile pana sa fiu capabil sa am un site calumea. Mi-am scos carti la tipografii si aveam datorii pentru ca suprestimasem cate carti vand. Am avut asocieri care au esuat. In toate etapele am suferit esecuri insa stiam ca fac parte din curba de invatare.

Lectia 3: Intre 2-si 4 ore zilnic citeam despre marketing, afaceri online si aplicam tot ce mi se parea interesant si m-ar putea ajuta.

Lectia 4 : Dupa ce am ramas destul de mult in acest domeniu am intalnit nebuni ca mine cu care m-am asociat si astfel a luat nastere Stepout media, firma mea actuala. Deasemenea lucrez in regim de parteneriat cu inca 15 oameni, toti din acest domeniu al dezvoltarii personale.

Lectia 5: Ca sa inveti si mai mult, trebuie sa incepi sa ii inveti pe altii. In saptamanile ce vin planuiesc sa creez o comunitate, cu site si forum in care sa pun toate lectiile invatate legate de afaceri si in special afaceri online.

Apoi vor urma lectiile 6 si 7.

In incheire vreau sa iti spun ca acest sitem functioneaza. Nu este pilula magica sau calea usoara dar este o cale care functioneaza sigur. Daca nu esti o persoana dispusa sa se inhame la acest gen de munca, probabil nu suferi destul. Cand vei suferi destul din cauza iubirii, a lipsei banilor, a lipsei de libertate sau orice alt fel de suferinta, atunci vei intelege.

Scrie-mi te rog intr-un coment cum ti se pare acest al treilea pas in descoperirea si valorificarea talentelor ascunse si in ce domeniu ti-ar place sa iti dezvolti abilitatile, sa devii numarul unu. Si mai ales vreau sa stiu daca esti o persoana dispusa sa plateasca pretul!

Cu respect,

Pera Novacovici

Cartea Personalitate alfa – descopera comoara ascunsa din tine o poti  comanda acum: Personalitate alfa – descopera comoara ascunsa din tine

Am lansat oficial editia a-7-a a Bootcamp-ului Personalitate alfa – Puterea ta interioara ( cu rafting si aquapark) despre care poti sa citesti aici: http://www.personalitatealfa.com/blog/bootcamp-7-personalitate-alfa-puterea-ta-interioara-rafting-si-aquapark/

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

53 de răspunsuri

  1. Buna Pera,
    Mi se pare foarte interesant ceea ce ai scris in acest articol. Eu sunt inca in cautarea vocatiei mele si cel mia mult imi place sa citesc despre dezvoltare personal, cum sa-mi imbunatatesc abilitatile in acest domeniu. Cea mai mare suferinta a mea este din cauza iubirii, nu reusesc sa-mi dau seama ce anume m-a marcat in copilaria mea si sa trec peste pt ca intotdeauna fug de prea mukta implicare si poate la un nivel mai adanc cred ca nu merit atat iubire. Ce imi recomanzi sa citesc sau sa fac in situatia asta?
    Multumesc mult
    Roxana

  2. E un sistem pe care l-am intuit si eu acum ceva timp, despre care am inceput apoi sa aud sau sa citesc tot mai des si pe care il pun in practica, zilnic.
    Si sunt foarte increzatoare ca este si cel mai sigur drum catre destinatia mea: sa fiu CEA care-mi doresc sa devin!

  3. Buna ziua,Pera!Ar trebui sa o citez pe Lali, pt ca ma regasesc in comentariul ei, insa, pe langa asta, voi mai face mici completari. Fiecare dintre noi avem, teoretic, o vocatie, un lucru pe care l-am face cel mai bine, cu daruire completa, iar vocatia mea ar fi fost aceea de dascal, sau, mai precis, mi-ar fi placut sa fiu profesor de matematica. Viata insa a vrut alfel, si nu regret nimic din alegerile facute, pt ca mai tarziu, chiar daca am alta meserie, am lucrat si cu copiii, i-am invatat, in particular, ceea ce mi-a placut mie cel mai mult! In general imi place sa fac bine oamenilor, sa simt ca prin insasi existenta mea ii ajut, fie si cu un sfat, cu o parere, poate unde si raul dar si binele vin tot de la oameni! Descoperirea site-ului tau mi-a deschis noi perspective, noi orizonturi, chiar la varsta pe care o am, pt ca poti invata oricand, si oricat ai fi de „invatat”, cine spune ca le stie pe toate, greseste amarnic! In rest…fiecare mesaj al celor de pe forum, fiecare persoana „cunoscuta” isi pun amprenta asupra mea, si simt asta prin modul deja diferit in care ma manifest de cateva zile! Ma simt mai libera, descatusata parca din chigile interioare, mai motivata sa lupt! Pt ce? Nu stiu…poate pt mine!

  4. Ma sa stiu ca eu sufar si stiu ca nu sufar destul dar cat dracu sa mai sufar incat sa pot trece de toate greutatile si sa incep sa ma schimb radical fara ca cineva sau ceva sa-mi mai poata sta in cale. Am 18 ani si eu din pacate fara sa ma intreb cine e de vina ca nu are rost, simt ca am cea mai mica influenta asupra vietii mele:| trist dar adevarat…o realitate care ma umple de goluri si de un gust amar. Deocamdata nu pot face mare lucru dar astept sa termin liceul si sa intru la faculta care vreau ca ai mei sa ma mute in chirie si sa pot sa devin barbat fiindca asta e scopul meu „suprem”(acum)
    Pasiunile mele:muzica
    de aceea vreau sa ma fac dj, mc, compozitor , sa compun negative, chiar versuri(versuri deja compun ca sa ma descarc din cand in cand)
    vreau sa ajung impresar-manager/impresar artistic bineintles…vreau sa iasa artisti buni si de calitate din mana mea…vreau sa iasa muzica buna cu ajutorul meu…sa fiu un entertainer…nici macar nu-s sigur dc scriu aici…desi ma gandesc de mai bn de jumate de an
    De cateva luni nu ma mai intereseaza sa ma duc la psihologie(oricum nu am medie) dar simt ca nu mai vreau sa ajut lumea…ce sa ajut? lumea asta care m-a futut pe mine ani de zile?! si numai eu stiu ce ganduri negre au starnit in mine:-j (cand m-a intereseat psihologia aveam si pasiunea cu muzica…acum doar asta mai mi-a ramas…nu stiu ce sa zic! Cu toate astea inca imi mai place stiinta asta dar o tin doar pentru mine) 🙂
    poate ca m-am trezit la realitate dar cert este ca personalitatea mea scimbatoare imi joaca feste si mi-a jucat dintotdeauna
    in rest…
    mai vreau sa fac si altcceva in viata inafara de distractie si familie si grupuri sociale si chiar si bani, dar n-are rost sa ma mai lungesc ca si asa m-am lungit destul:)

  5. buna ziua,
    … de foarte putine ori fac comentarii la cele ce citesc.de obicei citesc si imi formez un pdv personal, dar din lipsa …de timp nu fac comentarii scrise. uite materialul acesta chiar m-a impresionat…ma regasesc , imi dezvolt'' abilitatile'' intr-un domeniu cu care nu am avut nici o tangenta. oldsitting , asistarea varstnicilor la domiciliu. sunt prof de cult civica, toate scolile pe care le-am urmat pana la nivel universitar au fost sc de arta….sunt , sau mai bine zis am fost o visatoare, o idealista. pana anul trecut ma zbateam realmente fara sa am nici o satisfactie…..viata mea s-a schimbat dramatic cand fiica mea a fost admisa la o universitate in danemarca unde studiaza arhitectura..sotul meu s-a imbolnavit foarte grav, eram la pamant fara nici un fel de mijloace financiare sa o pot sustine in proiectul ei…aproape singura la 44 de ani.am ales sa plec in vara anului trecut in sua..am lucrat in doua case de batrani unde castigam 2500 $/luna….de la 1500 lei salariul de dascal era un salt calitativ. imi place sa lucrez cu oamenii, fie copii , fie adulti sau batrani….sunt extrem de sociala, si am inceput sa nu mai ma orientez pe mijloace, ma las ghidata de scopuri.
    nu aici este sfarsitul… in dec 2009 sotul meu moare, nu pot sa vin …pt ca nu ma mai puteam intoarce, grea incercare….a fost momentul ala in care eram nu la pamant , ci in cea mai joasa groapa..fica mea la un capat , eu la altul..el mort…numai eu stiu cate nopti acolo departe am plans ore si ore in sir m-am intrebat de milioane de ori de ce eu? de ce mie?..incet ,incet, singura am incercat sa ma motivez, sa-mi impun o anumita disciplina, sa-mi fixez targeturi , sa-mi stabilesc obiective. m-am intors acasa am invatat extrem de multe acolo…….ma straduiesc sa aplic si sa adaptez aici , culmea se pare ca functioneaza….ma descurc sa o sustin finaciar pe fiica mea, sa platec bancile, etc. este o intrebare pe care mi-o pun ori de cate ori cand ceva pare prea dificil:'' oare pot sa fac asta?'' si tot eu imi raspund: '' pai sigur ca pot ,ca daca nu ,cine as mai fi eu in fatza mea'' …….va doresc numai bine, va urmaresc cu mare atentie si trebuie sa recunosc ca mi-ati fost de un real sprijin . cat despre pret…da platim un pret ori de cate ori incercam sa ne atingem niste limite sau sa ne probam calitatile, dar eu cred ca este un pret mult mai rezonabil decat cel pe care suntem obligati sa-l platim nefacand nimic..de fapt depinde de alegerea fiecaruia, la fiecare ne vine randul sa platim candva, ceva, viata nu este nici gratuita si nici gratis.

  6. ce pot spune …decit BRAVO si mai mult decit atit sa te mentii mereu pe aceeasi linie.
    Este superb ceea ce scrii si cred ca in fata unui esec niciodata nu trebuie sa te dai batut fiinda nu-i altceva decit o perioada in care invetii enorm de multe si pentru a-ti continua drumul spre victorie.
    Eu personal am avut o multime de infringeri pina am reusit sa ne stabilim (sotia+2copii)
    in Grecia si totusi inca nu ne merge excelent,de aceea te-am gasit pe internet si am cumparat si cartea lui Andrei fiindca m-am saturat sa muncesc
    pentru niste greci care habar nu au cum ii cheama
    Visul meu este sa fac bani pe internet si sa devin conferentiar in domeniul dezvoltarii personale si voi reusi

  7. Am 22 de ani, am terminat psihologia, fac un master in Managementul Proiectelor, lucrez ca secretara/contabila/administrativ la o firma, am deja 4 ani de munca, am un iubit minunat cu care ma inteleg din toate punctele de vedere, cu fizicul nu stau deloc rau, cu sanatatea stau putin mai rau (probleme cu rinichii si o oarecare anxietate), am un credit de 13.000 euro la banca si platesc 190 euro pe luna (la varsta de 30 de ani il voi achita), platesc 200 euro chirie in Bucuresti pentru ca nu am mai suportat sa stau cu mama (datorita careia am facut creditul si pe care dansa l-a cheltuit nu stiu pe ce) si castig nu mai mult de 670 euro in total pe luna. Mai am vreo speranta, in afara de aceea de a ma casatori ca sa scap de griji?! Nu vreau asta!!! Vreau sa termin mai repede de platit creditul, vreau sa ma inscriu la al 2-lea master in Psihologie, vreau sa merg la Workshopuri (ceea ce am inceput sa si fac), vreau sa scriu, vreau sa am timp sa ma educ si sa citesc si sa cunosc oameni si locuri interesante. Cred ca mai am sanse. Imi iau de la gura si ma duc la Workshop-uri si imi adun necesarul de ore. Planul meu e ca in 3 ani de acum inainte sa ajung sa practic psihologia si sa fac bani din asta. Nu mai vreau sa fiu sclavul nici unui patron sau director care crede ca e Dumnezeu. Mersi Pera, chiar m-ai determinat sa ma apuc de treaba!

  8. Mi se pare extraordinar ceea ce faci…si mie mi-ar placea sa pot schimba lumea…imi place psihologia… desii nu am studii de specialitate!Citesc…invat…privesc oamenii …intamplarile din viata lor…si trag concluzii..iar de cele mai multe ori …am avut puterea sa-i ajut !Poate ca asta este pasiunea mea si o fac involuntar…

  9. Pentru STELA SI DARIA.
    BUN. BUM!!!!
    Sunt de acord, nu trebuie sa renunti la „visul” tau. Atat ca nu-mi pot imagina ca „a da la facultate” e un vis. E doar o cale. De fapt, unde vreti sa ajungeti si ce vreti sa faceti? Doriti sa demonstrati ceva sau chiar aveti nevoie de o diploma pentru a va indeplini visul? V-as da-o cu placere pe-a mea. 🙂 Si v-as ajuta cu sfaturi utile daca as sti ce „visati” cu adevarat sa faceti. Banuiesc ca „nivelul studiilor” e tot ce v-ar putea complexa, sa zic asa… dar nu pot stii exact, daca nu stiu. Barbatii nu au invatat inca, din pacate, ca a iubi inseamna a sta mai mult pe-acasa si a ajuta sotia sa „creasca” spiritual si intelectual, ci nu sa ii ceara felurile 3 si 4 si copii ca „ocupatie”.

  10. Pt. „Eu”
    Fara a face polemica, vreau doar sa lamuresc un lucru: nu am niciun fel de complex, si, cu atat mai putin, cel legat de studii, pt ca, dincolo de faptul ca meseria pe care o practic (aceea de inginer) nu e cea pe care mi-as fi dorit-o, intotdeauna ceea ce am facut, am facut cu simt de raspundere, si bine! Nu vroiam decat sa o incurajez putin pe Stela, pt ca se pare ca are nevoie.

  11. ma aflu acum…in fata unei cumpene…cum ar spune multi…sau in fata unui esec…
    mie imi place sa spun ca sunt fata in fata cu o provocare…imi pun " centura alba " din nou si o iau de la capat…daca mie teama?…DA…dar stiu ca teama ma va ajuta sa nu mai fac greselile pe cre le-am facut in trecut…greseli care m-au adus in momentul de fata…aici…si acum…
    iti multumesc …citind ceea ce tu scri…nu numai ca ma ajuta sa fac pas dupa pas…dar realizez ca "Daca ramai suficient de mult pe drumul tau, apar alti nebuni ca tine cu care faci echipa"
    Multumesc Pera.

  12. Fiecare lecturare a articolelor tale imi largeste si mai mult orizontul si-mi curata mintea de toate influentele negative care o fac sa sufere. Iti multumesc!
    Intotdeauna mi-a fost frica sa-mi asum riscuri din cauza unor potentiale esecuri , desi stiam ca doar indraznind pot reusi si chiar ii priveam cu o admiratie uriasa pe oamenii care erau indeajuns de "nebuni" pentru a se arunca in valtorile vietii. Am avut parte de multe dezamagiri datorita acestei temeri.
    Sunt in clasa a 12-a si dupa ce termin imi doresc sa urmez psihologia…si sa platesc pretul.:)

  13. Vreau si lucrez sa-mi dezvolt abilitatile in domeniile pe care am si ales sa le studiez intr-un cadru formal:management si marketing. Sunt pasionata si de psihologie si dezvoltare personala, iar acum 5 luni am descoperit si citesc cu frenezie tot ce gasesc despre internet marketing…recent, am cumparat si ghidul lui Andrei 🙂

  14. Fara polemica, logic.
    Nu era vorba de tine. Am spus dumneavoastra si m-am gandit doar la Stela. Dar v-am trecut in numarul destinatarilor pentru ca data viitoare sa va ganditi daca o asemenea incurajare chiar isi merita rostul. Poate sa dea la facultate si sa sufere mai mult decat daca s-ar mai gandi o data. Trebuie puse in balanta doua lucruri: succesul i-ar aduce cel putin tot atata satisfactie pe cata durere i-ar aduce insuccesul? Asta e procedura mea. Am vrut s-o ajut doar, ca sa nu actioneze pripit… Chiar e aia un vis ramas „viu” si „necesar” sau doar tentatia de moment de a dezgropa mortii, creata de lectura unui articol?
    In rest, Have a nice day!

  15. Buna ziua,
    De cate ori iti citesc articolele,ma gandesc si ma inreb de ce n-a existat si in vremea tineretii mele o astfel de posibilitate, sa ma pot inspira din experienta cuiva.Atunci toata lumea urma cursul dat de politicul din acea vreme.Asa am ajuns sa ma sacrific pt. familie renuntand la cariera pe care mi-o doream,sperand ca pe parcurs voi reusi sa-mi ating si acest tel, ceea ce nu s-a intimplat.Sotul meu fiind Of. maritim in Marina Comerciala, era f.mult timp plecat strabatand marile si oceanele lumii.Eu a trebuit sa renunt nu numai la facultate dar apoi si la servici si chiar si la orasul in care locuiam pt.a fi pe cat posibil mai aproape de familie.Cand copii erau mici (2 baieti),aveam timpul f.ocupat. Acum, ei sunt mari,au viata lor,iar eu ca sa-mi umplu timpul fac colaborari cu companii MLM.Desi am o varsta,am multe de invatat si imi place sa-mi dezvolt pesonalitatea.Am descoperit la anii acestia ca-mi place f.mult psihologia.O fi prea tarziu?M-am gandit sa ma inscriu la facultate dar sotul meu m-a descurajat,spunandu-mi:"Ce rost mai are acum?"Dar eu mi-as dori asa pt.mine ,nu pt.a avea o diploma, iar pt. a lucra deja e tardiv.Numai fiul cel mare e de acord cu mine. Cred ca o voi face. Multumesc.

  16. Ce sa-ti spun,ca am terminat Marketing si comert exterior si acum fac ceva ce nu are nicio legatura cu ce am studiat eu?
    Bineinteles ca am multe domenii in care as vrea sa ma dezvolt,sa cresc… Pot sa ma consider un norocos in viata pt ca de fiecare data cand am simtit ca ma duc la subsol,a fost cineva care m-a luat de guler si mi-a tras si un sut in fund,astfel incat am resusit sa urc cate 2-3 etaje odata… dar nu m-am lasat niciodata la mana acestui noroc… Ca sa ma motivez si sa imi doresc mai mult m-am inhamat la un credit bancar pe viata… am plecat de la a-mi cumpara masina si motoreta..la un apartament…si uite asa m-am motivat de nu m-am vazut. Stiu ca am pentru ce sa trag..asta e un pas in evolutia mea. Stiu ca sunt delasator si atunci incerc sa ma motivez in fel si chip,ma agat de orice nimic pt a ma motiva… Dar stiu ca pot mai mult si vreau sa ajung acolo sus…invatand..educandu-ma…
    Iar faptul ca am dat peste cartile tale si site-ul tau,a fost ca o mana cereasca…

  17. Nu sunt psiholog, dar citind ultimele doua comentarii am impresia ca ai fost citit degeaba de unii… Well…
    A) No.1 does not exist.
    B)Faceti "exact" ceea ce doriti. Nu intrebati pe nimeni,nici chiar pe "guru". Dumneavoastra veti plati esecul sau dumneavoastra va veti bucura (poate singura) de succes. Asta conteaza!

  18. Buna Pera,
    e super articolul. Prezinta pasi concreti spre atingerea telului oricaruia dintre noi, spre diferenta de cartile pe care tot le-am citit. vreau din tot sufletul sa mi pot atinge obiectivele.dar asa cum ai zis si tu. tebuie sa fim perseverenti.
    succes

  19. Imi permit sa scriu un mesaj pt Stela: niciodata nu e bine sa renunti la vise, iar daca asta iti doresti, sa te inscrii la facultatea de psihologie, fa-o! "Ce rost mai are?" Cel mai important: multumirea de sine, bucuria ca, indiferent de varsta, suntem vii!

  20. Buna Spera!
    Da, sunt o persoana dispusa sa plateasca pretul! Nu, nu e o greseala de tipar modul in care ti-am scris prenumele, ci e un joc de cuvinte. De cand am descoperit site-ul Personalitate alfa am "devorat" toate articolele pe care le-ai scris, am cumparat cartea ta, am citit-o si m-am apucat de treaba. Multumesc pentru ca mi-ai redat speranta! De aici si jocul de cuvinte Pera-Spera. Acum am juns la lectia 3. Citesc zilnic (de vreo trei saptamani incoace) articole si carti despre marketing si afaceri online, m-am abonat la cateva site-uri (in romana si engleza)pentru a primi newsletters despre domeniul afacerilor, al creativitatii (unul din domeniile mele preferate)si al dezvoltarii personale. Am inceput sa aplic unele lucruri deja invatate si sunt incantata de rezultate. Am incredere in sistemul pe care l-ai descris si as vrea sa-mi dezvolt abilitatile in domeniul afacerilor. Astept cu nerabdare urmatoarele tale articole.
    Cu (acelasi) respect,
    Diana

  21. buna pera,
    urmarim cu atentie fiecare articol scris de tine si chiar daca nu lasam mereu commenturi cu siguranta mailurile tale sunt primele pe care le citim cand deschidem emalul.
    multa motivatie iti doresc in continuare in tot ceea ce faci

  22. Este fantastic cum de fiecare data articolele tale vin atunci cand trebuie.Dar e foarte greu sa iesi din zona de confort ( asta o stii).Ciudat este ca altii au mai multa incredere in mine dacat eu insami.Ma simt prea conformista,incorsetata in lenea gandirii si a ne-actiunii, nu intotdeauna pregatita. Ma automotivez atunci cand imi pierd curajul si mai ca-mi vine sa-mi trag palme cand ma demotivez. Sper ca voi fi un Alpha…

  23. cred ca aceasta e singura cale pentru reusita,eu am suferit destul si sunt pe cale…aproape de a reusii sa-mi dezvolt abilitatile.Ai dreptate cand spui ca daca iei pauza pierzi enorm…vreau libertate ,vreau sa invat cum…vreau sa reusesc…

  24. eu invat deja pantomima(sunt actrita)si vreau sa stapanesc si engleza la perfectie,imi doresc sa traiesc in america intr-o trupa de teatru si film!

  25. Da, Pera, sunt dispusa sa platesc pretul, este nevoie de studiu toata viata, pentru a razbi in viata, suferinta este mai mare cand ramai singur la o anumita varsta, partenerul de viata trece in lumea umbrelor, nu ai un sprijin si atunci trebuie sa te descurci singur pe fortele proprii.
    Felicitari pentru ce ai realizat pana acum.Cu prietenie Covilca.

  26. Buna! Desi am doar 17 ani,DA,aunt dispusa sa platesc pretul oricare ar fi acesta.Ma simt foarta atrasa de psihologie si cred ca nu-i intamplator ca citesc aceste articole minunate(ale tale si ale Andreei Papp),care ma ajuta enorm de mult in viata.Cu siguranta nu sunt in masura sa vorbesc despre lucruri mari,insa doresc de pe acum sa schimb lumea,chiar daca suna mai ciudat.Niciodata nu voi renunta la visele mele,chiar daca vor exista obstacole in calea realizarii acestora.MULTUMESC pt tot!:)

  27. salut, am 22 de ani, si primul domeniu in care vreau sa imi dezvolt abilitatile este arta seductiei, si pun foarte mare accent pe dezvoltarea mea personala. Iar despre viata de student de la 22 de ani din punct de vedere finainciar toti am trecut prin ea si te inteleg prin ce treceai pt ca prin asta trec si eu. BAFTA!

  28. Ai sacrificat foarte mult pt pasiunea ta,intr-adevar.Acum imi dau seama de ce nu ma simt eu implinit in ce vreau sa reusesc si de ce nu reusesc : pentru ca nu ma tine prea mult entuziasmul a ceea ce vreau sa fac,nu am motivatie interna,nu am suferit destul,nu sunt organizat,nu am un program…etc,etc.

  29. Salut Pera! Ai dreptate 100%. Daca ramai pe drumul pasiunii tale intalnesti oameni cu aceleasi pasiuni.
    De exemplu prima data la care m-am jucat de-a dj-ul a fost la 13 ani la un chef cu colegii de clasa. Dorinta mea era sa ajung sa fiu un dj bun pentru petreceri private, dar sa fiu si un sunetist bun la concerte.Acum am 22 de ani, pe plan local sunt recunoscut ca un dj bun pentru pentreceri private si primul concert la care o sa asist la sunet o sa fie peste doua saptamani: Proconsul si Directia 5 de unde o sa incep sa fur meserie :D.
    Felicitari pentru articol si nu numai. Esti o persoana extraordinara prin munca pe care o depui.
    JOS PALARIA!

  30. Buna….
    Am vrut sa iti scriu de cateva ori pana acum….dar abia aseara, am zis, gata, o fac…scriu si eu ceva…
    Ti-am cumparat cartea "Personalitate Alfa" acum cave timp, dar m-am apucat abia acum sa o citesc. Tot ce citesc inteleg perfect…e foarte adevarat ca doar noi avem puterea sa ne facem viata exact asa cum ne dorim, cum ne-o visam de ani de zile…
    Stii cum ma simt eu….park sunt la o rascruce de drumuri…ma uit in jur dupa ajutor, dupa cineva care sa-mi dea un sfat, si nu e nimeni in jur….doar eu, cu temerile mele…pe care inca nu reusesc sa-mi gasesc curajul de a le depasi…
    Imi doresc sa-mi gasesc vocatia, sa simt ca ceea ce fac in fiecare zi, fac cu placere, sa capat incredere in mine pentru ca mai apoi sa ii pot ajuta pe altii…Nu-i poti ajuta pe altii pana ce tu nu esti un om complet…sau macar sa te afli pe drumul cel bun…
    M-a pasionat dintotdeauna psihologia, dar la 18 ani dupa terminarea liceului nu am avut curajul sa-mi urmez acest vis… Am urmat si terminat o alta facultate, apoi un master…acum am 26 de ani, muncesc, dar fara pasiune, nu gasesc nici o placere in ceea ce fac…
    Si gandul imi zboara din nou la psihologie, la implinire, la imaginea pe care mi-o faurism in copilarie despre persoana care aveam sa fiu la aceasta varsta….si ma doare ca nu am ajuns ce mi-am dorit, ma doare ca nu am curajul sa fac in fiecare zi ce-mi place, fara sa dau nimanui socoteala…
    As vrea sa vina ziua in care sa spun stop, de azi viata mea va fi altfel…de azi, in fiecare zi voi trai o noua experienta, voi alunga monotonia si tristetea…si ma voi implini ca om…si stau si ma gandesc, oare am vreo sansa in domeniu fara facultatea de psihologie? Sau momentul decisiv in care nu mi-am urmat calea, mi-a decis deja drumul in viata…

  31. Salut Pera.
    Pretul pe care il platesc eu pentru a deveni foarte bun la pasiunea mea, fotografia:
    minimum 20 de ore pe saptamana dedicate fotografiei. (asta include cursuri foto, articole, citit carti, studiat tutoriale video, si desigur exersat, fotografiat, si editat)
    Incerc sa gandesc in ore pe saptamana, in loc de ore pe zi. La modul cu in fiecare zi am observat ca ma supar singur pe mine cand nu reusesc sa-mi ating 'norma' zilnica, si ma demoralizeaza. Asa mai bine gandesc in ore pe saptamana, si pot sa le mai variez intre zile (si asa nu ma oblig sa fac ceva cand sunt obosit si nu as fi productiv).
    Mersi,
    Lucian

  32. BUNA,
    ca si Dana, citesc ori de cate ori am cinci minute libere articolele de pe site, dar mai greu cu feedback-ul. Motivele pe care as putea sa le invoc sunt inutile (asta tot de la tine am invatat-o).
    Eu nu am fost invatata "sa platesc pretul", pentru ca , in general viata mea a curs destul de convenabil.Nascuta in 1968, fac parte din generatia "decreteilor", acea generatie in care o clasa de gimnaziu avea peste 40 de elevi…(si totusi profesorii au reusit sa ne invete ceva, (pe cand acum se vaita la clase de 25-26 de elevi). Cu toate astea, nici pe noi nu ne-a invatat, nici macar nu ne-a povestit nimeni, cum este sa iti gasesti pasiunea in viata; scopul vietii noastre era bine fixat in tiparele: faci un liceu bun, dai la facultate, (te inscrii in partid, eventual), te casatoresti, faci copii…si cam asta era …Asa am facut si eu…
    Dar imi aduc aminte de primul esec: nu am luat treapta a II a la liceu, nici macar nu am luat peste 5 (cinci); stii ce a insemnat asta? toata vara am invatat pentru examenul din toamna…poate aici a fost prima lectie…am platit cu vacanta mea de vara…asta a fost pretul!Uitandu-ma in urma, realizez ca aceasta lectie m-a determinat in continuare, sa aleg drumurile cu sanse de reusita 100%(intotdeauna aveam in minte esecul…si imi era teama sa risc!)Acum,…stau sa ma gandesc daca a fost bine sau nu…
    Urmatorul esec a fost casnicia…am ramas la 29 de ani cu un copil de 2 anisori, sa incerc sa ii dau un drum bun in viata…
    Dar…ce ma determina sa urmaresc pasii dezvoltarii personale la varsta mea? ei bine…aici vine partea frumoasa a povestii…
    Acum vreo 8 ani am avut nesansa, de a da "ochii cu moartea"-datorita unor probleme medicale si incompetentei unor asa-zisi "medici", dar am avut sansa de a intalni un alt medic de exceptie,de data asta, datorita caruia traiesc. Dupa aceasta experienta, am avut o serie de revelatii si ma tot intrebam:
    -ce e viata?
    -pentru ce am invatat?
    -pentru ce muncesc din zori si pana in seara, fara nici o satisfactie sufleteasca?
    -de ce nu mai stiu sa zambesc?
    si multe altele…
    De atunci viata mea a luat alt curs, pentru ca asa am vrut eu.
    Imi place foarte mult cum abordezi temele, citesc cartea "personalitate alfa" si maine merg la Orastie la Bootcamp,sperand sa vin de acolo cel putin de 10 ori mai bogata!
    Imi surade foarte tare si bootcampul din Croatia, dar …nu m-am horatat inca!
    Deasemnea, mai sunt aici cu voi,pentru ca am un copil deaosebit, pe care incerc sa il ajut in descoperirea vocatiei, si as putea spune ca am reusit , cu toate ca are doar 15 ani…deja stie ce inseamna sa lupti pentru pasiunea ta (in paranteza fie spus, saptamana trecuta a reusit sa ia locul I la o competitie de mountain bike de ciclism…si numai el stie cat de mari au fost sacrificiile)
    Draga Pera…ce sa mai, abia astept sa te cunosc personal…nu stiu cand si cum, dar simt ca va fi!
    mult succes in tot ceea ce faci! Jeni

  33. Buna Pera,
    Si eu … dintr-odata m-am trezit ca vreau sa-mi dedic cat mai mult timp artei (in urma unei imense suferinte 🙁 ). Totusi imi place si ce fac la serviciu, imi place sa imbin realitatea cu arta … desi nu stiu cata performanta poti atinge cand vrei prea multe. Tin sa mentionez ca partea dreapta a creierului e mai dezvoltata … in fine :))) mi-a placut acest articol si abia il astept pe urmatorul 😀 .

  34. Cum mi se pare ?
    ESENTIAL , cred ca poti intelege ce motivatie am avut cand dupa 1 an de incercari am ajuns la un atrenor de tenis care mi-a spus ca n-am sanse sa joc in vreun concurs, ca e tarziu ca nu pot , etc. Totusi am fost si la concursuri, sunt in curba de invatare si am gasit nebuni care sa ma ajute.
    evoluez.
    Pera tare sunt curios cum lupti pe un teren de tenis :).
    EVOLUEZ

  35. ticu, clar… absolut … in drumul spre libertate… bineinteles..trecem peste obstacole..mergem inainte…. capu sus! !

  36. Buna ziua,
    Am lipsit o vreme cu comentariile. Sunt multe provocari , multe tentatii, iar timpul trece.
    Articolele tale, Pera, dar si ale celor cu care tu colaborezi sunt foarte bine venite. Pentru cei care au aceasi varsta cu tine si cei care sunt mai tineri sunt lectii deschise. Cei din generatiile de dinaite de 1989 trebuie sa recupereze mult mai mult. Sunt nevoita sa recunosc ca sistemul in care am crescut a lasat o cicatrice adanca. Mentalitatea este mai anevoie de schimbat, sunt multe contradictii intre ceea ce ai fost constrans sa gandesti, ceea ce simteai si ceea ce faceai in fapt.
    Sesizez o presiune data de un sentiment de lipsa de timp. Te aud spunand ca ai platit cu cei mai frumosi 5 ani ai tai. Dar ce spui ca am platit cu 20 , chiar 25 de ani din viata mea, cei mai frumosi pentru interesele celor din jur care au pus presiune emotionala asupra mea, pentru ca asa am fost educata? E mult? e putin? Abea de acum incep sa platesc pretul pentru viata mea asa cum mi-o doresc.
    Procesul este lent pemtru ca sunt mai multe obiceiuri care este nevoie sa fie schimbate.
    Articolele pe care le primesc de la voi ma incurajeaza sa continuui si pentru acest lucru va sunt recunoscatoare si chiar daca atunci cand ma voi simti implinita de ceea ce fac si de felul in care traiesc,voi fii la capatul vietii mele, tot o sa merite.

  37. extraordinar..lucrez in domeniul army e u loc proprice in care am aplicat mai tot ce am invatzat de la tine..e minunat sa vezi si sa testezi k intradevar unele chestii chiar functioneaza si sunt cu efect immediat asta imi intareste increderea in tine Pera mult succes in tot cea ce faci si vrei sa realizezi..datorita tie am reusit sa avansez si sa trec peste multe..armata in sine u e un domeniu pot oricine tre sa fii tare de cap….si jur a e atat de frumos cand constati k duar cu o anumita comportare gest..sau cuvant poti face sa te urmeze chiar dusmanul tau..e denedescris senzatia….ps anu asta dac nu cel tarziu la anu incep si eu psihologia ca si facultate..sper sa fie ceva definitoriu pt k e superstrong and powerfull..maindfreekeri din ziua de azi…au fost ca mine si sunt k mine..din nimeni…au devenit….strongest ever!
    sucese nebanuite tuturor

  38. Este un articol extraordinar !
    Eu sunt dispus sa platesc pretul!
    Am mult de invatat …
    [Legea atractiei chiar functioneaza]
    MULTUMESC
    Iti doresc mult succes!

  39. team descoperit doar de o zi si pot spune ca de te citesc intruna eu teoretic stiam lucrurile astea dar frica de schimbare la o anumita virsta te cramponeaza

  40. Pera, articolul este extraordinar…citesc articolele tale, toate mi`au fost de mare ajutor. Iti multumesc mult, mult !!

  41. Foarte adevarat ce ai scris mai sus.Recunosc, trebuie sa fii foarte ambitios ca sa platesti acest pret.Dar din pacate traim intr-o lume in care oamenii se dau batuti dupa o serie de esecuri chiar daca sunt aproape de succes.

  42. Buna Pera,
    DAAAA!! sunt dispusa sa platesc pretul. ani de-a rindul am fost copilul model , nu am fumat, nu am iesit din casa , am citit multe carti – fictiune mai mult . am invatat la scoala, am ales jobul. am avut un singur iubit cu care m-am si casatorit , si culmea am si divortat pentru ca nu mai mergea- eram intr-un punct in care ma domina psihic- toata lumea vb de abuzurile psihologice insa doar cei care le traiesc simt frica si suferinta cu adevarat. m-am indragostit de un alt barbat care mi-a ascuns faptul ca se vede cu o alta femeie in alt oras de mai bine de 7 ani! jobul desi imi placea ceea ce faceam si conform mbti mi se potrivea- functionar bancar – ma stresa maxim asa ca am renuntat dupa 6 ani de munca si depresie continua. Asa ca ma vad acum cum o iau de la zero la 27 de ani… fara familia pe care mi-am dorit-o din tot sufletul (copii si un sot iubitor) – asta din cauza parintilor mei care ma trateaza ca pe un copil vitreg nu ca si cum as fi a lor , cu un job care doar imi plateste facturile si ratele , fara a mai iesi din orasul asta care uneori ma sufoca , fara o vacanta adevarata de vreo3 ani , fara prea multi bani , si cu mult mult prea multa suferinta sentimentala si multe sechele dupa o casatorie esuata.

  43. DA DA DA DA !
    Sunt dispus pentru așa ceva!
    Vreau să excelez in multe domenii, știu că va urma un drum greu dar am să muncesc până la epuizare și înapoi, doar să fiu o persoană împlinită și să ajut și pe cei din juru meu !

  44. Castigi bani cu 6 lei investitie. Cea mai noua metoda de a face bani pentru romani. Testat! Chiar functioneaza. Iti poti schimba viata (si portofelul). Depinde numai de tine.
    Ce trebuie sa faci:
    Pasul 1: iei 6 coli de hartie si scrii pe fiecare ” M-am adaugat la lista ta” astfel cel care primeste sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe multe site-uri/ forumuri; apoi impaturesti fiecare coala atat cat sa intre in plic . Acum iei 6 bancnote de 1.00 leu si pui o bacnota in una din fiecare coli, apoi pui fiecare coala in plic si inchizi plicurile. Ar trebui sa ai acum 6 plicuri sigilate cu o coala si o bacnota de 1.00 leu in ele, cu numele si adresa ta pe ele.(la expeditor pentru a ajunge si pe alte forumuri) Acum trebuie sa trimiti plicurile la urmatoarele adrese : 1) Suhov Valentin, strada Potgoriilor, nr 18b,bl14,sc.a,ap13,et3, Tulcea, Jud. Tulcea cod postal: 820192. 2) Samoila Doina, strada Magura , nr 6, bl. p6s, sc 2 , ap 34 cod postal: 800266, Galati, Jud. Galati. 3) Curticean Monica, strada Clujului, nr 47, Arad, Jud. Arad, cod postal: 310047. 4) Petre Alexandra Elena strada Victoriei , nr 16, bl 32, sc a, ap16, cod postal : 105600 Campina-Prahova, 5) Ionita Violeta strada Tulcei ,nr82, bl76, sc.b,ap.2, Mahmudia, Jud. Tulcea, cod postal: 827310. 6) Coldau nr 12 A, Beclean, Jud. Bistrita-Nasaud
    Pasul 2 : acum tai din lista de mai sus numarul 6 si le duci cu o pozitie mai sus (adica numarul 6 devine 5, 5 devine 4, 4 devine 3 etc.) astfel nr 6 devine liber: completezi cu numele si adresa ta pozitia a 6-a. Daca te vei pune pe alta pozitie diferita de cea de a 6-a , vei castiga cu mult mai putini bani. pentru ca factorul de multiplicare se diminueaza. Acum trebuie sa publici acest anunti pe forumu-uri, newsgroup-uri (sunt foarte multe), 200 sunt atat cat iti trebuie.
    Calculeaza: vei incepe sa primesti bani in cateva zile. De ce? Din cele minim 200 de publicari pe care le-am facut sa zicem ca primesc 5 raspunsuri ( un exemplu foarte foarte mic) Deci am castigat 5.00 lei cu numele meu pe pozitia a 6-a. Acum fiecare din cele 5 persoane care tocmai mi-au trimis cate o scrisoare,publica la randul sau minimul de 200 de articole cu numele meu pe pozitia a 5-a, si primesc si ei cate 5.00 lei. astfel eu primesc 5*5*5 lei 25.oo lei, continuand exemplu cu acest nr mic 5 de persoane care raspund la articol, castigi 125.00 lei (vechi) cu numele meu pe pozitia a 4, 625.00 lei pe pozitia a 3-a, 3125.00 pe pozitia a 2-a, 15625.00 lei pe pozitia 1. Cand numele tau nu se mai afla pe lista poti sa repeti producerea.
    Multi oameni intra pe net si navigheaza asa cum o faci tu acum. Asa ca ce sanse sunt ca lumea sa nu mai trimita niciun ban cand zilnic ni se alatura 20-50.000 de useri? Jocul se bazeaza pe o binecunoscuta lege a multiplicarii. Joaca corect si cinstit! Merita !

  45. Foarte, foarte bun articolul! îmi place mult ce ai scris și faci o diferență (în bine) prin ceea ce scrii! Bravo!
    Sunt pregătit să plătesc prețul și acum, la fel ca tine la 22 de ani, eu am făcut recent 23, mi-am descoperit pasiunea!
    Distracție și spor în continuare în tot ce faci!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.